Įkraunama...
Įkraunama...

Pagalbos namai augalams - 2

Kas nutiko mano petunijai? Lapeliai kibūs pasidare, kimba prie rankų verysad.gif bet ta nupiepusioji, pirmoji leidzia ziedus..
user posted image

user posted image

Atsakyti
Prašau padėkite man išaiškint, kas atsitinka mano dygstančioms šparaginėms pupelėms. Antri metai iš eilės jos nunyksta. Daigeliai pradeda lyst iš žemės tokie lyg aprūdiję, pažeisti. Vėliau nukrenta besiformuojantis lapelis. Išrovus ir apžiūrėjus šaknį matosi, kad ji kažkokia pažeista. Šiemet pasėjau kažkokių Spageti pupelių - ir su tomis ta pati problema. Pernai ir žirnius apniko kazkoks brudas ir jie nunyko išdygę. Nemoku įkelt foto, bet manau, kad kažkiek paaiškinau situaciją. Ką galėtumėte pakomentuot?
Atsakyti
Kazkas pasidare, ruduoja galiukai, nauji lapai ir gelsta... Neseniai persodinau. Kas galetu buti?? g.gif
user posted image
user posted image
Atsakyti
o mūsų sode pilna skruzdžių, net naujai pasėta veja, kur jos įsiveisė nedygsta.
ir ką su jom daryti? kaip naikinti dideliam plote (apie 10 arų)?
irdar į senas obelis labai jau įsisukę, ten amarus globoja, tada obuoliukai krenta...
labai lauksiu patarimų kaip skruzdėles naikint ar bent jau apmažint jų kiekį ax.gif
Atsakyti
gal kas žino, kas Alyvai negerai? lapai susisuko, rudom dėmėm "išmušė"...
user posted image
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo estella: 13 liepos 2014 - 17:35
Sveikos, gal kuri galėtų padėti išsiaiškinti, kas užpuolėl mano orchidėją ir patart kaip gelbėti?

Lapai http://www.part.lt/p...085e6414643.jpg
Šaknys http://www.part.lt/p...039b20d3449.jpg

Teko pakeisti gyvenamąją vietą, parvežus į kitus namus iškart pamačiai, kad kažkas nebe to. Orchidėja šiuo metu gausiai žydinti, visi akis išpūtę dar stebėjosi, kaip gali būti tiek daug ir tokių didelių žiedų ir še tau... g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ambicija: 20 liepos 2014 - 11:15
Laba diena,
kaip išnaikinti dirvožemyje grambuolių (karkvabalių) lervas?
Ačiū
Atsakyti
sveikos 4u.gif ieškau skubios pagalbos.
Mano kaktusus užpuolė parazitai. pastebėjau smulkų voratinkliuką, ir jame daug mikroskopinių šviesiai geltonų voriukų. Dabar šis mano kaktusas pačiam augime, leidžia daug naujus auginius, bet tie parazitai stabdo augimą, tokios mažos dėmelės atsiranda. Kuo juos išnaikint? Eisiu ryt į Žalią stotelę, ar rasiu ten kažką? g.gif PATARKIT, ačiū!
nuotrauka sena, kad įsivaiyduotumėt apie ką eina kalba.

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lilijyte: 28 liepos 2014 - 16:56
QUOTE(lilijyte @ 2014 07 28, 17:56)
sveikos  4u.gif  ieškau skubios pagalbos.
Mano kaktusus užpuolė parazitai. pastebėjau smulkų voratinkliuką, ir jame daug mikroskopinių šviesiai geltonų voriukų. Dabar šis mano kaktusas pačiam augime, leidžia daug naujus auginius, bet tie parazitai stabdo augimą, tokios mažos dėmelės atsiranda. Kuo juos išnaikint? Eisiu ryt į Žalią stotelę, ar rasiu ten kažką?  g.gif  PATARKIT, ačiū!
nuotrauka sena, kad įsivaiyduotumėt apie ką eina kalba.

Ar nebus voratinklinės erkės. Nuo tokių dalykų aš visad siūlau paprastesnę chemiją, kaip pvz tiesiog didesnėse maximose parduodamą Aphisol bio purškalą ar į jį panašius preparatus (būna daug įvairiausių atseit "nuo kenkėjų nusilpusiams augalams trąšos"). Man nuo tokių dalykų veikia puikiai.
Atsakyti
QUOTE(Gricė @ 2014 07 27, 11:49)
Laba diena,
kaip išnaikinti dirvožemyje grambuolių (karkvabalių) lervas?
Ačiū

Paprasciausiai isrinkti.
Atsakyti
QUOTE(Emila @ 2014 07 31, 00:09)
Ar nebus voratinklinės erkės.

Manau, kad tai ir buvo būtent tos erkutės doh.gif pirmiausiai per pora dienų apraizgė vazoninę rožytę ir persimetė ant šio kaktuso. rožę išmečiau, o kaktusą išgelbėjau gausiai purkšdama vandeniu. dabar tik vieną kitą užmatau
Atsakyti
Sveiki, pagelbekit kas nors, nebesuprantu kas nutiko mano keniui:
Atsakyti