Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas ,9tema

sveikos, ignoruoju sejos darbus as. nezinau kas pasidare, nu bet rankos nekyla kazka set ir viskas doh.gif tai nusprendziau, kad blogos dienos, laukiu geru lotuliukas.gif seklas tai kasdien pasidelioju, bet paset neiseina lotuliukas.gif

Dar va susinervavau, kad porus ir svogunus i per zemus indukus susejau, bet anyta nuramino ir patare ka daryt, tai dabar beliko prisiruost, o tingiu doh.gif doh.gif

as irgi zadu kopustu daigus auginti namuose, pamenu mano mociute visada augindavo ir viskas budavo gerai, aisku daugiau zaidimo, nei siltnami, bet siltnamio neturiu tai pazaisiu. Kai man reikia kokiu 15 daigu tai istversiu, aisku jei prisiruosiu paset kai reikes blush2.gif lotuliukas.gif

***..., mano balkoniniams pomidorams Vilma pas mane nepatinka g.gif tiek pernai kai sejau nupiepe buvo ir dauguma numire daigu, tiek siemet, is kitos partijos pirkti taip pat vos gyvi, nors Venus tokiom paciom salygom laikomi auga puikiai, Vilmukai baige numirot. Viskas paskutiniai metai su jaui zaidziu schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(ausra.ryte @ 2012 03 14, 15:44)
ir as esu skaiciusi, kad porus jau nemazus reikia i dirva perkelti, t.y. piestuko storio (kazkaip istrigo sitas palyginimas. vis pavartau rankose piestuka ir galvoju, kad maniskiams dar toli grazu)  smile.gif

gal apkaupti reiktų, kai pasiekia pieštuko storį? biggrin.gif Persodinami tai tikri sliekiukai.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 03 14, 18:17)
gal apkaupti reiktų, kai pasiekia pieštuko storį?  biggrin.gif Persodinami tai tikri sliekiukai.

tai matyt, kad kazka supainiojau smile.gif , daug nereikia su manim smile.gif .
na, kaip, miestietes, ar randat baltu svoguneliu isigyti? kokios kainos? as, tai vilniuje senukuose vasario men maciau, bet nelabai patiko. i mano uzkampi vienur dar neatveze, o kitur neatveze, nes brangus (sake, kad po 24 lt.). tai isigyjau seklu baltu svogunu "Ala". matyt teks tokiu budu prasimanyti, nors taip striuka su palangemis biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 03 14, 13:47)

QUOTE(ausra.ryte @ 2012 03 14, 16:43)
tai matyt, kad kazka supainiojau  smile.gif , daug nereikia su manim  smile.gif .

lotuliukas.gif o tu pažiūrėk, ką pati parašiau ir po kiek valandų daėjo, kad tagetės ir pienės, tai ne tas pat doh.gif Siaubas, kokia gėda, o buvau garantuota, kad iš tagečių pienių vyną daro lotuliukas.gif lotuliukas.gif Su manim taip pat daug nereikia, vienas galvoj, o visai kitka ant liežuvio blush-anim-cl.gif blush-anim-cl.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 03 14, 18:42)
lotuliukas.gif o tu pažiūrėk, ką pati parašiau ir po kiek valandų daėjo, kad tagetės ir pienės, tai ne tas pat  doh.gif Siaubas, kokia gėda, o buvau garantuota, kad iš tagečių pienių vyną daro  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif Su manim taip pat daug nereikia, vienas galvoj, o visai kitka ant liežuvio  blush-anim-cl.gif  blush-anim-cl.gif

Pavasaris daro savo. Na nebent ne pienių vyno užragavus prie pietų biggrin.gif
mano daigelius sėkmingai bando suniokoti vaikas. bet jie dar tupi daigykloje. būtų indeliuose, tikriausiai jau kokį trečią kartą atsėjinėčiau biggrin.gif

Ai ir dar klausimas. Ant lenkiškų šparaginių pupelių pakelio nurodyta, kad sėti viduje nuo trečio mėnesio g.gif čia gali taip būti? t.y. nuo veislės priklausyti ar vis tik sėti kaip visuomet apie 5-ą mėnesiuka?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dzhine: 14 kovo 2012 - 19:21
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 03 14, 18:42)
lotuliukas.gif o tu pažiūrėk, ką pati parašiau ir po kiek valandų daėjo, kad tagetės ir pienės, tai ne tas pat  doh.gif

aš ilgai galvojau žiūrėdama.. mastau.gif Penkis kartus postą apie serenčius perskaičiau, ieškodama pienių mastau.gif biggrin.gif biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Dzhine @ 2012 03 14, 19:19)
Ant lenkiškų šparaginių pupelių pakelio nurodyta, kad sėti viduje nuo trečio mėnesio  g.gif čia gali taip būti? t.y. nuo veislės priklausyti ar vis tik sėti kaip visuomet apie 5-ą mėnesiuka?

