Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinimo nutraukimas. 8-oji tema.

QUOTE(Lietuva @ 2012 05 12, 22:49)
Na šiuo reikalu (dėl vaiko migdymo lauke) me su vyru esam vieningos nuomonės. Visą laiką (tiek žiemą, tiek vasarą) kai tik yra galimybė migdom lauke dukrytę. Ir stumdom (aišku pasirinktinai, per dabo dienas aš, savaitgalis - jis) tiek kiek ji miega : 2-3 val.
Be abejo - jokių darbų tuo metu jau nepasidarom, bet mums yra svarbiau vaiko miegas gryname ore, nei laiko sau skyrimas ar darbų nuveikimas koks. Darbai nepabėga, atliekam juos vėliau. Tuo pačiu ir patys pasivaikštom grynam ore. Gal už tai ir dukrytė auga sveika kaip ridikiukas  rolleyes.gif

Mūsų dienotvarkė maždaug tokia:

ryte pavalgom ir į lauką žasiti su vaikais.
Grištam per pietus, tik pavalgyti ir vėl atgal į lauką - tada jau migdomės.
Pabudus, vėl namo - pavalgom ir vakare vėl laukan žaisti.
Aišku būna ir kitokių dienos scenarijų, bet dažniausiai tai toks kaip rašiau.

P.S. Ir visai mūsų mergaitė nėra pripratus tik vežime užmigti. Puikiausiai užmiega ir namie lovytėje, ir šalia manęs apsikabinus ir su tėveliu... žodžiu - visaip.

o kiek laiko jusiskiai.?
as iki metu migdziau tik lauke vezime, nes namie nemiegodavo isvis, bet va nuo metuku su virs miega ir namie, tai tuo ir dziaugiuosi. turiu laiko skirti ir sau nors 1 valandele per diena . blush2.gif as viena auginu , niekas man nepadeda , tai viska turiu atlikti viena . ir taip iki metuku kiauras dienas lauke praleisdavau dbr atsipuciu nors biskutuka.. swtgliais po 10-11 val prabuna lauke vaikas , manau tikrai uztenka ax.gif

o tai kada gamini.? jei griztate tik pavalgyti ? g.gif
Atsakyti
QUOTE(0kristut0 @ 2012 05 13, 17:38)
o kiek laiko jusiskiai.? 
as iki metu migdziau tik lauke vezime, nes namie nemiegodavo isvis, bet va nuo metuku su virs miega ir namie, tai tuo ir dziaugiuosi. turiu laiko skirti ir  sau nors 1 valandele per diena .  blush2.gif as viena auginu , niekas man nepadeda , tai  viska turiu atlikti viena . ir taip iki metuku kiauras dienas lauke praleisdavau dbr atsipuciu nors biskutuka..  swtgliais po 10-11 val prabuna lauke vaikas , manau tikrai  uztenka  ax.gif

o tai kada gamini.? jei griztate tik pavalgyti ? g.gif

Mūsiškei ką tik suėjo 2 metukai.

Taigi pasigaminu vakare tongue.gif O šiaip tai šiuo momentu pas mamą glaudžiamės. Bet tai tik šiuo momentu.

O dėl auginimo - suprantu, kad labai nelengva, kai vienai tenka auginti. Vaikučio labiausiai gaila.... unsure.gif

Atsakyti
na, tai paklausius jusu patarimu ir toliau naktim penesiu savo erke smile.gif .

o Kose-Malose, kuo naktinis serimas pranasesnis uz dienini metu sulaukusiam vaikui? visgi vaikas jau nebe leliukas, nebereik pieno gamybos litrais, o jau ir teoriskai ismiegot turetu. ar nebutu paprasciau moterims ir aisku patogiau nakti nemaitint, o diena maitint. kuom naktis vaikui tokia ipatinga?
Atsakyti
QUOTE(Aphanizomenone @ 2012 05 13, 19:21)
na, tai paklausius jusu patarimu ir toliau naktim penesiu savo erke  smile.gif .

o Kose-Malose, kuo naktinis serimas pranasesnis uz dienini metu sulaukusiam vaikui? visgi vaikas jau nebe leliukas, nebereik pieno gamybos litrais, o jau ir teoriskai ismiegot turetu. ar nebutu paprasciau moterims ir aisku patogiau nakti nemaitint, o diena maitint. kuom naktis vaikui tokia ipatinga?

Nepykit, bet kažkaip nepagarbiai vadinat savo vaiką (erke) taip pat pati žindymą (šėrimu ) Nu kažkaip nesmagu net skaityt blush2.gif doh.gif

Naktinis žindymas labiau skatiną pieno gamybą, stiprina ryšį su vaiku, vaiko saugumo jausmą.
Atsakyti
Mano maziui metukai, maitinu MP. Viskas kaip ir gerai. Bet naktys tai kazkoks kosmaras, keliasi kaip prisuktas kas valanda-kas pusantros. Prasvitus isikrausto i lova pas mane ir kokias tris valandas valgo be perstojo. Jokie nesiojimai, mylavimai, dainavimai, arbateles ar misinukai negelbeja, tik krutis.
Man tik vienas klausimas-nejaugi tokio amziaus vaikas neturetu ir nenoretu tiesiog miegoti bent tris-keturias valandas nepabusdamas?
Jau pradedu galvoti apie maitinimo nutraukima, nes tokios naktys tikrai varo i nevilti:(
Kiek skaitau, tai miego rezimas susitvarko nemaitinant MP?
Atsakyti
QUOTE(luzere @ 2012 05 14, 00:25)
Kiek skaitau, tai miego rezimas susitvarko nemaitinant MP?

