na, ne visai tiesa, Patrika. mano rizikos iš pažiūros buvo didelės - todėl ir gavau siuntimą iš mano neštumą prižiūrinčios ginekologės, echo šiek tiek neramino, nežinau tiksliai kuris, bet vienas iš kraujo tyrimų buvo nelabai koks. bet sudėjus viską viską, visas tikimybes skaičiukai gavosi geresni, nei 1:100. būtent tokia yra rizika persileisti nešiojant
absoliučiai sveiką vaikiuką ir darant tiesiog VVT. manau dar ir todėl medikai nepuola visoms daryti. taip kad nėra tie tyrimai tik dėl tyrimo. manau, jeigu būtų galimybės, tai visoms nėtukėms darytų kraujo tyrimus, nes apsigimusių vaikiukų gali gimti ir pas jaunas, visiškai sveikas mamas. o jau po kraujo tyrimų toliau padidintos rizikos mamoms darytų VVT. tačiau nūdienos situacija tokia, kad trūksta genetikų, trukstą lėšų net toms mamoms, kurios patenka į rizikos grupę, tai ką jau kalbėt apie visas neštukes.
jeigu yra rizika (jums virš 35, vyrui virš 45 [berods], šeimoje yra dauno ar kitų chromosominių genetinių apsigimimų ir t.t.) daro nemokamai. kitais atvejais, jei darotės tik tam, kad nuraminti savo nerimą - reikia mokėti.
aš KMUK susipažinau su mamyte, kuri nespėjo užsiregistruoti, kad spėtų pasidaryti Prisca I laiku, tai pasidarė Prisca I ir echo privačiai, o paskui jau atėjo į KMUK, čia jai padarė Prisca II laiku ir pakonsultavo. dėl labai didelės rizikos paskyrė VVT, kuris jai nieko nekainuos. taip kad... jei tikrai turite pagrindo nerimaut - uzsiregistruokit pas genetiką ir jums viską paaiškins.
Meilė yra galingiausias gydytojas planetoje.
(Shri Shri Ravi Shankar)