Įkraunama...
Įkraunama...

Spalvinis tipas

Shana, labai ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Shana @ 2012 03 15, 10:39)
Bytte, kur dingus buvai, pasiilgau biggrin.gif

neto neturėjau... užtai nusprendžiau kad per daug prie PC praleidžiu laiko, tai tik rytais pasivaidensiu virtualioje realybėje blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(buurbuulis @ 2012 03 15, 12:45)
Kad plaukų ir akių spalva neturi įtakos spalvų tikimui, nesutinku  tongue.gif  visų pirma ir tipus sprenžiadiate pagal plaukus/akis iš ko išplaukia, kad atitinkamai tinka šaltos/šiltos.. žinoma, netiesiogiai, kad mėlynakėms tinka mėlyns, bet iš plaukų/akių tikrai galima rinktis daug tinkančių spalvų, žinoma ne visiškai  tongue.gif
Beto nemanau, kad ji turėjo omeny gebėjimo prisitaikyti visas spalvas, nors.. kita vertus pačios sakote, kad nėra netinkamos spalvos - tik netinkamas atspalvis  tongue.gif  o net tipų neišmanant paprastai žmonės vistiek mato, kad yra tinkančios ir netinkančios spalvos  tongue.gif
Man sudėtinga atskirti šiltas, šaltas spalvas ir prie gero apšvietimo.. aš be veidrodžio niekaip, o parduotuvėse ir tie veidrodžiai meluoja  unsure.gif  todėl net remiantis intuicija ir akimis, parduotuvės labai slidus reikalas.. aš turiu prisidėti spalvą prie veido būtinai, kaip užtikrinimui  rolleyes.gif  o prisidėjusi - matau, žinoma ne visas spalvas.. būna tokio, kurios kelia abejonę ir nežinau.. Su sienomis tai čia manau vėl vien apšvietimo reikalas.. nes visai nesenai patirtas reikalas. dėl nuotraukų nesiginčyju.. ten tikrai viskas geriau matosi didis.gif

Tipus sprendžiame pagal akių, plaukų ir odos (šitas matyt vienas iš svarbiausių) derinį. Net tų pačių plaukų ir akių spalvos žmonės gali būti skirtingų tipų. Tarkim sėdi trys gražuolės, visos trys iš nugaros fotografijoje identiškų plaukų spalvų (realybei galima būtų kažkiek atskirt, bet buvo tarpas, kada visos trys dažė ta pačia spalva, su tais pačiais dažais), ir visos trys skirtingų tipų: viena žiema, kita vasara o trečia ruduo smile.gif .
O kur dar visokie subtilumai, kaip akių skaidrumas ir jų baltymas... Kartais iš pirmo žvilgsnio identiški spalviškai žmonės, visai skirtingų tipų yra. Pavyzdžiui mano sūnus ir sūnėnas... plaukai beveik vienas prie vieno, kaip ir visa kita. Tačiau vienas clear spring, o kitas light summer. Ir tai nelabai matosi net kai jie kartu sėdi fotografijose. Bet va mano sūnui kuo ryškesni rūbai, tuo jis pats atrodo ryškesnis, o sūnėnui atvirkščiai, kuo šviesesnės (baltesnės) spalvos, tuo jis ryškesnis atrodo... be to vienas geriau atrodo su šiltom spalvom, o kitas su šaltom. Tų subtilių skirtumų negalima apibūdinti plaukų, akių ar odos spalva (tiesa pasakius berniukų oda neutrali, gerai ir greitai įdega, ir net įdegis beveik vienodas).
Aš supratau kad būtent prisitaiko sau patikusią spalvą (minėjo kad pasirudina, pasidažo... ir tinka tada jau spalva)

tai jums geriausiai būtų turėt asmeninę paletę, nes paletėje esančios spalvos prie apšvietimo keičia spalvą taip pat kaip ir medžiaga... pridėjai ir aišku tiks ar netiks. Šiaip galima kaupti tinkamas spalvas medžiagų skiaučių pagalba, ar atsispausdinti ant kortelės. Dabar pagalvojau, įdomu ar skaneris perteiktų gerai spalvą nuskanavus rūbą ar šalikėlį g.gif Taip gi prisirinkt per laiką o-o kiek galima... nueini su atsispausdintais pavyzdžiais į parduotuvę ir aišku, kaip spalva pasikeičia prie apšvietimo rolleyes.gif

