Įkraunama...
Įkraunama...

Šildymas granulėmis

QUOTE(zmzramas @ 2012 09 20, 14:27)
gal kas parekomenduotu kokybisku granuliu??mes kaune.kurensime pilnai pirma sezona todel nenorime jokiu problemu,nes buvome pirke is imlitexo granuliu pabandymui pries kelis metus tai teko bunkeri net 2 kartus valyt,snekas buvo uzstriges.norime ramybes ,kad nereiketu vis ziureti ar viskas ten gerai.

www.granulita.lt tik nezinau ar jie i kauna kam nors veza
Atsakyti
QUOTE(ocidoci @ 2012 09 06, 14:51)
radau dar smile.gif

tai ir galvoju, kad as toks ne vienas turiu buti.
Ka daryti tokiu atveju?

ar pades magnetai?

aš esu radusi baltarusiškose granulėse, bet buvau pirkusi tik kelis maišiukus sezono pabaigoj nes pritrūkau, nusišaučiau jei taip kiekvieną maišiuką reiktų tikrinti. nes kai radau tai paskui pildama tikrinau
Papildyta:
kur perkate klaipėdoje anglies granules?
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2012 06 13, 18:31)
Aš manau, kad granulinis turės tik vieną pliusą - mažesnę pagamintos kilovatvalandės kainą ir čia be argumentų. Prie -25 COP tikrai ne 3. Be to, jei prie šildymo kainos pridėti šalčius didesnius, kaip -25C tai granuolinis oras-vanduo ŠS duoda į vienus vartus. Į vienus vartus duoda ir su karšto vandens ruošimu, apie ką Paliukas jau rašė.

ŠS turi vieną nenuginčijamą privalumą. Galima sakyti visišką priežiūros nereikalavimą.

Kuo šildymo poreikis didesnis, tuo aktualesnė kuro kaina, kuo namo šilumos poreikis mažesnis, tuo labiau apsimoka investuoti į komfortą.

Paliukas, žadėjau parašyti atsakymą į pradėtą diskusiją, bet taip ir neparašiau. Gal todėl, kad Mintas labai trumpai sudėjo į vietas pagrindinius momentus, o gal todėl kad Jūsų surašyti motyvai niekaip nepadėjo apsispręsti granulinio naudai.

nuo savęs pridėti galiu tiek - apžiūrėjau aš kelis namus, kurie kurenasi granulėmis ir galutinai supratau, jog man toks variantas netinkamas - nežadu tiek vietos skirti granulių sandėliavimui, katilinei ir savo laiko pečiaus aptarnavimui. Nenorėdamas išprovokuoti beprasmės diskusijos sutinku aptarnavimą pavadinti labai retu. Kadangi investicijos į įrangą yra labai panašios, likau prie ŠS oras vanduo ir sutinku už komfortą mokėti šiek tiek daugiau. Beje, turėsiu ir Jūsų paminėtą židinį, bet ne dėl to kad jo reikia, o dėl to kad man jo norisi. Gal būt aš jį ir būsiu priverstas užkurti per šalčius, bet kažkodėl nematau tame problemos.
beje, turėjau progos pabendrauti su žmonėmis, kurie naudojasi oras vanduo sistemomis - kažkodėl nei vienas net nebuvo pradėjęs galvoti grįžti prie bet kokio KKK varianto. Jūsų paminėtas "varvekliais apaugęs neveiksnumas" manau yra prasto parinkimo arba prasto projektavimo auka

O granulinį katilą statyčiau prie didesnių energijos poreikių pvz vieną ant 3-4 namų arba sublokuotų namų ar kotedžų atveju arba blogiausiu atveju su akumuliacine talpa, jei galėčiau katilinei ir kuro sandėliavimui skirti tiek vietos.
Atsakyti
QUOTE(kad ji kur galas @ 2012 09 24, 21:16)

Visuomet sakau "jeigu zmogus nori kazkokio sildymo saltinio, jo negalima atkalbineti.." del vienos paprastos priezasties - jeigu dabar per prievarta Jums pastatyti granulini katila, iskilus kokiam nors nedideliam sunkumui sakysit pvz "juk sakiau su geoterminiu/aeroterminiu tiek problemu nebutu..." ir dabar nelenksiu i kazkuria puse smile.gif
Is savo praktikos daug nebendrauju su zmonemis kurie turi aeoroterminius, bet abu su kuriais bendravau minejo aeroterminio minusa kad varvekliais apauges - na bet cia nesigilinkim, gal ir Jusu teisybe - gal blogai pajungtas (nesispecializuoju sioje srityje)

Siuo metu pradedam komplektuoti truputi kitokia sistema negu iprastai:
1. automatinis granulinis katilas su pilnu kuro uzsigesinimu
2. akumuliacine talpa su:
a) termofikacinio vandens kiekiu 280l
b ) panardintu boileriu 120l (sanitarinis vanduo)
c) zemiau konturas skysciams atskirti
d) el. tenas 2kW (kolkas galimybes 4kW nera - bet aiskinamasi)
3. Saules kolektoriu komplektas

viskas bus sujungta i viena akumuliacine talpa nuo kurios sildys namus.
Vasaros metu katilas miegos o kolektorius sildys talpa bei boileri/sanitarini vandeni. Rudeni pavasari ir ziema granulinis katilas sildys namus + dar gaves kazkiek silumos is kolektoriaus sildys namus.
Sprendimas, kuris dar papildomai sutaupys kuro ir sumazins saskaitas (prie jos ir zidini su vandens konturu galima jungti smile.gif )

