na pas mus ploto mazdaug tiek pat,sildymas kombinuotas,t.y. pirmas aukstas grindys,antras radiatoriai+grindinis per RTL'a,tai man gaunasi nepilni 30 kg per para... konkreciau apie 190 kg man uztenka lygiai savaitei,kazkaip taip jau sutampa,kad bunkeri pildau kiekviena sestadieni. ir dar nebuna visai tuscia,keli kg dar buna like
beje granules dabar pirkau is anyksciu raj. 8mm,tokios potamses,ir slakuojasi postipriai,oro kieki padedant Paliukui jau per 10 padalu pakeliau,ir vistiek yra slako... kaina 500 uz tona+mokejau 50 litu uz atvezima i Panevezi
QUOTE(martynotete @ 2012 12 18, 12:26)
na pas mus ploto mazdaug tiek pat,sildymas kombinuotas,t.y. pirmas aukstas grindys,antras radiatoriai+grindinis per RTL'a,tai man gaunasi nepilni 30 kg per para... konkreciau apie 190 kg man uztenka lygiai savaitei,kazkaip taip jau sutampa,kad bunkeri pildau kiekviena sestadieni. ir dar nebuna visai tuscia,keli kg dar buna like
beje granules dabar pirkau is anyksciu raj. 8mm,tokios potamses,ir slakuojasi postipriai,oro kieki padedant Paliukui jau per 10 padalu pakeliau,ir vistiek yra slako... kaina 500 uz tona+mokejau 50 litu uz atvezima i Panevezi
Mūsų granulės šviesios.
Tai labai normaliai sudeginat, sakyčiau, na, mes dar manau, atsireguliuosim.
O aš girdėjau, kad bunkeris turi būti pastoviai papildytas, tai apsaugo nuo ugnies patekimo į jį, nes kai granulių lieka mažai, gali į jį patekti ugnis.
Tokiu laiku už tokią kainą, gerų granulių nenupirksi
QUOTE(martynotete @ 2012 12 18, 13:59)
na ugniai papult sansu nera nei i tuscia nei ipilna bunkeri. nezinau kas cia tokiu idomybiu papasakoja
O kodėl tuomet katile DEFRO yra net įmontuotas šone vandens bakelis, kuris, įsiplieskus ugniai bunkeryje ją užgesina
QUOTE(martynotete @ 2012 12 18, 14:31)
nezinau,nesusiduriau su tokiu katilu. pavyzdziui man buvo uzsikises katilas nuo blogai sureguliuoto degimo,tai ugnis ejo kur jai lengviau is degiklio,ir tai nudege granuliu padavimo slanga ir viskas.
Matyt jūsų kitoks katilas, pas mus nėra šlangos
QUOTE(martynotete @ 2012 12 18, 15:07)
Koks įdomus. O kodėl pirkote būtent tokį? Kuo jis ypatingas?
QUOTE(martynotete @ 2012 12 18, 12:26)
Na nežinau, aš jau baigiau 2 tonas granulių iš Anykščių... Per tą laiką nepastebėjau šlako. Kai šaltis sukilo, tai net sumažinau oro padavimą, anksčiau laikiau 38%, dabar tik 32%. Degimo kamera tikrai daugiau neapsineša, o dūmų temperatūra sumažėjo nuo +160C iki +120C.
Nemanau kad del blogo katilo sureguliavimo uzsidege zarna. Cia su trauka beda. Gal turbukiatoriai isjungti buvo? Pasmane katilas kitoks - nibe pellux 200, degiklis pb20. Irbuvo toks ivykis kad namuose dar niekur nebuvo sudetos durys ir tametarpe katilinej. O tie turbuliatoriai ka isijungia tai nervino garsas mane :-) as juos ir isjungiau. Paskui kazkaip pamirsau tai apsinese tos angos ir kai slanga nuimdavau tai ugnis lipdavo lauk...va. ir kimsdavosi degiklis nes tra uka dingusi buvo.
QUOTE(martynotete @ 2012 12 18, 14:31)
nezinau,nesusiduriau su tokiu katilu. pavyzdziui man buvo uzsikises katilas nuo blogai sureguliuoto degimo,tai ugnis ejo kur jai lengviau is degiklio,ir tai nudege granuliu padavimo slanga ir viskas.
QUOTE(martynotete @ 2012 12 18, 20:07)
paas mane viskas ijungta,valymas ta prasme. tik santykis oro-kuro buvo visiskai netinkamas,pilnas katilas suodziu buvo. sureguliavus viskas susitvarke
siulyciau FL isjungti, pastatyti standard ir atsireguliuoti pagal savo kura tris pakopines galias - tikrai bus lengviau ir greiciau pasigaus galia