Įkraunama...
Įkraunama...

Mitsubishi Colt

QUOTE(ahaa @ 2009 01 20, 17:17)
nieko keisto. užmiestyje šitioe mažuliukai varikliukai tikrai neekonomiški, nes jiems galios trūksta. autostradoje ir šiaip užmiestyje tikrai "apvalgo" kokius solidžius dvilitrius ir pan.  ax.gif

už tai kamščiuose stovint mažai degina  thumbup.gif

Manajam spagsiui ax.gif galios tikrai netrūksta: 1,3 varikliukas, o 55 kW. good.gif Tikras žvėris...

QUOTE(ahaa @ 2009 01 21, 12:13)
apie litrus rašau iš patirties, nes turėjau kito modelio auto su tokiu pat varikliuku, tik truputį sunkesnę, ir buvo išbandyti visi važiavimo režimai (ir ikstrimas, ir pensininko, ir žiema, ir vasara)

Na, aš irgi turiu solidžią patirtį vairavime ax.gif 10 metų jau... Manau problemėlė bus kažkur giliau su mano mašiniuku, tiesiog jaučiu kad kažkas ne taip tik dar nežinau kas. Nežinau kaip kitiems vairuotojams būna, bet aš turiu tokį ypatumą, ( pavadinsiu šitą jausmą intuiciją ar jautrumu vairavimui) jaučiu kada mašina važiuoja ne taip kaip visada... Nemoku įvardinti gedimų, tačiau galiu pakankamai tiksliai apibūdinti jo požymius wub.gif Todėl randu bendrą kalbą su meistriukais... Ir dar... kartais su vyru pajuokaujam: jei nori sužinoti ar mašina turi kokių užlėptų gedimų, duok man su ja pavažinėt porą trejetą dienų. Iškart išlys arba bent jau galėsiu pasakyti kas šioje mašinoje ne taip kaip turi būti..... (ir tikrai ne dėl to, kad "ralinu")
Gal ir kiti patyrę vairuotojai panašiai jaučia? g.gif
Atsakyti
jo, būna nuojautos. turėjau nuojaut1 su varikliu, su sankaba... laimei, pavyko parduot.

o del galios - man atrode kad 65 kW užmiestyje pakanka, kol kito neturejau (čia buvo irgi 1,3) ... pas mane buvo 1.3 ir 65 kW, 120 Nm. aišku, vačiavo be problemų thumbup.gif bet palyginsu su 88 kW 170 Nm arba 100 kW... ir pikčiausia, kad šitų didžkių sąnaudos autostradoje tikrai mažesnės gaunasi

kad "trūksta galios" - aš norėjau pasakyt ne tą, kad netraukia (oi japaškės traukia, šaunūs mažyliai drinks_cheers.gif ), o apie tai, kad didesniu greižiu (pvz. autostradoj) važiuojant varikliukas vargšas iš paskutiniųjų dideles apsukas laiko ir atitinkamai kuro sudegina. čia nieko nepakeisi - mažas varikliukas tokiom sąlygom atiduoda viską, ką turi, o didelis sau ramiai dirba su rezervu.
Atsakyti
Na, kol kas su dabartiniu coltuku autostrada neteko važiuot, bet jaučiu, kad daugiau 100 ir nespausčiau. Pakilčiau nuo asfalto, jei "užminčiau" daugiau nei 100 km/h biggrin.gif
Važinėju iš užmiesčio į miestą. Kadangi važiuoju tokiu metu kai kamščių dar nėra arba jie pasibaigę, ir šviesoforų tik 1, tai galima sakyt, kad mašiniukas važiuoja pastoviu režimu 60 km/h. Ir apsukos nepilnai 2000. Užminu tik vienoj vietoj, ir tai tik iki 90 km. Sakau, reiks atlikt eksperimentą: pripildyt pilnutėlį baką ir paskaičiuot, kokios sąnaudos.
Kažkur čia temoj pamačiau k, kad koltai turi liambda zondą? Kaži ar tikrai? Labai tingiu ieškot info internete.
Atsakyti
QUOTE(Kirkė @ 2009 01 21, 15:43)
Na, kol kas su dabartiniu coltuku autostrada neteko važiuot, bet jaučiu, kad daugiau 100 ir nespausčiau. Pakilčiau nuo asfalto, jei "užminčiau" daugiau nei 100 km/h  biggrin.gif
Važinėju iš užmiesčio į miestą. Kadangi važiuoju tokiu metu kai kamščių dar nėra arba jie pasibaigę, ir šviesoforų tik 1, tai galima sakyt, kad mašiniukas važiuoja pastoviu režimu 60 km/h. Ir apsukos nepilnai 2000.  Užminu tik vienoj vietoj, ir tai tik iki 90 km. Sakau, reiks atlikt eksperimentą: pripildyt pilnutėlį baką ir paskaičiuot, kokios sąnaudos.
Kažkur čia temoj pamačiau k, kad koltai turi liambda zondą? Kaži ar tikrai? Labai tingiu ieškot info internete.

turi. kai pareina šitas daiktas, kuro sąnaudos gali būti ohoho.

