Įkraunama...
Įkraunama...

Šildymas granulėmis

QUOTE(neriuks007 @ 2012 06 02, 20:26)
koks katilas?

Kostrzewa 25 kW
Atsakyti
Ieškant granulių skelbimuose, radome Anykščiuose už patrauklę kainą. Gal kas jau atsivežė iš ten ir kaip kokybė?
Atsakyti
QUOTE(Natalėja @ 2012 06 04, 13:08)
Ieškant granulių skelbimuose, radome Anykščiuose už patrauklę kainą. Gal kas jau atsivežė iš ten ir kaip kokybė?

Kokia ta patraukli kaina?
Atsakyti
QUOTE(Jolete @ 2012 06 05, 13:38)
Kokia ta patraukli kaina?

Nepakuotos didmaisiuose - 390lt/t, supakuotos - 450lt/t.
Atsakyti
QUOTE(Natalėja @ 2012 06 04, 12:08)

Pirkau ir aš, tik kad dar negalėjau pabandyti... Pirmas vaizdas neblogas, gan gerai sugranuliuotos, planuoju kitą mėsesį iš didmaišių persipilti į 50kg maišiukus, tada bus matyti kas ant dugno.
Atsakyti
QUOTE(silainiai @ 2012 06 06, 19:52)
Pirkau ir aš, tik kad dar negalėjau pabandyti... Pirmas vaizdas neblogas, gan gerai sugranuliuotos, planuoju kitą mėsesį iš didmaišių persipilti į 50kg maišiukus, tada bus matyti kas ant dugno.

O jie atveža ar reikia patiems parsivežti ?
Atsakyti
QUOTE(Jolete @ 2012 06 08, 09:45)
O jie atveža ar reikia patiems parsivežti ?

Ne, jie neveža. Mes patys turėjome pakeleivingą transportą.
Atsakyti
Nors pats pakolkas rimtai nesidomiu nei KKK nei granuoliniais, bet šiokį tokį supratimą apie juos turiu ir pabendravęs su vienu pažystamu, šia tema, nustebau, kai jis mane pradėjo įtikinėti, kad KKK su akumuliacine yra geresnis pasirinkimas nei granuolinis. Įrengimo kaina jam gautųsi abiem atvejais panaši, dėl kuro kainos labai nesigilinom, truputis daugiau komforto privalo daugiau kainuoti, bet jo pagrindinis argumentas buvo tai, jog granuolės gali sudrėkti, o tuomet jau iš granuolinio katilo naudos, kaip iš ožio pieno. Prisipažinsiu, man šis argumentas buvo naujiena, tikrai tokio nesitikėjau. Gal, besinaudojantys granuoliniais katilais, galit šiuo klausimu išsakyti savo nuomonę smile.gif ?
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2012 06 11, 00:05)
Nors pats pakolkas rimtai nesidomiu nei KKK nei granuoliniais, bet šiokį tokį supratimą apie juos turiu ir pabendravęs su vienu pažystamu, šia tema, nustebau, kai jis mane pradėjo įtikinėti, kad KKK su akumuliacine yra geresnis pasirinkimas nei granuolinis. Įrengimo kaina jam gautųsi abiem atvejais panaši, dėl kuro kainos labai nesigilinom, truputis daugiau komforto privalo daugiau kainuoti, bet jo pagrindinis argumentas buvo tai, jog granuolės gali sudrėkti, o tuomet jau iš granuolinio katilo naudos, kaip iš ožio pieno. Prisipažinsiu, man šis argumentas buvo naujiena, tikrai tokio nesitikėjau. Gal, besinaudojantys granuoliniais katilais, galit šiuo klausimu išsakyti savo nuomonę smile.gif ?

Medienos granules yra kaip ir medienos briketai gaunami spaudziant pjuvenas. Taigi naturalu kad suspaustas pjuvenas paveikus dregme sios istiz.
Jeigu, mes kalbame apie ju laikyma garaze, katilineje ir t.t. nera jokio skirtumo, bedos nebus ir niekas netiz
Bet jeigu sukrautus maisus laikysit lauke tai aisku kad istiz (net malkas rekomenduojama pries metant i katila palaikyti savaite katilineje tam kad pilnai isdziutu).
tona graunuliu telpa ant euro paletes ir kazkur 1.5/1.8m i auksti

Granulinis vs. malkinis katilai:
yra begales katilu klasiu ir kategoriju (tiek vienam kurui tiek kitam).

