Įkraunama...
Įkraunama...

Pagalbos namai augalams - 2

Jau antri metai kaip mano is seklos isauginta (zydejusi ir net vaisius vedusi mandarinuka) apniko kazkokia negerove> lapai blizgia ir lipnia plevele aptraukti, lyg to butu negana - prie lapu lipinasi kazkokios slykscios rudos sporos:
user posted image
user posted image
Labai lauksiu patarimu kaip gydyti mano augaleli ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Apelsina @ 2012 03 20, 22:27)
Jau antri metai kaip mano is seklos isauginta (zydejusi ir net vaisius vedusi mandarinuka) apniko kazkokia negerove> lapai blizgia ir lipnia plevele aptraukti, lyg to butu negana - prie lapu lipinasi kazkokios slykscios rudos sporos:

Man panašu tos sporos į skydamarius, o šie ir išskyria tą lipnų skystį verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Rimmuse @ 2012 03 20, 22:55)
Man panašu tos sporos į skydamarius, o šie ir išskyria tą lipnų skystį  verysad.gif

ACIU, o kazin kaip su tais skydamariais kovoti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(nijole0619 @ 2012 03 20, 02:25)
Sveiki, labai gaila kad apsirgo, jei dar nevėlu radau kažką panašaus ligos sukelėjas-bakterija-Xanthomonas spp.
http://trecclinic.bl...-caused-by.html
čia ir parodo ir rašo apsaugos būdus., 6-ta nuotrauka jau labai panaši.

Labai aciu uz info!
Atsakyti
QUOTE(Apelsina @ 2012 03 20, 22:56)
ACIU, o kazin kaip su tais skydamariais kovoti?  g.gif

actara
Atsakyti
Dėkoju už patarimus kaip gelbėti nuo ligų mandariną, ir dar kartą šaukiuosi pagalbos > pries trejeta metu nusipirkau graziai zydincia orchideja, kuri perzydejusi eme ir sublogo, stai taip>
user posted image
user posted image
atskyriau mano akimis ziurint sveikesne augalo dali>
user posted image
bet abi jos man atrodo silpnos ir nelaimingos.....
Gal patartumete kas cia per liga ir kaip su ja kovoti?
Is anksto dekinga savo ir abieju orchideju vardu ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Apelsina: 21 kovo 2012 - 10:56
QUOTE(amarrile @ 2012 03 20, 12:22)
Fastake esu mirkiusi geles su vazonais.Nepadėo,kiaušineliu lieka,manau.Nusprendžiau vasara išbandyt actara ax.gif .Kai bus galima lauke palaikyti porą dienu,kol išgaruos tručas...
Pas mane ju yra šiltnamio grunte,tai kur papuole jos,tai ir yra metų metais tam vazone doh.gif

Siaip raso, kad kol ju nedaug, tai nekenkia, bet kai mano didziausia graziausia gele vysti pradeda kai tik zeme vos sausesne, tai tu gyviu ten prisiveise per daug, matyt saknis eda, nes jau kelis lapus pageltusius nukirpau sad.gif
As taip pat vasaros laukiu, man vienoje sodo prekiu parduotuveje pasake, kad actara yra stipriausiai insekticidas is ju turimu. Sake jei actara nepades, tai ir kiti nepades sad.gif As kazkada liejau actaros, bet ji pagulejusi buvo pas mane, tai gal galiojimas pasibaiges buvo g.gif Reikes kai atsils porasyk palieti su keliu savaiciu pertrauka,. kad jeigu kokiu kiausineliu bus like ir naujai issilupe zutu cool.gif
Atsakyti
o kaip jus isdezinfekuojat zemes pirktas parduotuveje, esu girdejus kad kazkaip orkaitej kaitina kad neliktu tu kenkeju g.gif
Atsakyti
QUOTE(MaGre @ 2012 03 26, 12:42)
o kaip jus isdezinfekuojat zemes pirktas parduotuveje, esu girdejus kad kazkaip orkaitej kaitina  kad neliktu tu kenkeju g.gif

As su Actara persodinusi viska uzpilu, kartu ir kitas geles, profilaktiskai, kad jeigu kokie gyviai ir butu - neturetu kur perbegti biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos, mergaitės 4u.gif Mano gėlytės taip pat ne aukso amžių išgyvena, nuo pat žiemos pradžios tik vegetuoja, o orchidėjos visai baigia galus atiduot doh.gif Nebežinau ką ir bedaryti... Dar vasarą ir rudenį visom tik ir gyriaus, kokios mano orchidėjos gražios, na matyt prisipliurpiau ax.gif blush2.gif Visgi kaip atgaivinti vegetuojančias gėles?
Atsakyti
Sveikos, gal kas galėsit ir man padėt . . .gavau dovanų orchidėją, visa žiedais apsipylus, šaknys gražios, lapai gražūs, tik vat, šįryt žiūriu, kad kiti žiedeliai, net neprasiskleidę, vos vos besilaiko, keli net ir nukrito . . .ar gali būt, kad jai drėgmės trūksta, ar gal saulės perdaug gauna?
Atsakyti
Reikia pagalbos,nežinau kas jam nutiko,o taip norisi atgaivinti
user posted image
Atsakyti