tikriausiai neteko susidurt su sienom... jei manot kad apšvietimo reikalas mirksiukas.gif . Tiesiog taip yra, kad kuo didesnis spalvos plotas, tuo ryškesnė spalva. Ji pati save ryškina (dėl atsispindinčių spindulių sklaidos, pastebėkit kad arti sudėjus skirtingų spalvų daiktus, jų spalvos kažkiek "susimaišo", todėl jos vieną kitą slopina, bet kuo daugiau ploto, tuo daugiau "grynos" spalvos)
Jei parsinešat skardinę su mažu lašiuku dažų ant dangtelio, ir ta spalva palygint visai ne ryški, šviesiai pastelinė ir graži, tai siena bus tokia, kad kambaryje akys nuo spalvos skaudės (ochrinės nesiskaito, nes jos maišytos, priimtinos regėjimui ir visa kita... tai nelabai pasistebi šis efektas).
Atsakyti
QUOTE(bytte @ 2012 03 16, 09:25)

Na tai ne taip abstrakčiai, kad tokiems plaukams ar tokioms akims tinka tokios ir anokios.. unsure.gif juk dažnai ta intuicija tuo ir vadovaudavosi. Kai prisidedi spalvą ir matai, kad su ta spalva akys nušvito, išryškėjo ir t.t. (tai paprasčiausiai ir būna ta tinkanti spalva, kurią pamatai dėl akių), pas mane koks 1/3 spalvų būdavo tokios, nes jos tikdavo iš akies ir dabar jas paletėse randu, nes su jomis akys nušvisdavo, tai va ir atsitaikyta pagal akis iš dalies tongue.gif tie įprasti plaukai gal ne itin.. bet draugė su ryžais plaukais, tai panaši situacija.. o gal visgi neveltui ryžaplaukiai dažniausiai vistiek būna ruduo, nes su kaikuriomis spalvomis tiesiog atsiskleisdavo tas plaukų spalvos grožis ir tiek, kaip neįgudusi akis, tai ir vertini bendrą vaizdą, bet tikrai pastebi jeigu ypač paryškėja plaukai ar akys tongue.gif

Nesiginčyju, kad spalva skiriasi vien nuo apšvietimo, ypač su Jumis, nes Jūsų žinios ir paaiškinimai man šitoje srityje išvis wub.gif tačiau taip pasakiau, nes visai nesenai buvęs pavyzdys, kai įrenginėjome tėvų namą: į šviesų ir saulėtą kambarį, kuriame iki pačio vakaro šviečia saulė išrinkome pastelinę, gelsvą spalvą (teko viską derinti prie baldų), į tamsesnį kambarį, kuris dėl savo padėties yra niūrus ir mažai saulės paliečiamas (mažai saulėtas dėl lango į tam tikrą pusę ir dar papildomai tamsus, nes tupi įspraustas šalia kito kambario sienos + už lango prasideda medžiai lauke) - beveik baltą spalvą su vos pilkumu (vėl dėl baldų). Ir spėkite. Nudažytais dažais pažiūrėti kaip atrodo (dažyta po didesnį lopinėlį, nes šitą jau žinojome, kad didesnis plotas truputį kitaip atrodo) pamatėme visiškai įdomias spalvas.. balta/pilkšva tamsiame kambaryje tapo šlykšti TAMSI TAMSI tokia gal net chaki spalva. Šviesiame kambaryje buvo kažkas tokio kaip ir išsirinkta, tačiau teko sukeisti. Ir ką galvojate, gelsva spalva tamsiame kambaryje išėjo balta/pilkšva (beveik lygiai tokia pati kokia buvo šiaip išrinkta į jį), o balta/pilkšva spalva šviesiame kambaryje vistiek gavosi kaip ir senoji gelsva rolleyes.gif Ir šis skirtumas buvo nudažytas lygiai tokiais pačiais ploteliais (vėl kaip pabandymui, o tik vėliau visos sienos). Panaši situacija buvo ir mūsų bute. Viename kambaryje spalva atitiko išsirinktą, o kolidoriuje patapo persikine, nors man ta persikinė ir patiko rolleyes.gif o atsimenu kaip aiškino tėčio draugas, dirbantis su tais dažais, kad vistik didžiausias spalvų neatitikimas ir yra tų palečių neatitikimas (kompiuteriai, printeriai, popierius ir siena), o tik vėliau dar žinoma apšvietimas ir kitos subtilybės 4u.gif

