Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas

Apklausa: Ar siais metais naudojote hormonus? (54 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Dzhine @ 2012 03 08, 12:57)
Noriu paklausti kaip su žirniais? duodate? Šiuo sezonu  tarkime, žirnių košę?
Neturiu supratimo ar labai rizikinga bandyti tokį produktą smile.gif

As tokia prasta mama, kad nelabai domejausi visais siaip alergiju rupesciais, tiesiog nebuvau iki to susidurusi, mane pacia bere nuo 2metu iki 18, po to migo ir uzmigo AD. Auginau triusi, suni, papuga, vezli, seska, zuvytes ir dar buvo nesikeicianciu, visi vienam kambary su manim ,vienoj lovoj ir t.t. nei kas labai kreipe demesi, bet bere sociai, valgiau viska, kaip ir visi vaikai, mielu noru cola, cipsus ir sokoladini ar riesutu krema be jokiu apribojimu. Nu beria, beria, kiek tyre pamenu tik tiek, kad meginius ant ranku dare, nieko, atsako jokio. Alergija niekam, o buvo kojos iki keliu melynos, slapiavo, bego kas imanoma is ju, niezejimas begalinis, aerius, zyrtekas, tavegilis ir kiti geriai uz tevyne. Na isaugau. Taip ir uzaugau. Dabar kai turiu savo sunu, i viska ziuriu visai is kitos prizmes, tuo labiau ,kad ir svieciami esam kitaip. Primaitinau gana drasiai, aisku, kai pastebejom reakcija i baltymus, ju budavo minimaliai (ekpermentuojant) iki visisko atsisakymo ir vel nuo pradziu. ?Bet kogero mastau, kad mano spokui niekad nebuvo taip blogai, kaip kai kurios mamytes raso. Nezinau po sia diena kas yra kiefas, kas yra kasymasis nakti ir pan. Mano nori draskytis, kol sedi ant puodo, nuogos kojos, pirstai niezti, siaip nelabai ir draskomes. Maudom pagal Granato rekomendacijas, nu nepakito niekas, pylem ir avizu piena ir miltelius, nieko. Tepu visa kuo, pagereja/pablgeja "nuo oro". Gydytoja teigia, kad isaugs, ale amzius tik pakinta, iki dvieju metu, po to iki 3, tikiu, kad po kiek laiko prasites isauginejamas amzius. Nu neisauga to AD, ka dabar. Kankinames. Gaila vaiko, bet galu nesidarom. Tiesa, mes turbut is tu laiminguju, kad galim ir kiausini ir bet koki kepini eilini valgyti, visos kruopos mums tinka, nors buvo metas, kai itariau avizas, nuo kuriu atseit turi buti viskas gerai. Na nezinau, gana drasiai primaitinau, grinai is nezinojimo.
Viska pradzioj verciau ant dideliu antibiotiku doziu, morfino, kuri gavo vos keliu paru, po to atseit valosi organizmas, bet taip ir neissivale. Nors, viena alergologe teige, kad jam labiau nerviniu pagrindu. Na ji spejo grinai is patirties ir berimo pobudzio. Nervine sistema tikrai pagadinta nuo pat kudikio, tai ko gi negali buti itaka. Beria mus sausom demelem kojytes, visus linkius, tiesa kuo toliau, tuo labiau jie susistovi tiek kojytem, rankytes vietoj. Tiesiog, musu alergija labiau i aplinka, nes pirstukai buna pusleti, bet tokie sausi, itruksta, grinai pirsteliai ir iki rieso, kiek lieciasi su aplinka. Tai net nezinau. Tylimai irgi rodo dulkiu erkes, bet labai zema klase. Nors jau taip pedantiskai gyvenam, kad man jau bloga ziuret i siurbli ir sluostes, nu bet ka, vaikas svarbiausias. Gyvunu namie nebera, like zuvys. Svajojam visi apie kate, bet velgi, kogero butu kogero pats durniausias tevu sprendimas isileisti ja i namus. Svarstom, jau kaip ir anksciau klausiau, apie sfinksa, bet vel i ta oda neaisku kokia reakcija lauktu, taip ir judam neissiaiskine, tikimes, kad tikrai isaugsim, bet... Duok Die greiciau tas geris ateitu...
Atsakyti
QUOTE(Dalia Dalia Dalia @ 2012 03 08, 10:12)
Kol nesilankem pas homeopate, maista buvau pradejusi atrinkineti su svytuokle. Pasakysite, kad visai kvankt smile.gif Bet rezultatas buvo puikus - berimai labai labai buvo sumazeje. Kai pradejome gerti Ahit (Kiefo) lasiukus ziauriai buvo pablogeje ir pusmeti kankinomes, kol nepatekom pas savo homeopate ir dabar dziaugiames galedami viska valgyti ir atrodydami puikiai:)

Sveiki, gal galetumet apie svytuokle placiau papasakoti ax.gif
Mes irgi gerem Kiefo lasus, bet iki galo nesugerem , vaikui pablogejo
Jei ne paslaptis, pas kokia homeopate lankotes? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Siren@ @ 2012 03 08, 11:05)
Zyrteko lasiukus mes naudojom mums rezultato jokio nebuvo schmoll.gif kiekvienam turbut skirtingai smile.gif

