Įkraunama...
Įkraunama...

Genetiniai tyrimai

4u.gif neseniai suzinojome VVT rezultatus
DS rizika buvo 1:53
Bet ja atmete wub.gif laukiames sveikos mergaiciukes wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Dramblienė @ 2012 08 23, 15:40)
sveikos,
na, as su gerom ziniom. siandien buvau KMUK, Asmonienes nebuvo, bet vietoj jos buvo Serapinas. nezinau kaip ten su atsiliepimais kitose temose, bet as apie juos tik pacios geriausios nuomones. viska issamiai paaiskino ir nuo pradziu, ir daba, kai jau atsakymai yra.
vvt atsisakiau, nes DS rizika 1:2100, ES 1:100000, Patau 1:100000. o kadangi vvt rizika persileisti yra 1:100, tai kazkaip geriau jau nerizikuosiu.
taip kad ramiai auginsiu  nestuke.gif ir visoms kitoms linkiu sekmes dideliausios 4u.gif

kaip ramu kai esi apsisprendusi ar ne 4u.gif

visom kitoms su geromis naujienomis po 4u.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(pelite @ 2012 08 23, 20:08)
sveikos 4u.gif ,

As irgi su gerom ziniom, padare vvt viskas sake lb,viskas normoj thumbup.gif .
O buvo rizika ES 1:50,Ds 1:80.

Turesim mergyte thumbup.gif

sveikinu! thumbup.gif ir aš labai norėčiau mergytės, bet jau ką turėsiu, tuom ir džiaugsiuos ax.gif

QUOTE(Vikadi @ 2012 08 24, 08:41)
Tikrai smagu girdėt tokia sgeras žinias  4u.gif Sveikatėlės jums  4u.gif
O aš šiandien einu pas genetike Benušienę. Ima toks nerimas, nieko daryt negaliu, vos ne verkt norisi sad.gif Bijau blogų žinių sad.gif Ir dar priedo prasidėjo nedidelis tepliojimas prieš porą dienų  verysad.gif sad.gif (man jau 12sav). skambinau ginei savo, sake jei kelias dienas nepraeis pasirodyt jai, tai džiaugiuosi kad šian pas genetike turiu vizita. Labai labai tikiuosi nieo rimta, bet taip neramu sad.gif

svarbiausia - nesijaudink. viskas bus gerai. pozityvus mąstymas labai padeda. juk vaikiukas jaučia visus tavo pergyvenimus ir stresus. jei labai stresuoji, prasideda nerviniai spazmai, kas irgi gali kenkti. taip kad - ramybės ir mažiau nervų. mano ginė tai man išrašė net homeopatinių lašiukų nervams ramint, jei kartais pradėčiau isterikuot be reikalo, tai iki daba tik vieną kartą teko gert. paklausk, gal tau kažką rekomenduos. svarbiausia - nesijaudinti ir neprisigalvoti pačių blogiausiu scenarijų.
linkiu sveiko leliuko 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(promo @ 2012 08 24, 13:49)
kaip ramu kai esi apsisprendusi ar ne 4u.gif

visom kitoms su geromis naujienomis  po  4u.gif  smile.gif

ačiū už balioniuką ax.gif
na kažkaip aš ilgai laukiau ten tų atsakymų, tai pergalvojau viską. kai jau pradėjo sakyt skaičiukus ir aiškint ką jie reiškia, tai ilgai nedvejojau. pasakiau, kad nenoriu vvt. nors Serapinas dar pakartojo, kad tik vvt duotų 100% atsakymą, gal visgi aš noriu to tyrimo? bet kažkaip man jau viduje buvo ramu. žinau, kad viskas bus gerai smile.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif Noreciau jusu siek tiek informacijos smile.gif VVT darytis nezadu, taciau noreciau, kad KMUK prenatologe paziuretu vaika su echoskopu (kai kiekviena organiuka gerai isziuri ir pan.). Sakykit, kelinta savaite ta reiketu daryti? Ar teisingai kazkur nugirdau, kad nuo 18 savaites?

