Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinimo nutraukimas. 8-oji tema.

QUOTE(luzere @ 2012 05 30, 06:14)
Na, cia kaip apie mane rasytu smile.gif Maniskis valgo viska, bet tik nuo musu stalo, pakramto ir spjauna, tai vaizdelis po pietu ar vakarienes baisus, nes is kedes verziasi, nerimauja, paleidi tai visa virtuve baisi. O i tema-ilgai kamavausi naktimis paskutinius tris menesiu (dabar 1m1men), nes valgydavo paryciais kas 15-20 min, o kartais ir istisai, kilodavosi, tampydavosi, blaskydavosi ir verkdavo. Pasiskaiciau, kaip cia visos aukojasi-del psichines ir emocines vaiko bukles, kad etapas trumpas, praeis ir t.t.
O pries tris naktis 5 val ryto neapsikentus padariau misinio, ir ka? Vaikas pasicepsedamas ismauke puse butelio ir nuluzo iki 8 ryto. Stebuklas! Sekancias dvi naktis vel tas pats. Zodziu kvaile paskutine, kad laikiau vaika pusbadziu, ne siltu jausmu ir papo jam reikejo, o tiesiog sotaus pilvuko. Tai va, nekankinkit vaikuciu badu, mamos 4u.gif

Luzere, o kodėl pasirinkai duoti mišinuko? Kaip suprantu, mažylis 1 metų ir 1 mėnesio. Visai tikėtina, kad ryte praalkęs jaučiasi, bet galima vaikui ir kokio žmoniško maisto duoti - pirmieji pusryčiai lovoje 5 val ryto biggrin.gif Mamai tik reiktų iš vakaro pasiruošti ir prie lovos pasidėti, kad nereiktų keltis daryti maisto. Kitas variantas būtų dienos metu pieno nusitraukti ir ryte sumaitinti. Mišinys tikrai nėra gėris ir tokio amžiaus vaikui visiškai nebūtinas.
Atsakyti
QUOTE(Arya @ 2012 05 30, 15:55)
Luzere, o kodėl pasirinkai duoti mišinuko? Kaip suprantu, mažylis 1 metų ir 1 mėnesio. Visai tikėtina, kad ryte praalkęs jaučiasi, bet galima vaikui ir kokio žmoniško maisto duoti - pirmieji pusryčiai lovoje 5 val ryto biggrin.gif Mamai tik reiktų iš vakaro pasiruošti ir prie lovos pasidėti, kad nereiktų keltis daryti maisto. Kitas variantas būtų dienos metu pieno nusitraukti ir ryte sumaitinti. Mišinys tikrai nėra gėris ir tokio amžiaus vaikui visiškai nebūtinas.

Tai kad nusitraukti nera ko, diena tik ir taikosi kaip rubus pakelti ir prie kruties prisiprasyt biggrin.gif O daugiau ka jam duoti 5 ar 4.30? Varske ar kose? Dar visas miegantis buna- nesumaitinciau, o misinys kol kas geriau nei pienas karves ar ozkos.
Bet toki palengvejima pajuntau, kai jis pavalgo is buteliuko ir uzmiega, kad negaliu apsakyti, nes pries koki menesi niekaip neisiuliau buteliuka, tuscia papa tampydavo iki negalejimo...Kol kas maitinimo visai neplanuoju nutraukti, bet miego pasiilgau labai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(luzere @ 2012 05 30, 11:44)
Na, cia kaip apie mane rasytu smile.gif Maniskis valgo viska, bet tik nuo musu stalo, pakramto ir spjauna, tai vaizdelis po pietu ar vakarienes baisus, nes is kedes verziasi, nerimauja, paleidi tai visa virtuve baisi. O i tema-ilgai kamavausi naktimis paskutinius tris menesiu (dabar 1m1men), nes valgydavo paryciais kas 15-20 min, o kartais ir istisai, kilodavosi, tampydavosi, blaskydavosi ir verkdavo. Pasiskaiciau, kaip cia visos aukojasi-del psichines ir emocines vaiko bukles, kad etapas trumpas, praeis ir t.t.
O pries tris naktis 5 val ryto neapsikentus padariau misinio, ir ka? Vaikas pasicepsedamas ismauke puse butelio ir nuluzo iki 8 ryto. Stebuklas! Sekancias dvi naktis vel tas pats. Zodziu kvaile paskutine, kad laikiau vaika pusbadziu, ne siltu jausmu ir papo jam reikejo, o tiesiog sotaus pilvuko. Tai va, nekankinkit vaikuciu badu, mamos 4u.gif