Ne visiems. Ne visada.
Iša aprašytos situacijos- nutraukus maitinimą, deja, kėlimaisi liks, ir gal net daugės. Vaiko psichologinė sveikata ir savijauta- be galo svarbi jo visavertei raidai mirksiukas.gif Jei prašo mp- vadinas jam reikia. Vaikas juk nemeluoja jums mirksiukas.gif
Metai- dar labai nedaug, ir mp- reikalingas ir svarbus vaikui. Suprantu, kad sunku, kad nuvargstat, kad nieko nesinori... mirksiukas.gif Gal miegojimas kartu su vaiku bent šiek tiek pagelbėtų- būtų lengviai ir paprasčiau pamaitinti mažiau išsibudinus. Bandykit pamiegot pietų kartu su sūneliu.
Įvertinkit vaiko veiklą- gal kokių pamokėlių, "būrelių", svečiavimosi ir t.t. gal atsisakius intensyvios veiklos (vaiko atžvilgiu, ne suaugusio)- naktys bus ramesnės.
O gal dantukai? mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(MrrMiau @ 2012 05 13, 21:19)
Nepykit, bet kažkaip nepagarbiai vadinat savo vaiką (erke) taip pat pati žindymą (šėrimu ) Nu kažkaip nesmagu net skaityt  blush2.gif  doh.gif

Naktinis žindymas labiau skatiną pieno gamybą, stiprina ryšį su vaiku, vaiko saugumo jausmą.

na reikia i viska ziuret linksmai, nes kartais ir verkt norisi doh.gif. negi ir verksi?
o siaip, tai jau toks bjaurus mano budas, truksta truksta man diplomatijos, nevynioju i vata blush2.gif o ir visi zuikeliai, katineliai, gyvenimo meiles, bei gyvenimo prasmes (vaiku vadinimai) man irgi apsurdiskai skamba.
Atsakyti
QUOTE(Aphanizomenone @ 2012 05 14, 08:16)
na reikia i viska ziuret linksmai, nes kartais ir verkt norisi  doh.gif.  negi ir verksi?
o siaip, tai jau toks bjaurus mano budas, truksta truksta man diplomatijos, nevynioju i vata  blush2.gif  o ir visi zuikeliai, katineliai, gyvenimo meiles, bei gyvenimo prasmes (vaiku vadinimai) man irgi apsurdiskai skamba.

Tai žinoma nereikia vien saldžiai, aš saviške dažnai Zose vadinu, ir čiučiundra biggrin.gif blush2.gif Nu nepykit, kad taip sureagavau.. doh.gif
Atsakyti
Priminėt, kai pažystami vaiką pavadindavo Pūkiu Baisuokliu (sakė, latviškai- drakonas) mirksiukas.gif

Aphanizomenone 4u.gif
Apie naktinį žindymą- trumpai drūtai Tau atsakė. (+CNS lengviau "apdoroti"dienos įvykius; skausmą lengviau iškentėt; instinktai jautriau išreikšti miego metu)
Reikia laiko, kad vaikas atsiskirtų nuo mamos, ir gerai kai neforsuojama. Kuo daugiau pozityvių išgyvenimų, potyrių vaiko aplinkoje iki 3m.- tuo jo augimui ir vystymuisi bus geriau vėlesniu laikotarpiu.
Ne veltui rekomenduojama maitinti iki 2m. (ir ilgiau)
Suprantu, kad sunku mirksiukas.gif Laikykis 4u.gif
Dar info rasi: www.pradzia.org (versti straipsniai, nuorodos) www.sveikapradzia.lt (straipsniai) www.zindyk.lt
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Košė-Malošė: 14 gegužės 2012 - 10:04
QUOTE(Košė-Malošė @ 2012 05 13, 22:50)
Įvertinkit vaiko veiklą- gal kokių pamokėlių, "būrelių", svečiavimosi ir t.t. gal atsisakius intensyvios veiklos (vaiko atžvilgiu, ne suaugusio)- naktys bus ramesnės.
O gal dantukai? mirksiukas.gif

Cia ramybej keliasi kas valanda bigsmile.gif Jei pas mus buna sveciu ar mes sveciuojames, tai i lovele ikelti negaliu, prabuna prisispaudes prie manes visa naktele doh.gif O, rodos, diena, jei daugiau veiklos, toks patenkintas vaikas buna ir judrus, ir linksmesnis, nezirzia. Suprask cia...
Dantukai, kai dygo, tai diena nakti kamavosi verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo luzere: 14 gegužės 2012 - 10:34
tai nieko smile.gif

bet kad nakti tai ji tikrai kaip erke kartais buna doh.gif nemiega isikibus, bet prasosi daznokai, pasipapineja minutute-dvi ir gerai. tai kai pradejo dantys dygti (kol nedygo keles 1 kart), tai tetis i pirma auksta isejo miegot, o mes dviese miegam lovoj.
bet, nors ne i tema, pasigirsiu, nuemiau su visam vystiklus dienos metu!!! ant puodo gerai prasosi. bent tame dziaugsmo daug lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveikos,

Sūneliui beveik 9 mėnesiai, nuo metukų išeinu į darbelį. Dabar geria dažnai pienuką naktį ir neretai dieną (bent kas tris valandas). Tiesą sakant, buvau pasiryžusi iškart sukakus 9 mėnesiukam nutraukti maitinimą. Jaučiu, kad čia esančios visgi tam nepritartų... O dar irzlumai (tikriausiai dėl dantukų) prasidėjo, tai nesu tikra, kaip juos įveiktume be MP...
O sakykite, jeigu nutraukčiau dieną maitinimus, visgi matyt reikia mišinuko? Gi atstot kažkas turi tą pienelį? Norėtųsi po ilgiau palikti su močiute pasibūti, kad priprastų ir nebūtų šokas, kai į darbelį išeisiu.
Atsakyti