Įkraunama...
Įkraunama...

Pagalbos namai augalams - 2

Krialda aciu. 4u.gif
Atsakyti
Gėlės (krosandros) lapai pasidengė tokiomis juodomis dėmėmis, augalas nuvyto, nudžiovino žiedus. Deja, jau iškeliavo į šiukšlių kibirą. Bet norėtųsi žinoti, kas tai buvo, gal kažkuo reikėtų nupurkšti šalia stovėjusias sanpaulijas?
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rimmuse: 01 lapkričio 2012 - 17:45
Sveikos, tikiuosi ir aš skubios pagalbos sulaukti 4u.gif Po 5mėnesių mano dvi orchidėjos pradėjo leisti daug šakų, subrandino pumpurų ir pradėjo skleistis, išsiskleidus keliems žiedams pamačiau, kad jie raukšlėjasi, kitą rytą jie nukrito, nugelto visi didieji pumpuriukai. Dabar gelsta net patys mažiausieji, nespėję dar subręsti ir vieno lapas rausta. Šaknys žalios, gražios, sveikos, vandens nekeičiau, vietos taip pat. Niekas nepasikeitė tiesiog ėmė nykti. Gal turėsit minčių:
user posted image
user posted image
taip pat kitame kambaryje stovinčio pinigų medžio viena šaka nugelto. Kas netiko? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vasara_: 08 lapkričio 2012 - 19:02
QUOTE(vasara_ @ 2012 11 08, 19:59)
Sveikos, tikiuosi ir aš skubios pagalbos sulaukti 4u.gif Po 5mėnesių mano dvi orchidėjos pradėjo leisti daug šakų, subrandino pumpurų ir pradėjo skleistis, išsiskleidus keliems žiedams pamačiau, kad jie raukšlėjasi, kitą rytą jie nukrito, nugelto visi didieji pumpuriukai. Dabar gelsta net patys mažiausieji, nespėję dar subręsti ir vieno lapas rausta. Šaknys žalios, gražios, sveikos, vandens nekeičiau, vietos taip pat. Niekas nepasikeitė tiesiog ėmė nykti.

Ir su mano orchidėja panaši bėda, tokia pat situacija su žiedais. Būtų gerai gauti informacijos kaip jai pagelbėti.
Atsakyti
QUOTE(melynojilevanda @ 2012 11 09, 13:55)
Ir su mano orchidėja panaši bėda, tokia pat situacija su žiedais. Būtų gerai gauti informacijos kaip jai pagelbėti.

mes su bendradarbe šiandien dar pergalvojom, kad galėjo įtakoti ir tai, kad stiebai lietėsi tai į stiklą sukiojant tai į užuolaidas g.gif juk nučiupinėti pumpurai visada nukrenta.
Atsakyti
http://www.part.lt/i...0c5bc0ce372.jpg

Sveikutės galių mylėtojos smile.gif Turiu didelį prašymą. Gavau dovenų savo svajonių gelę. Dėja visiškai apie ją nežinau. Labai prašau patarimų, kaip ir į kokią žemę ją persodinti, kaip ir kiek laistyti. kokias trašas naudoti. Kokioje vietoje (bute, langai rytų) ją laikyti. Labai laukiu Jūsų patarimų. Ačiū Jums labai iš anksto.
Atsakyti
QUOTE(vasara_ @ 2012 11 09, 15:34)
mes su bendradarbe šiandien dar pergalvojom, kad galėjo įtakoti ir tai, kad stiebai lietėsi tai į stiklą sukiojant tai į užuolaidas g.gif juk nučiupinėti pumpurai visada nukrenta.

Bet, kad maniškė, ne ant palangės, nėra prie ko prisiliesti, o žiedai vis tiek krenta g.gif
Atsakyti
QUOTE(melynojilevanda @ 2012 11 12, 15:15)
Bet, kad maniškė, ne ant palangės, nėra prie ko prisiliesti, o žiedai vis tiek krenta g.gif

Gal ten, kur stovi Jūsų orchidėja, būna skersvėjis, joms tai nepatinka. Aš vėdindama kambarį saugau savasias nuo skersvėjo ax.gif
Atsakyti
Gal kas patartų 4u.gif

Mano kelios gėlės apsėstos kažkokiais vabaliukais ir kirminais, nesuprantu g.gif Kaip palieju, iš žemių kyla kažkokie balti mikroskopiniai padarai unsure.gif Gal žinot kas tai yra ir kaip su tuo kovot? g.gif

p.s. jei jau buvo paie tai rašyta, nukreipkit, nes visos temos neskaičiau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Linetax @ 2012 11 12, 15:55)
Gal ten, kur stovi Jūsų orchidėja, būna skersvėjis, joms tai nepatinka. Aš vėdindama kambarį saugau savasias nuo skersvėjo  ax.gif

Ačiū smile.gif, pabandysiu vėdinant kambarį labiau saugoti.
Atsakyti
QUOTE(vasara_ @ 2012 11 09, 16:34)

O man kažkaip užkliuvo, kad Jūs jas sukiojat. Įdomu, kam? Kiek žinau, dauguma gėlių nemėgsta būti judinamos, o ypač kai krauna žiedus ir žydi g.gif
... dar čia va kalbama apie krentančius orchidėjų pumpurus, gal iš tų daug priežasčių kažkuri Jums tiks: http://www.supermama...508047-450.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuikis5: 16 lapkričio 2012 - 14:07
QUOTE(zuikis5 @ 2012 11 16, 13:55)
O man kažkaip užkliuvo, kad Jūs jas sukiojat. Įdomu, kam? Kiek žinau, dauguma gėlių nemėgsta būti judinamos, o ypač kai krauna žiedus ir žydi  g.gif
... dar čia va kalbama apie krentančius orchidėjų pumpurus, gal iš tų daug priežasčių kažkuri Jums tiks: http://www.supermama...508047-450.html

sukioju, nes prileido šakelių, kurios stiebiasi lango pusėn dėl šviesos, o kol neina prisegti, tol sukioju, kad daugmaž tiesus stiebas išaugtų. blogai darau? g.gif
ačiū, skaitau 4u.gif
Atsakyti