Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinimo nutraukimas. 8-oji tema.

QUOTE(Svirple @ 2012 05 14, 15:45)
Sveikos,

Sūneliui beveik 9 mėnesiai, nuo metukų išeinu į darbelį. Dabar geria dažnai pienuką naktį ir neretai dieną (bent kas tris valandas). Tiesą sakant, buvau pasiryžusi iškart sukakus 9 mėnesiukam nutraukti maitinimą. Jaučiu, kad čia esančios visgi tam nepritartų... O dar irzlumai (tikriausiai dėl dantukų) prasidėjo, tai nesu tikra, kaip juos įveiktume be MP...
O sakykite, jeigu nutraukčiau dieną maitinimus, visgi matyt reikia mišinuko? Gi atstot kažkas turi tą pienelį? Norėtųsi po ilgiau palikti su močiute pasibūti, kad priprastų ir nebūtų šokas, kai į darbelį išeisiu.

Gal reiktu maitinti reciau dienomis, o palikti vakarini, naktini ir rytini maitinimus? Tada, manau, galima butu issiversti ir be misinuko. Valgytu koses diena ir gertu arbateles, sultis, vandeni. Mano drauges sunelis atsisake 10men kruties, tai misinuka gaudavo pries nakties miegeli ir nakti, o diena sveite puikiai koses ir vandenelio gerdavo pgl poreiki. Tai, jei visai neplanuojat baigti maitinti, be misinuko galima apsieiti.
Atsakyti
QUOTE(Košė-Malošė @ 2012 05 14, 09:54)

O maniškė pradėjo geriau miegoti atsisakius mp. Su kiekviena diena vis geriau. Pradėjo ir visą naktį išmiegoti, ko niekad nebūdavo smile.gif Ir dienom pradėjo miegot. Gal nuo vaiko amžiaus priklauso kėlimasis, bet aš esu praktiškai 100proc. tikra, kad mp žindomi vaikai naktį dažnai keliasi, o kai negauna nebėra dėl ko keltis.  smile.gif

QUOTE(Aphanizomenone @ 2012 05 14, 13:54)
tai nieko smile.gif

bet kad nakti tai ji tikrai kaip erke kartais buna  doh.gif nemiega isikibus, bet prasosi daznokai, pasipapineja minutute-dvi ir gerai. tai kai pradejo dantys dygti (kol nedygo keles 1 kart), tai tetis i pirma auksta isejo miegot, o mes dviese miegam lovoj.
bet, nors ne i tema, pasigirsiu, nuemiau su visam vystiklus dienos metu!!! ant puodo gerai prasosi. bent tame dziaugsmo daug  lotuliukas.gif

Maniškė prieš nutraukiant irgi, tiesiog visą naktį čiulpdavo krūtį, aš negalėdavau nei pajudėt, nei ištraut, tik ištraukdavau atsibusdavo iškart, jau visiškai nebeišsimiegodavau. Dabar pradėjo dantukai dygti, tai keliasi 1-2kart , paverkia truputį, bet nedaug, prisglaudžiu, apkabinu ir vėl miegam wub.gif

Mūsų tėtis irgi kitam kambarį miegojo, apie pusę metų verysad.gif kai naktim klykdavo dukrytė.. neaišku dėl ko, aš net pas gydytojus ėjau unsure.gif

O dėl vystyklų tai labai smagu Jums, tokia mažytė ir jau nereikia pampių. Baltai pavydžiu wub.gif Maniškė kelias dienas beveik be avarijų darė ant puoduko o dabar vėl kažkas užėjo, kad nesėda sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Aphanizomenone @ 2012 05 14, 14:54)
tai nieko smile.gif

bet kad nakti tai ji tikrai kaip erke kartais buna  doh.gif nemiega isikibus, bet prasosi daznokai, pasipapineja minutute-dvi ir gerai. tai kai pradejo dantys dygti (kol nedygo keles 1 kart), tai tetis i pirma auksta isejo miegot, o mes dviese miegam lovoj.
bet, nors ne i tema, pasigirsiu, nuemiau su visam vystiklus dienos metu!!! ant puodo gerai prasosi. bent tame dziaugsmo daug  lotuliukas.gif

Cia ne i tema, bet kaip jums pavyko taip anksti..

Kose-Malose tai galima daryti isvada kad vaikui iki 2 metuku geriausia buti vienam, na tie visokiai pasibuvimai-sveciavimaisi isbalansuoja g.gif bet atrodo tokiam maziukui labai smagu su kitais vaikuciais..