beje, tokiam važinėjimo režimui , kaip jūs aprašėt - tas 1,3 varikliukas thumbup.gif pats tas
Atsakyti
QUOTE(ahaa @ 2009 01 21, 15:34)
turi. kai pareina šitas daiktas, kuro sąnaudos gali būti ohoho.

ahaa aciuks.gif
Įtariu, kad problemos gali būti su kuro padavimu, nes ...jaučiu... smile.gif
Ir bus ko gero liambda zondas, nes jis ir reguliuoja kuro padavimą. Kai turėjau twingiuką, liambda zondas taip pat kėlė problemų - žiauriai daug valgė. Pakeičiau ir susitvarkė.
Reiks susirasti kur būtų galima pratestuot, nes mano meistriukas šito padaryt negali.
Atsakyti
QUOTE(Kirkė @ 2009 01 21, 13:43)
Na, kol kas su dabartiniu coltuku autostrada neteko važiuot, bet jaučiu, kad daugiau 100 ir nespausčiau. Pakilčiau nuo asfalto, jei "užminčiau" daugiau nei 100 km/h  biggrin.gif

Ramiai tik smoke.gif Su savuoju autostradoj spaudžiu 140 ir vargo nematau. Tiek, kad fūros neretai tokio spuogo neįvertina, tai truputį mėto nuo jų metamo oro srauto...
Atsakyti
QUOTE(Kirkė @ 2009 01 21, 11:27)
Manajam spagsiui  ax.gif galios tikrai netrūksta: 1,3 varikliukas, o 55 kW. good.gif Tikras žvėris...

zveriu gal nemate... hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(Braškutė @ 2009 01 22, 22:20)
zveriu gal nemate... hihihi.gif

Lyginau su vyro vectra. Jos variklis 1,6, o galios 55 kw.
Mano koltiuko varikliukas 1,3, o galios irgi tiek pat
O startavimo iš vietos nėr ko lygint... naniškis apdeda ir bmw ne vieną... biggrin.gif
Todėl ir sakau, kad nors ir mažas, bet ŽVĖRIS... lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Kirkė @ 2009 01 23, 13:12)
O startavimo iš vietos nėr ko lygint... naniškis apdeda ir bmw ne vieną...  biggrin.gif
Todėl ir sakau, kad nors ir mažas, bet ŽVĖRIS...  lotuliukas.gif

vargšė Vectra su tokiu varikliuku lotuliukas.gif o startuoja blogiau dėl to, kad jos masė gal pusantro karto didesnė
o koltukas - lengvutis, tai ir dumia kaip bitutė iš vietos thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(ahaa @ 2009 01 23, 14:36)
vargšė Vectra su tokiu varikliuku  lotuliukas.gif 

Važiuot tai normaliai...
Kadangi abu su vyru propaguojam taupų važinėjimą, tai tos galios kaip ir užtenka.
Važiavom iki Olandijos su šita vectrike, tai autostradoj pasiekem 190 km/h greitį, bet... su vokiškom dujom... biggrin.gif Sąnaudos buvo apie 9 L tokiu greičiu važiuojant....
O Lietuvoj, iki 130 km užmini ir jau čiaudo mašinytė nuo lietuviškų dujų kokybės. schmoll.gif Ir sąnaudos žymiai didesnės
Atsakyti
QUOTE(Kirkė @ 2009 01 23, 11:12)
O startavimo iš vietos nėr ko lygint... naniškis apdeda ir bmw ne vieną...  biggrin.gif
Todėl ir sakau, kad nors ir mažas, bet ŽVĖRIS...  lotuliukas.gif

su tokiom galiom tai tik vaziavimas nuo tasko A iki B smile.gif ir aisku minimalios kuro sanaudos, bet beje,kaip tokiam mazam pirdukui tai kuro suvalgo jis zymei per daug smile.gif
Papildyta:
QUOTE(ahaa @ 2009 01 23, 13:36)
vargšė Vectra su tokiu varikliuku  lotuliukas.gif  o startuoja blogiau dėl to, kad jos masė gal pusantro karto didesnė
o koltukas - lengvutis, tai ir dumia kaip bitutė iš vietos  thumbup.gif

is kur ten pusantro karto sunkesne, ji pilnu bagazu gal apie 1200 sveria, o coltukas apie 900 kg smile.gif tai tik 300kg max:)
Atsakyti
QUOTE(Braškutė @ 2009 01 25, 20:58)
su tokiom galiom tai tik vaziavimas nuo tasko A iki B  smile.gif ir aisku  minimalios kuro sanaudos, bet beje,kaip tokiam mazam pirdukui tai kuro suvalgo jis zymei per daug  smile.gif
Papildyta:

is kur ten pusantro karto sunkesne, ji pilnu bagazu gal apie 1200 sveria, o coltukas apie 900 kg  smile.gif tai tik 300kg max:)

čia biškelį sutirštinau spalvas smile.gif ne 1,5, o 1,3 karto biggrin.gif o šiaip 300 kg ant įsibėgėjimo su tokiom kubatūrom tai aiaiai kaip jaučiasi blink.gif ką čia 300, antrą žmogų 70 kg įsisodini, jau mažumėlę jaučiasi. 100 - jau mašiniukas dūsauja lotuliukas.gif
Atsakyti