Ir dar - gal kokios prenatologes pavarde ivardintumet, nes net nezinau, pas ka registruotis blush2.gif

Ir gal zinot, kokia kaina, jeigu be siuntimo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(megztukas @ 2012 08 26, 16:40)
Sveikos  4u.gif Noreciau jusu siek tiek informacijos smile.gif VVT darytis nezadu, taciau noreciau, kad KMUK prenatologe paziuretu vaika su echoskopu (kai kiekviena organiuka gerai isziuri ir pan.). Sakykit, kelinta savaite ta reiketu daryti? Ar teisingai kazkur nugirdau, kad nuo 18 savaites?

Ir dar - gal kokios prenatologes pavarde ivardintumet, nes net nezinau, pas ka registruotis  blush2.gif

nežinau, kada turi žiūrėt. mano pirmas nestuke.gif . bet man echoskopavo doc. Kruminis, 13 savaite (konkrečiai 13+6d.). išžiūrėjo viską - galvą, rankas, kojas, rankučių pirštukus suskaičiavo, nekalbant, kad išmatavo NT, šlaunikaulį ir galvutės dydį. dar žiūrėjo smegenų struktūrą, širdelės pertvaras, jos ritmiškumą skaičiavo. ką dar? ilgai mane ten kutino - kokias 30 minučių niūrkė, kol viską pamatė.
bet!
1. jis nėra spec. penatalogas. jis yra tiesiog gydytojas akušeris ginekologas. tik tiek, kad docentas ir specializuojasi ultragarse ir išmano "šešėlių meną"
2. aš ėjau privačiai, nes patekti pas jį KMUK, kur jis dirba tas kelias valandas per savaite yra sunkiai įmanoma. bet tikrai už tuos pinigus jis atidirbo su kaupu - nei vienoj poliklinikoj, kurioj aš esu buvusi prieš tai pas ginekologus manęs taip neapžiūrėjo. net ir privačiose klinikose - taip kokybiškai ir skrupulingai tik VLN Grybo g. MDC žiūri. kainavo 80lt. kiek kainuoja KMUK tikrai nepasakysiu.

man jis minėjo, kad nuo 18 būtina nueiti pas ginekologą dar vienam echoskopui. bet ne vėliau 20. bet mano supratimu čia yra planinis II trimestro patikrinimas ir tiek. ruošiuosi vėl pas jį eit, kad rami galva būtų.

gal kuri pasakys ką tiksliau, aš šitoj srity gerokai žalia jaučiuosi, nors ištisai skaitau medicinines ir visokias kitokias knygas, bet nėštumas ir vaikų auginimas man vis dar tamsus miškas unsure.gif
Atsakyti
Aš taip pat su gerom naujienom smile.gif
Labai pergyvenau prieš pasirodymą pas genetikę, bet viskas puiku smile.gif ir tepliojimas baigėsi smile.gif
QUOTE(Dramblienė @ 2012 08 26, 22:51)
nežinau, kada turi žiūrėt. mano pirmas  nestuke.gif . bet man echoskopavo doc. Kruminis, 13 savaite (konkrečiai 13+6d.). išžiūrėjo viską - galvą, rankas, kojas, rankučių pirštukus suskaičiavo, nekalbant, kad išmatavo NT, šlaunikaulį ir galvutės dydį. dar žiūrėjo smegenų struktūrą, širdelės pertvaras, jos ritmiškumą skaičiavo. ką dar? ilgai mane ten kutino - kokias 30 minučių niūrkė, kol viską pamatė.
bet!
1. jis nėra spec. penatalogas. jis yra tiesiog gydytojas akušeris ginekologas. tik tiek, kad docentas ir specializuojasi ultragarse ir išmano "šešėlių meną"
2. aš ėjau privačiai, nes patekti pas jį KMUK, kur jis dirba tas kelias valandas per savaite yra sunkiai įmanoma. bet tikrai už tuos pinigus jis atidirbo su kaupu - nei vienoj poliklinikoj, kurioj aš esu buvusi prieš tai pas ginekologus manęs taip neapžiūrėjo. net ir privačiose klinikose - taip kokybiškai ir skrupulingai tik VLN Grybo g. MDC žiūri. kainavo 80lt. kiek kainuoja KMUK tikrai nepasakysiu.

