Sveikos,
Pas mane tos svyrančios braškės sėtos vasario 26, nerodo jokių gyvybės ženklų... Bet aš jų nešaldžiau, nepasiskaičiau prieš sėją, apskritai pirmą kartą braškes ir žemuoges sėjau. Bet žemuogės jau lenda, o tos nei pro kur.
Aš jau lyg ir užbaigiau visas sėjas - paskutiniai buvo šitie grožiai
Irgi eksperimentas, pirmą kartą sėju, sėklas mama nupirko.
Nesusilaikiau, sutvarkiau vieną lysvę šiltnamyje, pasėjau ridikėlius, krapus, salotas ir špinatus, uždengiau juoda plėvele. Jaučiu sušals
QUOTE(jolituxxx @ 2012 03 06, 23:58)
O kokias klaidas padarėte jei ne paslaptis?
Uzberiau zememis, sejau i sunkesne zeme (reiktu su smeliuku ir zeme, ir seklas pamaisyti), pasejau i per gilu vazoneli...Gali buti, kad seklytes nusedo Ir si karta bandysiu pasaldyti.
QUOTE(saintlina @ 2012 03 07, 06:47)
klausai, tu geriau kokios mugės metu įsigyk sodinukų. Sutaupysi laiko, nervų ir vietos ant palangių. Įsigysi iškart stiprius, gražius augaliukus.
Pas mane irgi gyvos dvi braškės iš sėklų, bet tokios nykštukės Žemuogės triskart didesnės, o sėtos vienu laiku. Nebežaisiu daugiau su braškiu sėklom
Pas mane irgi gyvos dvi braškės iš sėklų, bet tokios nykštukės Žemuogės triskart didesnės, o sėtos vienu laiku. Nebežaisiu daugiau su braškiu sėklom
Bet as vienintele muge kuria aplankysiu, tai bus prie Senuku.. o ten nemaciau remontantiniu braskiu
QUOTE(diuni @ 2012 03 07, 06:57)
mano tas pats...jau irgi triskart sakiau , kad daugiau niekada-ir sėklos kokios brangios...ir darbo kiek...
As ir sakiau, kad ne... daugiau ne... na, bet ten tokios braskes-norisi
QUOTE(Bozena83 @ 2012 03 07, 10:58)
... ir tu graziuju tabako seklu Bet pardavejas toks idomus, vis primena, kad cia hibridas, lyg nezinociau ka perku
Skaičiau "Protingo daržo margumynai" kad tabaką auginti- kuo toliau nuo pomidorų dėl tabakinės mozaikos.
QUOTE(Rūta Mėta @ 2012 03 07, 11:18)
Skaičiau "Protingo daržo margumynai" kad tabaką auginti- kuo toliau nuo pomidorų dėl tabakinės mozaikos.
rūkomąjį tabaką, o kiti neturėtų pridaryt bėdų
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 03 07, 12:20)
rūkomąjį tabaką, o kiti neturėtų pridaryt bėdų
Manai Bet augalas tai vistiek tos pačios"serijos" Kažkada mamos rožyne nerūkomąjį tabaką užveisiau kad amaro nebūtų, bet po poros metų kažkokios ten kitos mamos daugiametės gelytės išnyko Tai supyko ir išnaikino tabaką. Gal tik sutapimas.
O aš nusivyliau iš mugių pirktais remontantinių braškių daigeliais, vienos išvis buvo paprastos net ne remontantinės Sunku ten atskirt iš daigelių ar tikrai ten tas kas sako yra, o suaugęs keras tai jau ir kainą palaiko Kažkada buvau iš žalios stotelės labai gerą remontantinę veislę, jau suaugusį kerą nusipirkus, bet nebepamenu kaip vadinosi ji Kadangi buvo daugiau nusivylimų perkant daigeliais, dabar bandau kitą loteriją- auginimą iš sėklyčių jei ir šita loterija nusivilsiu, su braškėm tikriausiai bus baigta
Papildyta:
Jetau reikia smėlio susiveikt tada Turim tik žvyro Aš ir ankstesnes tikriausiai pasėjau į per sunkią žemę, dar nešaldytos tai nėr ko norėt, jog išdygo tik 3 O kažin ar tiktų pamaišyt su kaktusų žeme kurioje yra smėliuko?
