irid , bundze
del MESKINIU CESNAKU .
Man pries keleta metu pavasari dave jau sudygusius svogunelius . Sodinau i ikasamus zemen vazonus . Zeme emiau is lapuociu misko . Paskui , kai kitais metais jie prazysta , tai patys ir pasiseja . Sodinimui vieta reiktu parinkti pavesyje , saules tik truputeli . Pasistengti sudaryti augimo salygas , panasias i tas , kokiomis auga naturaliai miskuose .
QUOTE(diuni @ 2012 03 09, 13:31)
Saintlina...Ar tu galėtum kažkaip garsiai sušukt , kad jau sėsi didžiagalvius svogūnus...nenoriu prašaut su jais
siai tai galeciau, zinoma. Tik galvoju, gal pas ka prasciau svogunai auga, gal tiems reiktu anksciau pasiset? Pas mus puri durpe, visad puikus derlius, tai uztenka ir balandzio pradzioj set. O jei zeme sunkesne ar siaip neypac greit auga, gal reiktu ilgai nelaukt ir jau seti.
QUOTE(diana7777 @ 2012 03 09, 13:47)
Aciu Jooituxxx,bet esu vilniete,labai jau sudomino sios bulvytes,ypac ju gydomoji galia!
As turiu topinambu, auga auksti zarazos perkeliau i kita vieta tai, senoje vistiek auga , nu ir gajus jie.... O jai rimtai tai as Vilniete galiu duoti uz dyka, tik reikia bus iki sodo nusikabaroti ( kai sniegas nutirps ir darbai prasides ) parasyk i AZ telefono Nr. kai atvesiu tau paskambinsiu.
QUOTE(ilja @ 2012 03 09, 18:01)
Prašom pasidalinti pliusais ir minusais. O gal yra nuotraukėlė kaip viskas atrodė, kai suaugo?
Mano mintis taip susodinti svyrančias braškes prie vaikų žaidimo zonos. Ir gražu ir naudinga būtų
Mano mintis taip susodinti svyrančias braškes prie vaikų žaidimo zonos. Ir gražu ir naudinga būtų
Neturiu foto. Bet noko gražiai, uogos švarios, nereikia ravėti, ūselius kabančius su žirklėmis nukarpiau Vijoklinėms tikrai geras būdas auginti tik: 1.Statinė apvali, o augaliukai susodinti aplink. Automatiškai kai kurie visai negavo saulės ir prastai derėjo:verysad: 2. Statinė tamsi, todėl greit išdžiūdavo, dažnai reikėdavo laistyti (per viršų po kelis kibirus vandens supilti), nors galima ir patį viršų apsodinti kokiais augalais kad ne taip džiovintų. 3.Padariau didžiausią klaidą, kad žemę į statinę sluoksniavau su lapais ir kitokiom sausom žolėm labai norėjau kad gautųsi lyg kompostas per kiek laiko ir pasitręštų savaimę, o žemė ėmė smukti žemyn Taigi dabar neskubėčiau daigelių sodinti, o palaukčiau kol viskas joje susigulės.4 nežinau ar per žiemą neiššąlo, teks palaukti kol sužinosiu Tiesa, dabar sodinčiau tankiau. Gal net po du daigelius į kišenėlę
QUOTE(anemone @ 2012 03 09, 17:14)
irid , bundze
del MESKINIU CESNAKU .
Man pries keleta metu pavasari dave jau sudygusius svogunelius . Sodinau i ikasamus zemen vazonus . Zeme emiau is lapuociu misko . Paskui , kai kitais metais jie prazysta , tai patys ir pasiseja . Sodinimui vieta reiktu parinkti pavesyje , saules tik truputeli . Pasistengti sudaryti augimo salygas , panasias i tas , kokiomis auga naturaliai miskuose .
del MESKINIU CESNAKU .
