Įkraunama...
Įkraunama...

Šildymas granulėmis

QUOTE(palangiskis @ 2012 11 01, 16:11)
Atrodo,kad laikinam isprendziau savo samadelkino Ozburn degiklio problema smile.gif Zodziu priverstinai padidinau ventiliatoriaus galinguma ir ant minimumo sumazinau granuliu padavima. Degiklis kol kas nesikisa ir nekaista, gal nor pora paru paveiks nesustojes, bus REKORDAS biggrin.gif Juodas jumoras biggrin.gif

Pries 4 paras parasiau 4 punkta - galejot anksciau paklausyt wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2012 11 02, 17:00)
Pries 4 paras parasiau 4 punkta - galejot anksciau paklausyt wink.gif

žinai, net ir retai paskaitant temą žmogus jau spėjo nustebinti savo bukumu, nes skaito tik tai, ką nori skaityti, arba visai neskaito, o postus rašo tik kaip kokį dienoraštį lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(kad ji kur galas @ 2012 11 03, 09:14)
žinai, net ir retai paskaitant temą žmogus jau spėjo nustebinti savo bukumu, nes skaito tik tai, ką nori skaityti, arba visai neskaito, o postus rašo tik kaip kokį dienoraštį  lotuliukas.gif

Vietoje to, kad ka naudingo parases, pasirodei pats is "graziosios" puses. Matyt savatgalis ponuliui sunkus buvo...
Papildyta:
Siandien ryte padariau eksperimenta kiek granuliu mano degiklis sunaudoja per 1 val. Tai ziauiriai nustebau kai ant maziausio pajegume degiklio snekas krate daug granuliu. Atlikus paskaiciavimus ant maziausio rezimo man sudegina 1850 kg granuliu per 30 dienu!!! Tai jeigu dar padidinciau pajeguma kiek tada man isnaudotu!!! Zodziu priejau isvados kad bent jau sis degiklis yra tikrai nesubalansuotas... Kuo tuoliau tuo labiau galvoju investuoti i gera granulini katila arba likti prie duju...
Atsakyti
QUOTE(palangiskis @ 2012 11 03, 11:02)
Vietoje to, kad ka naudingo parases, pasirodei pats is "graziosios" puses. Matyt savatgalis ponuliui sunkus buvo...
Papildyta:
Siandien ryte padariau eksperimenta kiek granuliu mano degiklis sunaudoja per 1 val. Tai ziauiriai nustebau kai ant maziausio pajegume degiklio snekas krate daug granuliu. Atlikus paskaiciavimus ant maziausio rezimo man sudegina 1850 kg granuliu per 30 dienu!!! Tai jeigu dar padidinciau pajeguma kiek tada man isnaudotu!!! Zodziu priejau isvados kad bent jau sis degiklis yra tikrai nesubalansuotas... Kuo tuoliau tuo labiau galvoju investuoti i gera granulini katila arba likti prie duju...

Bet katilas ar degiklis nedirba pastoviu rėžimu, t.y. uzšildo vandenį iki užduotos temperatūros ir laukia, kol atvės iki tam tikros ribos, tada vėl iš naujo... mirksiukas.gif
Atsakyti
Pastebėjome vieną dalyką, kad kiekvieną kartą dingus elektrai ir atsiradus sugrybauja nustatymai. Kartai fuzzy logic pradeda kitaip veigti. Tai atsiranda kažkokie tai davikliai kurių nėra net pajungta. Reikia perkrauti protą, kad vėl atsistatyt parametrai. Tikriausiai reikia statyti kokią nors apsaugą, o tai iki visiško išprotėjimo netoli (valdiklio) sad.gif
Atsakyti
QUOTE(silainiai @ 2012 11 03, 11:59)
Bet katilas ar degiklis nedirba pastoviu rėžimu, t.y. uzšildo vandenį iki užduotos temperatūros ir laukia, kol atvės iki tam tikros ribos, tada vėl iš naujo...  mirksiukas.gif

Kadangi as sukeliau rankiniu budu deguoni ventiliatoriaus pagalba tai degiklis dabar dirba pastoviai nors ir uzkyla temperatura iki reikiamo lygio
Atsakyti
tai kiek granuliu reikia,jei degiklis pastoviai jas kurena???
Atsakyti
QUOTE(Rutitu @ 2012 10 30, 15:40)
kur rasti geru ir kokybisku granuliu? nesinorisi slamsto isigyt..gal kas patars  4u.gif  ax.gif  blush2.gif

g.gif
Atsakyti
QUOTE(martynotete @ 2012 11 03, 15:58)
tai kiek granuliu reikia,jei degiklis pastoviai jas kurena???

Tai ziurint kokiu nasumu kurenasi, jeigu visu 100 proc. tai kelios tonos per menesi, o juk kurenasi ir 10 proc. nasumu. O siaip reikia ziureti koks namas jeigu kiauras namas, kaip retis tai ziauriai daug, mano namas 150 kv.m. tai pernai kurenau nuo gruodzio menesio, tai iki pavasario sukurinau 3 tonas, taciau tai buvo pirmas sildymo sezonas, dar pats negyvenau, tai temperatura laikiau apie 15 laipsniu, taciau dar vienas niuansas buvo dar dregnas namas - sienos tinkuotos rugsejo menesi, o grindys spalio viduryje, tai dregmes ziauriai daug.
Atsakyti
QUOTE(Noriukas5 @ 2012 11 03, 19:31)
Tai ziurint kokiu nasumu kurenasi, jeigu visu 100 proc. tai kelios tonos per menesi, o juk kurenasi ir 10 proc. nasumu. O siaip reikia ziureti koks namas jeigu kiauras namas, kaip retis tai ziauriai daug, mano namas 150 kv.m. tai pernai kurenau nuo gruodzio menesio, tai iki pavasario sukurinau 3 tonas, taciau tai buvo pirmas sildymo sezonas, dar pats negyvenau, tai temperatura laikiau apie 15 laipsniu, taciau dar vienas niuansas buvo dar dregnas namas - sienos tinkuotos rugsejo menesi, o grindys spalio viduryje, tai dregmes ziauriai daug.

Sveiki,

Vieno sildymo sezonui (7 men.) pakako 2.5 tonos granuliu, sildyta apie 180 kv. + siltas vandenelis buiciai. Namo sienu konstruktyvas - fibo blokeliai+20 cm termoizoliacijos+oro tarpas+klinkeriukas+rekuperacine sistema. Oro temperatura buvo palaikoma +21 laipsnis.
Kaip sia ziema bus nezinau, bet zinau tik tiek, kad mes mokesime maziau nei tie kas like bute (turiu omenyje lt/kv. m).
Atsakyti
koks katilas?
Atsakyti
Siaip as asmeniskai taip pat planuoju, kad jau siais metais sunaudosiu gal tiek pat granuliu, taciau jau temperatura laikysiu normalia, nes jau gyvename apie kokius 21-23, ir jau antras sildymo sezonas, nes visi kas gyveno pirmus, antrus metus name, sake ta pati- sildymui isejo daug, net persigande buvo, kad ziauriai daug kuro sunaudojo, ar tai malkos, skystas kuras, ar granules. O kaip rase wabalas tai labai liuks, kad tokios mazos sanaudos.
Atsakyti