jungiuosi ir as i jusu gretas,bet mano atvejis turbut sunkesnis,nes mano bernuzeliui jau tuoj 2,5 metu,jau moka pasakyt-noriu papo ir yra priklausomas nuo jo .nakciai buna uzmiega ir be kruties,bet paryciais tampo,o diena daznai raminasi krutimi,pries miega dienini taip pat zinda.irzlus jis pas mane,nervingas,sunkiai pewrkalbamas,bet zindyma butinai turiu nutraukt del prastos sveikatos,gali tekt antibiotikus gert ir dar blogiau...nezinau kaip ji nuramint be kruties,jis tiesiog prilipes prie manes ir ta priklausomybe jau darosi zalinga tiek man,tiek jam.neisivaizduoju,jei kartais teks i ligonine gultis,kaip su juo susitvarkys mano mama,kuria retai mato ir vyras,kuris neturi kantrybes visai
QUOTE(0kristut0 @ 2012 05 10, 10:05)
kaip galvojate , ar galeciau staigiai nutraukti ir dienini ir naktini maitinimus ..?jei uzmigdau vezime , tai ir nepraso papo per visadiena , tik kad nemoka uzmigti kitaip.. o krutys per visa diena man ir nesukieteja .. jau senai nuo 1 metuku . nzn kaip butu para nedavus bet jauciu nebutu jokio diskomforto.
vyras grys atostogu, galvoju i ta tarpa ir baigti ta zindyma , nes poto nesirysiu vel viena budama .
vyras grys atostogu, galvoju i ta tarpa ir baigti ta zindyma , nes poto nesirysiu vel viena budama .
Tai man lygiai taip buvo. Užmigdydavau dieną vežime lauke, nes kitaip namie būdavo be šansų be(.) užmigdyti. Irgi krūtinė nekietėjo net jei 10 -12 val. gaudavosi nemaitinta.
Manau ir Jums viskas lengvai turėtų susitvarkyti.
Aš irgi patariu stengtis dabar kuo ilgesnį tarpą neduoti dienom, migdykit lauke, vežimuky ir pan. O po to nežinau - jei sugebėsit pati šalia miegoti ir neduoti naktim, tai valio. Bet man tai teko palikti vyrui. Būčiau sunkiai suitvarkius pati. O kai vyras pagelbėjo tia iš vis super buvo. Lengviau žymiai ir man ir dukrytei. Nes greitai ir lengvai viskas susitvarkė. Bet maniškis yra labai artimas su dukryte, jie labai dažnai kartu visur eina į lauką ir pan.
Tikrai pasinaudokit proga, kad vyras grižta, tegul pagelbėja šiame reikale.
QUOTE(Black Queen @ 2012 05 07, 19:06)
Sveikutes,
As irgi ruosiuosi nutraukti maitinima krutimi, mano dukrytei 1metai ir 8 meniasiai kruti duodu migdant nakciai, bet ji galima sakyti visa nakti issistverusi ir miega su tuo papu, neleidzia nei apsiversti ar net pajudeti, ciulptuko nepripazyta, o va dabar jinai ir diena pradejo reikalauti kruties. Labiausiai bijau ne vaiko riksmu ir irzlumo, o to diskomforto del perpildytos kruties. Tad atejau cia pasiteirauti ar verta ir ar galima nutraukiant maitinima kartu gerti ir laktacija stabdancias tabletes?
As irgi ruosiuosi nutraukti maitinima krutimi, mano dukrytei 1metai ir 8 meniasiai kruti duodu migdant nakciai, bet ji galima sakyti visa nakti issistverusi ir miega su tuo papu, neleidzia nei apsiversti ar net pajudeti, ciulptuko nepripazyta, o va dabar jinai ir diena pradejo reikalauti kruties. Labiausiai bijau ne vaiko riksmu ir irzlumo, o to diskomforto del perpildytos kruties. Tad atejau cia pasiteirauti ar verta ir ar galima nutraukiant maitinima kartu gerti ir laktacija stabdancias tabletes?
baikit juokus, o tiksliau ne juokai čia Laktaciją stabdo Bromkriptinas, o jis net ir ligoninėje duodamas ypatingais atvejai (pvz. jei mama netenka naujagimio arba mamai gresia kokia operacija ir pan.) Šalutinis poveikis tikrai labai baisus
Prieš 1,5 mėn baigiau maitint. Maitinimo stažas- 1 m. ir 9 mėn labai labai buvo prilipęs, valgydavo dieną naktį (net naktim po 3-4 kartus). Pirmiausia 2 savaites nustojau maitinti dienom...visaip išsisukinėdavau, neduodavau, ,,užkalbėdavau dantį", tada nutariau nutraukt naktį, bet irgi bijojau rėkimų, šaukimų, nes vyrukas itin skardžiabalsis ir tada nusprendžiau- su didžiąja išvykom pas daktarus į kt. miestą ir 6 dienoms dingau iš namų. Vyras 6 dienas buvo vienas su mažuoju: pirmą naktį aš ,,blūdijau", o pasirodo mano mažasis vyrukas jau pirmąją naktį ramiai išparpė, net neprisiminė, kad reikia mamos ir visas tas dienas manęs nereikėjo, grįžus nebeprisiminė pienelio, taip ir atpratom.
