Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinimo nutraukimas. 8-oji tema.

QUOTE(Parduotuke @ 2012 03 18, 13:47)
Aciu labai labai uz palaikyma ir padrasinima 4u.gif
Gal skambes kvailai, bet del aplinkiniu jau pati galvoju gal reikia drastiskai nustoti maitinti, nes bijau, kad paskui iki kokiu 4 metu reiks. Man atrodo, kad kuo toliau - tuo labiau jai to papulio reikia...Ir kad tas sviesiasnis laikotarpis (kai pati nelabai nores) niekad neateis. Zodziujauciuosi kvaila ir pasimetus doh.gif

Tikrai nesi kvaila, manau, kad tik maza dalis mamu tvirtai tvirtai zino, kaip geriau pasielgti, ypac maitinimo klausimu, nes tai vis delto labai diskutuotinas dalykas. Vieniems atrodo vienaip, kitiems kitaip. Pasipasakosiu trumpai, gal pagelbesiu.
Mano suneliui dabar 11 men, dar maitinu. Buvo toks tamsus periodas ir man- labai sunkiai sekesi pripratinti prie kieto maisto, verciausi per gtalva, stengiausi isiulyti pagal rekomendacijas, laiku ir tinkamuai grudus, mesa ir darzoves. Paskui, galvojau, kad maitinimas MP kisa koja ir del to jis valgo prastai, mazinau dieninius maitinimus, tada nakti kas pusvalandi keldavosi, pavargau, pykau ant saves, kad nesugebu, nemoku ir t.t.
Ir zinai, situacija pagerejo, kai nustojau save statyti i kitu sugalvotus remus. Nusiraminau pati, susivokiau, kad sitas etapas yra toks siai dienai ir kitoks jis nebus. Pradejau duoti diena dazniau MP, nebekreipiu demesio, kiek suvalgo koses, kartais ir visai nevalgo, uzmiega su papu burnoj ir tvarkoj, jei tik jam taip gerai smile.gif
Ramybes ir dar karta ramybes, labiausiai tuos leliukus neigiamai veikia mamytes nuogastavimai ir nerimas. Viskas praeina ir tai praeis 4u.gif
Atsakyti
Sveikos mamos, nesitikejau ,kad teks taip greitai parasyti siame skyrelyje, nes jauciausi ,kad dar nesu pasiruosusi nutraukti maitinima. BET.... atejo laikas, o ir sveikata jau nekokia pasidare. tad viena ryta( tai yra siandien) nusprendziau baigti. Mano dukrytei 1m 8men.Ryte pakalbejau su ja rimtai, pasakaiu ,kad ji jau didele, kad pienukas jau mano jai nereikalingas, kad mama jau jauciasi per silpna. Ji ziurejo i mane savo zydromis akytemis ir pradejo verkslenti. Tiese ranka .. bet dar karta paaiskinau ,kad metas atsisveikinti. Atsisveikinom. Stebejausi ja visa diena. Ji ramiai gere vandenuka, arbatas ir tik 1 karta pamegino paprasyti pienelio, vel paaiskinau. Gal keistai skamba- bet ji mane suprato . Laukiau su nerimu pietu miegeliio, juk mes nuo gimimo miegam tik kartu , net lovytes neturiu , ji valge kada nori ir kiek nori MP. O cia- atsigulem , apsikabinom, ji ziurejo i mane, tarsi laukdama dar karta pasakojimo , kad pienelio nebera, kad ji uzaugo jau. Ir ramiai, pasidejusi rankas ant krutines - uzmigo..... As laiminga ,kad ji taip ramiai prieme atsisveikinima. Gal is tiesu atejo laikas... Nezinau , bet jauciuosi ramiai. Matau ja linksma siandien ir nesibaiminu nakties. Rytoj butinai parasysiu ,kaip praejo musu pirma naktis be MP.
Atsakyti
QUOTE(tani301 @ 2012 03 19, 21:51)
Sveikos mamos, nesitikejau ,kad teks taip greitai parasyti siame skyrelyje, nes jauciausi ,kad dar nesu pasiruosusi nutraukti maitinima. BET.... atejo laikas, o ir sveikata jau nekokia pasidare. tad viena ryta( tai yra siandien) nusprendziau baigti. Mano dukrytei 1m 8men.Ryte pakalbejau su ja rimtai, pasakaiu ,kad ji jau didele, kad pienukas jau mano jai nereikalingas, kad mama jau jauciasi per silpna. Ji ziurejo i mane savo zydromis akytemis ir pradejo verkslenti. Tiese ranka .. bet dar karta paaiskinau ,kad metas atsisveikinti. Atsisveikinom. Stebejausi ja visa diena. Ji ramiai gere vandenuka, arbatas ir tik 1 karta pamegino paprasyti pienelio, vel paaiskinau. Gal keistai skamba- bet ji mane suprato . Laukiau su nerimu pietu miegeliio, juk mes nuo gimimo miegam tik kartu , net lovytes neturiu , ji valge kada nori ir kiek nori MP. O cia- atsigulem , apsikabinom, ji ziurejo i mane, tarsi laukdama dar karta pasakojimo , kad pienelio nebera, kad ji uzaugo jau. Ir ramiai, pasidejusi rankas ant krutines - uzmigo..... As laiminga ,kad ji taip ramiai prieme atsisveikinima. Gal is tiesu atejo laikas... Nezinau , bet jauciuosi ramiai. Matau ja linksma siandien ir nesibaiminu nakties. Rytoj butinai parasysiu ,kaip praejo musu pirma naktis be MP.

