Lofantas greitai dygsta, per kokią savaitę. Aš pasėjau, išdygo tarsi šepetys..Man jis patinka. Sode tik vieną augalą turiu, o skanu lapelį į arbatą įdėti, spirituotą gėrimą paskaninti..
QUOTE(jolituxxx @ 2012 03 10, 00:48)
Per kiek laiko sudygo pankoliai?
Man irgi panašiai būna Šiandien bus didžioji sėja, nors ir stelažas bus, bet vistiek neįsivaizuoju kaip reikės viską sutalpinti
Man irgi panašiai būna Šiandien bus didžioji sėja, nors ir stelažas bus, bet vistiek neįsivaizuoju kaip reikės viską sutalpinti
Per kokias 4 dienas
sveiki.As vakar pasejau i indeli ciobreli vaistine,bet jos seklites man panasios i aguonas ar taip ir turi but?
dar pasejau svogunu sejinukus i dezute nuo kiausiniu,kazi ar nebus jiems per mazai vietos ten? (i viena skyreli dejau po4 seklites)
Ir koki zeme naudojat sejinukam seti,nes pernai pirkau zeme ir uzaugo daug baltasparniu
Siemet nusipirkau ,,durpeta,,universalus durpiu substratas,ziuresim ar sis be gyvuneliu bus
dar pasejau svogunu sejinukus i dezute nuo kiausiniu,kazi ar nebus jiems per mazai vietos ten? (i viena skyreli dejau po4 seklites)
Ir koki zeme naudojat sejinukam seti,nes pernai pirkau zeme ir uzaugo daug baltasparniu
Siemet nusipirkau ,,durpeta,,universalus durpiu substratas,ziuresim ar sis be gyvuneliu bus
QUOTE(saintlina @ 2012 03 09, 18:17)
siai tai galeciau, zinoma. Tik galvoju, gal pas ka prasciau svogunai auga, gal tiems reiktu anksciau pasiset? Pas mus puri durpe, visad puikus derlius, tai uztenka ir balandzio pradzioj set. O jei zeme sunkesne ar siaip neypac greit auga, gal reiktu ilgai nelaukt ir jau seti.
ania...na tai pasėsiu tada kartu su porais...bijau , labai juos nudaigot...kad nepradėtų nykt iki sodinimo dirvon...
QUOTE(diuni @ 2012 03 10, 07:22)
aš nieko dar nesėjau iš daržovių , na turiu tris artišoko daigus , nes tą tikrai vadarį sėt reikia...turiu rozmarino porą daigelių...ir viskas...po kovo 10 reiktų jau pasėti salierus ir porus...o visi kiti dar gali palaukti kažkiek...aš tempiu labiau į pavasarį , kai jas balkone galima daugiau laikyti , nes , tikrai , ištįs dar jos ant palangių...
Va va man irgi reikia artišoko, bet kažin ar dygs iš pernai pradaryto pokelio Vyras buvo prieš jį, bet pasiskaitė, kad geras augalas, galima visą naudoti, tai sakė kuo daugiau jo sėti
Papildyta:
QUOTE(madmuazele @ 2012 03 10, 10:00)
Per kokias 4 dienas
Ačiū Tikiuosi man šiemet sudygs, nes pernai nieko nesigavo
QUOTE(jolituxxx @ 2012 03 10, 10:47)
Va va man irgi reikia artišoko, bet kažin ar dygs iš pernai pradaryto pokelio Vyras buvo prieš jį, bet pasiskaitė, kad geras augalas, galima visą naudoti, tai sakė kuo daugiau jo sėti
Manasis nesigilina, bet ir nebesiginčija, susitaikė
QUOTE(*Inga:) @ 2012 03 10, 11:00)
Manasis nesigilina, bet ir nebesiginčija, susitaikė
Manasis gilinais tik apie tuos augalus kurie susiję su maistu Mėgsta gurmaniškus patiekalus gaminti, matyt jau turi kokią idėją, o jei užauginsiu artišokų tai gal ją ir įgyvendins
QUOTE(Regila @ 2012 03 10, 10:48)
Lofantas greitai dygsta, per kokią savaitę. Aš pasėjau, išdygo tarsi šepetys..Man jis patinka. Sode tik vieną augalą turiu, o skanu lapelį į arbatą įdėti, spirituotą gėrimą paskaninti..
