Įkraunama...
Įkraunama...

Šildymas granulėmis

QUOTE(Paliukas @ 2013 01 17, 12:30)
"ja ja, taigis chia galias galima reguliuotis, imkit ant savo 120m2gerai apsiltinto namo 25kW katila kur galesite ir malkas ir anglis ir granules kurentis ir bus labai pigu, katilas pats galia pasimazins kiek reikia"

dazniausiai sutinkami lozungai smile.gif

Paliukai drinks_cheers.gif .Na tik pas mane pritaikytas tik granulem, o del tos galios susimazinimo tai 110 proc. tiksliai pataiket, tokie argumentai buvo, o realiai kaip pamatai, koks rezultatas gaunasi ir kokios pasekmes to granulinio darbo sumazintu rezimu doh.gif Toliau gal nesiplesiu, tas pats kaip i lengvaji automobili ideti krovininio varikli.
Atsakyti
Sveiki, planuojam įsigyti granulinį katilą, namas naujas, šildomas plotas apie 150 kv.m. Esame nusižiūrėję Defro Duo Pellet 15 kW, jame yra katilo galios reguliatorius (ribos 4,5 - 15 kW). Ar su tokiu reguliavimu katilas dirba efektyviai? Ar jis pasiteisina?
Lauksim patarimų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo famille: 17 sausio 2013 - 20:33
QUOTE(famille @ 2013 01 17, 21:32)
Sveiki, planuojam įsigyti granulinį katilą, namas naujas, šildomas plotas apie 150 kv.m. Esame nusižiūrėję Defro Duo Pellet 15 kW, jame yra katilo galios reguliatorius (ribos 4,5 - 15 kW). Ar su tokiu reguliavimu katilas dirba efektyviai? Ar jis pasiteisina? 
Lauksim patarimų.

Tai negi sunku kelis postus auksciau paskaityt?
Atsakyti
QUOTE(famille @ 2013 01 17, 19:32)
Lauksim patarimų.

Na savaime aisku, kad 15kw katilas geriau negu koksai 24 kw 150 kv.m. namui, jeigu jis sandarus ir siltas. O tas kriterijus namas naujas ar senas, kaip kuriais atvejais ir netinkamas taikyti, nes kai paziuri, kaip yra pastatyti nauji namai pardavimui ir juos nusipirke zmones pagyvene pirma ziema, pradeda lupti stogo danga ir siltinti papildomai, tai primiausiai reikia ivertinti jo apsiltinima, o tada jau burti, koks bus reikalingas katilas
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2013 01 18, 08:17)
Tai negi sunku kelis postus auksciau paskaityt?

Tai, kad visus postus perskaičiusi, bet nesupratau, kad tie katilai su reguliatoriais ir turintys ribas.
Kaip aš suprantu šis katilas man leis nusistatyti tam tikrą galingumą, o jei prireiks galėsiu jį padidinti. Tik nežinau ar tai gerai, ar geriau iškart pirkti tam tikro galingumo?
Namą statom, sienos R 7+.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo famille: 18 sausio 2013 - 11:48
QUOTE(famille @ 2013 01 18, 12:45)
Tai, kad visus postus perskaičiusi, bet nesupratau, kad tie katilai su reguliatoriais ir turintys ribas.
Kaip aš suprantu šis katilas man leis nusistatyti tam tikrą galingumą, o jei prireiks galėsiu jį padidinti. Tik nežinau ar tai gerai, ar geriau iškart pirkti tam tikro galingumo?
Namą statom, sienos R 7+.

Katilai neturi reguliatoriu, o paprasciausiai sumazinamas deguonies ir kuro padavimas - cia visu ta gali, tokio kaip reguliatoriaus niekas nestato (jo ir nereikia).
Katilo galia 15kW, minimali galia 5kW (+-), nes turi deklaruoti kad gali veikti ir 30% nuo maksimalios galios.

Namas siltas, gal geriau katilas katilineje granulems, o zidinys/krosnele svetaineje malkoms?

Efektyvumas bendroj sumoj didesnis, negu kad abieju suplakus i viena.