Aš skiaučių turbūt nesusirinkčiau niekaip hihihi.gif nes mėgstamus (dažniausiai tai būna ir labai labai tinkantys) primušinėju iki pačio galo wub.gif turiu silpnybę, prisirišu prie drabužių biggrin.gif dar kažin kaip eitų susirasti vėl identišką spalvą, labai abejoju unsure.gif todėl turbūt ir nedrįstu dar išbandyti kažkokių naujų spalvų (kad ir iš paletės), nes bijau to parduotuvių spalvų neatitikimo, nuo kurio šimtą kartų jau nukentėjusi esu, o čia va jau kelios spalvos `atkaltos` ir sėkmingai dėviu rolleyes.gif

Su makiažo neįmanoma pritempti visų spalvų unsure.gif nebent kaip sakote pakankamai neutraliems tipams.. kadangi aš dar nežinodama apie tuos tipus, bet jau veidrodyje matydama, kad kažkokia spalva `šiaip sau`, vėliau bandydavau padėtį taisyti makiažu (dažniausiai tai vistiek būdavo kažkokiė šventiniai rūbai), tai tikrai ne visas spalvas pavykdavo pritempti unsure.gif
Atsakyti
kartais būna lopams medžiagiukas pridėtas prie rūbo ax.gif , jį ir galima pasilikt... man jie netyčia kažkaip kaupiasi net biggrin.gif . Aš taip pat mėgstu rūbus sudrožt iki visiško škuduro mirksiukas.gif

ten su tais apžšvietimais sienų būna irgi fintų visokių tikrai. Nors kartais dažai keičia spalvą net visos savaitės bėgyje... dar ir pigmentai neatitinka, nes spalvas renkasi ne iš to gamintojo paletės ir kita bla bla... sunkus darbas tų interjero dizainerių šiuo punktu. Aš kai nedirbu tokio darbo esu nugrybavus doh.gif , o kai man net nežymūs atspalvių neatitikimai akis bado... oh... teko ieškot išeities (uždėjau dryžius kitos spalvos biggrin.gif )