O sakykit, tas lofantas isvaizdus augaliukas Galvoju sodinti tarp darzo ir vejos, na atskirti tas dvi zonas, noreciau kad graziai ziuretusi ilgesni laiko tarpa
QUOTE(jolituxxx @ 2012 03 10, 11:47)
Papildyta:
Papildyta:
dygs tikrai...o kaip jį jūs naudosit...aš pasodinau pernai 5 , bet nežinau ar išgyveno žiemą, tai dar tris dabar auginu...aš jį pasodinau dėl dekoratyvumo...vaisių nelabai tikiuosi , kad bus kaip Prancūzijoj
QUOTE(diuni @ 2012 03 10, 11:45)
dygs tikrai...o kaip jį jūs naudosit...aš pasodinau pernai 5 , bet nežinau ar išgyveno žiemą, tai dar tris dabar auginu...aš jį pasodinau dėl dekoratyvumo...vaisių nelabai tikiuosi , kad bus kaip Prancūzijoj
Pas mane irgi 3 pernai buvo, bet spėju iššalo, nes jie jautrūs Keliom valandžikėm pamirkysiu dar sėklytes Vyras sakė galima stiebą su lapais naudoti, nupjausčius spygliukus Atseit jis visas valgomas ne tik žiedai, galima į salotas troškinius tą stiebą dėti Bet aš negarantuoju, nesu to bandžius, bet manau reikės išbandyti, gal nenusitručysim jis kažkokį anglišką filmą peržiūrėjo dar apie jų panaudojimą
QUOTE(anemone @ 2012 03 09, 17:14)
irid , bundze
del MESKINIU CESNAKU .
Man pries keleta metu pavasari dave jau sudygusius svogunelius . Sodinau i ikasamus zemen vazonus . Zeme emiau is lapuociu misko . Paskui , kai kitais metais jie prazysta , tai patys ir pasiseja . Sodinimui vieta reiktu parinkti pavesyje , saules tik truputeli . Pasistengti sudaryti augimo salygas , panasias i tas , kokiomis auga naturaliai miskuose .
del MESKINIU CESNAKU .
Man pries keleta metu pavasari dave jau sudygusius svogunelius . Sodinau i ikasamus zemen vazonus . Zeme emiau is lapuociu misko . Paskui , kai kitais metais jie prazysta , tai patys ir pasiseja . Sodinimui vieta reiktu parinkti pavesyje , saules tik truputeli . Pasistengti sudaryti augimo salygas , panasias i tas , kokiomis auga naturaliai miskuose .
O jus ju turit dabar? gal kokius 2 svogunelius parduoti galetumet ar gal i ka nors keisti, nelabai ka turiu bet gal turesiu kas domina, dar pasisesiu sio to rozmarinai sudyge tai jei noretumet galeciau keisti, tiesiog labai noreciu tu cesnaku neauga niekur prie musu tai ne svieziu seklu pasirinkti negaliu. Jei domina parasykit i az
Papildyta:
QUOTE(irid @ 2012 03 09, 18:36)
Tai sąlygas žinau kokias sudaryti, jiems pas mane po lazdynu šalia beržiuko gerai būtų, panašu į mišką, bet problema tame kad nežinau kur gauti tų sudygusių svogūnėlių, reiks gal į botanikos sodą nuvažiuoti balandžio mėnesį
Dabar prisipirkau sėklų papigiai Ermitaže Nojaus firmos kelis pokelius ir bandysiu daiginti. Du pokiukus užmerkiau tai visos sėklytės nuskendo, palaikysiu iki rytdienos ir bandysiu daiginti marlėje, gal kas nors gausis Kitus sakiau, kai tik galėsiu tiesiai į žemę pabersiu, gal vieną pokelį į kamerą įmesti palaikyti
Kristinkaq jei gerai supratau jūs bandote daiginti paprastai žemėse ir jie nedygsta ar kitaip daiginate?
Dabar prisipirkau sėklų papigiai Ermitaže Nojaus firmos kelis pokelius ir bandysiu daiginti. Du pokiukus užmerkiau tai visos sėklytės nuskendo, palaikysiu iki rytdienos ir bandysiu daiginti marlėje, gal kas nors gausis Kitus sakiau, kai tik galėsiu tiesiai į žemę pabersiu, gal vieną pokelį į kamerą įmesti palaikyti
Kristinkaq jei gerai supratau jūs bandote daiginti paprastai žemėse ir jie nedygsta ar kitaip daiginate?
Kokia savaite ar dvi laikiau kameroj o paskui pasejau, jau gal menuo kai zemej jos ir jokiu gyvybes zenklu nerodo o Kauno botanikos sode ju butu? galeciau jei kas ten bandyti gauti, taip ju noriu o nedygsta
QUOTE(svieske @ 2012 03 10, 12:42)
O sakykit, tas lofantas isvaizdus augaliukas Galvoju sodinti tarp darzo ir vejos, na atskirti tas dvi zonas, noreciau kad graziai ziuretusi ilgesni laiko tarpa
man tai grazus, kazkuom i lavandas panasus
https://www.google.l...p...366&bih=553