Aš supratau. Aš tik norėjau pasakyti, kad lauko davikliu nereguliuojame katilo temperatūros, o palaikome ją vienodą ir labai nenumažiname.[CODE]
QUOTE(Natalėja @ 2012 12 03, 15:23)
Aš supratau. Aš tik norėjau pasakyti, kad lauko davikliu nereguliuojame katilo temperatūros, o palaikome ją vienodą ir labai nenumažiname.[CODE]
Tai kam tas lauko daviklis reikalingas? Ar prie +5 ir prie -10 turi būti vienoda katilo temperatūra? Vat ir bėda, kad katilas, turėdamas lauko daviklį, visai nemoka su juo dirbti. Taip, katilas max galia pagal nustatytą laiko programą dirba gerai, bet tada kūrenimas granulėmis gaunasi visiškai neekonomiškas, tada jau paprasčiau kūrenti dujomis. Kol kas teiginys, kad granulėmis šildytis yra žymiai pigiau, nei dujomis, yra visiškas mitas.
QUOTE(daimura @ 2012 12 04, 09:10)
Kol kas teiginys, kad granulėmis šildytis yra žymiai pigiau, nei dujomis, yra visiškas mitas.
Čia kaip kam... Mums tikrai gaunasi geroookai pigiau.
QUOTE(daimura @ 2012 12 04, 09:10)
Tai kam tas lauko daviklis reikalingas? Ar prie +5 ir prie -10 turi būti vienoda katilo temperatūra? Vat ir bėda, kad katilas, turėdamas lauko daviklį, visai nemoka su juo dirbti. Taip, katilas max galia pagal nustatytą laiko programą dirba gerai, bet tada kūrenimas granulėmis gaunasi visiškai neekonomiškas, tada jau paprasčiau kūrenti dujomis. Kol kas teiginys, kad granulėmis šildytis yra žymiai pigiau, nei dujomis, yra visiškas mitas.
Mes lauko daviklį naudojame pamaišymo vožtuvų reguliavimui. Nukritus temperatūrai automatiškai daugiau atidaromo vožtuvai ir didesnė temperatūra leidžiama į namus. Anksčiau ir mes bandėme katilą reguliuoti pagal lauko temperatūrą. Bet kai stovi kombinuotas boileris ir nustatyta jo temperatūra yra 65 laipsniai, tai bet kuriuo atveju norėdamas pašildyti vandenį katilas automatiškai keldavo t iki 70. Tai tada nelikos jokios prasmės katilą reguliuoti lauko davikliu.
QUOTE(daimura @ 2012 12 04, 10:10)
Priklausomai nuo valdiklio, lauko jutiklis gali:
A - kelti katil temperatura salant lauke
B - kelti paduodamo I namus temperatura salant lauke
Skirtingos aprisimo schemos, skirtingi ir nustatymai
Proporcija nustatoma sildymo kreivemis, saltas namas - auksta, siltas - zemesn
Martynotete - klausimas isties retorinis, nes visi Turim darbu su dabartiniais klientais (neisizeiskit - jie pirmiau uz vadinama 'xaltura')
Kadanors kai baigsis sezonas galim, bet tikrai ne anksciau
QUOTE(PAUKSTELIS @ 2012 11 21, 18:57)
Sveiki,
Mes nusipirkom si katila siemet. Savaitgali turetume jau paleisti sildyma. Name dar negyvenam, tai sakem laikysim kokia 10 laipsniu. Parasysiu po to kaip veikia ir t. t.
Mes nusipirkom si katila siemet. Savaitgali turetume jau paleisti sildyma. Name dar negyvenam, tai sakem laikysim kokia 10 laipsniu. Parasysiu po to kaip veikia ir t. t.
Nu va, uzvakar paleido pagaliau mums ta katila. Paleidejo laukem 3 savaites. Pazindinosi su katilo instrukcija. Paleidinejo per 2dienas. Turejom ir streso, nes gavosi trumpas sujungimas, ir katilo automatika visiskai i nieka neregavo. Paskui viska nunulinus, katilas pradejo veikti. Zodziu kaip dabar man atrodo, kad viskas ok.
Kaip kazkas minejo, kad Jaukurai neturi lauko davikliu....tai net nezinau. Nes man paleidinejo ju atstovas ir jis ji nupirko.
Seksim, ziuresim. nes sildom negyvenama nama.
ar žinote dėl ko taip atsitiko, man yra pradegę bet ne taip žiauriai bet buvau pati kalta kad katilą valydavau kai katilas dar nebūdavo pilnai užgesęs
eilinis guzciojimas peciais... viena is versiju,kad buvo blogai sureguliuotas degimas,nes pecius buvo uznestas kapitaliskai per tris dienas,ko pasekoje nebebuvo traukos,ir puciant ventiliatoriui liepsna nuejo kur jai lengviau. bet cia tik mano versija. pakeitus slanga po puses valandos teko skubiai ja numauti,nes vel is degiklio pasirode liepsna. siandien buvo isardytas visas degiklis,isvalytas is pagrindu katilas,paleidom,nezinau,kolkas kurenasi tvarkingai. bet blin,jau darosi po truputi liudna,sumoki debesi piginu,ir bijai paskui is namu isvaziuoti