Sveikos,
Gal galite papasakoti kas čia ir kaip naikinti?????
(foto skolintos)
Gal kas patars
Prisiveisė musyčiu
Žalioj stotelėj davė DECIS ir sakė įlašinti į vandenį 10 lašų litrui ir palaistyti, bet instrukcijoj parašyta tik purkšti.
Nenudručisiu savo mėgstamu geliu tokiu kokteiliu?
Prisiveisė musyčiu
Žalioj stotelėj davė DECIS ir sakė įlašinti į vandenį 10 lašų litrui ir palaistyti, bet instrukcijoj parašyta tik purkšti.
Nenudručisiu savo mėgstamu geliu tokiu kokteiliu?
QUOTE(Rufi @ 2014 03 25, 17:10)
Gal kas patars,
gavau pinigu medeli (storlapi).
Buves seimininkas del netinkamo vazono supude saknis, medis didziulis (geru 16 metu), bet beveik be saknu. Pradejo mesti lapus stipriai.
As ji persodinau, kiek galejau aptvarkiau ir dabar kol kas lapu kritimas sumazejo beveik per pus ar net dar labiau.
Norejau paklaust, o jei as ji palieciau saknydinimuisi skirtu skysciu? Gal padetu saknims atsistatyti greiciau?
Kol kas stovis jo neblogas, tai ismesti nekyla ranka ar jau nieko nesitiket?
gavau pinigu medeli (storlapi).
Buves seimininkas del netinkamo vazono supude saknis, medis didziulis (geru 16 metu), bet beveik be saknu. Pradejo mesti lapus stipriai.
As ji persodinau, kiek galejau aptvarkiau ir dabar kol kas lapu kritimas sumazejo beveik per pus ar net dar labiau.
Norejau paklaust, o jei as ji palieciau saknydinimuisi skirtu skysciu? Gal padetu saknims atsistatyti greiciau?
Kol kas stovis jo neblogas, tai ismesti nekyla ranka ar jau nieko nesitiket?
Storalapis juk nereiklus augalas, aš manau, kad jam, viskas bus gerai ir jeigu paliesite kokiomis trąšomis, tikrai nepakenks Aš pati bandysi auginti storalapį, nupjautą šakelę dabar laikau vandenį ir artimiausiu metu sodinsiu į žemę. Gal galite kas nors patarti, kokia žemė jiems labiausiai patinka?
Dar turiu kliviją ir vakar pastebėjau, kad po žemę landžioja baltos kirmėlytės, be to, mačiau ir didelį raudoną slieką Bandysiu merkti į šiltą vandenį, gal česnako tą nuovirą padaryti, bet labiau norėčiau kokio nors chemikalo rasti, kuris nekenktų gėlei, bet tiesiog visus tuos sliekus numraintų ir kad nereikėtų jų pačiai rinkti, nes aš visų šliaužiojančių gyvių paniškai bijau
Laba diena,
gal kas galėtų patarti, kaip gelbėti jauną šermukšnį - ką tik išleido lapelius ir jau kažkoks amaras įsisuko - visi lapeliai tokie taškuoti (sakyčiau, kad amaras, tačiau nėra jokių tų žalių vabaliukų). Ir jau kai kurie lapeliai po kelis susukti į gumulą - kai išardžiau, tai radau juose po kirminą Gaila be proto ir nežinau ką daryti...
gal kas galėtų patarti, kaip gelbėti jauną šermukšnį - ką tik išleido lapelius ir jau kažkoks amaras įsisuko - visi lapeliai tokie taškuoti (sakyčiau, kad amaras, tačiau nėra jokių tų žalių vabaliukų). Ir jau kai kurie lapeliai po kelis susukti į gumulą - kai išardžiau, tai radau juose po kirminą Gaila be proto ir nežinau ką daryti...
sweikos, gal kas galit patart kodel mano karpazolei staigiai eme gelst lapukai? augo bujojo ir va.....
Sveikos.
