Įkraunama...
Įkraunama...

Pagalbos namai augalams - 2

Gal kas zinot, kas cia per liga dekoratyvine gudobele buvo uzpuolusi?
Šakos ir lapai pajuodo, aukstyn-zemyn skruzdeles šmirinejo. Link rudens jau visai varganai atrode... Ka siemet daryti, kad liga nepasikartotu? 4u.gif
Beje, dveji kaimynai tokias pats pasisodino, visi is ten pat pirkom. Gal jos jau buvo atveztos ligotos g.gif Dar nei pas viena nezydejo, o pernai ypac pas visus labai skurdo verysad.gif

user posted image
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Studenteee21 @ 2012 04 13, 13:08)
Sveikos, gal kas galėsit ir man padėt . . .gavau dovanų orchidėją, visa žiedais apsipylus, šaknys gražios, lapai gražūs, tik vat, šįryt žiūriu, kad kiti žiedeliai, net neprasiskleidę, vos vos besilaiko, keli net ir nukrito . . .ar gali būt, kad jai drėgmės trūksta, ar gal saulės perdaug gauna?

Paklauskite čia: Orchidėjų priežiūros tema
Ten renkasi orchidėjų mylėtojos ir daug greičiau gausite patarimų smile.gif
Atsakyti
hi.gif
gal kas galite pasakyti, kas čia per bjaurybė mad.gif mano kliviją kankina ir kaip ją gelbėti? verysad.gif
user posted image user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ramzetė: 25 balandžio 2012 - 14:40
user posted image
user posted image
kaip gelbeti gelyte??
Atsakyti

Mano rūgštynes užpuolė kažkokie padarai, išėda skyles, ant kai kurių lapukų aptikau ryškiai geltonas lervutes na kaip manų kruopeles, tik pailgas, kažin kas ten galėtų būti mastau.gif Už kelių metrų anytos rūgštynės gražiausios unsure.gif
Atsakyti
REIKIA GĖLININKIŲ PAGALBOS : nu nesu patyrusi sodininkė, gėlininkė - prieš 2 savaites MB padovanojo curcumą, didelę apie 1m aukščio, su 5 žiedais, ir ką ji man džiūva, lapai susisuka, paruduoja, ir kas keisčiausia vos tą lapą timptelėjus išsitraukia iš žemės, o pati apačia prie šaknų to lapo ruda šlapoka, lyg papuvus verysad.gif
laisčiau saikingai, ir tai pyliau vandenį į vazoną iš apačios, nu negi perlaisčiau vistik.
Ką manot gal persodinti ją? Nes tebėra toje atvežtinėje žemėje, ir tai jos mažokai sakyčiau g.gif
O gal gali būti kad dėl komercijos yra paskatintas jos vegetacinis laikas, nes kas LT curcumą augina tai ji po žiemos lygtais tik bunda ir lapukus leidžia, o mano jau žydinti visa? ką daryti? kaip išgelbėt?
O kas baisiausia, info apie jos priežiūra visai nėra, išnaršiau naktį netą, pasisakymai nieko verti, niekiniai tik randami. doh.gif
Atsakyti
Help reikia pagalbos

pasodinau eile Fortisitiju krumelių apie 1,5 gyvatvorei praeitais metais. Juos pusiau trumpinau. Ankstyva pavasari genejau iki reikiamo aukscio kad labiau sakotusi.

Problema Nr.1 ruduoja ir sukasi kaikuriu krumeliu lapai: zeme -juodzemis pamaisytas su priemoliu, laisciau pries lietingas sitas dienas, dabar nelaistau. tresta buvo sodinant universaliomis trasomis grudeliais po saujele kiekvienam krumui.

Nr.2 aplink kelis krumus šaknyne isikurūsios skruzdėles ir net neisivaizduoju kaip jas naikinti ? kelis kart purenau aplink ir kiek ymanoma arciau bet kad nepazeis šaknu, bet jos vistiek grišta. Ketinu visa eile krumu dengti geoplevele kad neplistu zoles bet bijau kad jei dabar neisnaikinsiu skruzdelynu jos pasistatys piramides doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nightmoon: 18 gegužės 2012 - 16:02
QUOTE(Emila @ 2012 04 23, 23:40)
Taip taip, pritariu, tik muselės čia tai nėra tos pačios kur vaisiuose gyvena, šitos  dažniau uodeliais vadinamos ir žalos padaro, ne taip kaip tos vaisinės.