As tai siulyciau jei pas jus labai prasta situacija, prasykit seimos gydytojo siuntimo kad parasytu cito (skubus) ir iskart be registraciju vaziuoti antakalnio konsultacini nebutinai pas Astrauskaite, ir tikrai priims ir jei bus butinybe, bus vietos jus  paguldys 4u.gif Mes taip vaziavom mirksiukas.gif

ai,aš nemoku taip blush2.gif
db užsiregistravom,nuvažiuosim kada jau čia priima,žiūrėsim ką papasakos 4u.gif
iškentėm 6 mėn,iškęsim ir dar vieną g.gif blush2.gif
man pačiai nėr sunku kad valgyti negaliu,bet va tik labai mastyti reikia ką duoti mažiukei doh.gif unsure.gif mėginsim šnd moliūgą,nors žandai ir db raudoni,nžn nuo ko doh.gif
Atsakyti
gal kas kaip ir mes negali vartoti žuvų taukų, išbandėm visokiausių formų,tai galiu pasakyti, kad pagaliau atradom kas tinka, tai omega trys papildai iš sėmenų aliejaus, Flax seed Oil. tai gal kam bus aktuali informacija, ir nereikies tiek ilgai ieškot, kiek mes sugaišom... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Fedes @ 2012 03 08, 11:36)
gal kas kaip ir mes negali vartoti žuvų taukų, išbandėm visokiausių formų,tai galiu pasakyti, kad pagaliau atradom kas tinka, tai omega trys papildai iš sėmenų aliejaus, Flax seed Oil. tai gal kam bus aktuali informacija, ir nereikies tiek ilgai ieškot, kiek mes sugaišom... smile.gif

mes naudojam juos 4u.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(klaudi @ 2012 03 08, 12:33)
Sveiki, gal galetumet apie svytuokle placiau papasakoti ax.gif
Mes irgi gerem Kiefo lasus, bet iki galo nesugerem , vaikui pablogejo
Jei ne paslaptis, pas kokia homeopate lankotes? smile.gif

Mes pas Jurate Savickiene, Rokiskyje.
Tikiuosi su jos pagalba greitai visai nebesimatys jokio berimo.

o apie svytuokle,sunku vienu zodziu nupasakoti, jau kazkam esu siuntusi skanuota knygos dali apie tai. Jei idomu parasykit el.p. i AZ persiusiu.
Atsakyti
QUOTE(Fifux'e @ 2012 03 08, 13:34)
ai,aš nemoku taip blush2.gif
db užsiregistravom,nuvažiuosim kada jau čia priima,žiūrėsim ką papasakos 4u.gif
iškentėm 6 mėn,iškęsim ir dar vieną g.gif  blush2.gif
man pačiai nėr sunku kad valgyti negaliu,bet va tik labai mastyti reikia ką duoti mažiukei doh.gif  unsure.gif mėginsim šnd moliūgą,nors žandai ir db raudoni,nžn nuo ko doh.gif

Nera cia ko nemoketi smile.gif jei labai blogai tai jau seimos gydytoja turetu matyti ir pati siusti tirtis smile.gif
O jus toli nuo Vilniaus gyvenate?
Atsakyti
QUOTE(Siren@ @ 2012 03 08, 13:23)
Nera cia ko nemoketi  smile.gif  jei labai blogai tai jau seimos gydytoja turetu matyti ir pati  siusti tirtis  smile.gif
O jus toli nuo Vilniaus gyvenate?

mes iš taurags,geras galiukas mums smile.gif betnebaisus joks atstumas,jei tik yra galimybė,kad padės kažkas.
šiuo metu situacija nėr baisinė,bet tik dėl to,kad valgau aš tai,ką valgo mano mergina,tai jei baisiai jau išberia,to maisto nemėginam daugiau g.gif bet šiaip jei valgyčiau pagal AD rekomendacijas ko vengti ir ką galima valgyti -vaikas būna visas išbertas,net kūnas jau 4u.gif

va pvz vakar buvo dukros gimtadienis,paragavau tortuko,suvalgiau vos tris šaukštelius,šnd mano mergina atrodo ne kaip 4u.gif žinau kad reikėjo neragauti,nevalgyti,bet kada valgiau normalų maistą jau pamiršau verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fifux'e: 08 kovo 2012 - 13:35
QUOTE(Fifux'e @ 2012 03 08, 15:27)
mes iš taurags,geras galiukas mums smile.gif betnebaisus joks atstumas,jei tik yra galimybė,kad padės kažkas.
šiuo metu situacija nėr baisinė,bet tik dėl to,kad valgau aš tai,ką valgo mano mergina,tai jei baisiai jau išberia,to maisto nemėginam daugiau g.gif bet šiaip jei valgyčiau pagal AD rekomendacijas ko vengti ir ką galima valgyti -vaikas būna visas išbertas,net kūnas jau 4u.gif

va pvz vakar buvo dukros gimtadienis,paragavau tortuko,suvalgiau vos tris šaukštelius,šnd mano mergina atrodo ne kaip 4u.gif žinau kad reikėjo neragauti,nevalgyti,bet kada valgiau normalų maistą jau pamiršau verysad.gif

console.gif sunku ka pasakyti...
kas esate pirkusios melyna aveeno kremuka, is kur pirkote?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Siren@: 08 kovo 2012 - 13:48
QUOTE(Dalia Dalia Dalia @ 2012 03 08, 14:00)
Mes pas Jurate Savickiene, Rokiskyje.
Tikiuosi su jos pagalba greitai visai nebesimatys jokio berimo.

