QUOTE(megztukas @ 2012 08 26, 16:40)
Sveikos

Noreciau jusu siek tiek informacijos

VVT darytis nezadu, taciau noreciau, kad KMUK prenatologe paziuretu vaika su echoskopu (kai kiekviena organiuka gerai isziuri ir pan.). Sakykit, kelinta savaite ta reiketu daryti? Ar teisingai kazkur nugirdau, kad nuo 18 savaites?
Ir dar - gal kokios prenatologes pavarde ivardintumet, nes net nezinau, pas ka registruotis
Ir gal zinot, kokia kaina, jeigu be siuntimo
nežinau, kada turi žiūrėt. mano pirmas

. bet man echoskopavo doc. Kruminis, 13 savaite (konkrečiai 13+6d.). išžiūrėjo viską - galvą, rankas, kojas, rankučių pirštukus suskaičiavo, nekalbant, kad išmatavo NT, šlaunikaulį ir galvutės dydį. dar žiūrėjo smegenų struktūrą, širdelės pertvaras, jos ritmiškumą skaičiavo. ką dar? ilgai mane ten kutino - kokias 30 minučių niūrkė, kol viską pamatė.
bet!
1. jis nėra spec. penatalogas. jis yra tiesiog gydytojas akušeris ginekologas. tik tiek, kad docentas ir specializuojasi ultragarse ir išmano "šešėlių meną"
2. aš ėjau privačiai, nes patekti pas jį KMUK, kur jis dirba tas kelias valandas per savaite yra sunkiai įmanoma. bet tikrai už tuos pinigus jis atidirbo su kaupu - nei vienoj poliklinikoj, kurioj aš esu buvusi prieš tai pas ginekologus manęs taip neapžiūrėjo. net ir privačiose klinikose - taip kokybiškai ir skrupulingai tik VLN Grybo g. MDC žiūri. kainavo 80lt. kiek kainuoja KMUK tikrai nepasakysiu.
man jis minėjo, kad nuo 18 būtina nueiti pas ginekologą dar vienam echoskopui. bet ne vėliau 20. bet mano supratimu čia yra planinis II trimestro patikrinimas ir tiek. ruošiuosi vėl pas jį eit, kad rami galva būtų.
gal kuri pasakys ką tiksliau, aš šitoj srity gerokai žalia jaučiuosi, nors ištisai skaitau medicinines ir visokias kitokias knygas, bet nėštumas ir vaikų auginimas man vis dar tamsus miškas