Aš tai nematau paskutiniu metu visai su kokiom spalvom akys ir veidas nušvinta. Tik matau su kuriom visai baisiai atrodau. Nežinau net... jaučiuosi kaip be namų šiuo atžvilgiu.
Atsakyti
Aš dar neužtaikiau tokio rūbo, su lopinuku.. unsure.gif kažkur turbūt ne ten perku hihihi.gif
O su dažais kažkaip taip ir yra.. nedirbusi ir aš, bet žinau iš žmonių dirbančių.. su mašinų dažymu juk tas pats, neįmanoma atrasti tos pačios spalvos.
Aš taip pat labai priekabi tiems atspalviams.. unsure.gif gerai, kad ta netikėta persikinė man patiko hihihi.gif ..bet kitame kambaryje žadėta dažyti skirtingai sienas: šviesiai žalsva ir vieną tamsiai žalią. Tamsiai žalia uždažius man pasirodė kažkokia šlykšti tamsiai žalia, tai susinervavusi išvis nedažiau ir ta šviesiai žalsva hihihi.gif o pas tėvus ta išvežta šviesiai žalsva vėl įgyjo kažkokį baltą su pilkumu atspalvį unsure.gif pas juos viskas pilkšvumą įgyja hihihi.gif
O gal Jūs tiesiog nebenorite matyti, kas Jums tinka? tongue.gif Aš jau taip pat pasimečiau.. per daug informacijos man turbūt, nes kartais žiūriu ir nebežinau.. kuo daugiau įjungiu mąstymą: šilta, šalta, oda, plaukai, akys, baltymas ir t.t., tuo labiau pasimetu. O seniau iš akies ir pirmo įvaizdžio daug lengviau apsispręsdavau 4u.gif
Atsakyti
Aš skaičiau skaičiau apie tuos tipus ir niekaip su savim nesusitariu... Mano akys žalios (jūros gelmės atspalvio), plaukai šviesūs ir turi stiprų auksinį atspalvį (tiesa, jie nušviesėja nuo saulės, nes apatinis plaukų sluoksnis pastebimai tamsesnis už viršutinį, ir šiaip rudenį jie šviesesni nei pavasarį), mano oda šviesi, bet ne balta, ji turi tiek rausvą (skruostuose) tiek rusvą atspalvius, tai pagal šiuos kriterijus priskirčiau save pavasariui, bet... spalva, su kuria mano veidas labiausiai nušvinta ir šiaip pati sau atrodau nuostabiai, yra juoda ax.gif balta irgi tinka puikiai, o pvz. iš visų geltonų, oranžinių ir raudonų atspalvių sau priderinti sugebu nebent alyvinę, dauguma kitų atrodo pobaisiai... tai gal aš visgi vasara? g.gif kaip manot, kuo pasikliauti, ką dar tikrinti?
Atsakyti
QUOTE(Mėlyni kalnai @ 2012 03 16, 12:48)
Aš skaičiau skaičiau apie tuos tipus ir niekaip su savim nesusitariu... Mano akys žalios (jūros gelmės atspalvio), plaukai šviesūs ir turi stiprų auksinį atspalvį (tiesa, jie nušviesėja nuo saulės, nes apatinis plaukų sluoksnis pastebimai tamsesnis už viršutinį, ir šiaip rudenį jie šviesesni nei pavasarį), mano oda šviesi, bet ne balta, ji turi tiek rausvą (skruostuose) tiek rusvą atspalvius, tai pagal šiuos kriterijus priskirčiau save pavasariui, bet... spalva, su kuria mano veidas labiausiai nušvinta ir šiaip pati sau atrodau nuostabiai, yra juoda ax.gif  balta irgi tinka puikiai, o pvz. iš visų geltonų, oranžinių ir raudonų atspalvių sau priderinti sugebu nebent alyvinę, dauguma kitų atrodo pobaisiai... tai gal aš visgi vasara?  g.gif  kaip manot, kuo pasikliauti, ką dar tikrinti?

man pagal aprašymą vistiek labiausiai ruduo ar pavasaris unsure.gif nes įsivaizduoju šiltą tipą. O spalvų tikrinimo daug buvo minėta. Rudeniui tikrinti su visokioms oranžinėm, ryžom, dauguma rudų visokių.. žiemai juoda, karališka mėlyna, tokia raudona tikra.. pavasariui salotinė sako pagrindinis `tikrintojas` ir visokios ryškios, skaidrios.. vasarai kaip žinau nelabai yra `tikrintojų`, nes pati aš vasara, bet joms daugiausia mėlynų, pilkų tinka unsure.gif
Atsakyti
Mėlyni kalnai jei jau balta/juoda tada žiema labiau... beja pavasariams su žiemos įtaka kai kuriuose šaltiniuose balta/juoda įtrauktos į paletes, bent jau dažniau nei vasaroms ar kontrastingiems rudenėliams. Tai tikrai pakankamai ryškūs tipas. Kadangi plaukai turi auksinio atspalvio, manau į vasaras/žiemas nikaip g.gif bent jau kaip aš tą auksinį nušviesėjimą įsivaizduoju pagal jūsų aprašymą blush2.gif
Manau pasinagrinėkit įdėmiau pavasario paletes, kokios ten tikslai geltonos, alyvinės, žalios įeina...