Taip pat yra ir akumuliacines talpos, kurios yra:
1. tik termofikacinio vandens energijai kaupti
2. Termofikacinis su panardinta talpa/boileriu (arba kartais gyvatuku) buitiniam vandeniui
3. Termofikacinis + talpa+ papildomas konturas/gyvatukas saules kolektoriui

kas liecia granulinius ir akum talpas. Yra granuliniu kurie pagaminti dirbti su akumuliacinemis talpomis, taciau kaip ir su malkiniais sakoma jog jie gali veikti ir be ju (iskraipyta rinka).

tokioms panikoms del granuliu daromas kitas sprendimas (tik jis brangesnis) - lauke 1t/2t/3t bunkeris kuris papildomas du kart ar maziau per sezona ir is jo padavinejamos granules.

P.S. yra ir malkiniu kurie brangesni uz vidutinius granulinius, priklausomai kokius produktus lygina
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paliukas: 11 birželio 2012 - 08:29
QUOTE(Paliukas @ 2012 06 11, 08:08)

P.S. yra ir malkiniu kurie brangesni uz vidutinius granulinius, priklausomai kokius produktus lygina

sveiki,

matau pradėjote palyginimus, norėčiau ir aš užduoti klausimą (jeigu jis pasirodys netinkamas šioje temoje, galite ir ignoruoti):

Kadangi pats renkuosi kuo šildytis, buvau jau susigundęs granuliniu katilu (manau panašioje situacijoje atsidūriau ne vienintelis). Bet kadangi neesu granulių fanatikas, nusprendžiau pasidairyti plačiau ir mane labai nustebino gana sparčiai mažėjanti šilumos siurblių oras/vanduo kaina, kurie deklaruoja gyvybingumą iki -25C.
Čia reiktų pažymėti, jog prie tokių ekstremalių temperatūrų, reikia ir alternatyvaus energijos šaltinio, bet kitą vertus mes kalbame apie kokias 3 savaites iš viso šildymo sezono. Kaip alternatyva, asmeniškai aš esu numatęs židinį, kurį planavau turėti nepriklausomai nuo to, kokį energijos šaltinį pasirinkčiau kaip pagrindinį.
tai klausimas atrodytų taip: jei investicija į granulinį katilą ir šilumos siurblį oras/vanduo yra ta pati, kokie būtų argumentai nesirinkti ŠS o likti prie granulnio?
asmeniškai aš ŠS pasirinkime matau gerokai daugiau pliusu (šildymas tik grindinis):
-minimalus "katilo" aptarnavimas. (kartą kitą per metus)
-nereikia sandėliuotis granuliu
-sumažėja katilinės dydis iki minimumo (ir sandėliavimui ir katilinei skiriame nemažą vietą (gero darbo kambario dydžio), kurią pasistatyti kainuoja)
-nereikia dūmtraukio sistemos (sandaresnis stogas ir mažesni šilumos nuostoliai, mažesnės išlaidos)
-gana didelis komforto lygis (vasario mėnesį teks "padirbėti su židiniu")
-1m2 šildymo kaina beveik tokia pati

esu įsitikinęs, jog egzistuoja ir kitų nuomonių, kurios bus ne mažiau motyvuotos ir pagrįstos, tai gal ginčuose gimtų tiesa?
mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(kad ji kur galas @ 2012 06 11, 11:53)
sveiki,

matau pradėjote palyginimus, norėčiau ir aš užduoti klausimą (jeigu jis pasirodys netinkamas šioje temoje, galite ir ignoruoti):

