Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas ,9tema

Neužauga labai didelis tabakas - iki 1,5m nebuvo didesnio ir nereikia jo daug sodinti - pora daigu užtenka. Aš vieną sodinau vidury kopustų, o kitas buvo prie morkų. Nebuvo jokių bedų ir kenkejų. Jei liks daigelių - galėsiu perleisti.
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2012 03 04, 22:36)
biggrin.gif ne..ji neaštri , o karti , gal pienes sakyčiau primena ir kvapas yra ...pikantiška vienžo...šiek tiek nieko salotose.Bet aš neauginu dėl tokio kiekio...nors pora krūmelių gal ir gerai būtų...

Na buvo toks atvejis kažkada,kavinėje žmogelis užsisakė salotų,atnešė jam,o tam mišinyje buvo ir rukolos,kaip jis ten pauostė,jam smirdėjo ,atneša panos atgal į virtuvę,sako klientui kažkas salotose smirdi :hihihi manė gal kas sugedęs papuolė,bet ten ta rukola smirdėjo

QUOTE(meduliukas @ 2012 03 05, 20:20)
O kas turit patikima ir isbandyta recepta nuo baltasparniu - pernai kancia su jais buvo, nieko jie nebijojo.....

Yra tik kad chemija stipri,o nesinori jos labai jau visur kišti
Atsakyti
sveikos, na ka vel ziema sugrizo, o mano vazoniniai pomidorai sudyge taip dziaugesi saule, gaila, kad neilgai doh.gif
Dar pasisejau svogunus Exhibition ir porus, o siandien dar nusipirkau GLOBO, tai reiks kuria diena paseti. Anadien norejau pasiseti jau kaliaropes is BS, bet... pasirodo gavau tuscia pokiuka lotuliukas.gif ta hermetine pakuote viduje buvo, o seklu ne doh.gif lotuliukas.gif tai siandien nusipirkau sekluvos kazkokias, nes BS parduotuvej neturejo verysad.gif
Kai pagalvoju kur reikes sutalpinti viska, kai jau reiks ispikiuoti tai jomajo baisu darosi. Galvoju reik vyro paprasyt, kad balkone koki maza ale siltnamiuka padarytu, tai visokius svogunus, porus, kopustus ir pan istremsiu i balkona, kai jau nebebus salnu, o ant palangiu pasiliksiu tik pomidorus ir paprikas g.gif Tik dar nesumastau kaip cia visa ta konstrukcija turetu atrodyti, na bet dar laiko yra tai kazka sumastysiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2012 03 05, 20:56)
Na man labai padėjo tie geltoni lipdukai.

Gal galima plačiau? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Tagete @ 2012 03 06, 01:01)
Anadien norejau pasiseti jau kaliaropes is BS, bet... pasirodo gavau tuscia pokiuka  lotuliukas.gif  ta hermetine pakuote viduje buvo, o seklu ne  doh.gif  lotuliukas.gif

Aš vienasi metais gavau iš e-sėklų,tuščią petunijų pokelį.Parašiau elektroninį laišką,galvodama gal visa serija gali būti tuščių.Tai atsiuntė ir sėklas ir kaip kompensaciją dar kažkokių gėlių. g.gif
Mano galva,tai kaliaropėms tikrai dar anksti.Aš jas sėju kartu su visais kopūstais į šiltnamį. ax.gif
Papildyta:
QUOTE(diasaja @ 2012 03 06, 08:11)

Pas mus sėklų parduotuvėje prekiauja.Pakelyje būna 5 geltonos lipnios kortelės,jas subedi į vazonus ir baltasparniai skraidydami prilimpa.Niekam nekenkia.Aš vasarą net į šiltnamį prismaigstau.Kainavo bent jau rudenį 5 su kažkiek.Pardavėjos tikrai žino.
Atsakyti
mergytes,o porai ar ilgai digsta?pasejau vasario 23,tai jokiu gyvybes zenklu nesimato schmoll.gif .o dar pardavejkos ipirso "prof.linija",sake labai super doh.gif
Atsakyti
nu pas man greiciau tikrai sudygo, per savaite kokia gal g.gif g.gif va matau kyso pagaliukai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(meduliukas @ 2012 03 05, 21:20)
O kas turit patikima ir isbandyta recepta nuo baltasparniu - pernai kancia su jais buvo, nieko jie nebijojo.....

Va čia pasiskaitykit: rusiškai, o anglišką tekstą nukopijuoju:
Preparations against insects
VERTICILiNS
Cultures to treat: cucumbers and other greenhouse cultures

Insect to fight against: white fly (Trialeurodes vaporariorum).

Effect: Biological insecticide VERTICILIN contains cells of entomopathogenic fungus Verticillium lecanii. VERTICILIN affects more actively to eggs and young caterpillars. Adult white flies may be infected too. Hifs of the fungus wrap around pest and tie them to the leaves of plants. This formation provides fungus Verticillium lecanii further. VERTICILIN is not effective against pupae of white flies.

To get good success in this treatment, it is necessary to have a high humidity of weather (70-90%) and a weather temperature about 22-240C for two days. It is demonstrated in novel resources that preparation has a prophylactic effect as well.

