Įkraunama...
Įkraunama...

Šildymas granulėmis

Sveiki visi patirties turintys zmones. Prasau padekite savo konsultacijomis nes situacija labai sudetinga ir skubi. Namie yra naujagimis o sildymo sistema stringa...
Taigi... Turiu kieto kuro katila Dakon 32D, pries menesi Rietavo turguje susitariau su zmogumi, kad man i ji ides kazkoki lietuviska granulini degikli Ozburn. va nuoroda http://www.youtube.c...h?v=Op4qixif1U8 sake kad visiem veikia ir man tikrai veiks...
Zodziu jau po pirmos nakties uzsikiso srekas, perkaito jo varikliukas. Pardavejas pakeite i kita, bet ir tam tas pats...pardavejas kaltina kad musu nusipirkto Balatrusiskos granules blogos tai del to... Na siandien rytre radau ant degiklio liezuvelio kur dega granules toki rimtai sukietejusia mase...
Prasau pagelbekite, jei grazinsiu pardavejui, koki kita degikli rekomenduojate, nes nesinori pirkti katilo kai turiu nauja Dekona... O gal kitos iseities nera???? Namo plotas apie 180 - 200 kvadratu.
Labai aciu visiems kas pades isspresti problema.
Atsakyti
QUOTE(palangiskis @ 2012 10 27, 12:04)
Sveiki visi patirties turintys zmones. Prasau padekite savo konsultacijomis nes situacija labai sudetinga ir skubi. Namie yra naujagimis o sildymo sistema stringa...
Taigi... Turiu kieto kuro katila Dakon 32D, pries  menesi Rietavo turguje susitariau su zmogumi, kad man i ji ides kazkoki lietuviska granulini degikli Ozburn. va nuoroda http://www.youtube.c...h?v=Op4qixif1U8  sake kad visiem veikia ir man tikrai veiks...
Zodziu jau po pirmos nakties uzsikiso srekas, perkaito jo varikliukas. Pardavejas pakeite i kita, bet ir tam tas pats...pardavejas kaltina kad musu nusipirkto Balatrusiskos granules blogos tai del to... Na siandien rytre radau ant degiklio liezuvelio kur dega granules toki rimtai sukietejusia mase...
Prasau pagelbekite, jei grazinsiu pardavejui, koki kita degikli rekomenduojate, nes nesinori pirkti katilo kai turiu nauja Dekona... O gal kitos iseities nera???? Namo plotas apie 180 - 200 kvadratu.

Jei pasiseks grąžinti, sausų malkų nusipirk, arba pasikeisk granules, o čia tau tik granulinį pečių parekomenduos, o degiklio montavimą įkatilą išpeiks.
Sėkmės
Atsakyti
aš tai įtariu kad pa sjus tikrai problema su granulėm, nes pas mane tokia kieta masė jei atsiranda tai gal tik po savaitės ar dviejų, negali atsirasti per naktį. pabandykite bent keletą maišiukų iš kitur granulių nusipirkt, o kol išspręsit problema suk galite malkom tokį katilą kūrenti.
Atsakyti
O gal zinote koks man degiklis geriausiai tiktu???
Atsakyti
tai kad gal ne degiklis blogas o iš tikrųjų granulės prastos, tai degiklio nereiktų keisti
nes tie tokie prijungti degikliai prie kieto kuro katilo labai jautrūs granulėm. o apie baltarusiškas esu girdėjusi nelabai gerų atsiliepimų, esu pati kažkada turėjus
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo voveriukstis: 27 spalio 2012 - 17:29
Bet kazkaip nesitiki,kad tie degikliai kuriuos reklamuoja firmos (svediski ar estiski) ir jiems taip pat susidaro tokios lavos suketejusiu granuliu ir uzsikisa per nakti jie...
Atsakyti
tai aš jums ir sakau kad viskas priklauso nuo granulių, jei jos prastos joks degiklis nepadės, nes bent jau man taip nėra buvę kad užsikištų, o mano pats paprasčiausias degiklis nei joks ten švediškas.
skambinkite gamintojui gal jums ką patars dar
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo voveriukstis: 27 spalio 2012 - 18:42
QUOTE(palangiskis @ 2012 10 27, 17:22)
Bet kazkaip nesitiki,kad tie degikliai kuriuos reklamuoja firmos (svediski ar estiski) ir jiems taip pat susidaro tokios lavos suketejusiu granuliu ir uzsikisa per nakti jie...

Pakeisk granules, o veliau ieskok priezasties giliau, slakas pirmiausiai ir susidaro del nekokybisku granuliu.
Atsakyti
Aciu uz atsakymus. O granuliniai katilai su slako problemos nesusiduria taip stipriai?
Atsakyti
QUOTE(palangiskis @ 2012 10 27, 13:04)
Taigi... Turiu kieto kuro katila Dakon 32D, pries  menesi Rietavo turguje susitariau su zmogumi, kad man i ji ides kazkoki lietuviska granulini degikli Ozburn. va nuoroda http://www.youtube.c...h?v=Op4qixif1U8  sake kad visiem veikia ir man tikrai veiks...
Zodziu jau po pirmos nakties uzsikisosrekas, perkaito jo varikliukas. Pardavejas pakeite i kita, bet ir tam tas pats...pardavejas kaltina kad musu nusipirkto Balatrusiskos granules blogos tai del to... Na siandien rytre radau ant degiklio liezuvelio kur dega granules toki rimtai sukietejusia mase...

1 sneko/sraigto kampas turi buti statesnis - nesikims
2 baltaruskiskas granules pakesikit is senuku (bent maisrli)
3 kietas gabalas ant degiklio - slakas
4 atsirandancios smalos - ar katilo silumokaitis (vidus) toks slapias ir smalom aptekejes? Jeigu taip - pravalykite degiklyje skylutes kur eina oras ir padidinkite ar pamazinkite deguonies padavima - ventiliatoriu

Kombinacija tikrai ne is geriausiu pas tamsta, pameginkite pasinaudot, jeigu vistiek nepavyks - keiskite I degikli su judanciu ardynu - nusivalys slakas. Katilo jau nekeisi nes investicijos tik padides

Tomara - o tu nesutinki kad katilas vienam kurui bus efektyvesnis negu dviem?
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2012 10 29, 06:24)
Tomara - o tu nesutinki kad katilas vienam kurui bus efektyvesnis negu dviem?

Taip sutinku, nes į kokį dujinį Junkersą čia niekas nededa granulinio degiklio ar ba nemontuoja malkinės pakuros. Bet šiuo atveju kai į malkinį ar anglinį statomas degiklis pilnai pateisinu. Nes antrasis kuras visada bus kaip atsarginis. O į malkinį įdėtas degiklis tik pagerins jį. Kas tai yra granulės? -medienos atliekos (t.y. tos pačios malkos) susmulkintos ir pakeitusios savo formą į patogią vartojimui, rezultate - ta pati malka tik mažais spiriukais.
Taip kad čia kuras nesikeičia. Malkinis buvo ir malkinis liko po rekonstrukcijos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tomara: 29 spalio 2012 - 07:52
Aciu Paliukai ir Tamara. O gal parekomenduotumete rimta degiklis nes tas Ozburn labai jau nerimtai dabar man atrodo...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo palangiskis: 29 spalio 2012 - 14:43