Įkraunama...
Įkraunama...

115 tema

QUOTE(Zirzė @ 2012 03 06, 13:42)
o as pasiilgau buitisku "neispiderastintu" nuotrauku, taip norisi mielu kadru, kad jau nebeidomu darosi cia, va naujokiu netobuli darbai man dabar atgaiva sirdziai rolleyes.gif

žingsnis atgal? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(R.i.R. @ 2012 03 06, 13:09)
Gal galima plačiau? susikonspektuosiu  blush2.gif  lotuliukas.gif

va pirma foto Ingridos S. - tiesmuka, vienas planas, visas vaizdas vienoje plokštumoje, fokusas joje į vaikiną, ryškus jis, knyga, ranka, parkeris, VISKAS.. ir viskas.

o štai kitos foto:
http://www.flickr.co.../in/photostream

va paskutinė, elementari foto, bet jeigu pavarysi diafragmą 8, išimsi pašalinius daiktus iš fono, visi žiedai bus vienodai ryškūs, tai bus tai, apie ką rašiau - plokščia foto, viskas vienoje plokštumoje, viskas ryšku, be galo nuobodu. be abejo, pradžiamokslėms ir nereikia dar to žinoti, aš to asmeniškai nereikalauju iš žmonių, kurie vos pradėjo fotkint, bet siūlau kreipti dėmesį ir į tokius dalykus.

fotose analizuok, kur fokusas, kokie daiktai padėti pirmam, neryškiam plane (paprastai tie lapai kokie nors ar užuolaidos kraštelis nėra ten atsitiktinai, fotografai ieško tokių detalių arba net jas ten įkiša, kad galėtų jomis sukurti norimą įspūdį), kokią nuotaiką jie duoda, ar užpildo fotkę, kaip prisideda prie spalvinės ir linijinės kompozicijos. tikiu, kad matysi skirtumą. ir tai, kad veina pavyzdžio pradžiamokslės, o kita ne - nėra skirtumo, esmė yra darbas su planais. nebūtina gi automatiškai kalti fokusą į patį artimiausią objektą, planuokite savo kadrus, stebėkite pro objektyvą, kaip susidėlioja detalės, ar jos trukdo, ar pagyvina foto, gal to gėlės lapo visai nebūtina pašalinti iš kadro, nes jis sukuria tarsi stebėjimo pro skylutę įspūdį. prisiminkit dideles diskusijas su pirmais ND, kur reikia fokusuoti į skirtingus tris objektus. kai prifotkino statulėlių ant flanelinio pakloto arba sofos ir kai ant balto lapo trys vienodi fotogeniški daiktai; matėsi skirtumas? matėsi. tai va ten buvo pirma neakivaizdinė pamoka apie planus - kai keli objektai nefokuse, o vienas, pagrindinis fokuse, visai kitaip foto atrodo, ane?

PHOTOGRAPHY IS PRETTY MUCH ABOUT THINKING smile.gif

QUOTE(Ingrida.S @ 2012 03 06, 13:14)
Vis dar nepagaminau trečio namų darbo, nes savaitgalis labai užimtas buvo. O vakar bandžiau daryt, bet perkrovus į kompą pasirodė, kad nelabai kokybiška, tai pirma perdarysiu, o tada atsiskaitysiu  smile.gif
Įkeliu pora foto iš vakar dienos darbo, čia turėtų būtų tipo reportažinės  unsure.gif Ką galvojat? Ar vertos dėmesio?  ax.gif Laukiu kritikos  smile.gif

kol ND neatlikti, nelabia komentuojame kitų nuotraukų.
Atsakyti
QUOTE(eglliux @ 2012 03 06, 02:33)
merginos kaip foto?  blush2.gif  lotuliukas.gif matau kad ausytes biski truksta, bet kaip siaip ziurisi?

va tokias be fokuso as trinu, nors jeigu jos labai paciai mielos, pasilieku ir niekam nerodau rolleyes.gif

QUOTE(веро
@ 2012 03 06, 11:44)
Tik seimos albumui? smile.gif

aham rolleyes.gif

QUOTE(kristalines @ 2012 03 06, 13:49)
Sveikos!