Su pienu buvo blogiau- jo buvo labai daug, veržė, skaudėjo, Griebiausi seniausios pasaulyje taktikos- vyniojausi krūtinę stipriai elastiniu plačiu bintu pora dienų buvo blogiau, o paskui atslūgo ir taip užsibaigė.
Tokia mano istorija
QUOTE(Lietuva @ 2012 05 11, 15:33)
Tai man lygiai taip buvo. Užmigdydavau dieną vežime lauke, nes kitaip namie būdavo be šansų be(.) užmigdyti. Irgi krūtinė nekietėjo net jei 10 -12 val. gaudavosi nemaitinta.
Aš irgi patariu stengtis dabar kuo ilgesnį tarpą neduoti dienom, migdykit lauke, vežimuky ir pan. O po to nežinau - jei sugebėsit pati šalia miegoti ir neduoti naktim, tai valio. Bet man tai teko palikti vyrui. Būčiau sunkiai suitvarkius pati. O kai vyras pagelbėjo tia iš vis super buvo. Lengviau žymiai ir man ir dukrytei. Nes greitai ir lengvai viskas susitvarkė. Bet maniškis yra labai artimas su dukryte, jie labai dažnai kartu visur eina į lauką ir pan.
kiek laiko tu stumdydavai vezima..?kol ismiegos..?
as kol sode bunam be problemu uzmigdau ir palieku..
o kai gryztu namo, neatrandu laiko uzmigdyti vezime, ir stumdyti visa laika kol ismiegos..
mes lauke is ryto 2 val bunam lauke, poto kol miega namie (as isverdu pietus, palendu po dusu, apsitvarkau)ir vel i lauka einame 2 val ..tai nzn kur iterpti cia ta vazinejimasi lauke.
QUOTE(0kristut0 @ 2012 05 11, 20:57)
o kai gryztu namo, neatrandu laiko uzmigdyti vezime, ir stumdyti visa laika kol ismiegos..
mes lauke is ryto 2 val bunam lauke, poto kol miega namie (as isverdu pietus, palendu po dusu, apsitvarkau)ir vel i lauka einame 2 val ..tai nzn kur iterpti cia ta vazinejimasi lauke.
o aš kažkaip net negalvojau apie jokius vežimo stumdymus, mišinio davimą vietoj mp, mano tikslas būtų kad atprastų be mp ir išmoktų užmigti pati Nesinori atpratinus nuo vieno dalyko, po kiek laiko atpratinėt nuo kito. Bandykit filmukus rodyt, dainuot, knygutes varyt, mums labai padėjo. Dabar jau ir viso to ne visada reikia
noriu pasitart.
noriu jau nuimti saviskei naktini serima. palikciau vakarini ir rytini. dienom tai jau koki menesi nebeduodu, o ji ir nepraso, zodziu viskas liux diena pas mus. jau net vyras pasiryzo eit miegot su vaiku, bet, dygsta dantys. tai vaikui ir taip blogai, o jei atimsiu malonuma, dar blogiau bus. vyras sako, kad reik imt jauti uz ragu, gi dygs dantys iki kokiu 2 metu. bet man gaila jos...
kaip jus, merginos, daret? laukti man tarpo tarp dygimu ar imti jauti uz ragu?
noriu jau nuimti saviskei naktini serima. palikciau vakarini ir rytini. dienom tai jau koki menesi nebeduodu, o ji ir nepraso, zodziu viskas liux diena pas mus. jau net vyras pasiryzo eit miegot su vaiku, bet, dygsta dantys. tai vaikui ir taip blogai, o jei atimsiu malonuma, dar blogiau bus. vyras sako, kad reik imt jauti uz ragu, gi dygs dantys iki kokiu 2 metu. bet man gaila jos...
QUOTE(0kristut0 @ 2012 05 11, 22:57)
Na šiuo reikalu (dėl vaiko migdymo lauke) me su vyru esam vieningos nuomonės. Visą laiką (tiek žiemą, tiek vasarą) kai tik yra galimybė migdom lauke dukrytę. Ir stumdom (aišku pasirinktinai, per dabo dienas aš, savaitgalis - jis) tiek kiek ji miega : 2-3 val.
Be abejo - jokių darbų tuo metu jau nepasidarom, bet mums yra svarbiau vaiko miegas gryname ore, nei laiko sau skyrimas ar darbų nuveikimas koks. Darbai nepabėga, atliekam juos vėliau. Tuo pačiu ir patys pasivaikštom grynam ore. Gal už tai ir dukrytė auga sveika kaip ridikiukas
Mūsų dienotvarkė maždaug tokia:
ryte pavalgom ir į lauką žasiti su vaikais.