Papildyta:
QUOTE(madmuazele @ 2012 03 07, 10:58)
Uzberiau zememis, sejau i sunkesne zeme (reiktu su smeliuku ir zeme, ir seklas pamaisyti), pasejau i per gilu vazoneli...Gali buti, kad seklytes nusedo Ir si karta bandysiu pasaldyti.
Jetau reikia smėlio susiveikt tada Turim tik žvyro Aš ir ankstesnes tikriausiai pasėjau į per sunkią žemę, dar nešaldytos tai nėr ko norėt, jog išdygo tik 3 O kažin ar tiktų pamaišyt su kaktusų žeme kurioje yra smėliuko?
QUOTE(jolituxxx @ 2012 03 07, 11:36)
jei ir šita loterija nusivilsiu, su braškėm tikriausiai bus baigta
isvis su braskem, ar tik su remontantinem?
Prisiminiau, kad braskiu daigais ir medelynai prekiauja. Bent jau Zapyskio medelynas tikrai, o turbut ir Vrublevskiu puslapy maciau.. Galima pirkt daigus medelyne, manau, kad ten tikrai gausit tai, uz ka mokat.
Na, as dar karta pabandysiu
QUOTE(jolituxxx @ 2012 03 07, 11:36)
O aš nusivyliau iš mugių pirktais remontantinių braškių daigeliais, vienos išvis buvo paprastos net ne remontantinės
o pas ką tuos daigelius pirkai? Yra gi ūkininkė, kuri verčiasi tik daigais, neleidžia žydėt ir vaisių neturi, viskas tik dėl daigų. Tai jos parduodamos veislės atitinka pavadinimus ir savybes
Ai, kaktusams berods ne smėlį 'supakuoja', o smulkų žvyriuką. Verdeteros substratą pomidorams, paprikoms arba agurkams nusipirk ( Maximoj yra). Toks pilnas smėlio, durpių ir biohumuso, purus
QUOTE(saintlina @ 2012 03 07, 11:53)
isvis su braskem, ar tik su remontantinem?
Prisiminiau, kad braskiu daigais ir medelynai prekiauja. Bent jau Zapyskio medelynas tikrai, o turbut ir Vrublevskiu puslapy maciau.. Galima pirkt daigus medelyne, manau, kad ten tikrai gausit tai, uz ka mokat.
Neremontantinių nei žemuogių nei braškių aš neauginu, nėra kur užsiveist lysvių Man reikia kad būtų ir dekoratyvios ir tiktų augint vazonuose ir dar kažkiek derėtų Jei tik ten nuvažiuosim tai įsigysiu
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 03 07, 12:29)
o pas ką tuos daigelius pirkai? Yra gi ūkininkė, kuri verčiasi tik daigais, neleidžia žydėt ir vaisių neturi, viskas tik dėl daigų. Tai jos parduodamos veislės atitinka pavadinimus ir savybes
Ai, kaktusams berods ne smėlį 'supakuoja', o smulkų žvyriuką. Verdeteros substratą pomidorams, paprikoms arba agurkams nusipirk ( Maximoj yra). Toks pilnas smėlio, durpių ir biohumuso, purus
Ar sia turi omenyje? Yra pas ja remontantiniu, paziurejau
As i tokia, tik skirta gelems, susejau braskes
Aga žinau verdeteros, bet man maximos ir kiti prekybcentriai didesni tolokai Dar mažylė sirguliuoja tai nėra kaip pasiekti Jei vyro paprašysiu tai labai abejoju, jog tą nupirks Reikės bandyt į kaimo parduotuvėlę nueiti gal užvežė šitų žemių
Papildyta:
Nebežinau kas ten tokia buvo, prieš kelis metus, Šiaulių mugėje prie žalios stotelės