Ka norejau tuo pasakyti? ogi tai kad nepriklausomai nuo sildymo saltinio - visuomet galima surasti toki, kuris beveik neprasys demesio (yra ir malkiniu katilu, kurie turi automatini uzsikurima) drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paliukas: 25 rugsėjo 2012 - 06:39
QUOTE(voveriukstis @ 2012 09 24, 19:50)
kur perkate klaipėdoje anglies granules?

pakartosiu klausimą?
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2012 09 25, 06:38)
Visuomet sakau "jeigu zmogus nori kazkokio sildymo saltinio, jo negalima atkalbineti.."

neesu susižavėjęs tuo aeroterminiu, labiau imponuotų geoterminis su gręžiniu, bet kol kas kainos labai kandžiojasi. Ir jokiais būdais neesu prieš granules - atvirkščiai, kokius metus galvojau jog tai vienintelis man tinkantis šildymo būdas.

paprasčiausiai sudėjau minusus, pliusus ir granulės gavo į kaulus smile.gif bet jokiu būdų aš ne prieš jas, manau tai gana pažangus ir patrauklus būdas šildytis, o kur dar kad ir ką tik Jūsų paminėtos naujovės? smagu kad nestovite vietoje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kad ji kur galas: 25 rugsėjo 2012 - 10:17
QUOTE(voveriukstis @ 2012 09 25, 10:48)
pakartosiu klausimą?

pameginkit pasiskambinti i Klaipedos filiala
http://www.vilza.lt/

kiek matau pasiuloje neturi smulkios, bet mazu gal atsiejos ir gausit drinks_cheers.gif

Kad ji kur galas - man nesiteisinkit, nesu as granuliniu katilu savininkas smile.gif
nustebtumet kaip zmogus pakroves ketini katila visa sezona rankom, visiems giriasi isigyjes granulini, kuriame tereikia i bunkeri ipilti granuliu/anglies pakaitaliot nustatymus, pakoreguoti degima, pavalyti pelenine tik tris kartus per savaite ir pasveisti katilo silumokaiti tik karta i savaite, mat ji velniai kad brangiau...
Taigi kaip suprantate komfortas toks gincytinas dalykas, nes visi ji supranta skirtingai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2012 09 25, 06:38)

Siuo metu pradedam komplektuoti truputi kitokia sistema negu iprastai:
1. .......
2. akumuliacine talpa su:
a) termofikacinio vandens kiekiu 280l
b ) panardintu boileriu 120l (sanitarinis vanduo)
c) zemiau konturas skysciams atskirti
d) el. tenas 2kW (kolkas galimybes 4kW nera - bet aiskinamasi)
3. Saules kolektoriu komplektas

Ir kiek toks komplektas ( be katilo) kainuotų?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo silainiai: 25 rugsėjo 2012 - 10:47
QUOTE(silainiai @ 2012 09 25, 11:46)
Ir kiek toks komplektas ( be katilo) kainuotų?

kolektorius su tokia talpa?
kolkas skaiciavimo faze,nes su kolektoriais truputi galvos skausmo (jungciu ilgiai ir montavimo ant stogo karkasai) doh.gif
bet info kuria galiu dalintis:
400l bendra talpa
120l panardinto boilerio
280l termofikacinio
apacioj konturas apie kuri minejau
na ir 2kW el. tenas (maza ka) sia galeciau pasiulyti uz 3,2klt kazkur (apsildyta poliuretanu)

36 kolbu rinkinys (be jungciu ir karkaso) kolkas ties 5,5klt stovi, viskas kitas iskaiciuota

cia kolkas +- paskaiciavimai "sakem ant vandens" g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paliukas: 25 rugsėjo 2012 - 10:56
kokias granules pasirinkti?daugumoj kur skabinau tai visur spykliuocio medienos lapuocio butu turbut geresnes?bet zinok pirkdamas kokio ten medzio gali buti prideta ko spalvai pakeisti.i ka patartumet kreipti demesi pries perkant?skambinausi i granulita tai pas juos tona 670lt.plius atvezimas dar butu apie 500lt.ir beto pas juos spykliuocio medienos
Atsakyti
QUOTE(zmzramas @ 2012 09 25, 12:05)
kokias granules pasirinkti?daugumoj kur skabinau tai visur spykliuocio medienos lapuocio butu turbut geresnes?bet zinok pirkdamas kokio ten medzio gali buti prideta ko spalvai pakeisti.i ka patartumet kreipti demesi pries perkant?skambinausi i granulita tai pas juos tona 670lt.plius atvezimas dar butu apie 500lt.ir beto pas juos spykliuocio medienos

Visos medienos kaloringumas yra tas pats, skiriasi tik turis
pvz azuolas sunkesnis todel jo viena malka atstos kokias dvi drebules analogiskas
Bet... silumos isskirs tiek pat nes mase bus ta pati
Todel - jokio skirtumo kokia mediena realiai

Pirkit po maisa, per para pasildykite vandeni ir ziurekit kokius pelenus gausit - pagal tai ir zinosit ka nusipirkot.

P.S. Granulitos gamybos pirkau po 620lt/t siais metais (vasara)
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2012 09 25, 11:31)
pameginkit pasiskambinti i Klaipedos filiala
http://www.vilza.lt/

kiek matau pasiuloje neturi smulkios, bet mazu gal atsiejos ir gausit  drinks_cheers.gif:

ačiū 4u.gif

Atsakyti