Na aš niekada nematydavau spalvų su kuriomis atrodau gražiai, tik spalvas su kuriomis atrodau ne kaip mirksiukas.gif . Spalvos su kuriomis sau patikau: juoda (paskui ji irgi atkrito, nes kažkaip nebetikt pradėjo ar tai praregėjau, nežinau, bet čia iki sužinojau apie tipus dar) ir tokia burgundy ar tai juodos vyšnios, baklažano... vėliau dar prisidėjo tamsi navy ir visai neseniai atradau tokią šviesiai žydrą. Toliau krūva spalvų apie kurių tikimą/netikimą nieko negaliu pasakyt... kai klausiu iš šalies, irgi nieko ... nei taip, nei ne. Arba nuomonės nesutampa: vieniems gražu, kitiems ne. Visada maniau kad šiltos spalvos man netinka (nes tikrai netinka visos ryžos, smėlinės ir pan.), bet va merginų nuomone ir tos visos vasaros spalvos manęs nepuošia... tai ir nebežinau blush2.gif bet žinau kad nesvarbu koks auksas, visada su juo ne kaip. Dėl to net vestuvinio žiedo nenešioju, nes atrodo kaip rankas nušalus su juo.
Seniau tai kažkaip bili ne baisiai atrodau ir gerai (jei spalva netikdavo, tai kaip taisyklė šilta, arba per mažai šalta, tai užteko tiesiog rinktis šaltas spalvas). O dabar su amžiumi to nebeužtenka... Norisi kad ne šiaip sau spalva būtų, o būtų thumbup.gif
Atsakyti
Su auksu Jūs čia ir man paranoją įvarėte lotuliukas.gif nes dėl tam tikrų priežasčių rinkausi auksą (raudonu berots jį vadina, tą tradicinį), jau užsakyti, o aš įsivariau dabar sau, kad man jis netiks lotuliukas.gif tuo labiau, kad turbūt dar neturiu pati tos akies ir nesugalvoju tinka man tas auksas ar ne.. verysad.gif

nors kita vertus siandien labai susimasciau g.gif jeigu oda salta, tai ji ir idega saltai? g.gif nes pagalvojau, kad nuotraukas, kurias keliau oda buvo gana balta, kadangi ten tokios senesnes foto, o siaip kai vasara idegu tai per visa ziema net issilaikau ruda ir kuo toliau su metais, tuo labiau g.gif o pvz idegis sauleje ir idegis soliariume irgi skiriasi saltumu/siltumu ane? g.gif
Atsakyti
Aš kažkaip žiemos ir rudens net nesvarsčiau kaip variantų, nes neturiu nė vieno tamsaus/ryškaus bruožo... matyt teks likti prie pavasario, kuriam tinka juoda ir balta. Man salotinė yra pakankamai negraži spalva, kad jos nė vieno rūbo neturėčiau, bet kaip pasitikrinimui tai gal reiks nusipirkti kokią palaidinę ir bent namie pavaikščioti, pažiūrėti kaip sau atrodysiu smile.gif Aš šiaip irgi apie daug spalvų neturiu supratimo, ar jos man tinka, ar ne, bet kelias spalvas tiksliai žinau, todėl pagal jas ir ieškau savo tipo smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mėlyni kalnai: 16 kovo 2012 - 16:02
QUOTE(Mėlyni kalnai @ 2012 03 16, 16:00)
Aš kažkaip žiemos ir rudens net nesvarsčiau kaip variantų, nes neturiu nė vieno tamsaus/ryškaus bruožo... matyt teks likti prie pavasario, kuriam tinka juoda ir balta. Man salotinė yra pakankamai negraži spalva, kad jos nė vieno rūbo neturėčiau, bet kaip pasitikrinimui tai gal reiks nusipirkti kokią palaidinę ir bent namie pavaikščioti, pažiūrėti kaip sau atrodysiu smile.gif Aš šiaip irgi apie daug spalvų neturiu supratimo, ar jos man tinka, ar ne, bet kelias spalvas tiksliai žinau, todėl pagal jas ir ieškau savo tipo smile.gif

Siaip tai pavasaris kuriam tiktu juoda ir balta turetu but gan ryzkus g.gif
Atsakyti