QUOTE(sapniukas @ 2012 03 14, 17:59)
Nesuprantu, kas vyksta.
Kokosas puva gaves dregmes, lateksas skleidzia kvapa, sukelia pastaruoju metu tarp suaugusiuju keistu alergiju. Vokietijoje pvz. apie kokoso ciuzinukus niekas jau seniai net nebekalba, nes ten tokiu skandalu buvo del kenksmingu tuose kokosuose esanciu konservantu, kad dieve padek. Bet Lietuvoje vaikai matyt atsparesni... Ir plius musu daktariukai, retai susivokia nuo ko cia ta vaikiuka beria... nuo ko cia astma atsirado, nuo ko cia kazkokios alergijos issivyste.. Niekas gi tokiu dalyku netiria, nes musu vaikiuku kiekis toks mazas, kad statistikai net suvesti nepakanka.
Kokosas puva gaves dregmes, lateksas skleidzia kvapa, sukelia pastaruoju metu tarp suaugusiuju keistu alergiju. Vokietijoje pvz. apie kokoso ciuzinukus niekas jau seniai net nebekalba, nes ten tokiu skandalu buvo del kenksmingu tuose kokosuose esanciu konservantu, kad dieve padek. Bet Lietuvoje vaikai matyt atsparesni... Ir plius musu daktariukai, retai susivokia nuo ko cia ta vaikiuka beria... nuo ko cia astma atsirado, nuo ko cia kazkokios alergijos issivyste.. Niekas gi tokiu dalyku netiria, nes musu vaikiuku kiekis toks mazas, kad statistikai net suvesti nepakanka.
Na aš tokia visiškai kritiška nebūčiau... Kas liečia kokosą tai gal ir yra normalių gamintojų, kurie naudoja nekenksmingas medžiagas ir apdoroja protingai ir pan. Nereikia būti labai jau protingu, kad suprasti, jog kokosinis čiūžinukas kainuojantis 60 lt bus labai jau geras (šliaužtinukai kai kurie tiek kainuoja : ) tas pats ir su porolonu (čia reikia įskaičiuoti žaliavas, gamybos kaštus, transportavimą, mokesčius ir parduotuvės antkainius. Kiek tada gamybos savikaina tokio čiūžinuko? 20 lt ? O kiek dar kainuoja tą kokosą atgabenti iš ten kur jis auga?
Pvz man tie pigūs kokosiniai ir Lono "sapnas" ir "Sapnelis" net nemalonūs čiupinėjant, o apie gulėjimą ant tokio net galvot nenorėčiau...
Vėl... manau, kad yra tikrai neblogų ir kokosinių ir lateksinių ir pan. Čia daugiau nuo gamintojo, gamybos proceso ir pačio gaminio priklauso. Net ir dešrą perkant gali nusipirkti to pačio gamintojo ir aukščiausios rūšies ir II rūšies, kur mėsos mizeris.
Tiesiog esu čiupinėjusi pati kelių rūšių kokosą ir sakau, kad pigių kokosinių čiūžinukų užpildas man nepatiko: Jis kaip šienas, šiugždantis, ir manau bus jautrus ir drėgmei ir pan.
O kai kuriuose kokosas apdorotas taip, kad visai malonus jis yra (tarsi impregnuotas ir suklijuotas taip, kad toks lankstus ir elastingas).
Ieškant nealergizuojančio, tai gal reiktų žiūrėt, kad gamintojas būtų patikimas ir naudotų sertifikuotas medžiagas, skaityti kaip jos apdirbtos ir t.t.
Iš kitos pusės, tai nematau prasmės rinktis kokosinį jei jau naudojamos ir kitos medžiagos tokios kaip poliuretanas ar lateksas. Na bent kokiu atveju nebus jis 100 proc ekologiškas ir natūralus
Mes tai renkantis daugiau čiupinėjom kaip patiems tas čiūžinukas atrodo... Ar malonus, ar tvarkingai pagamintas.