as dracena "pavogiau" is darbo. ikisau i vandeni ir isleido saknis, taip pat buvo su juka nupjoviau lapus, sukisau i vandeni ir isleido saknis, galvojau kota ismest, bet ziuriu leidzia atzala, tai lasinau vaska, barsciau cinamona, anglies miltus... zodziu ko nedariau, vistiek apnyko pjuvio vieta, ispuvo ir t.t. o difenbachija kai nuluzo pusiau, imerkus i vandeni apie men mirko ir neleido saknu, galiausiai pradejo puti, tai pirkau toki daikta "panergetic" isleido saknis ir auga kaip bitute dabar kartais su tais milteliais ir palaistau geles kai pradeda link "sviesos tunelio gale" eiti
sveikos mergaites, siandien senukuose nusipirkau cika uz "kapeikas" bet lapo nei vieno tik gumbas, persodinau iskart nes is vazono apacios buvo islinde tiek storu saknu, kad pastacius vazonas net ant zemes virsta, pats vazonas irgi pilnas storu sviesiu saknu, persodinau i didesni nes gumbas senajame vos issiteko, kazin isleis jis kazka ar tik toki gumba vazone ir turesiu? g.gif gal patrest labai lengvai ji?
Sveikos augalėlių mylėtojos , kreipiuosi į jus tikėdamasi, kad padėsite. Mano orhidėjos lapų antroje pusėje atsirado tokio lipnaus skysčio taškeliai. Ar yra kokios pagalbos? Kas tai?
QUOTE(Novaaa @ 2014 02 23, 22:29)
pagelbekit, prasau, mano orchideja pradejo mesti pumpurus. Ir nesuprantu saknys neperdregnos, nepapuve, ir vis purskiu vandeniu lapus ir ziedus ir vistiek keli pumpurai jau nukrito neprasiskleide
Gal kokiu patarimu ka dar isbandyti?
Gal kokiu patarimu ka dar isbandyti?
Gal langą praveriate prie jos? Jei orchidėja su nepraskleistais pumpurais, geriausia išvis tame kambaryje langų nedarinėti.
QUOTE(varsa @ 2014 02 28, 15:37)
Sveikos augalėlių mylėtojos , kreipiuosi į jus tikėdamasi, kad padėsite. Mano orhidėjos lapų antroje pusėje atsirado tokio lipnaus skysčio taškeliai. Ar yra kokios pagalbos? Kas tai?
Kartai orchidėjos paleidžia to lipnaus skysčio lašelius. Jei nematote kokių kenkėjų, šie lašeliai nėra susiję su kokia liga ar negalavimu ir jaudintis dėl jų nereikia
Sveikos Aš vėl su klausimuku, Kažin kuo dezinfekuot pernykščius vazonus, kuriuose augo palergonijos? Pas mane du metus iš eilės buvo problema, nes šias gėlytes buvo užpuolę kažkokie vabalėliai (o gal liga) kad lapeliai buvo tokie negražūs, dėmėti. Čia merginos man rekomendavo nupurkšti kažkokiu chemikalu( neužsirašiau, tai dabar reiks forume ieškot ). Dabar pagalvojau, kad ir vazonus reiktų dezinfekuot, o gal geriau išvis plastikinius pakeist
Merginos užpuolė kaktusą kažkas,ką daryti?
QUOTE(wife @ 2014 03 02, 18:48)
Miltuotasis skydamaris . O kitų gėlių dar neužpuolė? Netruks pereiti tas šlykštynė .
Pradžiai nurinkite krapštuku, jų vietas paspirituokite, bet be chemikalų neišsiversite.
PAGALBOS!
Prieš dvi dienas įsigijom karpažolę, pagriebėm labai ir neapžiūrėję.. Parsinešėm namo, pastatėm, žiūrim - viena "ranka" nulinkus. Šiandien jau dvi nulinkusios ir dar viena pakeliui!
Ar galėjo čia taip nutikti nuo nešimo arba todėl, kad dvi dienas pastovėjo šešėlyje, gal perlieta parduotuvėj..? Iškėliau dabar į saulę, bet svarstau ar čia mano kaltė ar augalas pasiligojęs? Prie stiebo visai nėra "mėsos", minkšta, parudavę.
Prieš dvi dienas įsigijom karpažolę, pagriebėm labai ir neapžiūrėję.. Parsinešėm namo, pastatėm, žiūrim - viena "ranka" nulinkus. Šiandien jau dvi nulinkusios ir dar viena pakeliui!
Ar galėjo čia taip nutikti nuo nešimo arba todėl, kad dvi dienas pastovėjo šešėlyje, gal perlieta parduotuvėj..? Iškėliau dabar į saulę, bet svarstau ar čia mano kaltė ar augalas pasiligojęs? Prie stiebo visai nėra "mėsos", minkšta, parudavę.
QUOTE(pempė12 @ 2014 03 02, 20:18)
Miltuotasis skydamaris . O kitų gėlių dar neužpuolė? Netruks pereiti tas šlykštynė .
Pradžiai nurinkite krapštuku, jų vietas paspirituokite, bet be chemikalų neišsiversite.
kokių chemikalų pirkti? Mama atnešė žalio muilo kažkokio,bet jaučiu nepadės