Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas ,9tema

Sveikos,

Pas mane tos svyrančios braškės sėtos vasario 26, nerodo jokių gyvybės ženklų... Bet aš jų nešaldžiau, nepasiskaičiau prieš sėją, apskritai pirmą kartą braškes ir žemuoges sėjau. Bet žemuogės jau lenda, o tos nei pro kur.

Aš jau lyg ir užbaigiau visas sėjas - paskutiniai buvo šitie grožiai
user posted image

Irgi eksperimentas, pirmą kartą sėju, sėklas mama nupirko.

Nesusilaikiau, sutvarkiau vieną lysvę šiltnamyje, pasėjau ridikėlius, krapus, salotas ir špinatus, uždengiau juoda plėvele. Jaučiu sušals doh.gif
Atsakyti
QUOTE(jolituxxx @ 2012 03 06, 23:58)
O kokias klaidas padarėte jei ne paslaptis?  blush2.gif

Uzberiau zememis, sejau i sunkesne zeme (reiktu su smeliuku ir zeme, ir seklas pamaisyti), pasejau i per gilu vazoneli...Gali buti, kad seklytes nusedo smile.gif Ir si karta bandysiu pasaldyti.

QUOTE(saintlina @ 2012 03 07, 06:47)
klausai, tu geriau kokios mugės metu įsigyk sodinukų. Sutaupysi laiko, nervų ir vietos ant palangių. Įsigysi iškart stiprius, gražius augaliukus.
Pas mane irgi gyvos dvi braškės iš sėklų, bet tokios nykštukės  blink.gif  Žemuogės triskart didesnės, o sėtos vienu laiku. Nebežaisiu daugiau su braškiu sėklom  schmoll.gif

Bet as vienintele muge kuria aplankysiu, tai bus prie Senuku.. o ten nemaciau remontantiniu braskiu g.gif

QUOTE(diuni @ 2012 03 07, 06:57)
rolleyes.gif mano tas pats...jau irgi triskart sakiau , kad daugiau niekada-ir sėklos kokios brangios...ir darbo kiek...

As ir sakiau, kad ne... daugiau ne... na, bet ten tokios braskes-norisi bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madmuazele: 07 kovo 2012 - 11:03
QUOTE(Bozena83 @ 2012 03 07, 10:58)
... ir tu graziuju tabako seklu thumbup.gif Bet pardavejas toks idomus, vis primena, kad cia hibridas, lyg nezinociau ka perku rolleyes.gif

Skaičiau "Protingo daržo margumynai" kad tabaką auginti- kuo toliau nuo pomidorų dėl tabakinės mozaikos.
Atsakyti
QUOTE(Rūta Mėta @ 2012 03 07, 11:18)
Skaičiau "Protingo daržo margumynai" kad tabaką auginti- kuo toliau nuo pomidorų dėl tabakinės mozaikos.

rūkomąjį tabaką, o kiti neturėtų pridaryt bėdų wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 03 07, 12:20)
rūkomąjį tabaką, o kiti neturėtų pridaryt bėdų wink.gif

Manai g.gif Bet augalas tai vistiek tos pačios"serijos" g.gif Kažkada mamos rožyne nerūkomąjį tabaką užveisiau kad amaro nebūtų, bet po poros metų kažkokios ten kitos mamos daugiametės gelytės išnyko g.gif Tai supyko ir išnaikino tabaką. Gal tik sutapimas.
Atsakyti
O aš nusivyliau iš mugių pirktais remontantinių braškių daigeliais, vienos išvis buvo paprastos net ne remontantinės schmoll.gif Sunku ten atskirt iš daigelių ar tikrai ten tas kas sako yra, o suaugęs keras tai jau ir kainą palaiko doh.gif Kažkada buvau iš žalios stotelės labai gerą remontantinę veislę, jau suaugusį kerą nusipirkus, bet nebepamenu kaip vadinosi ji doh.gif Kadangi buvo daugiau nusivylimų perkant daigeliais, dabar bandau kitą loteriją- auginimą iš sėklyčių lotuliukas.gif jei ir šita loterija nusivilsiu, su braškėm tikriausiai bus baigta doh.gif
Papildyta:
QUOTE(madmuazele @ 2012 03 07, 10:58)
Uzberiau zememis, sejau i sunkesne zeme (reiktu su smeliuku ir zeme, ir seklas pamaisyti), pasejau i per gilu vazoneli...Gali buti, kad seklytes nusedo smile.gif Ir si karta bandysiu pasaldyti.