Kadangi pats renkuosi kuo šildytis, buvau jau susigundęs granuliniu katilu (manau panašioje situacijoje atsidūriau ne vienintelis). Bet kadangi neesu granulių fanatikas, nusprendžiau pasidairyti plačiau ir mane labai nustebino gana sparčiai mažėjanti šilumos siurblių oras/vanduo kaina, kurie deklaruoja gyvybingumą iki -25C.
Čia reiktų pažymėti, jog prie tokių ekstremalių temperatūrų, reikia ir alternatyvaus energijos šaltinio, bet kitą vertus mes kalbame apie kokias 3 savaites iš viso šildymo sezono. Kaip alternatyva, asmeniškai aš esu numatęs židinį, kurį planavau turėti nepriklausomai nuo to, kokį energijos šaltinį pasirinkčiau kaip pagrindinį.
tai klausimas atrodytų taip: jei investicija į granulinį katilą ir šilumos siurblį oras/vanduo yra ta pati, kokie būtų argumentai nesirinkti ŠS o likti prie granulnio?
asmeniškai aš ŠS pasirinkime matau gerokai daugiau pliusu (šildymas tik grindinis):
-minimalus "katilo" aptarnavimas. (kartą kitą per metus)
-nereikia sandėliuotis granuliu
-sumažėja katilinės dydis iki minimumo (ir sandėliavimui ir katilinei skiriame nemažą vietą (gero darbo kambario dydžio), kurią pasistatyti kainuoja)
-nereikia dūmtraukio sistemos (sandaresnis stogas ir mažesni šilumos nuostoliai, mažesnės išlaidos)
-gana didelis komforto lygis (vasario mėnesį teks "padirbėti su židiniu")
-1m2 šildymo kaina beveik tokia pati

esu įsitikinęs, jog egzistuoja ir kitų nuomonių, kurios bus ne mažiau motyvuotos ir pagrįstos, tai gal ginčuose gimtų tiesa?
mirksiukas.gif

Sveiki,

Kadangi esate pasyvaus namo salininkas (is minciu matau), pakreipsiu mastyma i kita puse.
Pasyviame name sildyti beveik nereikia - cia jau visi sutiksime
Taip pat pasyviame name naudojant tik grindis, jas isildzius inerciskai vos ne para galima ju ir nesildyti - cia irgi sutiksime
todel tokiu atveju (nezinau namo dydzio ir energijos poerikiu), statyti granuline krosnele, kuria programuoti "italiskai".
Paaiskinsiu - rezimas kai ji isijungia butu pvz vakare kokia 6h ir taip veikdama sildo iki kokios 8-9h (pagal poreiki)
tokiu budu nereikes investuoti i akum talpa ir i zidini - krosnele stoves svetaineje (arba granulinis zidinys) ir siuo atveju sutaupysite didesne suma tongue.gif

dar vienas sprendimu butu :
krosnele su akum talpa + saules kolektoriaus gyvatukas. Iki didesniu salciu, manau kazkiek dar galetumet kompensuoti sildymo kastus saule, o po to jungtusi krosnele palaikyti uzduotai temp. talpoje.

Geoterminis sildymas - nei jis blogas nei jis ka. Kaip ir su granuliniais yra didesniu kastu geoterminis ir mazesniu taip kad nelygu kokius produktus lyginism (NVK vs. COP)

Del -25C ir pats pastebejau kad labai daug kas gasdina su tokiom temperaturom siulydami zenkliai didesniu galiu produktus - paprastas dalykas, neuztekus galios prie -25C nemie pabus vietoj +20C (tarkim) +19C - jei jau taip baisu ijungs tena boileryje ir pamegins kaip nors tuo kompensuoti ....
Atsakyti
P.S. diskusija idomi, tik niekieno nuo jokio sildymo budo neatkalbinesiu - nesamone gautus. Ka noriu pasakyti apie kokybes irangos - gana nemazai siais metais "bega nuo dujiniu katilu", na brangsta dujos ir t.t. TACIAU nei vienas nepaskambino, kuris naudojasi dujiniu kondensaciniu katilu - jis yra brangesnis, bet siuo metu dar galima kenteti, nes kastai sildymosi mazesni lygininant su paprastu dujiniu kokiais vos ne 20%.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paliukas: 11 birželio 2012 - 11:55