Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas ,9tema

QUOTE(diuni @ 2012 03 11, 10:01)
4u.gif salierus galima sėti jau po kovo 10 , taip pat ir porus ...kažkur skaičiau kad nuo 10-iki 20 reikia šias abi kultūras pasėt...tai aš taip ir darau...vakar pasėjau ax.gif

drinks_cheers.gif Aš irgi pasisėjau vakar 3 rūšių porų ir dar lapinių salierų smile.gif ilgai dygsta salierai? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolituxxx: 11 kovo 2012 - 11:54
laba dienele

jau gal 5 karta susiduriu su bulviu "bokstu". Ar teko kam augint taip? pas mane ploto visai nedaug, vilioja pamegint, parasykit savo patirti

Nuoroda apie tai ka turiu omeny - Bulviu bokstas
Atsakyti
QUOTE(Rūta Mėta @ 2012 03 11, 08:33)
Jaučiu, ir man į lapus išeis  g.gif Bet ir tie gi valgomi ax.gif

Aš irgi juos žadu auginti drinks_cheers.gif Juos juk galima ir tiesiai į šiltnamį sėti? g.gif pas mane jau ant palangių nebėra vietos doh.gif Mano MAMA augindavo juos, sėdavo tiesiai į šiltnamį, po to išpikiuodavo ax.gif Gūžę retai kada susukdavo, bet lapai irgi labai skanūs būdavo thumbup.gif Nežinau ar teisybė, bet teko girdėti jog truput salietros reikia jiems, kad gūžes suktų, bet aš šio būdo netikrinau, negarantuoju, jog geras būdas ir nemanau jog tikrinsiu, nes nemėgstu pirktinių trąšų schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolituxxx: 11 kovo 2012 - 12:06
O ar jau galima sėt salotas į dėžutes? Auginsiu darže. Ant pokučio rašo, kad sėt į dėžutes 3-4 mėn, bet turbūt visgi dar per anksti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulužė @ 2012 03 11, 12:32)
O ar jau galima sėt salotas į dėžutes? Auginsiu darže. Ant pokučio rašo, kad sėt į dėžutes 3-4 mėn, bet turbūt visgi dar per anksti g.gif

Nežinau ar per anksti, bet aš vakar apimta durnumo pasisėjau ledines salotas lotuliukas.gif
Turiu vilties, jog greitai galėsiu jas sodint į šiltnamį doh.gif lotuliukas.gif jei ne tai išmesiu, daug tam pokutyje tų sėklų, nuostolio nematau tame biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(jolituxxx @ 2012 03 11, 12:36)
Nežinau ar per anksti, bet aš vakar apimta durnumo pasisėjau ledines salotas  lotuliukas.gif
Turiu vilties, jog greitai galėsiu jas sodint į šiltnamį  doh.gif  lotuliukas.gif jei ne tai išmesiu, daug tam pokutyje tų sėklų, nuostolio nematau tame  biggrin.gif

Vat man taip pat įdomu, kaip ledines salotas daigais namuose užsiauginti... Girdėjau, Saintlina turi tokių žinių smile.gif

su švente visas sveikinu. kad augtų, klestėtų ir žydėtų. ne tik augalai lithuania.gif
Reiks eit švęsti - pasėti šio to
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dzhine: 11 kovo 2012 - 12:41
QUOTE(jolituxxx @ 2012 03 11, 13:36)
Nežinau ar per anksti, bet aš vakar apimta durnumo pasisėjau ledines salotas  lotuliukas.gif
Turiu vilties, jog greitai galėsiu jas sodint į šiltnamį  doh.gif  lotuliukas.gif jei ne tai išmesiu, daug tam pokutyje tų sėklų, nuostolio nematau tame  biggrin.gif

Mano salotos sviestinės ir šiltnamio neturiu, tai turbūt reik dar susilaikyt smile.gif nors pernai jos man laaabai ilgai dygo doh.gif
Kas jau sėsit salotas auginimui lauke, tai jau šaukit 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Algyte @ 2012 03 11, 12:57)
laba dienele

jau gal 5 karta susiduriu su bulviu "bokstu". Ar teko kam augint taip? pas mane ploto visai nedaug, vilioja pamegint, parasykit savo patirti

Nuoroda apie tai ka turiu omeny - Bulviu bokstas

Esu bandžius kitaip youtube prisižiūrėjus ax.gif Į didelį, labai didelį kubilą (60 l) sodinau 3 eilėmis su žemėmis ir pelenais. Bet viršutinės sudygo, o apatinės supuvo, neišlindo. Čia matau, kad deda aukštą kai jau kitos sudygusios, palaipsniui sluoksniuoja g.gif Vienais metais tiesiog kibire 3 krūmelius užauginau po stalu virtuvėje ax.gif Buvo smagu labai anksti šviežių pavalgyti, bet... Pasižaidimas čia toks be didelės naudos ax.gif
Papildyta:
QUOTE(jolituxxx @ 2012 03 11, 13:36)

Kai kurie durnumai pateisinami 4u.gif Aš jau vasary salotas buvau kelias pasėjus, tyso, ištyso, pertyso ir išmečiau verysad.gif 4 dienoj išlindo.
Atsakyti
Kubile aisku joms nebuvo galimybes islist pro sonus, as galvoju nelaukt kol sudygs, det arciau krastu, turint omeny kad pro siaudus islys, tie siaudai butu ir kaip mulcas ir laikytu kad zemes per tinkla neisbyretu. Tik kazin kaip su sviesa, ta boksta reiktu tada pasukiot kartais? nes viena puse beveik pastoviai sesely gautusi..
Atsakyti
QUOTE(Saulužė @ 2012 03 11, 13:32)
O ar jau galima sėt salotas į dėžutes? Auginsiu darže.

Daržui tikrai per anksti, nebent inspektą turėsit g.gif
Atsakyti
nu va susodinau ropiniu svogunus siandien. Ziuresim ar kas islis g.gif
O vyras buvo turguj, sakau nupirk sodinuku. Skambino sako kokiu imt, sako nuo 7 iki 12 lt visokiu. Sakau brangiausiu (galvojau bus geriausi), bet parveze kazkokius zirnio dydzio blink.gif tai kas cia per svogunai? Ir kaip dabar juos islaikyti, nes matosi kai kurie jau prasikale g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tany: 11 kovo 2012 - 13:10
QUOTE(Algyte @ 2012 03 11, 13:06)
Kubile aisku joms nebuvo galimybes islist pro sonus, as galvoju nelaukt kol sudygs, det arciau krastu, turint omeny kad pro siaudus islys, tie siaudai butu ir kaip mulcas ir laikytu kad zemes per tinkla neisbyretu. Tik kazin kaip su sviesa, ta boksta reiktu tada pasukiot kartais? nes viena puse beveik pastoviai sesely gautusi..

Gal keistai nuskambės, bet tokiu atveju jau geriau daryti ne bokštą, o siena smile.gif Vietos taip pat užimtų mažai ir į reikiamą pusę būtų visuomet atsisukusios.
Atsakyti