Įkraunama...
Įkraunama...

Pagalbos namai augalams - 2

Sviekos,
nelabai as i tema (tikiuosi nesupyksit)
ismeciau visas savo kambarines geles, nes jau tokios nupiepe buvo- nelabai ir priziurejau.
Dabar noriu kokia viena grazia daug prieziuros nereikalaujancia nusipirkti. Gal rekomenduosit kokia geriausiai tiktu ant pietrytinio lango ir nebutu lepi gal noretusi zydincios smile.gif

Dekoju
Atsakyti
QUOTE(Skambanti tyla @ 2012 05 07, 11:40)
Mano rūgštynes užpuolė kažkokie padarai, išėda skyles, ant kai kurių lapukų aptikau ryškiai geltonas lervutes na kaip manų kruopeles, tik pailgas, kažin kas ten galėtų būti  mastau.gif Už kelių metrų anytos rūgštynės gražiausios  unsure.gif

pas mus tas pats tai mama liepe ryte kol dar rasa arba sudrekinti palus rugsteliu ir su pelenais apibarstyti. tik paskui jas pjauti galesi tik po kurio laiko, nebepamenu bet mama sake kada.
Atsakyti
HELP, mergaites.
Mano svogunus uzpuole kazkokie kirminai... ziuriu ko mano svogunu laiskai taip gelsta, kelis isroviau, o galvutese vien skyles... ka daryt? kaip man tuos svogunus isgelbet? plaukus raunu, tiek ju uzsodinta, tiek vargo, o kazkokie velniai grauzia... verysad.gif
Atsakyti
Turiu beda. Ilga laika kovojau su musytem is zemiu lendanciom. Kai pagaliau ju pavyko atsikratyti su nemmesyle, nuo visu augalu. Orchideju vazoneliuose radau keleta baltu kirmelyciu. O cimbidzio vazonelyje kazkokia itartina rusva dryzuota kirmelyte apie 0,5 cm dydzio. Kuo jas naikinti nepakenkiant augalams?
Atsakyti
QUOTE(SoftKiss @ 2012 06 10, 21:05)
Turiu beda. Ilga laika kovojau su musytem is zemiu lendanciom. Kai pagaliau ju pavyko atsikratyti su nemmesyle, nuo visu augalu. Orchideju vazoneliuose radau keleta baltu kirmelyciu. O cimbidzio vazonelyje kazkokia itartina rusva dryzuota kirmelyte apie 0,5 cm dydzio. Kuo jas naikinti nepakenkiant augalams?

Jei pavyksta - gal tiesiog iškrapštyt, pagaliuku kokiu nugalabyt ir kovot su tom muselėm, kad lervų nebeatsirastų. Orchidėjose, jei tai ne žemėse augančios - falenopsiai, katlėjos ir kt, jų neturėtų atsirasti, jei auginate tinkamame substrate - žievėse, be žemių ir durpių.

Ta rausva dryžuota gal tiesiog atsitiktinai pasiklydo? biggrin.gif Meskit ją lauk ir jei daugiau neatsiras, nebus su kuo kovot.
Atsakyti
QUOTE(gabijux @ 2012 06 10, 11:35)
HELP, mergaites.
Mano svogunus uzpuole kazkokie kirminai... ziuriu ko mano svogunu laiskai taip gelsta, kelis isroviau, o galvutese vien skyles... ka daryt? kaip man tuos svogunus isgelbet? plaukus raunu, tiek ju uzsodinta, tiek vargo, o kazkokie velniai grauzia... verysad.gif

svogūnų musės... pelenais jas naikina:
http://www.gaspadori...nes-museles.htm
sako, reikia šalia morkų sodint - tada morkos turėtų apsaugoti nuo svogūninių muselių, o svogūnai - nuo morkinių muselių... man tai nelabai pasiteisina, bet gal Jums tiks 4u.gif
Atsakyti
o man sunaikinti augalą gal padėsit? Roundapas nepagelbėjo doh.gif

user posted image

tas pats ir su paparčiais... oj kaip jų negaliu pakęsti gun_rifle.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurgitele22 @ 2012 06 12, 20:58)
sveikos  kreipiuosi i jus pagalbos gal zinot kas tai per liga roze kazkokius keistus pumpurus krauna http://imageshack.us...0612190520.jpg/

doh.gif
Atsakyti
QUOTE(saridon'e @ 2012 06 12, 13:07)
o man sunaikinti augalą gal padėsit? Roundapas nepagelbėjo  doh.gif
tas pats ir su paparčiais... oj kaip jų negaliu pakęsti  gun_rifle.gif

Dėl šitų nežinau(mėginčiau antrą kartą purkšt), o paparčius -tai fiziniu-kasam- ir traukiam jų ilgos šaknys, ir taip visą plotą. nelengvas darbelis, bet tikrai įmanoma, jei kitąmet kur pavieniai atžels, jau nebebus taip sunku juos išravėt.
Papildyta:
QUOTE(Linetax @ 2012 06 04, 22:24)
Prašau padėti nustatyti kadagio džiūvimo priežastį. Iš po žiemos saulės apdegintas nebuvo, nes buvau uždengusi. Gražiai žaliavo, tačiau pradėjo rastis džiūstančių šakelių, jos tiesiog atsiranda tarp žalių šakų. Jei būtų kalta saulė, manau, kad visos šakos nuo saulės pusės ruduotų, tačiau ruduoja aplink visą augalą ir pavienės šakos. Panašiai buvo pernai, bet kiek mažiau. Iškarpiau šakeles, šiemet randasi naujos.

O šuniukų kačiukų neauginat?? daugiau nesugalvoju nuo ko, belieka vėl kantriai iškarpyti tas šakeles. Man tai lyg kokia chemija nupurkšta ar gyvūnėliu šlapimu.. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nijole0619: 14 birželio 2012 - 08:24
QUOTE(nijole0619 @ 2012 06 14, 08:27)

O šuniukų kačiukų neauginat?? daugiau nesugalvoju nuo ko, belieka vėl kantriai iškarpyti tas šakeles. Man tai lyg kokia chemija nupurkšta ar gyvūnėliu šlapimu.. 4u.gif

Šuniukas - voljere, kačiukas laisvas gyventojas, bet jis negalėjo pakenkti, nes išdžiūvusių šakų yra ir aukščiau g.gif O dėl chemijos g.gif , ką čia žinosi, pati nepurškiau... Ėmiausi tas išdžiūvusias šakas iškarpinėti, užtikau paukštuko lizdelį su kiaušinukais, teko atidėti darbą kol tokie procesai vyksta biggrin.gif Esu dėkinga Jums, kad atsiliepėte į mano problemą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(saridon'e @ 2012 06 12, 14:07)
o man sunaikinti augalą gal padėsit? Roundapas nepagelbėjo  doh.gif

user posted image

tas pats ir su paparčiais... oj kaip jų negaliu pakęsti  gun_rifle.gif

Turim tą pačią problemą, kaip ir su raudonais kiškiakopūčiais... kad juos kur. atsivežėm ir po visur paplito neina išnaikinti doh.gif
Atsakyti
Antrus metus is eiles bandau namuose uzsiauginti medetku. Vieni lapai blink.gif net nesimezga ziedai... Patarkit ka daryti
Atsakyti