Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas ,9tema

QUOTE(Gaudvilė @ 2012 03 14, 12:54)
kaip žinodama, kol kėdę prisipumpavau iki reikiamo aukščio  lotuliukas.gif . Šuo žiūri ir nesupranta, ko čia ta šeimininkė žvingauja  doh.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
Ersketroze, baisu būtų, jei rankomis liestų vaikas beicuotas sėklas ir nenusiplautų rankų. Skyla jis reaguodamas su drėgnu substratu. Rankas plauk po darbo su beicuotomis sėklomis ir viskas bus ok  bigsmile.gif

ačiū 4u.gif
Atsakyti
Sveikos merginos,

pirma kart bandysiu uzsiauginti kopustu, tik kad sesiu juos namie, nes siltnamio neturiu g.gif bet nezinau kada tai reik padaryt, gal galit patart??? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ninkasi @ 2012 03 14, 12:18)
Sveikos merginos,

pirma kart bandysiu uzsiauginti kopustu, tik kad sesiu juos namie, nes siltnamio neturiu  g.gif bet nezinau kada tai reik padaryt, gal galit patart??? 4u.gif

Oj, gaila man jūsų. Jeigu jau būtinai norit namuose daigų užauginti, pasėkit tik ankstyvųjų. Rudens derliui puikiai užauga tiesiog lysvėje kuo anksčiau pasėti kopūstai. Mūsų močiūtės ir prosenelės neturėjo nei polietileno, nei agroplėvelės, prisimenu, kaip močiūtė rinkdavo anksčiausiai pradžiuvusi plotelį ir pasėdavo kopūstų. Turiu šiltnamį, jame pasėju kopūstų įvairių ir kaliafiorų. Tačiau, vėlyvųjų kopūstų pasėju ir lauke, po agroplėvele. Auginti lauke būna stipresni, geriau prigyja (naturalu, išneši iš šiltnamio, ką bedarytum, streso gauna). Sėkmės jums. Čia tik mano nuomonė, nepretenduoju į žinoves. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 03 14, 11:54)
kaip žinodama, kol kėdę prisipumpavau iki reikiamo aukščio  lotuliukas.gif . Šuo žiūri ir nesupranta, ko čia ta šeimininkė žvingauja  doh.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
Ersketroze, baisu būtų, jei rankomis liestų vaikas beicuotas sėklas ir nenusiplautų rankų. Skyla jis reaguodamas su drėgnu substratu. Rankas plauk po darbo su beicuotomis sėklomis ir viskas bus ok  bigsmile.gif

Toks tokį pažino... biggrin.gif

Gaudvile, ale proga gera, gal pakartotum naminio beicavimo pradžiamokslį?
Trakim, aš pernai savo rinktas pomidorų sėklas pamirkiau serenčių arba baziliko arbatėlėje.
Atsakyti
QUOTE(Dzhine @ 2012 03 14, 13:05)
Toks tokį pažino... biggrin.gif

Gaudvile, ale proga gera, gal pakartotum naminio beicavimo pradžiamokslį?
Trakim, aš pernai savo rinktas pomidorų sėklas pamirkiau serenčių arba baziliko arbatėlėje.

· Valerijonų ekstraktas
· Vaistinių ramunėlių arbata
· Asiūklių preparatas
· Krienų ištrauka
· Česnakų ištrauka
· Alijošių sulčių tirpalas
· Tagečių ištrauka
· P. ievų šakučių nuoviras
· D. pentinių ištrauka
· Medžio pelenai
Sąrašėlis iš organic.lt puslapio, kuo reiktų beicuot sėklas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Dzhine @ 2012 03 14, 13:05)

Is dziovintu serenciu? Kuria dali dziovinat?
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2012 03 14, 13:15)
Is dziovintu serenciu? Kuria dali dziovinat?

viską išskyrus šakneles smile.gif

Atsakyti
Aisku smile.gif O kam dar juos galima panaudoti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2012 03 14, 13:22)
Aisku smile.gif  O kam dar juos galima panaudoti? g.gif

RAšiau serenčių temoj kažkiek...
bet galiu parašyt kaip aš naudoju.
lapeliai koteliai - dukros maudynėms. tai natūralus antiseptikas. tad atsiradusias žaizdeles, pūlinukus, nusidraskymus ir panašius dalykus nusausina dezinfekuoja. po tokių maudynių gerai gyja žaizdelės, kai kam ir spuogiukai ant nosies smile.gif
maudynėm tinka ir žiedai, bet mūsų atveju negalima naudoti.

žiedai - puikus prieskonis paukštienai.

sėklų mirkymui dar naudoju... ir kartu su augalais sodinam, bet šitą jau visos žinom smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Dzhine @ 2012 03 14, 13:33)
lapeliai koteliai - dukros maudynėms. tai natūralus antiseptikas. tad atsiradusias žaizdeles, pūlinukus, nusidraskymus ir panašius  dalykus nusausina dezinfekuoja. po tokių maudynių gerai gyja žaizdelės, kai kam ir spuogiukai ant nosies smile.gif

sėklų mirkymui dar naudoju... ir kartu su augalais sodinam, bet šitą jau visos žinom smile.gif

Oi aciu 4u.gif Kokia atsilikusi blush2.gif Nezinojau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Dzhine @ 2012 03 14, 13:33)
lapeliai koteliai - dukros maudynėms. tai natūralus antiseptikas. tad atsiradusias žaizdeles, pūlinukus, nusidraskymus ir panašius  dalykus nusausina dezinfekuoja. po tokių maudynių gerai gyja žaizdelės, kai kam ir spuogiukai ant nosies smile.gif

pie-nių vyyy-nas, pie-nių vyyyy-nas wub.gif bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2012 03 14, 12:26)
Ale ot.. tik, kad paerzint tongue.gif Skaiciau, kad  i dirva svogunus reikia sodinti su 3-4 lapukais-pas mane tik antri pradeda listi.. Kai sodinsiu i dirva-mazdaug po menesio-bus pats tas smile.gif

ir as esu skaiciusi, kad porus jau nemazus reikia i dirva perkelti, t.y. piestuko storio (kazkaip istrigo sitas palyginimas. vis pavartau rankose piestuka ir galvoju, kad maniskiams dar toli grazu) smile.gif
Atsakyti