Lenkijos pietuose tai turbūt ir reik sėt trečią mėnesį. Pas mus, manyčiau, visgi reiktų gegužės palaukt..
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2012 03 14, 19:31)
aš ilgai galvojau žiūrėdama..  mastau.gif  Penkis kartus postą apie serenčius perskaičiau, ieškodama pienių mastau.gif  biggrin.gif  biggrin.gif
Papildyta:
Lenkijos pietuose tai turbūt ir reik sėt trečią mėnesį. Pas mus, manyčiau, visgi reiktų gegužės palaukt..

Aš tai iš kart supratau, kad Gaudvilė jau pienėse, serenčiuose ir kitose geltonose gėlėse pasiklydo,bet ką jau ten. Gi pavasaris wub.gif

nu vat aš ir galvojau, kad lenkai šilčiau gyvena ir anksčiau sėja, bet dėl viso pikto negero pasiklausiau biggrin.gif Ačiū.
Atsakyti
Kazkaip negirdejau, kad pupeles butu persodinejamos. Zinau, kad sejamos i dirva, kai prazista alyvos. Visada tokiu laiku ir seju tiesiai i dirva.
Vaikai mokykloje gamtos burelyje eksperimenta daro. Mokytoja nupirko paprastu pupeliu puskili is parduotuves. Pirmiausia uzmerke vandenyje, paskui kai kurias i vazonelius sukiso. Ir auga jos kuo puikiausiai. Net ir vandens puodelyje kuo puikiausiai auga. Tai gal ir imanoma. Tik neaisku, kaip jos lauke jausis is kambario isnestos. Kazin ar prigis g.gif
Atsakyti
QUOTE(laurindre @ 2012 03 14, 20:00)
Kazkaip negirdejau, kad pupeles butu persodinejamos. Zinau, kad sejamos i dirva, kai prazista alyvos. Visada tokiu laiku ir seju tiesiai i dirva.
Vaikai mokykloje gamtos burelyje eksperimenta daro. Mokytoja nupirko paprastu pupeliu puskili is parduotuves. Pirmiausia uzmerke vandenyje, paskui kai kurias i vazonelius sukiso. Ir auga jos kuo puikiausiai. Net ir vandens puodelyje kuo puikiausiai auga. Tai gal ir imanoma. Tik neaisku, kaip jos lauke jausis is kambario isnestos. Kazin ar prigis g.gif

Pernai ir sėjau tiesiai į dirvą, bet siaubingai ilgai dygo, gal daugiau nei dvi savaites nesirodė. Žodžiu, patrepsėjau prie galų gale išdygusių sėklų ir griežtai pareiškiau, kad kitamet daigais sodinsiu. Bet kad tokie reikalai... tai dalį sėsiu tiesiai, o dalį netiesiai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dzhine @ 2012 03 14, 20:04)
Pernai ir sėjau tiesiai į dirvą, bet siaubingai ilgai dygo, gal daugiau nei dvi savaites nesirodė. Žodžiu, patrepsėjau prie galų gale išdygusių sėklų ir griežtai pareiškiau, kad kitamet daigais sodinsiu. Bet kad tokie reikalai... tai dalį sėsiu tiesiai, o dalį netiesiai smile.gif

As pernai uzdengiau agroplevele, tai viskas daug geriau buvo. O tai kazkas darbuodavosi, gal pauksciai, visas virsuneles nukasdavo g.gif
Gal del agroplev g.gif eles ir derlius pernai zymiai geresnis buvo thumbup.gif O sejau per 2 kartus, vienas anksciau, kitas po savaites ar dvieju. Taip ilgiau pupeliu turejau. Net nekreipiau demesio i veisliu ankstyvuma. Siemet ir ankstyvu ir velyvu prisipirkau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Dzhine @ 2012 03 14, 20:04)

Tai gal užtektų kelias dienas pamirkyti? g.gif nes aš irgi žadu šparagines auginti, bet kažkaip tas sodinimas į vazoniukus nežavi ir nemanau jog tam bus laiko unsure.gif
Papildyta:
Rozmarinai, levandos, salotos, porai ir dar visokie biesai pas mane jau kalasi biggrin.gif Viskas taip dygsta, kad įkvepia naujai sėjai ir vos laikausi kažko vėl nepasėjus doh.gif Riboja tas, kad laikas nekoks ir vietos trūkumas doh.gif
Atsakyti
šiaip šparaginės pupelės tikrai gerai sudygsta iškart dirvoj. Neisivaizduoju, kodel pas Dzinę išsidirbinėjo g.gif
Atsakyti