bandziau nakti duoti is buteliuko,tai visiskai issibudino nuo 4val ryto ir kol uzmigo vargelio buvo..pieno dar turiu pakankamai,kai valgo pats bega,pastoviai marskineliai pacios nakti slapi jei tik ilgiau miega nevalges..na ismiega pora valandu,tada tik limpa prie krutines,bet vistiek labai issekina kai zmoniskai nepamiegi.....o dar norejau paklausti koks jusu vaikucio hemoglobino kiekis kraujyje?manojo 105 tai jau gydytoja bumba,bet ka man daryt kad jis nevalgo stipresnio maisto..svoris auga visiskai gerai,ir visas vystymasis atitinka amziu..tik del maisto problema..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaiduciukiux: 30 gegužės 2012 - 21:08
QUOTE(vaiduciukiux @ 2012 05 30, 21:06)
bandziau nakti duoti is buteliuko,tai visiskai issibudino nuo 4val ryto ir kol uzmigo vargelio buvo..pieno dar turiu pakankamai,kai valgo pats bega,pastoviai marskineliai pacios nakti slapi jei tik ilgiau miega nevalges..na ismiega pora valandu,tada tik limpa prie krutines,bet vistiek labai issekina kai zmoniskai nepamiegi.....o dar norejau paklausti koks jusu vaikucio hemoglobino kiekis kraujyje?manojo 105 tai jau gydytoja bumba,bet ka man daryt kad jis nevalgo stipresnio maisto..svoris auga visiskai gerai,ir visas vystymasis atitinka amziu..tik del maisto problema..

Buvo pries kokius tris menesiu apatine normos riba 110, tai gydytoja jau irgi nerimavo, israse gelezi gryna hemofer, nuo jos pradejo vemti ir po poros dienu atsirado opos burnoje, gal sutapo taip. Pakartojus tyrima po men 112, be gelezies preparatu, mesa(strutiena) verdu kiekviena diena jam, suvalgo 2-3 saukstelius, nuo musu stalo mesyte ivairia irgi siulom, kiek nuryja, kiek isspjauna. Baltas tai kaip popierius, bet energijos per krastus, manau, kad pakanka.
O del miego tai puikiai Jus suprantu, pati kaip zombis daznai vaikstau. Beje, buteliuka anksciau kai siulydavau, tai irgi isterijos budavo, o va, pries kelias dienas tiko. Tiesa, desretui puse minutes is kruties dar pazaide smile.gif
Atsakyti
QUOTE(luzere @ 2012 05 30, 11:51)
Tai kad nusitraukti nera ko, diena tik ir taikosi kaip rubus pakelti ir prie kruties prisiprasyt biggrin.gif O daugiau ka jam duoti 5 ar 4.30? Varske ar kose? Dar visas miegantis buna- nesumaitinciau, o misinys kol kas geriau nei pienas karves ar ozkos.
Bet toki palengvejima pajuntau, kai jis pavalgo is buteliuko ir uzmiega, kad negaliu apsakyti, nes pries koki menesi niekaip neisiuliau buteliuka, tuscia papa tampydavo iki negalejimo...Kol kas maitinimo visai neplanuoju nutraukti, bet miego pasiilgau labai smile.gif