Vis bandau ir bandau, atnesu kai ka ir jums parodyti smile.gif

man mielos nuotraukos,tikrai,mielos rolleyes.gif

QUOTE(Svajonė mūsų @ 2012 03 06, 14:47)
žingsnis atgal? biggrin.gif

nea, ne atgal, tiesiog prisiziurejau pastaruoju metu tokiu isciustytu nuotrauku, tad truksta man to paprasto paprastumo ir jaukumo, mielo zvilgnsio, ir nuosirdaus (nesuvaidinto, nesupozuoto) juoko smile.gif

O la la, man tavo nuotrauka taip pat patinka rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2012 03 06, 14:42)
svarbiausia nesijaust auka smile.gif

žiauri tu biggrin.gif

QUOTE(Zirzė @ 2012 03 06, 14:42)
o as pasiilgau buitisku "neispiderastintu" nuotrauku, taip norisi mielu kadru, kad jau nebeidomu darosi cia, va naujokiu netobuli darbai man dabar atgaiva sirdziai rolleyes.gif

man patinka kai kurios nuotraukos, kuriose matosi buities elementai. Šeimos albumui kurį laiką net tyčia dariau, kad matytųsi aplinkos detalės. Smagu bus matyti po kiek laiko kaip buvo ir kas pasikeitė. Bet ir tos buities detalės gali būti pateiktos estetiškai, kai pamatai ir kažkas yra tokio, prie ko norisi sustoti ir įsižiūrėti daugiau, sugrįžti ir dar pažiūrėti. Kaip pvz brum ar o la la paskutinės čia įkeltos foto.
Atsakyti
QUOTE(kristalines @ 2012 03 06, 14:46)
ir nesijauciu tongue.gif
bet kai zmogus paraso, kad kam ta suda cia dedi, tai ir susimastai, gal ateit cia po metu, kai kazka jau pavyks gerai padaryti ir cia aikciosit visos, koks sedevras  cool.gif

o kas parase apie suda? Praleidau, turbut, toki svaru argumenta prisikabinti ir apsaukti nekulturingumu lotuliukas.gif lotuliukas.gif

O jei rimtai, tai niekas taip nerase... Labai jau moteriskai elgiesi - interpretuoji kaip tau atrodo naudinga/reikalinga tai, ko visai nebuvo.. Imk baliona 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Whatever?: 06 kovo 2012 - 13:58
QUOTE(Zirzė @ 2012 03 06, 13:42)

Tu tikriausiai juokauji pateikdama paskutines foto kaip atgaivą širdžiai? unsure.gif būtent - kaip ATGAIVĄ?? smile.gif

QUOTE(kristalines @ 2012 03 06, 13:46)
ir nesijauciu tongue.gif
bet kai zmogus paraso, kad kam ta suda cia dedi, tai ir susimastai, gal ateit cia po metu, kai kazka jau pavyks gerai padaryti ir cia aikciosit visos, koks sedevras  cool.gif

to be precise...smile.gif

visų pirma, žodžio šūdas nė viena nepavartojo ir, manau, neturėjo galvoje.
visų antra, skaityt reikia mokėti - rašyta, kad kai PAČIAI atrodys, kad nebeturi, prie ko kibti, ateik, komentuosim.
visų trečia.. nerašysiu, kas visų trečia, nes vėl vienas per tą patį, vienas per tą patį..smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2012 03 06, 14:55)
Tu tikriausiai juokauji pateikdama paskutines foto kaip atgaivą širdžiaiunsure.gif būtent - kaip ATGAIVĄ?? smile.gif

paaiskinau jau, ko as pasiilgstu nuotraukose, -NATURALUMO, tiksliau naturalaus jausmo sklindancio is nuotraukos smile.gif jis siuo metu man tikrai atgaiva, jauciuosi prisipumpavus kazkokio dirbtinumo, matyt reikia pertraukos.