Kaip ir zadejau tesiu savo pasakojima ryte. Vakare buvo siokiu tokiu sunkumu su uzmigdymu, dukryte liudejo, tai jautiesi is jos verksmo , o as gulejau salia ir mintimis siunciau jai ramybes, dekojau uz suteikta galimybe tiek ilgai ja maitinti, po gero pusvalandzio su pertraukomis verksmo , ji uzmigo. Atsikele nakti apie 4 val ir vel pradejo ieskoti pienelio, kantriai glosciau ja ir raminau.Nurimo ...ir saldziai ismiegojo iki ryto.
PS: siandien man problemike...krutys pilnos, dega...truputi nusitraukiau ir dedu saltus kompresus. Gal kas turit kokiu kitu patarimu?
Atsakyti
QUOTE(tani301 @ 2012 03 20, 04:19)
Kaip ir zadejau tesiu savo pasakojima ryte. Vakare buvo siokiu tokiu sunkumu su uzmigdymu, dukryte liudejo, tai jautiesi is jos verksmo , o as gulejau salia ir mintimis siunciau jai ramybes, dekojau uz suteikta galimybe tiek ilgai ja maitinti, po gero pusvalandzio su pertraukomis verksmo , ji uzmigo. Atsikele nakti apie 4 val ir vel pradejo ieskoti pienelio, kantriai glosciau ja ir raminau.Nurimo ...ir saldziai ismiegojo iki ryto.
PS: siandien man problemike...krutys pilnos, dega...truputi nusitraukiau ir dedu saltus kompresus. Gal kas turit kokiu kitu patarimu?

Šalti kompresai, taip pat šiek tiek gali reikėti nutraukti pieno, kad neveržų krūtinės persipildymas. Iš liaudiškų priemonių - mėtų, šalavijų, čiobrelių arbatos.
Atsakyti
QUOTE(Arya @ 2012 03 20, 18:02)
Šalti kompresai, taip pat šiek tiek gali reikėti nutraukti pieno, kad neveržų krūtinės persipildymas. Iš liaudiškų priemonių - mėtų, šalavijų, čiobrelių arbatos.