Maistine prasme košė būtų sveikiau nei mišinys. Net karvės ar ožkos pienas vaikui virš metų būtų geriau, jeigu toleruoja. O miegas visoms mamoms brangus biggrin.gif Einu ir aš numigti bent šiek tiek biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(luzere @ 2012 05 30, 22:39)
Buvo pries kokius tris menesiu apatine normos riba 110, tai gydytoja jau irgi nerimavo, israse gelezi gryna hemofer, nuo jos pradejo vemti ir po poros dienu atsirado opos burnoje, gal sutapo taip. Pakartojus tyrima po men 112, be gelezies preparatu, mesa(strutiena) verdu kiekviena diena jam, suvalgo 2-3 saukstelius, nuo musu stalo mesyte ivairia irgi siulom, kiek nuryja, kiek isspjauna. Baltas tai kaip popierius, bet energijos per krastus, manau, kad pakanka.
O del miego tai puikiai Jus suprantu, pati kaip zombis daznai vaikstau. Beje, buteliuka anksciau kai siulydavau, tai irgi isterijos budavo, o va, pries kelias dienas tiko. Tiesa, desretui puse minutes is kruties dar pazaide smile.gif

tai mums ir gelezi skyre,bet jos taip pat vartoti negalim ir vemia,viduriukai iskart kieteja,beria..mum dabar uz menesio kraujuka darytis vel,tai bijau ka parodys..o del energijos tai stebetina is kur tiek pas ji,pamiega ir vel siunta puse dienos..sunku,bet vis tikiuos ir laukiu tos dienos kad prades viska valgyti..o ne tik mano piena..
Atsakyti
na, moteriskes, pasipasakosiu ir as. nebeapsikenciau, nes manoji visai isponejo ir taip pradejo papinetis, kad net nespedavau tarpuose uzmigti. tai budavo kas 15-20 minuciu itariu. ir uztai gavo mazoji nauja sugulova - teti. pirma naktis - kelesi viena syki. baresi 12 min ir uzmigo. oiii kaip apsidziaugem. gi kitos naktys sako, kad legvesnes.
suda jos lengvesnes. antra nakti keles irgi viena syki - jau zviege su pasikukciojimais 52 minutes. tetis is pradziu nesiojo, bet efekto jokio, reke taip pat, tai iverte i lova ir ji gana greitai uzmigo nusibliovus. sianakt buvo trecia naktis - reke jau virs valandos (ko tais ilgeja rekimas), bet nebe taip baisiai kaip antra nakti. paverksleno. net nebenesiojo tetis.
oi, gaila man rekiancio vaiko... negaliu as miegot kol rekia, tai ir guliu i musgaudi ziuredama... na bet laukti kol pati atsisakys? tai cia ir iki 4 metu gali nesulaukti. neesu as tokia pasisventusi mamasa, kad iki 3 metu maitinti naktim doh.gif
Atsakyti
Sveikos,

Jungiuosi ir aš. Nepanikuodama, ka daryt, bet noredama patirtim pasidalint ir josios situ klausimu igyt smile.gif

Mazgei metai. Laukiuosi. Pieno turiu labai daug, net priespienis upelias tekejo - cia jau musu moteru linija tokia pieninga smile.gif Maze piena megsta, nakti kelias 2 kartus, paryciais koki simta ir diena valgo 1 karta - pries pietu miega. Kaip ir viskas norma. Bet vat laukiuosi antro. Vasara (pirma trimestra) tikrai maitinsiu, rudeni bandysim draugiskai susitart ir labai tikiuosi, kad pieno skoniui pasikeitus atsisakys pati. Neatsisakys - jamsim metoda "mama atostogauja". Nes nakti ji taip lengvai nepasiduos, itariu... Bus labai gerai, jei iki nauju atpras. Ir nelabai isivaizduoju, kaip reiks susitvarkyt su pritvinkusiom krutim... unsure.gif

Siaip as visom penkiom uz MP nauda ir zindyma iki 1,5 metu bent jau. Tik siuo atveju (nors persileidimas, tfu tfu tfu, negresia) as jau noriu patausot save. Zindymo salininkai, ragindami zindyti tandemu (paaugusi ir naujagimi) ir tie sako, kad mama turi pilnavertiskai, gausiai maitintis, daug ilsetis, kuo maziau darbuotis namie ir zaisti aktyviu zaidimu su vaiku. Dabar pagalvokim sau, ar tai imanoma auginant pradedanti vaikscioti metinuka, kai babos uz 130 km?

