Čia pasiskaitydavau apie granulinius pečius ir galvodavau, kad su jais žiauriai sunku, reguliuok ir reguliuok ir vis nesigauna. Po ilgų svarstymų pasistatėm granulinį katilą, nuo tada kai pajungė jokios problemos nebuvo, absoliučiai, gyvenam kaip mieste, nei kurt, nei kuo rūpintis, nueini, pažiūri kiek granulių, pažiūriu ką ekraniukas rodo, koks procesas vyksta ir viskas. Nesuprantu ar čia nuo katilo rūšies priklauso ar nuo stačiusių meistrų, bet viskas sureguliuota ir pajungta gerai, vyras pats temperatūrą pareguliuoja, kuri irgi yra minimali, bet namuose tikrai šilta. Namas nedidukas, visur tik grindinis šildymas. Pelenų labai mažai, granulės sudega neįtikėtinai gerai, po trijų savaičių pelenų buvo apie 2 litrai. Na vien pliusai, nematau jokio vargo ir minusų. Kuro sąnaudos taip pat nedidelės, palyginus su miesto šildymu. Aišku dar pamatysim kokios bus sąnaudos žiemą per šalčius, bet tikrai bus pigiau už miete turėto buto šildymą O sąnaudas kurui aš skaičiuoju ne kilovatais, o pagal sunaudotų granulių kiekį parai, taip man kažkaip paprasčiau viena para- pusė maišiuko, ne daugiau.
na dabar dar anksti spręsti apie šildymo sąnaudas, nes lauke pakankamai šilta. aš suskaičiuoju kuro sąnaudas kai baigiasi šildymas tai yra pavasarį tada ir matosi kiek kainavo sezonas, nes skaičiuoti kas parą man tai visai atrodo neverta. aš tai jau ketvirti meta negaliu atsidžiaugti savo katilu, kūrenu taip pat granulėm.
mano nėra tikras granulinis katilas, pas mane paprastas kieto kuro katilas ir įmontuotas degiklis. bet man atrodo kad tie tikrieji granuliniai katilai efektyviau naudoja granules. nesu išbandžius tik šiaip nežinau kodėl taip galvoju gal ir neteisingai. bet kaip minėjau saviškiu tikrai nesiskundžiu. arba man visada pasiseka su granulėm.
QUOTE(Linetė @ 2012 11 23, 21:02)
Čia pasiskaitydavau apie granulinius pečius ir galvodavau, kad su jais žiauriai sunku, reguliuok ir reguliuok ir vis nesigauna. Po ilgų svarstymų pasistatėm granulinį katilą, nuo tada kai pajungė jokios problemos nebuvo, absoliučiai, gyvenam kaip mieste, nei kurt, nei kuo rūpintis, nueini, pažiūri kiek granulių, pažiūriu ką ekraniukas rodo, koks procesas vyksta ir viskas. Nesuprantu ar čia nuo katilo rūšies priklauso ar nuo stačiusių meistrų, bet viskas sureguliuota ir pajungta gerai, vyras pats temperatūrą pareguliuoja, kuri irgi yra minimali, bet namuose tikrai šilta. Namas nedidukas, visur tik grindinis šildymas. Pelenų labai mažai, granulės sudega neįtikėtinai gerai, po trijų savaičių pelenų buvo apie 2 litrai. Na vien pliusai, nematau jokio vargo ir minusų. Kuro sąnaudos taip pat nedidelės, palyginus su miesto šildymu. Aišku dar pamatysim kokios bus sąnaudos žiemą per šalčius, bet tikrai bus pigiau už miete turėto buto šildymą O sąnaudas kurui aš skaičiuoju ne kilovatais, o pagal sunaudotų granulių kiekį parai, taip man kažkaip paprasčiau viena para- pusė maišiuko, ne daugiau.
gal galima suzinoti, koks jusu katilas?
dekui
QUOTE(voveriukstis @ 2012 11 24, 10:20)
na dabar dar anksti spręsti apie šildymo sąnaudas, nes lauke pakankamai šilta. aš suskaičiuoju kuro sąnaudas kai baigiasi šildymas tai yra pavasarį tada ir matosi kiek kainavo sezonas, nes skaičiuoti kas parą man tai visai atrodo neverta. aš tai jau ketvirti meta negaliu atsidžiaugti savo katilu, kūrenu taip pat granulėm.
tai aišku dabar dar sunku ką spręst, kai baisis sezonas daugiau pamatysim, bet vistiek negaliu atsidžiaugt katilu.
QUOTE(saantuke @ 2012 11 24, 13:06)
Ecofire DP 24.
QUOTE(Linetė @ 2012 11 23, 21:02)
Aišku dar pamatysim kokios bus sąnaudos žiemą per šalčius, bet tikrai bus pigiau už miete turėto buto šildymą O sąnaudas kurui aš skaičiuoju ne kilovatais, o pagal sunaudotų granulių kiekį parai, taip man kažkaip paprasčiau viena para- pusė maišiuko, ne daugiau.
Na, noretusi, jog sukonkretintumet, kiek kv.m. sildomo ploto, kaip apsildytas namas ir kiek temp palaikot namie Ir maisiukas-kiek kg
Tai niekas neišduos paslapties, kur šiuo metu galima nusipirkti kokybiškų granulių? (Ne baltarusiškų)
QUOTE(kustuce @ 2012 11 28, 13:30)
Tai niekas neišduos paslapties, kur šiuo metu galima nusipirkti kokybiškų granulių? (Ne baltarusiškų)
nei cia paslaptis nei ka:
www.granulita.lt
www.graanulinvest.ee/lt
www.baltwood.lt (+- norma)
www.silalesmediena.eu
www.pellgreen.lt (is Kenos - man jos nepatiko)
www.imlitex.lt (nezinau kokybes, bet man nelabai)
www.varkojis.lt (jeigu neklystu pas juos isvis zieves nera - bet cia is pletku)
skambinat ir ieskot. Ieskot kainos tuomet apie baltarusija, ukraina, gal latvija galvociau
QUOTE(Paliukas @ 2012 11 28, 13:38)
nei cia paslaptis nei ka:
www.granulita.lt
www.graanulinvest.ee/lt
www.silalesmediena.eu
skambinat ir ieskot. Ieskot kainos tuomet apie baltarusija, ukraina, gal latvija galvociau
www.granulita.lt
www.graanulinvest.ee/lt
www.silalesmediena.eu
Dėkoju
O gal į Lenkiją kas važiuojat jų pirkt? Kokios ten jų kainos? Mes turime galimybę palėkt, tai gal pigiau gautūsi