Aciu uz patarimus. Dejau visa diena bulviu tarki ,kopusto lapus.Jau lengviau. Dukryte sianakt PIRMA KARTA ismiegojo neatsibudus....as is iprocio atsibudau lotuliukas.gif . Taip keista.
Atsakyti
sveikos
nutariau ir aš prisijungti prie šio skyrelio.
pirmiausia, žinoma, su klausimais - patarimus pasilaikysiu ateičiai, nes nekokia kol kas iš manęs žinovė maitinimo užbaigimo tema blush2.gif
žodzžiu, situacija pas mus labai lengva, jei kalbėsim apie patį vaikiuką - jokių isterijų mažinant maitinimų skaičių ar pan. jam dabar 1metukai ir pora mėnesių, MP nuo penktadienio negauna jau visiškai. vakare prieš pat miegelį duodu pašildyto karvės pieno, bet palaipsniui turbūt atsisakysim ir to. mano klausimas būtų susijęs daugiau su pačios savijauta: kaip išvengti problemų, susijusių su maitinimo pabaiga? juk nėra taip, kad pienas baigiasi gamintis, likutį ištrauki ir baigta g.gif kolkas jaučiuosi gerai, krūtys nedega, bet tokios gana sunkios. vakar nutraukiau kelis lašus, palengvėjo, bet bijau kasdien tai daryti, kad neužturbinčiau vėl gamybos g.gif skaičiau, kad padeda šalti kompresai ir čiobrelių arbata. o šiaip tai pagalvojau, gal apskritai reikėtų skysčių kiekį sumažint, kad gamyba neintensyvėtų?... g.gif patarkit 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ariwom @ 2012 03 21, 12:47)
sveikos
nutariau ir aš prisijungti prie šio skyrelio.
pirmiausia, žinoma, su klausimais - patarimus pasilaikysiu ateičiai, nes nekokia kol kas iš manęs žinovė maitinimo užbaigimo tema  blush2.gif
žodzžiu, situacija pas mus labai lengva, jei kalbėsim apie patį vaikiuką - jokių isterijų mažinant maitinimų skaičių ar pan. jam dabar 1metukai ir pora mėnesių, MP nuo penktadienio negauna jau visiškai. vakare prieš pat miegelį duodu pašildyto karvės pieno, bet palaipsniui turbūt atsisakysim ir to. mano klausimas būtų susijęs daugiau su pačios savijauta: kaip išvengti problemų, susijusių su maitinimo pabaiga? juk nėra taip, kad pienas baigiasi gamintis, likutį ištrauki ir baigta  :hm  kolkas jaučiuosi gerai, krūtys nedega, bet tokios gana sunkios. vakar nutraukiau kelis lašus, palengvėjo, bet bijau kasdien tai daryti, kad neužturbinčiau vėl gamybos  g.gif  skaičiau, kad padeda šalti kompresai ir čiobrelių arbata. o šiaip tai pagalvojau, gal apskritai reikėtų skysčių kiekį sumažint, kad gamyba neintensyvėtų?...  g.gif  patarkit  4u.gif

Sveikos. Man ir tai labai aktualu, nuo šiandien nebeduosiu vienintelio vakarinio pienuko ir galvoju, ką reiks ryt daryti, nes krūtys turbūt sprogs. Pasidariau mėtų arbatos, bus ant dūšios ramiau smile.gif
PS.: Draugė sakė, kad jai padėjo gulėjimas karštoj vonioj g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mistake: 21 kovo 2012 - 15:31
Labas mamytės,

