Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas ,9tema

QUOTE(madmuazele @ 2012 03 13, 12:45)
As manau, kad pekinam nereikia kaitintis po lempom schmoll.gif Jiems reik vesumos-jauciu balkone stiklintam jiems butu pats tas smile.gif

Ta lempa nešildo, bet šviesos vistiek maža g.gif Išėjo jie į šiltnamį, vakare pareis ir papasakos, ar jiems ten patiko biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(j.ole @ 2012 03 13, 09:53)
Kaip gerai jum, kas siltnamius turi. Pas mane namie papriku miskas, o siltnamis tik planuose......... Jei balandzio pradzioj pasistatysim, dar spesiu viska sukist? O kaip siltnami paruost "darbui"? Zeme ten gera, is rudens sutvarkyta

Spėsit spėsit, pirmais metais mes tik apie birželio pradžią pasistatėm šiltnamį, bet derlių turėjom neblogą, tik daigai šiek tiek pavargo vazonėliuose.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 03 13, 13:01)

1. Agnes ir Garrison  bigsmile.gif

o kada juos reik set? Ar tiesiai i dirva? Ir kokia vieta jie megsta - reik daug saules ar nelabai?
Atsakyti
QUOTE(Rūta Mėta @ 2012 03 13, 13:09)
Ta lempa nešildo, bet šviesos vistiek maža g.gif Išėjo jie į šiltnamį, vakare pareis ir papasakos, ar jiems ten patiko biggrin.gif

Tai pekinam ir nereikia sviesos.. Jie trumpos dienos augalas smile.gif
Isejau i balkona ir vos neisvirtau-siiiiltaaaaaa bigsmile.gif Isnesiau svogunus ir porus ten, einu seti pekino kopustus ir ledo salotas-augs balkone jie, kamabryje tikrai ne smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madmuazele: 13 kovo 2012 - 13:15
QUOTE(ilja @ 2012 03 13, 13:13)
Spėsit spėsit, pirmais metais mes tik apie birželio pradžią pasistatėm šiltnamį, bet derlių turėjom neblogą, tik daigai šiek tiek pavargo vazonėliuose.

Pradziuginot smile.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2012 03 13, 13:14)
o kada juos reik set? Ar tiesiai i dirva? Ir kokia vieta jie megsta - reik daug saules ar nelabai?

gegužės vidury sėju, tik prieš sėją padaiginu ant drėgno popieriaus wink.gif Saulės reikia ir vandens daug reikia. Mulčiuojant šis klausimas atkrenta. Tiesa, aš sėju į baltąsias garstyčias. Pirma jas pasėju, vėliau darau tarp jų duobutes ir kai jau kukurūzai pasiekia ~20cm, garstyčias nukerpu ir šalia suguldau. Anos dar ir apsaugo nuo pavasarinių šalnų wink.gif
Ai, tiesa, kukurūzus būtinai reikia apkaupt, nes prileidžia daug šoninių šaknų ir jos į paviršių išsikepurnėja.

QUOTE(madmuazele @ 2012 03 13, 13:15)
Isejau i balkona ir vos neisvirtau-siiiiltaaaaaa bigsmile.gif  Isnesiau svogunus ir porus ten, einu seti pekino kopustus ir ledo salotas-augs balkone jie, kamabryje tikrai ne smile.gif

šiltnamy pasėjau šian salotas bigsmile.gif Ir ačiū už priminimą apie žemuoges, dygsta mažosios bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2012 03 13, 14:15)

Pone tu šventas doh.gif O aš juos popinu doh.gif Teoriškai tai žinojau, bet susėti vienoj daigykloj su serenčiais, tai.... Ai, visi kartu ir iškeliavo. Ir porai šiandien kalasi jau thumbup.gif Tik svogūniukai ir pomidorai tyli kažko doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Ela... @ 2012 03 13, 13:51)
Aciu  4u.gif
Pjuvenu briketai, popierius. Bet cigareciu nuorukos irgi peciun metamos buvo  unsure.gif
Labai blogai?

Turiu ir aš šitą bėdą doh.gif Tik metamos ne į patį pečių bet ten, kur pelenai apačioje byra. Man išnešus pelenus ir išbarsčius ant lysvių-tenka filtrus išrankioti ir išmesti, nes jie nesudega, bet jeigu jie sudegę, tai nemanau kad gali labai pakenkti g.gif Filtrai- tai paprasčiausia vata, kurią ir ant žaizdos dedam, kai reikalas yra. Keli sudegę filtrai tokiam kiekiui pelenų - ne bėda manau g.gif Kaime B senelis į krosnį daug ką mesdavo, net skudurą kokį seną, bet vistiek pelenus daržan nešdavo, ir nieko neatsitiko ax.gif Šiaip, degant kažkokioms medžiagoms, pats baisumas ir bėda yra degimo metu susidarę dūmai, kurie gali būti kenksmingi ar pan., bet ne pelenai.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 03 13, 13:20)
gegužės vidury sėju, tik prieš sėją padaiginu ant drėgno popieriaus wink.gif Saulės reikia ir vandens daug reikia. Mulčiuojant šis klausimas atkrenta. Tiesa, aš sėju į baltąsias garstyčias. Pirma jas pasėju, vėliau darau tarp jų duobutes ir kai jau kukurūzai pasiekia ~20cm, garstyčias nukerpu ir šalia suguldau. Anos dar ir apsaugo nuo pavasarinių šalnų wink.gif
Ai, tiesa, kukurūzus būtinai reikia apkaupt, nes prileidžia daug šoninių šaknų ir jos į paviršių išsikepurnėja.
šiltnamy pasėjau šian salotas  bigsmile.gif Ir ačiū už priminimą apie žemuoges, dygsta mažosios  bigsmile.gif

O, ir as uzsirasysiu tai 4u.gif O giliai seklas kisi?
Gausi dalintis, jei mano issalo lotuliukas.gif lotuliukas.gif

QUOTE(Rūta Mėta @ 2012 03 13, 13:22)
Pone tu šventas  doh.gif O aš juos popinu  doh.gif Teoriškai tai žinojau, bet susėti vienoj daigykloj su serenčiais, tai.... Ai, visi kartu ir iškeliavo. Ir porai šiandien kalasi jau thumbup.gif Tik svogūniukai ir pomidorai tyli kažko doh.gif

4u.gif
Kiek pamenu mamai niekaip nepavykdavo uzaginti anksti pekino kopustu... pabandysiu as siemt-gal hibridai sie kitaip augs g.gif
Atsakyti
nemanau,kad tos kelios nuorukos su filtrais kazko blogo priduos,svarbu,kad pacios deginamosios medziagos nebutu kokiu biesu prigirdytos
Atsakyti
Mergaites dar del tu pelenų.Ar galima naudoti jai durpiu briketais ,o ne pjuvenu kurenom.Gal i tuos durpiu briketus ko nors imaišo,kad geriau degtu ar panašiai.Gal kas žinot.
Atsakyti
QUOTE(blakstiena5 @ 2012 03 13, 15:16)
nemanau,kad tos kelios nuorukos su filtrais kazko blogo priduos,svarbu,kad pacios deginamosios medziagos nebutu kokiu biesu prigirdytos

Cia ne taip seniai buvo laida apie cigaretes kad jose salietros yra ir mirkytas popierius lygtai kazkokiam chemikale nepamenu bet tikrai netinkamam vartojimui siaip jei kelios sudegintos gal nera taip baisu, baisiau tiem kas ruko 4u.gif
Atsakyti