Package: 5g, 10g, 50 g

Dosage: 5 g/ 20 m2

Šiltnamy jo dar nebandžiau, nes baltasparniai praeitą sezoną pas mane nepasirodė (nors užpraeitą vasarą buvo), bet mamos fuksijoms tai padėjo thumbup.gif

Sezono metu šito preparato galima užsakyti ir gauti iš latvių. Ekologiškas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dzigitas @ 2012 03 06, 08:53)
mergytes,o porai ar ilgai digsta?pasejau vasario 23,tai jokiu gyvybes zenklu nesimato schmoll.gif .o dar pardavejkos ipirso "prof.linija",sake labai super doh.gif

pernai per tris dienas sudygo. ir pamenu, kad kai merginoms ilgai dygo- nesudygo visai. gal sekla sena g.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2012 03 06, 09:11)

Jau buvau čia ne kartą įdėjusi jų foto - tai geltoni lipdukai skirti baltasparniams, būna sėklomis prekiaujančiose parduotuvėse.
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2012 03 05, 20:56)
Na man labai padėjo tie geltoni lipdukai.Nieko npurškiau,patys prilipo.Ir iš rudens jau į gėles susmaigščiau. g.gif

Kai mus uzpuole, matyt jie ispirkti buvo - niekur nebegavom, as labai dziaugiaus, kad pas mus vis nera, bet va atsikrauste, begedziai doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Lady Dy @ 2012 03 05, 21:48)
Na buvo toks atvejis kažkada,kavinėje žmogelis užsisakė salotų,atnešė jam,o tam mišinyje buvo ir rukolos,kaip jis ten pauostė,jam smirdėjo ,atneša panos atgal į virtuvę,sako klientui kažkas salotose smirdi :hihihi manė gal kas sugedęs papuolė,bet ten ta rukola smirdėjo
Yra tik kad chemija stipri,o nesinori jos labai jau visur kišti

Oi, ne ne - chemijos nenoriu - leliukas mazas yra - pomidorus vasara prades ragauti, negalima.
Papildyta:
QUOTE(Tagete @ 2012 03 06, 00:01)
sveikos, na ka vel ziema sugrizo, o mano vazoniniai pomidorai sudyge taip dziaugesi saule, gaila, kad neilgai  doh.gif 
Dar pasisejau svogunus Exhibition ir porus, o siandien dar nusipirkau GLOBO, tai reiks kuria diena paseti. Anadien norejau pasiseti jau kaliaropes is BS, bet... pasirodo gavau tuscia pokiuka  lotuliukas.gif  ta hermetine pakuote viduje buvo, o seklu ne  doh.gif  lotuliukas.gif  tai siandien nusipirkau  sekluvos kazkokias, nes BS parduotuvej neturejo  verysad.gif 
Kai pagalvoju kur reikes sutalpinti viska, kai jau reiks ispikiuoti tai jomajo baisu darosi. Galvoju reik vyro paprasyt, kad balkone koki maza ale siltnamiuka padarytu, tai visokius svogunus, porus, kopustus ir pan istremsiu i balkona, kai jau nebebus salnu, o ant palangiu pasiliksiu tik pomidorus ir paprikas  g.gif  Tik dar nesumastau kaip cia visa ta konstrukcija turetu atrodyti, na bet dar laiko yra tai kazka sumastysiu  biggrin.gif

man Ermitaze lentynu pripirko - sustaciau verandoj - grudinasi dabar mano pomidorai ir paprikos biggrin.gif Ten grindys sildomos, bet nera labai jau silta, tik kai saulute sviecia, o paskui lentynos keliaus i garaza ir i sandeliuka, vistiek ju reikejo, tai va ir isnaudosim naudingai.
Papildyta:
QUOTE(dzigitas @ 2012 03 06, 07:53)

Vieni isdygo per savaite, kiti per dvi, skirtingos veisles.
Papildyta:
QUOTE(dahlia+++ @ 2012 03 06, 07:59)
Va čia pasiskaitykit: rusiškai, o anglišką tekstą nukopijuoju:
Preparations against insects
VERTICILiNS
Cultures to treat: cucumbers and other greenhouse cultures

Insect to fight against: white fly (Trialeurodes vaporariorum).

Effect:  Biological insecticide VERTICILIN contains cells of entomopathogenic fungus Verticillium lecanii.  VERTICILIN affects more actively to eggs and young caterpillars. Adult white flies may be infected too. Hifs of the fungus wrap around pest and tie them to the leaves of plants. This formation provides fungus Verticillium lecanii further. VERTICILIN is not effective against pupae of white flies.

To get good success in this treatment, it is necessary to have a high humidity of weather  (70-90%) and a weather temperature about 22-240C for two days. It is demonstrated in novel resources that preparation has a prophylactic effect as well.

Package: 5g, 10g, 50 g

Dosage: 5 g/ 20 m2

Šiltnamy jo dar nebandžiau, nes baltasparniai praeitą sezoną pas mane nepasirodė (nors užpraeitą vasarą buvo), bet mamos fuksijoms tai padėjo  thumbup.gif

Sezono metu šito preparato galima užsakyti ir gauti iš latvių. Ekologiškas  4u.gif

Aciu, turim latviu pazystamu, gal atves thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(dzigitas @ 2012 03 06, 08:53)

dygsta iki dvieju savaiciu - taigi nepergyvenk

cia is straipsniuko - "Porų sėklos dygsta ilgai – 8–14 dienų +20–25 °C temperatūroje"
Atsakyti