man jis minėjo, kad nuo 18 būtina nueiti pas ginekologą dar vienam echoskopui. bet ne vėliau 20. bet mano supratimu čia yra planinis II trimestro patikrinimas ir tiek. ruošiuosi vėl pas jį eit, kad rami galva būtų.

gal kuri pasakys ką tiksliau, aš šitoj srity gerokai žalia jaučiuosi, nors ištisai skaitau medicinines ir visokias kitokias knygas, bet nėštumas ir vaikų auginimas man vis dar tamsus miškas  unsure.gif

Man genetikė 12sav ir 5dienos taip pat ištyrinėjo vaikelį, kaip ir pas jus žiūrėjo galvytę, smegenis, skaičiavo pirštukus, širdutę klausėsi. Taip pat sakė sekantį kartą turi echoskopuot 18-19sav.
Atsakyti
Labutis,
Ar kuriai dare vvt per placenta? Mano placenta priekineje sienoje, leliukas zemai...labai nijau,kad durs per placenta verysad.gif verysad.gif verysad.gif

Siaip buvau nedideleje rizikoje, bet po vakar ecko pas genetike...teks si tyrima daryti...viskas puikiai, isskyrus,kad savaite kojytes trumpesnes...nerimo pilnos kelnes verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(megztukas @ 2012 08 26, 15:40)
Sveikos  4u.gif Noreciau jusu siek tiek informacijos smile.gif VVT darytis nezadu, taciau noreciau, kad KMUK prenatologe paziuretu vaika su echoskopu (kai kiekviena organiuka gerai isziuri ir pan.). Sakykit, kelinta savaite ta reiketu daryti? Ar teisingai kazkur nugirdau, kad nuo 18 savaites?

Ir dar - gal kokios prenatologes pavarde ivardintumet, nes net nezinau, pas ka registruotis  blush2.gif

Sveika! Man liepta atvykti 19-20 sav. Kaina 150 Lt. Vilniuje privaciame genetikos centre.
Atsakyti
QUOTE(PaulaL @ 2012 08 28, 10:40)
Labutis,
Ar kuriai dare vvt per placenta? Mano placenta priekineje sienoje, leliukas zemai...labai nijau,kad durs per placenta verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif

Siaip buvau nedideleje rizikoje, bet po vakar ecko pas genetike...teks si tyrima daryti...viskas puikiai, isskyrus,kad savaite kojytes trumpesnes...nerimo pilnos kelnes verysad.gif

Man dure per placenta, nerimavau, bet viskas buvo gerai. Po durio dar paziurejo echoskopu ar nera kraujavimo ir liepe ta diena tinginiauti.
Atsakyti
QUOTE(Anciute @ 2012 08 28, 18:22)
Man dure per placenta, nerimavau, bet viskas buvo gerai. Po durio dar paziurejo echoskopu ar nera kraujavimo ir liepe ta diena tinginiauti.

Aciu 4u.gif
O kraujavote po sio tyrimo?
Kiek savaiciu buvo?
Atsakyti
QUOTE(PaulaL @ 2012 08 28, 18:36)
Aciu 4u.gif
O kraujavote po sio tyrimo?
Kiek savaiciu buvo?

17sav. + kelios dienos, pakraujuoti gali is placentos durio vietos i vaisiaus vandenis, bet jei jau iskart po tyrimo kraujavimo nebuvo, tai manau, kad nekraujavau, ale po savaites vistiek nubegau pas gyd., kad paziuretu echoskopu ar viskas gerai smile.gif O nerimauti yra normalu, sekmes jums 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Anciute @ 2012 08 28, 22:37)
17sav. + kelios dienos, pakraujuoti gali is placentos durio vietos i vaisiaus vandenis, bet jei jau iskart po tyrimo kraujavimo nebuvo, tai manau, kad nekraujavau, ale po savaites vistiek nubegau pas gyd., kad paziuretu echoskopu ar viskas gerai  smile.gif O nerimauti yra normalu, sekmes jums  4u.gif

Nedekosiu blush2.gif
Parasysiu po... 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo PaulaL: 28 rugpjūčio 2012 - 20:38