O i tema tai mes jau irgi galvojam apie maitinimo nutraukima..sulaukiam kada isdygsta dabar dygstantis kruminukas ir pradedam mazinti..labai neskubesim, bet visteik iki rugsejo teks kazkaip (nors noreciau anksciau)..laukia operacija su narkoze, ir taip nukeliau is sio pavasario i rudeni vien del maitinimo..bus sunku..nes mazylis tiesiog priklausomas nuo papo..keliasi nakti n kartu kaip ir pas visas pasisakiusias mamytes doh.gif
Atsakyti
QUOTE(gaudri @ 2012 05 15, 12:06)
Cia ne i tema, bet kaip jums pavyko taip anksti..

kad lengvai gavosi. is fiziologijos paskaitu prisiminiau, kad 15 men vaikai valdo savo funkcijas. kazkaip nelabai man kad iki 3 metu nevaldo vaikas salinimo reikalu. nuo kazkur 7 men pradejau sodinti, nuemiau vystiklus namie. numyzo visus kampus. 9 men vaiks pradejo sarinti, kad galima sausom kalgotkem but ir pradejo prasytis. per du menesius kazkur atkalem zyzimo ir braizymosi apie kojas buda ir va nesenai nuemiau visai vystiklus. na tikrai bus tu avariju. visad su savim turiu 3-4 kalgotkes ir masinoje metosi specialus klozeto dangtis smile.gif.
naktim turbut sysios, kol maitinsiu. beja, ji neikad neverke ant puodo sodinama, nebijojo jo. ai, dar kai budama studente buvau raidos centre moteriskes minejo, kad geriausiai vaika mokinti ant puodo yra 9 menesiu. kazkaip labai butent ta menesi akcentavo.

kas liecia nutraukima naktinio pieno, sianakt kelis sykius nedaviau. pazyze po kokias 5-10 min ir uzmigo. tai gavos kad papinejos tik 3 kartus. turbut taip ir mazinsiu humaniskai. tikiuos iseis.
Atsakyti
sveikutes,as cia naujoke.noreciau patarimo..suneliui 1m1men,valgo tik mano piena,kita maista isiulau tik labai retai arba per piktumus..kaip vaika pripratinti prie maisto?..patarkite kasnors nes nebezinau ka bedaryti..valgo tik is krutines,buteliuko ir niekaip neisiulau,nakti miega prie sono ir per nakti ramybes neduoda,visos nakties neismiega kas pora valandu valgo.. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(liepa27 @ 2012 05 10, 21:05)
4u.gif jungiuosi ir as i jusu gretas,bet mano atvejis turbut sunkesnis,nes mano bernuzeliui jau tuoj 2,5 metu,jau moka pasakyt-noriu papo ir yra priklausomas nuo jo doh.gif .nakciai buna uzmiega ir be kruties,bet paryciais tampo,o diena daznai raminasi krutimi,pries miega dienini taip pat zinda.irzlus jis pas mane,nervingas,sunkiai pewrkalbamas,bet zindyma butinai turiu nutraukt del prastos sveikatos,gali tekt antibiotikus gert ir dar blogiau...nezinau kaip ji nuramint be kruties,jis tiesiog prilipes prie manes ir ta priklausomybe jau darosi zalinga tiek man,tiek jam.neisivaizduoju,jei kartais teks i ligonine gultis,kaip su juo susitvarkys mano mama,kuria retai mato ir vyras,kuris neturi kantrybes visai verysad.gif

sveikos mamytes 4u.gif liepa27 mano maziui taip pat 2,5 ir jis toks pats didelis (.)(.) gerbejas, bet paskutiniu metu zysdamas dar pradejo apie (.) pirstais braukyt, krapstyt ir pan... kai as ji sudraudziu, ar patraukiu rankytes nuo (.) sakydama, kad man skauda, kai jis krapsto, tai tada dar ir ikanda... o atemus (.) isterija.... diena (.)(.) nebeduodu jau kokia savaite, tai siaip ne taip pavyksta uzmigdyt pietu miego, pabudes dazniausiai buna piktas ir vel isterija...
kuo toliau tuo dazniau aplanko mintis, - palikti vaika savaitei ar dviem seneliams, kad atprastu galutinai nuo (.)(.) nors bent jau naktimis planavau zindyti, kol vaikas pats nustos
esu pasimetus, nuo vaiko gimimo pilnai nesu isiegojus nei vienos nakties, o dabar dar naktim ir apmusa vaikis mane ir is lovos isvaryt kartas nuo karto nori
o jei noriu, kad vaika uzmigdytu vyras doh.gif jis vaikui ijungia tv - lai ziuri kol uzmigs doh.gif doh.gif tai dazniausiai as jau nebeiskenciu ir toliau kankinuosi viena verysad.gif
Atsakyti
Sveikos, mamytes,jungiuos ir as i sia temute 4u.gif . mano mergaitei tuoj 2 metai,bet niekaip nebaigiam mp, o po poros savaiteliu i darba..... siandien ,po rytinio pusryciavimo mp,bandziau tept pipirais (.),padejo iki vakaro, ova dabar ismiegojus vakarinio miegelio kauke su baisia isterija...paciai net negera, nuploviau piprus ir vel daviau. doh.gif . TUrbut kaipnors bent dienom nebeduosiu,nes vaisinas mp vos ne po 10 kartu,paliksiu tik vakarais...kazi kaip cia mums seksis... g.gif
Atsakyti
QUOTE(vaiduciukiux @ 2012 05 16, 21:02)
sveikutes,as cia naujoke.noreciau patarimo..suneliui 1m1men,valgo tik mano piena,kita maista isiulau tik labai retai arba per piktumus..kaip vaika pripratinti prie maisto?..patarkite kasnors nes nebezinau ka bedaryti..valgo tik is krutines,buteliuko ir niekaip neisiulau,nakti miega prie sono ir per nakti ramybes neduoda,visos nakties neismiega kas pora valandu valgo.. verysad.gif

