Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas ,9tema

QUOTE(saintlina @ 2012 03 11, 21:19)
kopūstams per anksti. Dėl svogūnų net nežinau.. aš dar nesėju, nes pas mane labai gerai auga, tai puikiai spėja užaugt.
Rabarbarus as siandien irgi pasejau. Lauke pasėti man neišdygsta, nutariau susidaigint. Nežinau, ar laikas jiems sėt, bet mano pasąmonė man patarė sodint  biggrin.gif

Salotos, žinoma, sudygsta ir lysvėj, bet dygsta labai ilgai. Todėl pradžiai kažkiek susidaiginu. Gūžines, jei tai icebergo salotos, reik daiginti ir vėliau išpikiuoti.

Šiaip tai aš neįsivaizduoju, kaip jūs tokį kiekį daiginsitės namie..  Čia jokių palangių neužteks  blink.gif

tu mirksiukas.gif
ir čia tik pusė gal,nes kitką žinau kada ir kur biggrin.gif
lotuliukas.gif todėl jaučiu,kad nieko ir nedaiginsiu,kas norės dygt tas ir lauke sudygs lotuliukas.gif

ačiū už nuomonę 4u.gif

turiu gėlių sėklų, kurios pasibaigusios 2007 - 2008 metais ar verta tokias kur nors sėti?sakiau eksperimentui daržo gale papilsiu ir žiūrėsiu ar kas bus g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *MONAMI*: 11 kovo 2012 - 21:45
QUOTE(*MONAMI* @ 2012 03 11, 21:11)
merginos ateinu su ilgu sąrašu  ax.gif
turiu visko tai tik šitų nežinau kada pasisėti  ax.gif
auginsiu darže ir šiltnamyje,kada namie pasisėti g.gif

nežinau ar padėsiu su savo daržininkavimo praktika (kuri man pasiteisina), bet aš viską pasėju, tikriausiai vėliausiai iš visų SM daržininkių biggrin.gif Sėdama sėkliukes vadovaujiesi tokiais principais:
1. Ant palangės užsiauginu daigiukus tik tų augaliukų, kurie augs šiltnamyje. Tai-agurkai ir pomidorai.
2. Šiltnamyje sėju:
*pirmas sėjimas-salotos, ridikėliai, ankstyvosios morkos (jeigu vietos pritrūksta šiltnamyje, tai jas persodinu į daržą), špinatai ir šiek tiek serenčių (kurie bus pasodinti ant kapų).
*antras sėjimas-ankstyvieji kopūstai.
*trečias sėjimas-cukinijos ir moliūgai (jeigu nebūna savaime išdygę ant komposto).

Namuose ant palangės nedaiginu nei vienos daržovės, kuri augs darže. Tam turiu keletą priežaščių. Šiltnamyje susidaiginu tik cukinijas ir moliūgus, šiemet ir arbūzus daiginsiu.

Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2012 03 11, 22:03)
Namuose ant palangės nedaiginu nei vienos daržovės, kuri augs darže. Tam turiu keletą priežaščių. Šiltnamyje susidaiginu tik cukinijas ir moliūgus, šiemet ir arbūzus daiginsiu.

kažkaip galvoju,kad ir aš taip darysiu g.gif
jau auga čiliukai ,baklažanai ir vazoniniai pomidorai,o visą kitą jei bus galimybės šiltnamije,o jei ne tai gaus darže daigintis ir augti ax.gif blush2.gif
ačius,kad apsisprendžiau 4u.gif biggrin.gif

dar paklausiu iš kitos temos - šiltnamiui plevelė 200 ar 150 mikronų
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *MONAMI*: 11 kovo 2012 - 22:10
QUOTE(saintlina @ 2012 03 11, 22:19)
Rabarbarus as siandien irgi pasejau. Lauke pasėti man neišdygsta, nutariau susidaigint. Nežinau, ar laikas jiems sėt, bet mano pasąmonė man patarė sodint  biggrin.gif

Nelengva buvo rabarbarus užsiveisti. Prieš kelis metus iš 8 sėklų sudygo 6, pasodinus išgyveno 3 g.gif Jie tokie gležnučiai kol sustiprėja.
Atsakyti
kada sėti lapinius salierus?

pernai ne visi pekino kopūstai susuko galvas, tai tuos lapus puikiausiai sunaudojau-sukau balandėlius thumbup.gif
Atsakyti
Lapinius salierus tai tikrai tiesiai i dirva seju...
Rabarbarai isdygo-gana daug-kokia 30 ir tokie stori, riebus...

Na, neisivaizduoju kaip nedaiginti poru, svogunu, lepesniu prieskoniu: rozmarinu, mairunu, baziliku ir pan. g.gif
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2012 03 11, 23:12)
Na, neisivaizduoju kaip nedaiginti  lepesniu prieskoniu: rozmarinu, mairunu, baziliku ir pan. g.gif

Tų prieskonių daigiukus aš šiltnamyje pernai išsiauginau: buvo labai vešlūs ir gražūs 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Asese @ 2012 03 11, 23:20)
Tų prieskonių daigiukus aš šiltnamyje pernai išsiauginau: buvo labai vešlūs ir gražūs  4u.gif

o kada i siltnami sejai?

Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2012 03 11, 18:58)
tas durnumas siandien visuotinis - as irgi juos siandien sejau  biggrin.gif  Pirmakart gyvenime. Ir net nezinau, kam jie man - gavau dovanu seklyciu, uzrasyta 'ankstyvam'derliui. Ai, sukisau i dezute ir juos  biggrin.gif

Geras jie dalykas, net jei nesusuka gūžių, lapai labai skanūs essen.gif pirktinių skonis tai palyginus kempinės schmoll.gif Tiek, kad kiek pamenu baisiai visokie kenkėjai juos mėgsta doh.gif
Papildyta:
QUOTE(*MONAMI* @ 2012 03 11, 21:11)

Aš tai bijau skelbt savo sarašų doh.gif Irgi ne ką menkesnis doh.gif
Papildyta:
QUOTE(*MONAMI* @ 2012 03 11, 21:44)
turiu gėlių sėklų, kurios pasibaigusios 2007 - 2008 metais ar verta tokias kur nors sėti?sakiau eksperimentui daržo gale papilsiu ir žiūrėsiu ar kas bus  g.gif

Manau pabandykite taip ir padaryti ax.gif Dar jei pamirkysite prieš tai sėklytes manau bus tokių kurios sudygs ax.gif
Papildyta:
QUOTE(diasaja @ 2012 03 11, 22:03)

Tai Jums gerai, jog neapima durnumas lotuliukas.gif O ką daryt tokioms ligonėms kaip aš doh.gif Sėčiau, kad ir vitaminų tabletes jei jos dygtų ir daiginčiau ant palangės doh.gif doh.gif doh.gif Tikriausiai keisčiausias dalygas kurį dabar bandau ant palangės susidaigint tai himalajinė pušis, nors ją tikriausiai geriausiai būtų buvę sėti šiltnamyje, nežinau kuriam sodo kampe reikės sodinti jei sudygs schmoll.gif fool.gif O dar prieš tai tas sėklas pusę metų šaldžiau doh.gif
Aišku suprantu, jog daug ką geriau būtų nusipirkt jau sudaigintą, išaugintą, bet va man taip miela nuo kūdikystės rūpintis augaliuku wub.gif ir kai kokiam svečiui parodau savo augaliuką negėda sakyti, jog iš sėklos pati užsiauginau nors jis ir būna ne toks vykęs kaip užaugintas profesionalų didis.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolituxxx: 12 kovo 2012 - 01:09
QUOTE(jolituxxx @ 2012 03 12, 01:07)

*Tai Jums gerai, jog neapima durnumas  lotuliukas.gif
**O ką daryt tokioms ligonėms kaip aš  doh.gif

*dabar daržo planavime mane valdo ne jausmai, o protas smile.gif
**nieko nedaryti, kitais metais jau bus mažesnė psichozė, sekančiais dar mažesnė mirksiukas.gif Man taip pat buvo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2012 03 12, 08:20)
*dabar daržo planavime mane valdo ne jausmai, o protas smile.gif
**nieko nedaryti, kitais metais jau bus mažesnė psichozė, sekančiais dar mažesnė mirksiukas.gif Man taip pat buvo biggrin.gif

Na, skiriasi daržai tų, kas žemės turi daug ir auginasi visas atsargas, kad ir žiemai ir iki pavasario būtų. Pvz. jei bulvių -tai iki šviežių, jei burokų- tai visai žiemai. Tuomet ir racionalumas visai kitas, kaip tavo, Diasaja 4u.gif Ir kultūros tokiu atveju sodinamos patikimos ir išbandytos, nelepios. O pas ką daržiukai maži, tai norisis tada kuo daugiau sutalpinti visko po 3 biggrin.gif Tam kartui, taip sakant ax.gif Pas mus žemės daug, bet mes ją išnuomavę blush2.gif Dėl to, jog nėra kur atsargų laikyti verysad.gif Nėra jokio sklepo verysad.gif Todėl daržiukas irgi tik tam kartui. Na, ką galima iš karto vartoti arba namų sąlygomis laikyti pvz. svogūnai, arba suvekuoti sloikučiai, nors ir su jais problema, kai kiekis didelis verysad.gif Šiemet net raugintų kopūstų kubilą susišaldžiau, nes laiku į vonią nepartempiau doh.gif Turim gyvuliukų, bet šieną jiems iš kaimynų rulonais imam, dėl tos pačios priežasties.Suvartojam vieną- tada važiuojam kito. Nėra kur dėt didelių kiekių, kluono nėra verysad.gif Tai va, ir žaidžiu su keliais kopūstais, keliais porais, keliais burokais,vienu moliūgu ir t.t. biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(jolituxxx @ 2012 03 12, 02:07)
Aišku suprantu, jog daug ką geriau būtų nusipirkt jau sudaigintą, išaugintą, bet va man taip miela nuo kūdikystės rūpintis augaliuku  wub.gif ir kai kokiam svečiui parodau savo augaliuką negėda sakyti, jog iš sėklos pati užsiauginau nors jis ir būna ne toks vykęs kaip užaugintas profesionalų didis.gif

Galėtum pagalvoti, kaip savo hobį paversti verslu, kad jau širdis augaliukams atiduota g.gif Įkurk kokią oranžeriją ar privatų botanikos sodą g.gif Būtum puiki šeimininkė savo džiunglėse 4u.gif Nešvaistyk talento, kaip sakoma biggrin.gif
Atsakyti
Žinau, kad buvo kalbėta, ale nu nerandu. Į kokias dėžutes geriausia sėti svogūnus. Kokio gylio? Ar tinka į daigyklas į kiekvieną po vieną sėklytę?
Pernai man nesigavo užsiauginti svogūnų, tad šiemet noriu daryti taip kaip reikia. 4u.gif
Atsakyti