Paimkite namo techninius duomenis ir nueikite pas kompetetinga projektuotoja, sumokekite kazkoki jam atlygi kad sis paskaiciuotu energetini poreiki.
As - pardavejas, Jums katila siulo irgi pardavejas, taigi eikit pas trecia nesuinteresuota ir tas tegul paskaiciuoja.
Tada kaip ir su sveikata (po triju gydytoju konsultacijos) zinosite katras meluoja o katras ne.
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2013 01 18, 13:58)
Katilai neturi reguliatoriu, o paprasciausiai sumazinamas deguonies ir kuro padavimas

Paimkite namo techninius duomenis ir nueikite pas kompetetinga projektuotoja, sumokekite kazkoki jam atlygi kad sis paskaiciuotu energetini poreiki.
As - pardavejas, Jums katila siulo irgi pardavejas, taigi eikit pas trecia nesuinteresuota ir tas tegul paskaiciuoja.
Tada kaip ir su sveikata (po triju gydytoju konsultacijos) zinosite katras meluoja o katras ne.

Gal galėtumėte nurodyti savo nuožiūra kokias 2-3 „gydimo įstaigas“ kur galima pasikreipti? smile.gif Dėl šilumos poreikio paskaičiavimo. Į AŽ. Ačiū.

4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Robertinas 125 @ 2013 01 16, 12:40)
Laukiu nesulaukiu skaičiuojamų man šiluminių nuostolių..
Mano atveju, varža vidutiniškai gausis ne mažiau R 7.  Nemanau, kad man paskaičiuos (kubatūra, plius plotas apie 160kv.m. šildomo) kokius  4-5 Kw. biggrin.gif  katilą  O katilai tikriausiai dirba ant mažų pajėgumų vien dėl to, kad skaičiuojamas šilumos poreikis prie -23 laipsnių.

Informuoju; Man paskaičiavo (pagaliau) reikalinga šildymo katilo galingumą. 11,5 kw. neva toks reikalingas. Skaičiuota yra Šilumos siurbliui. smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Robertinas 125 @ 2013 01 18, 18:41)
Gal galėtumėte nurodyti savo nuožiūra kokias 2-3 „gydimo įstaigas“  kur galima pasikreipti? smile.gif  Dėl šilumos poreikio paskaičiavimo. Į AŽ. Ačiū.
4u.gif
Papildyta:
Informuoju; Man paskaičiavo (pagaliau) reikalinga šildymo katilo galingumą. 11,5 kw. neva toks reikalingas.  Skaičiuota yra Šilumos siurbliui. smile.gif

Sveiki - pradziai pameginkit pas projektuotoja, kuris projektavo Jusu nama.
Sioje vietoje su tokiais asmenimis tiesioginio kontakto neturiu (nereikia) - tai ir dalintis nelabai turiu kuom.

Del siurblio - ar turite paskaiciavima kokios galios gali reiketi realiai ir kiek atsargos paimta?
Atsakyti
Sveiki,

Šis sezonas 4 kaip kurenuosi granulemis. Katilo darbu nusiskundimu kaip ir neturiu, bet vis niežti rankos, ką pakeisti, kad padidėtų efektyvumas. Namas 200 kv.m, iš jų 36 garažas ir 36 palėpė virš jo (namie 21-22, palepej apie 10 -12 c). Nuo spalio 23 d. sukurenta 2200 kg su vanens ruosimu.
Pirma mintis - statyti kamino traukos reguliatoriu. Katilo kamino išėjimo skersmuo 180 mm, reikalaujama trauka 12-18Pa. Katilo deklaruojamas naudingumas 86%, umu temperatura 130-150 ribose.
Name kaminas 200 mm, apie 8 m aukscio.
Ar traukos reguliatorius turetu turet itakos?
Atsakyti
as nesuprantu,is kur pas kitus tokia dumu temperatura g.gif pas mane kurenantis katilui as drasiai galiu laikyti kamina rankomis,tai manyciau nebus daugiau 60 laipsniu. plius atidarius ta dangti kur turbuliatoriai kurenantis katilui net neruksta dumas biggrin.gif is kamino kieme paziurejus tai irgi tik garas eina smile.gif
Atsakyti
QUOTE(martynotete @ 2013 01 25, 08:44)
as nesuprantu,is kur pas kitus tokia dumu temperatura g.gif  pas mane kurenantis katilui as drasiai galiu laikyti kamina rankomis,tai manyciau nebus daugiau 60 laipsniu. plius atidarius ta dangti kur turbuliatoriai kurenantis katilui net neruksta dumas  biggrin.gif  is kamino kieme paziurejus tai irgi tik garas eina  smile.gif

Neapsigaukite. mirksiukas.gif Aš irgi galiu ant kamino įdėklo išlaikyti ranką, bet kai įvedžiau į vidų termometrą, radau, kad viduryje yra 120-140C temperatūra...
Atsakyti
kokiu budu termometra izenijot i idekla? susidomejau ir as tokiu modu biggrin.gif
Atsakyti