mano moteris irgi sunkiai su zmogisku maistu apsiprato. pradejo kazkur nuo 10 menesiu valgyt. ji net nesiziodavo. o viena diena pradejo valgyt, kaip is niekur nieko. net buvau 14ai valandu palikus, tai ji anei kasnelio....

gal turi koki megiama produkta bent viena? manoji iki 10 menesiu tik kriauses valge... ir is vis jai reik ersketu ikru su kokosu pienu doh.gif ir is vis ji kosiu nevalge ir dabar nevalgo (cia turbut ir buvo mano klaida, kad koses viriau, o ne gabaliukais is karto). viskas turi but gabaliukais, kad paimtu rankom pati ir i burna isidetu.
o kad ir valgo jau normaliai (tiesaji apie 50 mL suvalgo), bet nakti vis tiek papinetis kelias.

jau kokia 3 naktis kai numuilinu vis papinejimasi. tai va, atsibunda viena-du kartus (kaip senais gerais laikais). bet po teisybei tai nezinau, ar cia numuilinimas padeda, ar tiesiog dantis isdygo.

o su speneliu ji irgi megsta pasneketi smile.gif paciupineja, pasisneka lotuliukas.gif
Atsakyti
Labas,
noriu ir aš jau baigti pamažu žindymą, jaučiuos dvejopai - ir noriu, ir gaila tuo pat metu.. Su pirmąja dukra taip lengvai gavos, ji pati atsisakė, kai ėjo šeštas nėštumo mėnuo, be jokių ašarų, fantastika rolleyes.gif. Šįkart manau taip lengvai nebus g.gif, irgi naktimis įsisiurbus kaip erkutė, dieną dar galiu nukalbinti. Einu paskaitinėsiu, kokia kitų mamų patirtis, labai įdomu. Ech, kaip norėčiau kažkokiu lengvu būdu pabaigti žindymą, taip nenoriu vaiko ašarų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Egloja: 22 gegužės 2012 - 09:02
Sveikos mamytės, pasidalinsiu savo pasiekimais smile.gif
Mano pupai 1m3 mėn. Nuo pirmadienio bandom apseiti be papulio ax.gif
Sausio mėn.perskaičiau visą forumą apie žindymo nutraukimą ir pradėjau bandyt...
Iš pradžių palikau 3 maitinimus dieną ir n kartų naktį.....kas pusvalandį, kas valandžiukę. Po to liko tik vakarinis žindymas ir košmariškos bemiegės naktelės. Mišinuko panelė neėmė, žinduko taip pat. Tuomet vieną naktį nusprendžiu....kadangi ji ar taip ar taip zyzia, tai tegul dar ir dėl pienuko tuo pačiu zyzia.... ir palikau naktį 1 maitinimą.... Nedaviau nei vandenuko, nes iš buteliuko negėrė. Pasikankinau kokias 3 nakteles ir ką... liko du maitinimai -vienas vakare, kitas naktį.
Po kelių mėn. liko tik vakarinis maitinimas. Visą šitą reikalą pasiekiau per 5 mėn, manau be jokio didelio streso.
Tuomet nusprendžiau, kad šitas mėnuo jau turi būt paskutinis....pradėjau duot pienuko dienom iš buteliuko, tiko Semper, bet skylę soskutėj prakirpau, tai tooookią, kad čiulp nereikia,pats bėga. Taip 2 savaites vis pasiūlau pienelio iš buteliuko, kartais geria, kartais ne. Maitinti sunku atsisakyt mums ir pačiom psichologiškai, atrodo gaila vaiko, bet man apsispręst padėjo, kad tas vaikas jau daugiau ne valgo, o tik šiaip žinda, laukdama poliklinikoj perskaičiau straipsnį, kad žindymo daugiau nei metus nauda neįrodyta, gaila savo plaukų, kurie jau metus slenka, kuo vaikas vyresnis, tuo jam sunkiau atsisakyt įvairių ritualų ir t.t.
Nuo pirmadienio bandom apseit be papulio.... pirmas vakaras buvo triukšmingas....bandė mane ir į lovą grūst ir rėkt, bet išėjau su pupa į kitą kambarį ir užmigdžiau ant rankų....Vakar daviau dienos metu, kad papuliai nesprogtų doh.gif
o vakare jau ne rėkė o tik pazirzeno.... žiūrėsim kaip bus šiandie.....
Tai va tokie pasiekimai. Bet jei jau nusprendėt neduot, tai jau reikia neduot, kiek berėks, nes gudrūs tie mažiuliai, žino kaip tėvus ant blakstienų pastatyt lotuliukas.gif
Va kiek daug parašiau, gal kam pravers thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Aphanizomenone @ 2012 05 20, 10:09)
mano moteris irgi sunkiai su zmogisku maistu apsiprato. pradejo kazkur nuo 10 menesiu valgyt. ji net nesiziodavo. o viena diena pradejo valgyt, kaip is niekur nieko. net buvau 14ai valandu palikus, tai ji anei kasnelio....