Jungiuosi ir aš į nutraukiančiųjų gretas, tiksliau mes jau nutraukėm, bet labai skausmingai.....
O pradžia mūsų buvo vasario mėnesį. nutiko taip kad tris dienas kol tėčiui nereikėjo į darbą mano mažajai neprireikė pieniuko, tai nusprendžiau kad jau tris dienas nereikėjo, tai jau gal išvis gana... Ir po kokios savaitės prasidėjo labai didžiulis liūdesys. Mažoji, tokia jau ir mažoji - 3 metai, prašė labai, ir ieškojo to pienuko, ir verkė, ir pyko, ir mačiau kad liūdna, ir namie ir darželį, pradėjo į kelnes sysiot, ne gana to surado žaislų dėžėj čiulptuką, ir pradėjo jį traukt, niekad nereikėdavo, o va nuo MP atsisakymo prireikė, pirmas naktis taip tą soskę traukdavo, kad aš kitam kambarį girdėdavau, ir po šia diena soskė yra viskas, vakar kažkur pasimetė, tai naktį šokinėjo, liepė man surast paputi ir viskas....
Vienu žodžiu jau apie mėnuo nebegeriam pienuko, jau ji lyg ir apsiprato, dar kartais pasiglausto kaip katinėlis, bet turim traumą, kad taip drastiškai viską padarėme...- soskė tapo mamos pieno pakaitalas verysad.gif
jei gražinčiau laiką atgal, tikrai taip nedaryčiau....dar maitinčiau, kol pati atpras, tik sunkiausia buvo tie naktiniai maitinimai, dabar naktį ramu....

QUOTE(merrgicka @ 2012 02 28, 10:01)
Ar galit kas patarti 3m. vaika ar palaipsniui verta atpratint, ar jau tokiam amziui reikia is karto, tuo vadinamu drastisku budu.. g.gif  mes diena kaip nekaip istveriam be mp kai reikia, aisku miegot tada nemiega..o nakti net kalbu negali but..nebezinau ka daryt..
tikrai smagu, kad viskas taip lngvai, be stresu...

mano situacija buvo irgi jau čiut ne ties "išprotėjimo riba" naktį po 3 kartus kildavo pieno, ir pietų miegui jei būdavau namie, su MB nieko nereikėdavo, užmigdavo ir tiek. Dabar ir nakčiai ir pietų užmiega pati, viena, savo kambary, be kaina to kokia....
Atsakyti

QUOTE(Kactukas @ 2012 03 17, 11:36)
Na labai uzjauciu del tokios artimuju reakcijos. Bet gi tu supranti, kad toks vaiko elgesys ne del papulio? Ir kai nebus papulio bus viskas tas pats, tik mergytei bus labai sunku pernesti savo toki sunku augima, o ir pati gali paskui save grauzti. papulis siuo atveju labai didele pagalba, o susidaro vaizdas iskreiptas, kad del jo mergyte tokia irzli. schmoll.gif

as nelabai su Jumis sutikciau, mano mergina irgi labai prie manes prisirisus, mamyciukas, as net sakau kad i wc negaliu be jos pagalbos nueit. Zindymas jai is vis buvo viskas ir ka jus manot kai nutraukem situacija tikrai pagerejo, na taip pacioj pradzioj ji reikalo, bet dabar ji nebera tokia irzli ji nebedrasko manes noredama MP, ji kaip tik tapo nebe tokia nervinga o svelnesne prieina apsikabina bucki duodi, o anksciau tik kruties reikalaudavo.
Beje kitas pastebejimas tarkime manoji karta palikta pas anyta draske rubus ir jai tai vat man ir iskilo klausimas sakoma kad vaikas su zindymu prisirisa prie mamos ir t.t., bet kad ji MP reikalavo is kito zmogaus (ir beje ji ne taip daznai mato ta mociute) tai man persasi tokia isveda kad jai reikejo tiesiog kruties kaip soskes o jau kieno ji mano ar ne nebesvarbu
Atsakyti
Labas rytas,
ieskau pagalbos ir patarimu. mes be pienelio jau savaite. krutys kietejo, guzavosi, skaudejo visa savaite. traukiau pieneli, kad tik butu lengviau, masazavau. is principo tai padejo, bet jau trecia diena, kaip nepavyksta ismasazuot vieno guzelio. jis prie pazasties, bet toks gana pavirsinis, ne giliai krutyje. net matosi gumbas. anksciau toje vietoje tikrai guzo nebuvo, todel panasu i pieno sastova. bet tai ka man su ja daryt??? gal kuri galite patart, ar koki straipsni esat kur mate? kaip masazuot- tik glostyt ar spaust negailet? ar kokius kompresus det? tiesa, bandziau sildyt bioptron lempa, bet toks keistas jausmas, kad nuo to maust pradejo... ar jau cia reikia kreiptis profesionalu pagalbos...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo canadian: 22 kovo 2012 - 08:43
QUOTE(vikusedo @ 2012 03 21, 16:38)
Labas mamytės,