Bjaurios tos muselės. Atsigynėme labai netikėtai. Pieštukas tarakonams naikinti. Piešėme nant vazonėliųapačios, lėkštutes ir vyras dar truputį jo paskuto ant žemės kurioje auga augaliukai Viskas dingo po dviejų dienų. Kai naujos išsirito ir pradėjo skraidyti viską pakartojo. Valio- daugiau šio gėrio nebeturime. Spjaunu 3kart. Sėkmės kovoje. 4u.gif
Atsakyti
Sveikos. Pries savaites dovanu gavau mini vazonine rozele, va tokia: http://distilleryima...13813106f_7.jpg
laisciau kasdien, bet vistiek ji man nudziuvo, du ziedeliai nukrito, apatiniai lapai kurie pasislepe po kitais irgi nudziuvo. as nurinkau nuo jos visus pazeistus lapus, liko tik sveiki dabar ir padziuves vienas ziedelis. Ka man daryti su ja? Kaip atgaivinti? Gal kazkokiu trasu jai reikia? arba persodinti i kita substrata, nes tebeauga tame paciame, kur ir pirkta:)
Atsakyti
paprasysiu ir as pagalbos.. nesuprantu kas uzpuole mano Levanda sad.gif pasirodo tokios baltos putos ant sakeliu, ir pabandziau jas nusausint tai kiekvienoj tupi po kazkoki gyvi bet viena, gali but amaras? kazin ka daryt ? gal kas nors ka nors apie tai ismanot ?
as taip noriu sitos geles, parsiveziau kruma is Pajurio
Atsakyti
QUOTE(AidaM.K. @ 2012 05 25, 14:58)
paprasysiu ir as pagalbos.. nesuprantu kas uzpuole mano Levanda sad.gif pasirodo tokios baltos putos ant sakeliu, ir pabandziau jas nusausint tai kiekvienoj tupi po kazkoki gyvi bet viena, gali but amaras? kazin ka daryt ? gal kas nors ka nors apie tai ismanot ?
as taip noriu sitos geles, parsiveziau kruma is Pajurio

čia vorai peri greičiausiai. nejudinkit jų, kai išsiperės voriukai išbėgios ir viskas, augalui nieko neatsitiks, o vorai dar ir kenkėjus naikina... 4u.gif
p.s. bet jei įdėtumėt foto - būtų aiškiau, nes gal ir klaidingai vaizdą įsivaizduoju g.gif
Papildyta:
QUOTE(genetika @ 2012 05 25, 14:40)
Sveikos. Pries savaites dovanu gavau mini vazonine rozele, va tokia: http://distilleryima...13813106f_7.jpg
laisciau kasdien, bet vistiek ji man nudziuvo, du ziedeliai nukrito, apatiniai lapai kurie pasislepe po kitais irgi nudziuvo. as nurinkau nuo jos visus pazeistus lapus, liko tik sveiki dabar ir padziuves vienas ziedelis. Ka man daryti su ja? Kaip atgaivinti? Gal kazkokiu trasu jai reikia? arba persodinti i kita substrata, nes tebeauga tame paciame, kur ir pirkta:)

jei yra galimybė - tai nukarpykit kur apdžiūvę ir lauke pasodinkit - atsigaus ir išleis naujus ūglius. o jei kambary - tai reiktų kuo šviesiau ir kuo daugiau gryno oro. neperlaistykit, bet ir kad neišdžiūtų šaknys stebėkit.
Šitos rožės lauke tai klesti pas mane, o kambary nemoku augint - per sausa, oro mažai matyt joms...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuikis5: 25 gegužės 2012 - 13:41
QUOTE(zuikis5 @ 2012 05 25, 14:45)
čia vorai peri greičiausiai. nejudinkit jų, kai išsiperės voriukai išbėgios ir viskas, augalui nieko neatsitiks, o vorai dar ir kenkėjus naikina...  4u.gif
p.s. bet jei įdėtumėt foto - būtų aiškiau, nes gal ir klaidingai vaizdą įsivaizduoju  g.gif

na pabandysiu nufotografuoti, nes man i vorus nepanasu... tada kodel tos baltos putos pasirode? g.gif
Atsakyti