Įkraunama...
Įkraunama...

Pagalbos namai augalams - 2

QUOTE(Rimmuse @ 2012 01 03, 23:40)
Toks įspūdis, kad čia sumalta viskas į krūvą  g.gif
Kolembolos (poduros) - žemės paviršiuje šokinėjantys gyviai, pasimatantys paliejus - tikrai atsiranda dėl drėgmės pertekliaus, gėlėms nekenkia, galima bandyti naikinti paliejant vandenyje ištirpintu citramonu (1 tab. - 2 l vandens), įsmeigiant degtukų galvutes
Tripsai - bet į juos man panašūs matomi Winter Garden nuotraukuose, skraidantys vabzdžiai. Aš naikinau Fitovermu . Katiną purkšdama uždariau. Pakol kas gyvas. Dar siūlo nimazalį - augalinį preparatą.
Grybinis uodukas (Sciaridae) - primena museles, nėra labai kenksmingas, nebent daug lervų gali nuėsti mažesnių augalų šaknis. Sako padeda citramono tirpalas. Skraidančius vabzdžius galima pabandyti išgaudyti, pakabinus prie augalo lipnią juotą. "vabzdžius naikinkite palaistant augalus tabako arba česnako nuoviru ar silpnu insekticidų tirpalu." http://www.sodospalv...ialisto-21lapas

Ačiū, Rimmuse 4u.gif
Na, tripsus jau baigiu išnaikinti mechaniškai (traikšau rankomis ir plaunu lapus po srove), nors tai reikalauja daug kantrybės. Bet visa ta informacija tikrai pravers ateityje.
Atsakyti
QUOTE(Winter Garden @ 2012 01 04, 23:17)
Ačiū, Rimmuse 4u.gif 
Na,  tripsus jau baigiu išnaikinti mechaniškai (traikšau rankomis ir plaunu lapus po srove), nors tai reikalauja daug kantrybės.  Bet visa ta informacija tikrai pravers ateityje.

Linkiu kuo greičiau jais atsikratyti gun_rifle.gif Man buvo įsiveisę sanpaulijų žieduose, sunkiai įsivaizduoju mechninį naikinimą g.gif Nors žiedus vistiek teko beveik visus išskinti verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rimmuse: 04 sausio 2012 - 23:31
mano pinigu medi irgi uzpuole zarazos, gerai isiziurejus mazutes balksvos kaip erkutes tokios , knibzda zemeje, bandziau kalio permanganatu laistyt, bet nelabai zinau kokiom proporcijom daryt ta tirpala, bijau nudegint, siandien ermitaze kazkoki bio purskala nusipirkau, bet irgi ispurskiau o jos sau ramiai toliau vaiksto, nezinau ka cia reiks daryt verysad.gif
Atsakyti
sveikos, prasau pagalbos help.gif help.gif
mano dracena kamuoja miltuotieji skydamariai (manau kad augala jau isigijau su tokiom lauktuvem) nuo jie persimete ir ant katuso doh.gif buvau ermitaze klausiau del purskalu tai sake galima pukst tik lauke bet juk mano augalai ten nusals doh.gif kaip juos gelbet iki kol atsils???
Atsakyti
Sveikutes,
matau cia daugiau diskutuojat apie visokius kenkejus. Kaip kazkuri jau rase, bandau naikinti mechaniskai: valau sluoste, po to gele, jei imanoma pagal dydi, keliauja i dusa biggrin.gif deja tai ne visuomet suveikia...
O as uzsukau irgi pagalbos: mano palmes(Hovejos) lapai dziusta verysad.gif mazdaug iki puses lapo, arba tik dalis lapo atsisakojimo. Itariu, kad per daug ar per mazai dregmes g.gif Bet gal kuri zinot tiksliau, nes jau nebezinau, kiek laistyt. Dziaugiausi, kad isleido pirmus naujus uglius. Bet kai eme skleistis lapai, cia irgi dalis jau nutamsejus...
help.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Voriuke: 30 sausio 2012 - 15:50
Labuka nesu labai didele geliu augintoja ,bet turiu viena gelyte kuria labai myliu ,tik vat pasidare kazkas su ja ,ir nzn ar as ja perlaisciau ar cia jau kazkokia liga ? gal kas is foto pasakytu ?
Atsakyti
QUOTE(*weita* @ 2012 02 07, 17:26)
Labuka nesu labai didele geliu augintoja ,bet turiu viena gelyte kuria labai myliu ,tik vat pasidare kazkas su ja ,ir nzn ar as ja perlaisciau ar cia jau kazkokia liga ? gal kas is foto pasakytu ?

gal kas ir pasakytų, jei cia foto ikeltumete
Atsakyti
user posted image

kiek domejausi rodosi cia tie skydmariai ...o galir ne ,nzn ..gaila savo gelytes ..
po situ taskeliu pradeda dziuti lapas bet kokioje lapo vietoje ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *weita*: 08 vasario 2012 - 11:15
Neradau temos augalams, ar jos iš vis nebėr ar tiesiog niekas neužvedė... Turiu porą bėdų, ant gėlių dirvožemio užaugo grybai kažkokie... ar žemė per drėgna ar kas per velniai? user posted image

tam vazone augančio augalo lapai:

user posted image

1 tema
Atsakyti
QUOTE(MaGre @ 2012 01 29, 16:31)
mano pinigu medi irgi uzpuole zarazos, gerai isiziurejus mazutes balksvos kaip erkutes tokios , knibzda zemeje, bandziau kalio permanganatu laistyt, bet nelabai zinau kokiom proporcijom daryt ta tirpala, bijau nudegint, siandien ermitaze kazkoki bio purskala nusipirkau, bet irgi ispurskiau o jos sau ramiai toliau vaiksto, nezinau ka cia reiks daryt  verysad.gif

niekaip as ju neisnaikinu ir purskiau ir bandziau nelaistyt ir cesnakais gazdinau, vistiek jos ten knibzda doh.gif laisciau ir su margansovke , sakau gal per silpna tirpala darau, bet bijau nudegint, gal patarsite kaip reikia daryt? g.gif bet kad ir su tais vabaliukais mano pinigu medis auginasi naujas sakas ir net zydi, tai va ir nzn ka man su tais parazitais daryt unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MaGre: 27 vasario 2012 - 22:12
QUOTE(MaGre @ 2012 02 27, 23:12)
niekaip as ju neisnaikinu ir purskiau ir bandziau nelaistyt ir cesnakais gazdinau, vistiek jos ten knibzda  doh.gif  laisciau ir su margansovke , sakau gal per silpna tirpala darau, bet bijau nudegint, gal patarsite kaip reikia daryt?  g.gif  bet kad ir su tais  vabaliukais mano pinigu medis auginasi naujas sakas ir net zydi, tai va ir nzn ka man su tais parazitais daryt  unsure.gif

Pradžiovint žemes. Nelaistyt kurį laiką. Beje, ir pinigų medžiams perdaug drėgmės - nėra gerai. 4u.gif
Šie maži padarai iš esmės kažko labai blogo nepadaro. Sausesniame substrate jie greitai pranyksta. Bet labai greit ir atsinaujins, jei vėl drėgmės per daug ir per ilgai bus.
Atsakyti
labas vakaras.. labai reik pagalbos..
pradejo mano kalamandino gelst ir krist lapai masiskai.. prieziura ta pati buvo, zydi, vaisius augina.. cia jam ko truksta ar perdaug? labai bijau prarast savo grazuoli unsure.gif
Atsakyti