Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas ,9tema

Vakar ridikus šiltnamyje pasėau rolleyes.gif Sudygo skudurėlyje,tai teko susėt,kad ir atšalo schmoll.gif Darysiu šiltnamyje šiltnamį,kad šilčiau jiems butų,kai sudygs...
P,s.Nesinori anos statybines temos griauti,tai čia ne nuodėmė bus apie visokiomis sąlygomis auginamas daržoves pakalbėti irnesakyk.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 03 06, 18:33)
Tai pasiskaityk prieš plečiant apie vejos pūdymą auginant moliūgus, cukinijas, kitais metais toje vietoj bus švari, puri dirva wink.gif Nereiks vargti plėšiant velėną ir renkant piktžoles.

Gal nuorodėlę galima- labai įdomu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2012 03 06, 19:57)
Vakar ridikus šiltnamyje pasėau rolleyes.gif Sudygo skudurėlyje,tai teko susėt,kad ir atšalo schmoll.gif

et, pas mane su ridikėliais visa komedija doh.gif Pasėjau praėjusią savaitę į indelį, galvoju - kol sudigs, kol paaugs, atšils ir kaip sykis bus į šiltnamį sodint. Ir pernai taip dariau, labai gerai buvo. Atvažiuoju šį šeštadienį į kaimą - o mama mia blink.gif Ridikėlių miškas pusės sprindžio dydžio doh.gif Tėvui gi vis šalta, kaip užkūreno.. buvau tam kambary užsukus radiatorius, anas atsuko..
Išpikiavau į lovelius, nežinau, ar kas iš jų bus. Išvažiuodama prigrasinau į kambarį nenešti, laikyt verandoj biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(meduliukas @ 2012 03 06, 19:48)
Kaip jums salierai dygsta sakniniai - jeigu kas pasejote, maniskiai kazko labai jau prastai ir nevienodai g.gif Negi teks daigus pirkti doh.gif
Gal koki buda zinot, dideliu gumbu uzauginimui, man kazkaip jie ne itin dideli uzauga g.gif

Maniškiai šiemet irgi blogai sudygo. Praėjo vos ne mėnuo, sugalvojau, kad valgymui tiekos išdygusių neužteks, vakar staigiai pasėjau dar krūvą.
O kad būtų didesni jau rašiau, kad reikia paaugusius peiliu apeiti apie šakniagumbį, kad nupjauti šonines šakneles ir kraštinius lapus šalinti.
Nusipirkau šiandien briaunuotąją plaušenę, kur tipo sunokus vaisiui viduje kempinė yra:) Nu man toks atradimas buvo, net nežinojau apie tokį augalą, teks priprašyti kaimynų, kad priimtų porą daigų į šiltnamįsmile.gif)
Atsakyti
QUOTE(Tagete @ 2012 03 06, 16:57)
o as siandien s... nuotaikos. Buvau pas gyd. prirase stipriai tausojanti rezima, kuo daugiau gulet, o as jau kad planuoju darzus, rankos tik niezti... gausiu turbut atsisakyt idejos pas anyta  2-3 vagas po 10-15 m setis darzoviu, nes jai taip ir toliau jausiuos tai ir savo sodo darzelio neapziuresiu, o ka jau kalbet apie tas vagas  doh.gif  verysad.gif

Nu jau geriau tikrai skirkite laiką sau, o ne daržams, nes aš padariau klaidą iki 9 mėn šliaužiojau šiltnamyje ir gėlyne ant kelių, po to teko ir ligoninėj gulėt ir gimdymas sunkus buvo. Daugiau tokios klaidos nebedaryčiau schmoll.gif

Papildyta:
Kas galite patarti kaip pašaldyti braškių sėklytes? Ar užtektų suvynioti į kažkokią drėgną medžiagytę ir palaikyti kelias dienas daržovių skyriuje šaldytuve ar reikia ilgiau? g.gif nusipirkau mandrų, žydinčių rožiniais žiedeliais, o dar brangios, gaila dabar ant durniaus sėti, iš nešaldytų tai tik kelios teišdygo doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolituxxx: 06 kovo 2012 - 20:52
QUOTE(madmuazele @ 2012 03 06, 19:39)

Dar raudonu medetku seklyciu gavau wub.gif

Jetau, madmuazele iš kur tokių fainų medetkų gavot? Dar nesu mačiusi...Aš tik oranžines pilnavidures sėju.

Atsakyti

Nusipirkau šiandien briaunuotąją plaušenę, kur tipo sunokus vaisiui viduje kempinė yra:) Nu man toks atradimas buvo, net nežinojau apie tokį augalą, teks priprašyti kaimynų, kad priimtų porą daigų į šiltnamįsmile.gif)
[/quote]

O kur Jūs pirkote plaušenę?
Atsakyti
QUOTE(jolituxxx @ 2012 03 06, 21:51)
Nu jau geriau tikrai skirkite laiką sau, o ne daržams, nes aš padariau klaidą iki 9 mėn šliaužiojau šiltnamyje ir gėlyne ant kelių, po to teko ir ligoninėj gulėt ir gimdymas sunkus buvo. Daugiau tokios klaidos nebedaryčiau  schmoll.gif
Papildyta:
Kas galite patarti kaip pašaldyti braškių sėklytes? Ar užtektų suvynioti į kažkokią drėgną  medžiagytę ir palaikyti kelias dienas daržovių skyriuje šaldytuve ar reikia ilgiau?  g.gif nusipirkau mandrų, žydinčių rožiniais žiedeliais, o dar brangios, gaila dabar ant durniaus sėti, iš nešaldytų tai tik kelios teišdygo  doh.gif

jei kartais neisdygtu tai turiu daigais,galeciau atsiust...
as jas kaip geles darzeli auginu biggrin.gif
Atsakyti
Aš ridikėlius kovo 1 d. susėjau į šiltnamį. Buvau užmerkus, tai uodegiukus išleido, nebenorėjau laukti...uždengiau su plėvele. Kažin išgyvens...
Atsakyti
QUOTE(blakstiena5 @ 2012 03 06, 21:32)
jei kartais neisdygtu tai turiu daigais,galeciau atsiust...
as jas kaip geles darzeli auginu biggrin.gif

Ačiū už pasiūlymą, žinosiu jei kas blush2.gif O Jūsų rūšį galima vazoniuke auginti? ax.gif Nes aš žadu tik vazonines auginti, kabinsime vietoj svyrančių gėlių, kad katinai nenusysiotų, pas mus jie problema doh.gif Galima jau kebabinę atsidaryti lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(VilteVarsa @ 2012 03 06, 21:24)
O kur Jūs pirkote plaušenę?

Oj... daug pardžių šiandie apibėgau, ieškojau kur debesylo nusipirkti ir neradau:((
Vilniuje, jei neklystu Madoje pirkau (kur ūkinių skyrius) arba Rygos g. sodo-daržo parduotuvėje.
Pavydžiu baltai... jau panos ridikėlius sodina.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo linaslinelis: 06 kovo 2012 - 22:10
QUOTE(jolituxxx @ 2012 03 06, 22:59)
Ačiū už pasiūlymą, žinosiu jei kas  blush2.gif O Jūsų rūšį galima vazoniuke auginti?  ax.gif Nes aš žadu tik vazonines auginti, kabinsime vietoj svyrančių gėlių, kad katinai nenusysiotų, pas mus jie problema  doh.gif Galima jau kebabinę atsidaryti  lotuliukas.gif

rusis tai "kaimynes" biggrin.gif jokiu savybiu nzn ir nesidomejau,dave,zydi ruzavai,viena kita uoga duoda ir velnioniskai dauginas
Atsakyti