paskutines nuotraukos nera tobulos ar net geros is technines puses, bet jos tiesiog mielos ir paprastos, pilnos spalvu ir jaukumo:)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zirzė: 06 kovo 2012 - 14:02
QUOTE(sayonara @ 2012 03 06, 14:55)
Tu tikriausiai juokauji pateikdama paskutines foto kaip atgaivą širdžiaiunsure.gif būtent - kaip ATGAIVĄ?? smile.gif

o aš ją suprantu biggrin.gif du žingsniai į priekį, vienas atgal. Toks ir yra ieškojimų kelias.
Atsakyti
QUOTE(Zirzė @ 2012 03 06, 13:58)
paaiskinau jau, ko as pasiilgstu nuotraukose, -NATURALUMO, tiksliau naturalaus jausmo  sklindancio is nuotraukos smile.gif jis siuo metu man tikrai atgaiva, jauciuosi prisipumpavus kazkokio dirbtinumo, matyt reikia pertraukos

QUOTE(R.i.R. @ 2012 03 06, 13:59)
o aš ją suprantu  biggrin.gif du žingsniai į priekį, vienas atgal. Toks ir yra ieškojimų kelias.

nu man irgi natūralios foto kur kas labiau patinka už iščiustytus kadrus, Jūs mane gi žinot, bet kabinsuosi prie tų konkrečių pvz. doh.gif
man kokybiškas buitiaks tai yr mens..
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2012 03 06, 14:49)

Ačiū. Taip ir išsisaugojau - "Say apie planą" biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rG @ 2012 03 06, 09:48)
Otaitau gražiausiai, man atrodo ir taip skalambyju per daug. Ateik, kabo. Reiktų tada kada kavos susitikt, va R.I.R. dar yra smile.gif Visai jau nemažas būrelis biggrin.gif

nebespeju visur su SM, cia tempai nezmoniski, kinderis serga tai fotikas dulka tasej verysad.gif

Butinai uzsuksiu, skaitykloj cia ane? smile.gif

Kai sugalvosit kur kavos duokit zinot 4u.gif prisijungsiu su malonumu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Whatever? @ 2012 03 06, 13:54)
o kas parase apie suda? Praleidau, turbut, toki svaru argumenta prisikabinti ir apsaukti nekulturingumu  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

O jei rimtai, tai niekas taip nerase... Labai jau moteriskai elgiesi - interpretuoji kaip tau atrodo naudinga/reikalinga tai, ko visai nebuvo.. Imk baliona  4u.gif

QUOTE(sayonara @ 2012 03 06, 13:55)
visų pirma, žodžio šūdas nė viena nepavartojo ir, manau, neturėjo galvoje.
visų antra, skaityt reikia mokėti - rašyta, kad kai PAČIAI atrodys, kad nebeturi, prie ko kibti, ateik, komentuosim.
visų trečia.. nerašysiu, kas visų trečia, nes vėl vienas per tą patį, vienas per tą patį..smile.gif

oj merginos biggrin.gif Nu gi nereikia tiesiogiai visko priimti, ir uzsikabinti uz to vieno zodzio is viso sakinio smile.gif schmoll.gif Esme gi supratot, ka norejau pasakyti.
Man tos foto paciai lb patinka, nemaiso ta blizganti sekcija, i kurios bariuka begdavome ieskoti saldainiu mazi tik atvyke aplankyti mociutes, nemaiso kede, nemaiso tas kilimas, ant kurio pati zaidziau vaikysteje, jis yra mano mociutes namu dalis, neatsiejamas, gal todel, kad MAN tai miela, paciai ir nemaiso, gal kitaip as ta foto matau. Ir kasbe ko, kad nuotraukose mano vaikas, dar del to turbut pati kitaip matau.
Atsakyti