sveikos,mamytės.
jei kam įdomu, norėčiau pasidalinti savo istorija nutraukimo.
Maitinau beveik 2 metus (iki gimtadienio liko 3 savaitės). Pradžioj buvo tipiškų naujos mamos abejonių "ar privalgo?", bet mišinio nesigriebiau. Pirmus metus ir dar kokį gerą pusmetį valgė tikrai daug, dienomis gal rečiau, nes kitokios veiklos buvo, bet naktimis ir 10 kartų keldavausi (ir tai nebuvo retos išimtys,dažniausiai per naktį valgydavo 5-7 kartus). Miego nepertraukiamo "nemačiau" lygiai tiek pat kiek maitinau,nėra išmiegojus dukrelė nė vienos naktelės be prabudimų. Pripratau. meluočiau, jei sakyčiau, kad neišsimiegodavau. Be to, kai buvo dukrai apie 1,5 m ir pati dar nenorėjau nutraukti ir, aišku, dukrytė irgi. Grafiko neturėdavom niekad,kai sugalvodavom ir "krisdavom" pavalgyti. Kažkur apie 1m ir 8mėn pastebėjau,kad dienomis valgo tik 2 kartus (natūraliai taip gavos: po naktinio miego ir po pietų miego). nenaudodavau pieno užmigdymui. Naktimis irgi vis ilgiau miegodavo, sutrumpėjo iki 3-4 kartų valgymai. Dar šiek tiek vėliau dieną liko 1 kartas ir naktį apie 2-3. iki šiol, viskas vyko savaime, natūraliai,pagal dukros norus ir poreikius. ir tada aš pradėjau jau veikti
naktį pradėjau riboti ir duoti griežtai 2 kartus,jei prašydavo daugiau, ramindavau kitais būdais (glostymas,vanduo,žaisliukas ir t.t.labai mum padeda migdukas, nors atrodo kūdikiškas "žaisliukas"). kai pavyko pasiekti 2 kartus be papildomų prašymų - sumažinau iki 1. ir tuo pačiu nutraukiau dieninį belikusį. labai nesunkiai prisitaikė dukra. Dėl studijų teko palikti dukrą su vyru parai (pirma atskira nuo dukros naktis) ir jis puikiai susitvarkė - vaikas matė kad pieno šaltinio nėra,paniurzgė ir užmigo. Supratau kad tai yra mūsų breaking point, nusprendžiau kad nebeduosiu daugiau. mano nuostabai, štai jau savaitę (suprantu,kad mažas laiko tarpas) vaikas naktį pasiblaško, paprašo kartais žodžiais, neignoruoju,sakau kad nebėra pieno,ir užmiega sau. beje,pirmomis dienomis vyras vaiką ramidavo, kad pagundų nekiltų
Išvada: neskubėkit nutraukti maitinimo, jei matot kad vaikui to tikrai dar reikia. maitinkint ilgiau. tada ir nutraukimas yra neskausmingas, švelnus ir nepastebimas. (nešneku apie atvejus, kai yra svarios priežastys nutraukimui).
p.s. jokio pieno duot nesiruošiu (esu prieš karvės pieną), mišinių taip pat. Vaikas puikiai valgo varškę, jogurtus.