Tai sąlygas žinau kokias sudaryti, jiems pas mane po lazdynu šalia beržiuko gerai būtų, panašu į mišką, bet problema tame kad nežinau kur gauti tų sudygusių svogūnėlių, reiks gal į botanikos sodą nuvažiuoti balandžio mėnesį
Dabar prisipirkau sėklų papigiai Ermitaže Nojaus firmos kelis pokelius ir bandysiu daiginti. Du pokiukus užmerkiau tai visos sėklytės nuskendo, palaikysiu iki rytdienos ir bandysiu daiginti marlėje, gal kas nors gausis Kitus sakiau, kai tik galėsiu tiesiai į žemę pabersiu, gal vieną pokelį į kamerą įmesti palaikyti
Kristinkaq jei gerai supratau jūs bandote daiginti paprastai žemėse ir jie nedygsta ar kitaip daiginate?
QUOTE(madmuazele @ 2012 03 09, 13:49)
Cukinija Black beauty tikrai labai kompaktiska ir viena skaniausiu man.
Šiandien nusipirkau šitą, bus matyt kas per viena nepamenu kada cukinijas auginau Ir pažanga- pasiėmiau tik 2 pokelius sėklų iš viso: cukinijų šitų ir lauko agurkų Braškės buvo brangios tai neėmiau Teks nenumarint tų kelių išdygusių daigelių ir po to pasidaugint Dar sėsiu kitas tai gal išdygs
Aš ir pasigirsiu...Vakar Rimi nusipirkau tik tris pakuotes sėklų...Labai savimi didžiuojuosi...Nors vis tiek kirba mintis - gal dar savaitgalį i kokią žalią stotelę palėkti...Šiandien pasižiūrėjau kad garaže jau 2 kilogramai svogūnų sodinukų sudėti...Ir pati nežinau, kaip aš spėjau tiek nusipirkti...O kad nebūtų mažai, dar tris pakuotes seklų paėmiau...Matyt jau pamiršau, kaip praeitais metais ravėdama prašiau vyro - sakiau, jeigu pavasarį prašysiu paruošti 6 vagas, tai daryk 3, jeigu prašysiu keturių, tai daryk dvi...Vagos pas mane kilometrinės...Tai vieną nuravi - jau pusė daržo nuravėta
Ar pankolius jau laikas sėti?
Ar bazilikus galima įkišti giliau? pas mane jie ištyso Nesu jų auginusi
Jei ne paslaptis ką visos sėjate, kad čia taip ramu?
As pankolius susejau, jau ir isdygti spejo-kokie jie tvirti ir dickiai Nezinau... visko pas mane pilna, visos palanges uzimtos.. o dar paprikos ir pomidorai nepikuoti Dar gelyciu turiu pasiseti, arbuzai su melionais laukia,... Tikriausiai niekada palangiu nebus gana
Norejau serencius paseti siandien, bet tik ir beliko noras...
QUOTE(ptashka @ 2012 03 09, 17:42)
Kad zinok va tik is karto iejus, po desine didziuliai stendai buvo. As buvau po darbo, apie 5. ten prie sodininkystes skyriaus irgi maciau seklu yra.
O mano paprikos dar nerodo gyvybes zenklu.
O mano paprikos dar nerodo gyvybes zenklu.
nu aisku tada, nes as iejusi i vaikisku rubelu skyriu isokau, tai ir nepastebejau
siandien nusipirkau toki grozi PANKOLINE KINMETE
QUOTE(madmuazele @ 2012 03 09, 23:54)
As pankolius susejau, jau ir isdygti spejo-kokie jie tvirti ir dickiai Nezinau... visko pas mane pilna, visos palanges uzimtos.. o dar paprikos ir pomidorai nepikuoti Dar gelyciu turiu pasiseti, arbuzai su melionais laukia,... Tikriausiai niekada palangiu nebus gana
Per kiek laiko sudygo pankoliai?
Man irgi panašiai būna Šiandien bus didžioji sėja, nors ir stelažas bus, bet vistiek neįsivaizuoju kaip reikės viską sutalpinti
QUOTE(jolituxxx @ 2012 03 09, 23:06)
Ar pankolius jau laikas sėti?
aš nieko dar nesėjau iš daržovių , na turiu tris artišoko daigus , nes tą tikrai vadarį sėt reikia...turiu rozmarino porą daigelių...ir viskas...po kovo 10 reiktų jau pasėti salierus ir porus...o visi kiti dar gali palaukti kažkiek...aš tempiu labiau į pavasarį , kai jas balkone galima daugiau laikyti , nes , tikrai , ištįs dar jos ant palangių...