Ka norejau pasakyt - tiesiog reikia vadovautis nuojauta ir viskas tikrai bus gerai. Vaikam svarbiausia - fiziskai ir psichologiskai sveika mama. MP - kazkur po to:)

Atsakyti
Sveikos,
As irgi noriu trumpai pasidalinti atjunkymo patirtim. Mano mazyliui jau 2 m. 3 men. Taigi gerokai uztrukom su maitinimu. Iki siol maitinau labai daznai ir diena ir nakti, nes sunulis nuolat prase pienuko. Kaip ir kai kurios mamos rase, tai buvo jo demesio centras, uzmiegant dargi reikejo pasilaikyt ir visaip tarp pirstu maigyt doh.gif nusprendem atjunkyt, nes psichologiskai ir fiziskai pavargau nuo tokio intensyvaus zindymo taip ilgai. Pasinaudojau tuo paciu metodu "mama atostogauja" ir isvaziavau savaitgaliui su vyresnele is namu. Pirma naktis buvo sunki visiems. Man turbut nuo itampos skaudejo galva, is ryto jauciausi labai prastai ir neisivaizdavau kaip cia reiks uzsiimt pramogom. Pieno buvo pritvinke su kaupu, nusitraukiau tiek, kad siek tiek nuimt itampa, bet tas reiske pilna buteliuka. Ta diena dar traukiausi 3 kartus, panasu kieki. I vakara jau siek tiek atsigavau. Mazylis, likes su teciu irgi praverksleno puse nakties su nedidelem pertraukom. Diena viskas buvo neblogai. Normaliai valge, daug gere, gerai pietu miegojo. As sekancia nakti jau irgi pailsejau, pirma kart po 2 metu ismiegojau visa nakti, bet ryte vel pazadino pilnos pieno krutys. Vel traukiausi, bet jau truputi maziau. Tadien buvo trys kartai. Sunulis antra nakti miegojo geriau, maziau verksleno, bet daugiau zirzejo ir vartesi. Vakare vel susitikom. Pirma reakcija buvo segt uztrauktuka, bet graziai nukalbinom ir greit pamirso. Trecia naktis jau buvo kartu. Rizikavom, bet tetis buvo labai pavarges po dvieju sunkiu naktu. Ir ka gi, uzmigo palyginus greitai, besilaikydamas rankytes, pries tai dar isgeres buteliuka siltos arbatos su pienu (kol kas dar negeria gryno karves pieno, bet pratinam po truputi), prabudo pora kartu, pazirzejo, gavo soske ir toliau miegojo. Ryte buvo sunkiau, jau matyt buvo istroskes, tai labai supyko, kai negavo ko norejo. Bet uzemiau visokiais filmukais, arbatytem, ir susitaike su likimu smile.gif Dienos begyje dar buvo n prasymu, bet visais atvejais pavykdavo nukalbint ar kaip kitaip uzimt. Sunku neduot, keistai jauciuosi, bet kelio atgal jau nera. Tiesa, siandien jau traukiausi tik du kartus po puse buteliuko, taigi pieno gamyba stoja po truputeli, kad ir kokia intensyvi ji buvo. Ir tas dziugina smile.gif nakciai siandien uzmigo sunkokai, labai norejo pasilaikyt, o as nedaviau. Tai paskui teko apsikabinus ant ranku uzsupt. Ziuresim, kokia naktele bus. Labai tikiuosi, kad ateis diena, kai mano neramuolis ismiegos visa nakti...
Atsakyti
Sveikos,