Grištam per pietus, tik pavalgyti ir vėl atgal į lauką - tada jau migdomės.
Pabudus, vėl namo - pavalgom ir vakare vėl laukan žaisti.
Aišku būna ir kitokių dienos scenarijų, bet dažniausiai tai toks kaip rašiau.
P.S. Ir visai mūsų mergaitė nėra pripratus tik vežime užmigti. Puikiausiai užmiega ir namie lovytėje, ir šalia manęs apsikabinus ir su tėveliu... žodžiu - visaip.
QUOTE(Lietuva @ 2012 05 12, 22:49)
Na šiuo reikalu (dėl vaiko migdymo lauke) me su vyru esam vieningos nuomonės. Visą laiką (tiek žiemą, tiek vasarą) kai tik yra galimybė migdom lauke dukrytę. Ir stumdom (aišku pasirinktinai, per dabo dienas aš, savaitgalis - jis) tiek kiek ji miega : 2-3 val.
Be abejo - jokių darbų tuo metu jau nepasidarom, bet mums yra svarbiau vaiko miegas gryname ore, nei laiko sau skyrimas ar darbų nuveikimas koks. Darbai nepabėga, atliekam juos vėliau. Tuo pačiu ir patys pasivaikštom grynam ore. Gal už tai ir dukrytė auga sveika kaip ridikiukas
P.S. Ir visai mūsų mergaitė nėra pripratus tik vežime užmigti. Puikiausiai užmiega ir namie lovytėje, ir šalia manęs apsikabinus ir su tėveliu... žodžiu - visaip.
Žinoma lauke miegot vaikučiui labai sveika, aš maniau, kad namie vežimą stumdot, va tai man sunku suprasti kokia prasmė vaiką migdyt vežime namie. O dėl migdymo lauke , tai Jūs šaunuoliai su vyru. Maniškis labai retai kada išeina į lauką su dukra, o ir mano dukrytė jei vežime užmiega tai pamiega ne daugiau kaip 30min. kai namie gali išmiegoti ir 3-4 val. Tad tyčia ir nemigdydavau lauke. O dabar jau nemažą laiko tarpą apkritai be vežimo gyvenam O Jūs gal nuosavam name gyvenate, kad šitiek daug lauke būnat?
Papildyta:
QUOTE(Aphanizomenone @ 2012 05 12, 09:39)
noriu pasitart.
Kol aš nemačiau, kad Jūsų mergytei vos metukai, tol tikrai galvojau, kad galit bandyt nutraut, bet dabar manau luktelkit, o šiaip jei jau kitaip negalit geriau dieninius žindymus nutraukt, o nakčiai palikti, nes kai dygsta dantukai tai dieną vaiką dar nukalbinti galima, o va naktį jau ne. Ir pavyzdžiui man buvo vienas iš kriterijų kad baigsiu žindyt tada kai bus visi dantukai išdygę arba labai nedaug liks, dukrytei liko 4 dantukai. O žinotumėt kaip vaikutis kankinasi kai iltiniai dantukai lenda, maniškė net stipriau susirgo, antibiotikus gėrėm. Ypač jei būtent šiuo momentu Jūsų vaikeliui dygsta dantukai tai iki paskutinio lašo stenkitės nenutraukt, o ir tokia mažiukė ji, palaukit pusmetuką. Ir daugiau klausykite savo širdies, ne tai ką vyras sako, jis nežino koks tai jausmas žindyti vaiką, vyrai apkritai neturi tokios nuojautos kaip motinos Pasirinkimas kiek ilgai žindyti yra tik Jūsų rankose, kiti žmonės gali patarti, bet galutinis sprendimas Jūsų Dantukai gali dygti ir po 2 metukų, bet tiesiog augant vaikui jo pakantumas didesnis ir taip atsiranda daugiau veiklos, kuri padeda jam užsimiršti apie skaudančius dantukus. Mano dukrytei 2 m. 1 mėn. ir man dar vis kartais lenda mintys, kad galėjau dar žindyti, kad gaila, kad jau niekada jos nežindysiu. Bet man jau seniai reikėjo gerti vaistus ir tai buvo viena priežasčių baigti žindymą. O ir jau buvau labai išvargus ir nervinga, nenorėjau vaikui perduot savo emocijų.
O koko amziaus geriausia nutraukt maitinima?Va as planuoju 1,2men pradet nutraukinet,kaip manot?
QUOTE(nmante @ 2012 05 13, 08:16)
O koko amziaus geriausia nutraukt maitinima?Va as planuoju 1,2men pradet nutraukinet,kaip manot?
labai geras straipsnis, paskaitykit : www.supermama.lt/portal/content/view/1583/2/