Jungiuosi ir aš į nutraukiančiųjų gretas, tiksliau mes jau nutraukėm, bet labai skausmingai.....
O pradžia mūsų buvo vasario mėnesį. nutiko taip kad tris dienas kol tėčiui nereikėjo į darbą mano mažajai neprireikė pieniuko, tai nusprendžiau kad jau tris dienas nereikėjo, tai jau gal išvis gana...  Ir po kokios savaitės prasidėjo labai didžiulis liūdesys. Mažoji, tokia jau ir mažoji - 3 metai, prašė labai, ir ieškojo to pienuko, ir verkė, ir pyko, ir mačiau kad liūdna, ir namie ir darželį, pradėjo į kelnes sysiot, ne gana to surado žaislų dėžėj čiulptuką, ir pradėjo jį traukt, niekad nereikėdavo, o va nuo MP atsisakymo prireikė, pirmas naktis taip tą soskę traukdavo, kad aš kitam kambarį girdėdavau, ir po šia diena soskė yra viskas, vakar kažkur pasimetė, tai naktį šokinėjo, liepė man surast paputi ir viskas....
Vienu žodžiu jau apie mėnuo nebegeriam pienuko, jau ji lyg ir apsiprato, dar kartais pasiglausto kaip katinėlis, bet turim traumą, kad taip drastiškai viską padarėme...- soskė tapo mamos pieno pakaitalas  verysad.gif
jei gražinčiau laiką atgal, tikrai taip nedaryčiau....dar maitinčiau, kol pati atpras, tik sunkiausia buvo tie naktiniai maitinimai, dabar naktį ramu....
mano situacija buvo irgi jau čiut ne ties "išprotėjimo riba" naktį po 3 kartus kildavo pieno, ir pietų miegui jei būdavau namie, su MB nieko nereikėdavo, užmigdavo ir tiek. Dabar ir nakčiai ir pietų užmiega pati, viena, savo kambary, be kaina to kokia....

Na kaina tai taip, bet is tikro ka daryti, man atrodo jei dar veliau, tai ir dar didesniu bedu galjo buti..mes dar vis su mp diena, nakti, itariu bus juodas stresas, bet, kad paskui lengviau bus tikrai abejociau, o, kad pati nebeims irgi abejoju o iki 5m maitint, nu tai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(canadian @ 2012 03 22, 09:42)
Labas rytas,
ieskau pagalbos ir patarimu. mes be pienelio jau savaite. krutys kietejo, guzavosi, skaudejo visa savaite. traukiau pieneli, kad tik butu lengviau, masazavau. is principo tai padejo, bet jau trecia diena, kaip nepavyksta ismasazuot vieno guzelio. jis prie pazasties, bet toks gana pavirsinis, ne giliai krutyje. net matosi gumbas. anksciau toje vietoje tikrai guzo nebuvo, todel panasu i pieno sastova. bet tai ka man su ja daryt??? gal kuri galite patart, ar koki straipsni esat kur mate? kaip masazuot- tik glostyt ar spaust negailet? ar kokius kompresus det? tiesa, bandziau sildyt bioptron lempa, bet toks keistas jausmas, kad nuo to maust pradejo... ar jau cia reikia kreiptis profesionalu pagalbos...

Kopusto lapa deti kuo greiciau. Kopustas labai gerai istraukia karsti ir prie guzu gelbsti 4u.gif
Atsakyti