Jetau reikia smėlio susiveikt tada doh.gif Turim tik žvyro doh.gif Aš ir ankstesnes tikriausiai pasėjau į per sunkią žemę, dar nešaldytos tai nėr ko norėt, jog išdygo tik 3 doh.gif O kažin ar tiktų pamaišyt su kaktusų žeme kurioje yra smėliuko? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolituxxx: 07 kovo 2012 - 11:37
QUOTE(jolituxxx @ 2012 03 07, 11:36)
jei ir šita loterija nusivilsiu, su braškėm tikriausiai bus baigta  doh.gif

isvis su braskem, ar tik su remontantinem? biggrin.gif
Prisiminiau, kad braskiu daigais ir medelynai prekiauja. Bent jau Zapyskio medelynas tikrai, o turbut ir Vrublevskiu puslapy maciau.. Galima pirkt daigus medelyne, manau, kad ten tikrai gausit tai, uz ka mokat.
Atsakyti
Na, as dar karta pabandysiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jolituxxx @ 2012 03 07, 11:36)
O aš nusivyliau iš mugių pirktais remontantinių braškių daigeliais, vienos išvis buvo paprastos net ne remontantinės  schmoll.gif

o pas ką tuos daigelius pirkai? bigsmile.gif Yra gi ūkininkė, kuri verčiasi tik daigais, neleidžia žydėt ir vaisių neturi, viskas tik dėl daigų. Tai jos parduodamos veislės atitinka pavadinimus ir savybes wink.gif

Ai, kaktusams berods ne smėlį 'supakuoja', o smulkų žvyriuką. Verdeteros substratą pomidorams, paprikoms arba agurkams nusipirk ( Maximoj yra). Toks pilnas smėlio, durpių ir biohumuso, purus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2012 03 07, 11:53)
isvis su braskem, ar tik su remontantinem?  biggrin.gif
Prisiminiau, kad braskiu daigais ir medelynai prekiauja. Bent jau Zapyskio medelynas tikrai, o turbut ir Vrublevskiu puslapy maciau.. Galima pirkt daigus medelyne, manau, kad ten tikrai gausit tai, uz ka mokat.

Neremontantinių nei žemuogių nei braškių aš neauginu, nėra kur užsiveist lysvių schmoll.gif Man reikia kad būtų ir dekoratyvios ir tiktų augint vazonuose ir dar kažkiek derėtų ax.gif Jei tik ten nuvažiuosim tai įsigysiu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 03 07, 12:29)
o pas ką tuos daigelius pirkai?  bigsmile.gif Yra gi ūkininkė, kuri verčiasi tik daigais, neleidžia žydėt ir vaisių neturi, viskas tik dėl daigų. Tai jos parduodamos veislės atitinka pavadinimus ir savybes wink.gif

Ai, kaktusams berods ne smėlį 'supakuoja', o smulkų žvyriuką. Verdeteros substratą pomidorams, paprikoms arba agurkams nusipirk ( Maximoj yra). Toks pilnas smėlio, durpių ir biohumuso, purus  4u.gif

Ar sia turi omenyje? Yra pas ja remontantiniu, paziurejau bigsmile.gif

As i tokia, tik skirta gelems, susejau braskes ax.gif
Atsakyti
Ai, kaktusams berods ne smėlį 'supakuoja', o smulkų žvyriuką. Verdeteros substratą pomidorams, paprikoms arba agurkams nusipirk ( Maximoj yra). Toks pilnas smėlio, durpių ir biohumuso, purus  4u.gif

Aga žinau verdeteros, bet man maximos ir kiti prekybcentriai didesni tolokai doh.gif Dar mažylė sirguliuoja tai nėra kaip pasiekti doh.gif Jei vyro paprašysiu tai labai abejoju, jog tą nupirks lotuliukas.gif Reikės bandyt į kaimo parduotuvėlę nueiti gal užvežė šitų žemių lotuliukas.gif
Papildyta:
o pas ką tuos daigelius pirkai?  bigsmile.gif Yra gi ūkininkė, kuri verčiasi tik daigais, neleidžia žydėt ir vaisių neturi, viskas tik dėl daigų. Tai jos parduodamos veislės atitinka pavadinimus ir savybes wink.gif

Nebežinau kas ten tokia buvo, prieš kelis metus, Šiaulių mugėje prie žalios stotelės ax.gif
Atsakyti