atejau cia prasyti profiu patarimo biggrin.gif

jau savaite kaip nemaitinu, mazinau pamazu, galiausiai 1 kartas nakti is vienos kruties, kita nakti is kitos, kol krutys tapo visiskai minkstos, nieko netempe, guzu nebuvo ir visai neskaudejo. Dabar po kokiu 2 sav, viena krutine skauda kaip butu melyne pasidarius ties pazastimi, bet nera jokio guzo, krutis minkstutele, kita skaudena ties viduriuku - irgi minkstute, kadanki ryt isvaziuoju atostogauti, noriu apsisaugoti, kad nebutu kokiu netiketumu. Ar tureciau nezimauti, ar tai yra kazkokiu negerumu zenklai? Ka tureciau daryti toliau?

Dekoju 4u.gif
Atsakyti
o man reikia nutraukti maitinima, nes vaikas jau didelis (du metai). pieno dar sociai, duodu tik du kartus per para: is ryto ir vakare pries miega. bet jau jauciu, kal laikas sustoti, bet psichologiskai negaliu, jis verkia, praso ir man jo pasidaro gaila, vel duodu pries miega. nors dabar tai jau nesveika jo dantukams, kuriuos isvalom pries miega ir jau kaip ir negalima nieko valgyti, bet...del tokio "uzkandzio" pries miega jau ir kariesas ant kai kuriu pasirode. taigi, gal kas zinot, kaip cia gudriai pasielgti. dar jis mane prajuokina: sakau "fui, neskanu, isgerk geriau vandenuko is grazaus buteliuko", o jis atsako "ne, mama, niam-niam". o dar karta patepiau spenelius druska, na kad tikrai neskanu butu, bet nieko, nulaize ir toliau pradejo zysti.
Atsakyti
QUOTE(Dukart*mama @ 2012 07 03, 22:42)
o man reikia nutraukti maitinima, nes vaikas jau didelis (du metai). pieno dar sociai, duodu tik du kartus per para: is ryto ir vakare pries miega. bet jau jauciu, kal laikas sustoti, bet psichologiskai negaliu, jis verkia, praso ir man jo pasidaro gaila, vel duodu pries miega. nors dabar tai jau nesveika jo dantukams, kuriuos isvalom pries miega ir jau kaip ir negalima nieko valgyti, bet...del tokio "uzkandzio" pries miega jau ir kariesas ant kai kuriu pasirode. taigi, gal kas zinot, kaip cia gudriai pasielgti. dar jis mane prajuokina: sakau "fui, neskanu, isgerk geriau vandenuko is grazaus buteliuko", o jis atsako "ne, mama, niam-niam". o dar karta patepiau spenelius druska, na kad tikrai neskanu butu, bet nieko, nulaize ir toliau pradejo zysti.

Lengvai nutrauksi maitinimą, kai tik pajusi, kad tai darant tau tikrai nebegaila vaiko ir kad tam pribrendote abu (bet labiausiai tu). Kol jausi nors kiek savigraužos, tikrai geriau nenujunkinėti.
Mano nujunkymo istorija aprašyta šios temos 4-ame puslapyje - nujunkinau 2012 m. balandį, kai dukrytei buvo 1 metukai ir 11 mėn. - dėl išvargimo maitinant naktimis, dėl pasiekto užsibrėžto tikslo - maitinti iki 2 metukų ir pagrinde - dėl to, kad svajojom apie antrą lėliuką.
Ir bac - iš pirmo ciklo - pavyko ir aš esu nestuke.gif. Tikras stebuklas. kai tuo tarpu pirmagimės laukėm 10 metų ir atlikom 6-šias pagalbines procedūras (IUI), kad jos susilauktume. Vat kaip būna.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lietuva: 04 liepos 2012 - 20:42