Paprikų šiltnamyje atsirado skraidančių vabzdžių. Tokie panašūs į muses, bet ilga uodega ir šviesiai rudos spalvos. Gal kuri esat susidūrusi ir žinot kas do padarai? Kolkas nesuprantu, ar kenkėjai bet nemalonu, jų gana daug
Paprikų šiltnamyje atsirado skraidančių vabzdžių. Tokie panašūs į muses, bet ilga uodega ir šviesiai rudos spalvos. Gal kuri esat susidūrusi ir žinot kas do padarai? Kolkas nesuprantu, ar kenkėjai bet nemalonu, jų gana daug
Merginos,reikia pagalbos
kas atsitiko mano orchidejoms?Perlaisciau,nedalaisciau,dar kazkas?
Busiu dekinga
Busiu dekinga
QUOTE(jurgaska @ 2014 05 13, 22:21)
Merginos,reikia pagalbos
Busiu dekinga
Busiu dekinga
Nelabai matosi, kokia šaknų būklė. Panašiau, kad perlaistytos - gali būti supuvę šaknys ir augalai vysta be vandens, nes jau nebeturi su kuo jo paimti. Tokiu atveju reiktų traukti iš vazonų, nuimti supuvusias šaknis, išdžiovinti, ir, jei kas liko- sodinti. O lapus purkšti, kad gautų drėgmės.
Bet neatmestinas variantas, kad gali būti perdžiūvusios( Jei matosi sveikos šaknys). Tada reguliariai laistyti ir irgi purkšti, kol atsistatys. Tik neperlaistyti.
O viršuje kur vaikai su šaknelėm- reikia nuimti ir pasodinti. Jau suvėluota tai padaryti, nes lapai labai dideli. Bet gal dar prigytų
Papildyta:
QUOTE(insanda @ 2014 05 01, 12:14)
sweikos, gal kas galit patart kodel mano karpazolei staigiai eme gelst lapukai? augo bujojo ir va.....[img
Gal šiek tiek per daug vandenuko gavo. Nors šioms karpažolėms normalu numesti senesnius lapukus- išleis naujų.
sveikuciai visi. turiu klausimuka apie stefanoti - sukrove daug pumpuriuku, jau laukiau ziedeliu, o jie eme ir pagelte nubyrejo pats augalas sveikas, zalias, pora lapeliuku mazu tik pagelto ir nukrito. ar gali buti del perlaistymo?nors laisciau saikingai, apacioje vandens nestovejo ir laisciau tik kai jauciau, kad pradeda dziuti zemele
padekit suprast kas nutiko . dekoju
sveikos, noriu patarimu gaut... turiu nedidele euforbia tirucalli, ...girdejau kad ja galima formuot...bet.... ar ji nukirptose vietose sakosis? ar tiesiog taip ir liks? kuo uzbarstyt kirpimo vietas? juk ten pienas begs...
QUOTE(coliukeeeee @ 2014 05 24, 09:22)
sveikuciai visi. turiu klausimuka apie stefanoti - sukrove daug pumpuriuku, jau laukiau ziedeliu, o jie eme ir pagelte nubyrejo pats augalas sveikas, zalias, pora lapeliuku mazu tik pagelto ir nukrito. ar gali buti del perlaistymo?nors laisciau saikingai, apacioje vandens nestovejo ir laisciau tik kai jauciau, kad pradeda dziuti zemele
Turėjau stefanoti. Įnoringas dėl zydėjimo. Nors kai suzydi, tada jau pasaka
Kiek pamenu ir kiek buvau susirinkusi informacijos - kraunant ziedus ir zydint geriau nesukioti ir nekeisti vietos bei prieziūros sąlygų, kurios (ypač jei patiko) buvo nusistovėjusios, nes nubyra ziedai. Neįtinka ir karšta vidurdienio saulė, ypač jei prie jos nebuvo pratęs, ir staigesni temperatūrų, kaip ir bet kokie kitokie prieziūros pokyčiai, nes nuo jų barsto pumpurus.