gal turi koki megiama produkta bent viena? manoji iki 10 menesiu tik kriauses valge... ir is vis jai reik ersketu ikru su kokosu pienu  doh.gif ir is vis ji kosiu nevalge ir dabar nevalgo (cia turbut ir buvo mano klaida, kad koses viriau, o ne gabaliukais is karto). viskas turi but gabaliukais, kad paimtu rankom pati ir i burna isidetu.
o kad ir valgo jau normaliai (tiesaji apie 50 mL suvalgo), bet nakti vis tiek papinetis kelias.

jau kokia 3 naktis kai numuilinu vis papinejimasi. tai va, atsibunda viena-du kartus (kaip senais gerais laikais). bet po teisybei tai nezinau, ar cia numuilinimas padeda, ar tiesiog dantis isdygo.

o su speneliu ji irgi megsta pasneketi smile.gif paciupineja, pasisneka  lotuliukas.gif

na jogurtuko kelis saukstelius suvalgo,banano truputi ir obuoliuko,o siaip daugiau nieko,kiekviena diena ivairaus maisto siulau,paciam i rankytes duodu,bet naudos jokios..pacios sveikata jau ir ne i geraja puse,nepailsiu normaliai tai pati istisai jau nervinga esu..o dar vyresniu sunumi pasirupinti reikia..
Atsakyti
QUOTE(vaiduciukiux @ 2012 05 27, 10:03)
na jogurtuko kelis saukstelius suvalgo,banano truputi ir obuoliuko,o siaip daugiau nieko,kiekviena diena ivairaus maisto siulau,paciam i rankytes duodu,bet naudos jokios..pacios sveikata jau ir ne i geraja puse,nepailsiu normaliai tai pati istisai jau nervinga esu..o dar vyresniu sunumi pasirupinti reikia..

Na, cia kaip apie mane rasytu smile.gif Maniskis valgo viska, bet tik nuo musu stalo, pakramto ir spjauna, tai vaizdelis po pietu ar vakarienes baisus, nes is kedes verziasi, nerimauja, paleidi tai visa virtuve baisi. O i tema-ilgai kamavausi naktimis paskutinius tris menesiu (dabar 1m1men), nes valgydavo paryciais kas 15-20 min, o kartais ir istisai, kilodavosi, tampydavosi, blaskydavosi ir verkdavo. Pasiskaiciau, kaip cia visos aukojasi-del psichines ir emocines vaiko bukles, kad etapas trumpas, praeis ir t.t.
O pries tris naktis 5 val ryto neapsikentus padariau misinio, ir ka? Vaikas pasicepsedamas ismauke puse butelio ir nuluzo iki 8 ryto. Stebuklas! Sekancias dvi naktis vel tas pats. Zodziu kvaile paskutine, kad laikiau vaika pusbadziu, ne siltu jausmu ir papo jam reikejo, o tiesiog sotaus pilvuko. Tai va, nekankinkit vaikuciu badu, mamos 4u.gif
Atsakyti