o apie svytuokle,sunku vienu zodziu nupasakoti, jau kazkam esu siuntusi skanuota knygos dali apie tai. Jei idomu parasykit el.p. i AZ persiusiu.

Mums švytuoklė irgi pasiteisinio daugeliu atvejų. Visi produktai taip patikrinti. Yra gal kažkiek neatitikimų, bet iš esmės tai daug tiesos yra tame. Tik mes šiek tiek kitaip tikriname nei Dalia (kažkada seniai gavau jūsų info apie tai).

O dėl atsekimo. Ne visos mamos žino ir atseka nuo ko vaikus beria. Jei taip būtų, nebūtų šitos temos ir tiek diskusijų.

~Serpentine~, neužsiciklink ir labai nepergyvenk kad neatseki. Man tai buvo labai didelė psichologinė probema. Vis kaltinau save kodėl kitos sugeba, o aš ne. Kaip aš, MAMA, nesugebu savo vaiko stebėti kaip kitos ir t.t Bet jei tai būtų taip lengva, nebūtų šitos ligos. Aš kol maitinau pati, pusmetį rašiausi visus kąsnius. Jokių užkandžių, keli produktai, jokių makalavimų. Kai pradėjom įvedinėti maistą viskas dar labiau susipainiojo. Finale, po metų nustojau matinti TIK dėl tikėjimo, kad gal bus lengviau atsekti alergenus. Deja. Padaryti ir tyrimai visi įmanomi. Bet mažajai nei kiek negeriau, o ir pegerėjimų sulaukiam vis rečiau ir vis trumpesnių. Dabar kai pagalvoju juk yra nežindančių mamų, kurių vaikučiai gauna vieną ir tą patį mišinį, jokių kitokio maisto faktorių nėra, o juos beria. Reziume - alergija labai sudėtinga organizmo būklė. Aš jau nesitikiu, kad atseksiu alergenus, nes matau, kad jų yra dešimtys, ne vienetai. Pirmiausia, maniškei 98% reakcijų lėtinės. Vos kelis kartus buvo išbėrę neilgai trukus po suvalgymo. O lėtinės reakcijos gali pasireikšti po dienos, dviejų, trijų ar net savaitės. O jei dar maitina mama ir prisideda jos suvalgyto maisto reakcijos irgi lėtinės? Antra, pasak gyd. Astrauskaitės, alergenai gali tokiem vaikam keistis ir kas dvi savaites, t.y. šiandien valgote ryžius ir gerai, o po kelių savaičių gali nuo jų berti ir paskui vėl ne ir t.t. Trečia, net ir aplinkos alergenai sukelia berimus (Kauno klinikose mums aiškino, kad pvz. dulkės gali sukelti slogą, čiaudulį, bet ne bėrimus, o va alergologiniam jau išaiškino kitaip). Ketvirta, neaišku kiek ilgai laikosi bėrimas nuo vieno alergeno, gal suvalgys kąsnį, o bėrimas bus savaitę, o jūs galvosite kad beria nuo visko ką tą savaitę valgo. Va mano panelei po odos lopų mėginių nuėmimo šiandien praėjo jau trys savaitės, o kviečių ir miežių lopai ryškiai raudoni iki šiol!!! Vadinasi bėrimai laikosi net apie mėnesį. Žodžiu aš mečiau visus konspektus, nebesižymiu ir savęs dėl to negriaužiu. Bet aš nuo to mama esu ne blogesnė wink.gif Tiesiog kartais neįmanoma padaryti neįmanoma. 4u.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Siren@ @ 2012 03 08, 13:47)
console.gif  sunku ka pasakyti...

4u.gif
na nieko lb tikiuosi kažką išgirsti konsultacijos metu 4u.gif
Atsakyti
Sveikutes,

QUOTE(Dalia Dalia Dalia @ 2012 03 07, 22:52)
O anksciau misinio nedavete? Tai cia nuo jo gali buti.

nea, primaitnu misiniu nuo 5 men. Nebere nuo jo.
O man dar toks klausimas del erkuciu, jei mes alergiski. Ar gali buti nuo ju raudoni zandai? nes kaip tik siom dienom ji ir snopuoja, sunkiau kvepuoja.

Pas homeopate ir mes vaziuosime kita savaite. Ilgai laukeme eiles. Idomu bus isgirsti jos nuomone.
Atsakyti