Įkraunama...
Įkraunama...

Pagalbos namai augalams - 2

o man toks klausimas kilo del dracenu ar juku saku isaknydinimo, jei nupjauni virsune, tai ta dalis kuri zemej, tai ant jos pjuvio reikia ka nors uztepti, kad ir vasko uzlasint, o kaip su ta dalim kuria bando isaknydint? ja tiesiog merkiama i vandeni ir tiek? neprasides puvimo procesas? ax.gif
Atsakyti
as dracena "pavogiau" is darbo. ikisau i vandeni ir isleido saknis, taip pat buvo su juka nupjoviau lapus, sukisau i vandeni ir isleido saknis, galvojau kota ismest, bet ziuriu leidzia atzala, tai lasinau vaska, barsciau cinamona, anglies miltus... zodziu ko nedariau, vistiek apnyko pjuvio vieta, ispuvo ir t.t. o difenbachija kai nuluzo pusiau, imerkus i vandeni apie men mirko ir neleido saknu, galiausiai pradejo puti, tai pirkau toki daikta "panergetic" user posted image isleido saknis ir auga kaip bitute dabar thumbup.gif kartais su tais milteliais ir palaistau geles kai pradeda link "sviesos tunelio gale" eiti blush2.gif
Atsakyti
sveikos mergaites, siandien senukuose nusipirkau cika uz "kapeikas" bet lapo nei vieno tik gumbas, persodinau iskart nes is vazono apacios buvo islinde tiek storu saknu, kad pastacius vazonas net ant zemes virsta, pats vazonas irgi pilnas storu sviesiu saknu, persodinau i didesni nes gumbas senajame vos issiteko, kazin isleis jis kazka ar tik toki gumba vazone ir turesiu? g.gif gal patrest labai lengvai ji?
Atsakyti
pagelbekit, prasau, mano orchideja pradejo mesti pumpurus. Ir nesuprantu saknys neperdregnos, nepapuve, ir vis purskiu vandeniu lapus ir ziedus ir vistiek keli pumpurai jau nukrito neprasiskleide g.gif
Gal kokiu patarimu ka dar isbandyti?
Atsakyti
Sveikos augalėlių mylėtojos 4u.gif , kreipiuosi į jus tikėdamasi, kad padėsite. Mano orhidėjos lapų antroje pusėje atsirado tokio lipnaus skysčio taškeliai. Ar yra kokios pagalbos? Kas tai? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Novaaa @ 2014 02 23, 22:29)
pagelbekit, prasau, mano orchideja pradejo mesti pumpurus. Ir nesuprantu saknys neperdregnos, nepapuve, ir vis purskiu vandeniu lapus ir ziedus ir vistiek keli pumpurai jau nukrito neprasiskleide  g.gif
Gal kokiu patarimu ka dar isbandyti?

Gal langą praveriate prie jos? Jei orchidėja su nepraskleistais pumpurais, geriausia išvis tame kambaryje langų nedarinėti.
Atsakyti
QUOTE(varsa @ 2014 02 28, 15:37)
Sveikos augalėlių mylėtojos 4u.gif , kreipiuosi į jus tikėdamasi, kad padėsite. Mano orhidėjos lapų antroje pusėje atsirado tokio lipnaus skysčio taškeliai. Ar  yra kokios pagalbos? Kas tai? blink.gif

Kartai orchidėjos paleidžia to lipnaus skysčio lašelius. Jei nematote kokių kenkėjų, šie lašeliai nėra susiję su kokia liga ar negalavimu ir jaudintis dėl jų nereikia 4u.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif Aš vėl su klausimuku, Kažin kuo dezinfekuot pernykščius vazonus, kuriuose augo palergonijos? Pas mane du metus iš eilės buvo problema, nes šias gėlytes buvo užpuolę kažkokie vabalėliai (o gal liga) kad lapeliai buvo tokie negražūs, dėmėti. Čia merginos man rekomendavo nupurkšti kažkokiu chemikalu( neužsirašiau, tai dabar reiks forume ieškot doh.gif ). Dabar pagalvojau, kad ir vazonus reiktų dezinfekuot, o gal geriau išvis plastikinius pakeist g.gif
Atsakyti
Merginos help.gif užpuolė kaktusą kažkas,ką daryti? 4u.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(wife @ 2014 03 02, 18:48)
Merginos  help.gif užpuolė kaktusą kažkas,ką daryti?  4u.gif
user posted image

Miltuotasis skydamaris unsure.gif . O kitų gėlių dar neužpuolė? Netruks pereiti tas šlykštynė gun_bandana.gif .
Pradžiai nurinkite krapštuku, jų vietas paspirituokite, bet be chemikalų neišsiversite.
Atsakyti
PAGALBOS!

Prieš dvi dienas įsigijom karpažolę, pagriebėm labai ir neapžiūrėję.. Parsinešėm namo, pastatėm, žiūrim - viena "ranka" nulinkus. blink.gif Šiandien jau dvi nulinkusios ir dar viena pakeliui!
Ar galėjo čia taip nutikti nuo nešimo arba todėl, kad dvi dienas pastovėjo šešėlyje, gal perlieta parduotuvėj..? g.gif Iškėliau dabar į saulę, bet svarstau ar čia mano kaltė ar augalas pasiligojęs? Prie stiebo visai nėra "mėsos", minkšta, parudavę.

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(pempė12 @ 2014 03 02, 20:18)
Miltuotasis skydamaris unsure.gif  . O kitų gėlių dar neužpuolė? Netruks pereiti tas šlykštynė gun_bandana.gif .
Pradžiai nurinkite krapštuku, jų vietas paspirituokite, bet be chemikalų neišsiversite.

mad.gif cray.gif kokių chemikalų pirkti? Mama atnešė žalio muilo kažkokio,bet jaučiu nepadės doh.gif
Atsakyti