Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinimo nutraukimas. 8-oji tema.

vis dar maitinu, bet jau tik vienas-du maitinimai paroj beliko, ir tie tik paryčiais ar ryte nubudus. žindymas ėjosi sakyčiau idealiai, be jokių nugraužtų spenelių, pieno sąstovių, guzų ir pan dalykų. neseniai pradėjau retinti maitinimus, nes poreikis pasidarė labai didelis, nori, atbėga, patraukia pora kartų ir toliau lekia žaist ar kažkuo užsiimt. taip pamažu liko maitinimai besimigdant ir naktį. vėliau pastebėjau, kad naktį pabudęs užmiega ir be krūties be didelių isterijų, tad ir tų maitinimų praktiškai nebeliko. o prieš daugiau nei savaitę pradėjau migdyti be krūties, tad dieną nebeliko ir šių maitinimų. na kol kas toks pereinamasis periodas šiuo klausimu, nes nors krūties ir nebeprašo, bet migdosi sunkokai dieną, nakčiai lengviau. prieš miegą atsigeria nebent vandenuko ir viskas. tad tas atjunkymas pas mus ilgas procesas, kuris tikiuosi užsibaigs savaime, nes pienelio ne kažin kas beliko. tad galbūt beliko koks mėnuo ar pora iki visiško nutraukimo.
Atsakyti
QUOTE(drugelis. @ 2013 05 24, 06:55)
Ir iš auklėtojų, ir iš daugelių maitinančių mamų esu girdėjus, kad darželyje vaikas neprašo MP, jis suvokia, kad tai kita vieta ir viskas gerai būna. Tai to ir viliuosi, nes jei manęs nebūna namie, mažylę saugo vyras, ar mama - tai ramiausiai užsupa per pietų miegelį, be jokių ašarų...  bigsmile.gif O jei jau aš namie - niekur nedingsi, turiu duoti MP, nes kitaip nieko nebus.
Kaip bebūtų, sėkmės jums  4u.gif  Svarbu kantrybės, kad kuo mažiau vaikiukas kentėtų.

maniske priziuri kartais drauge su vaikuciu panasaus amziaus, bet jos vaikutus nevalgo mp jau seniai....tai maniske isigudrino plesyti bliuske ir papo prasyt jos, tetes,mociutes ir seses papuko tiko kai rengiasi....tai manau darzeli aukletojai bliuske plesti tai jai bus nebus geda....
ale mes irgi pasiekimu turim...mp gauna tik vakare pries miega viena karta per para....praso dar rytais, kol laukan neiseinam...ir vakare apie devynias eina miegot tai pries astuonias pleso bliuskute ir klykia papa....
bet nei pries pietu miegeli, nei po jo nebepraso....
Atsakyti
Sveikos, mamos, prašysiu patarimų, nes nebežinau, kaip elgtis doh.gif Dukrytei 1 m. 1mėn., iki šiol maitinau krūtim ir viskas puikiai sekės, tik sumąsčiau sau problemą - mano mažajai žindymas = miegas, iki šiol viskas buvo žiauriai patogu - pažinda dukrytė 10 min ir miega, belieka tik į lovytę perkelt, jokių supimų ir migdymų, žiemą antro dienos miegelio užmigdavo kieme vežime stumdoma ir nereikėdavo pienelio. Atšilus orams kieme nebeužmiega, todėl gaunas, kad miegelis 2 k/per dieną su MP...paskaičiau internete, pamąsčiau, ir nutariau, kad laikas po truputį atpratint dukrą nuo pieno, o tiksliau - nuo to įpročio užmigt žindant...bandau taikyt Panthley metodą, 4 dienas bandau...gaunas taip, kad migdymas užtrunka vietoj 10 min - 40, o šįvakar dukra jau verkė, nes jau nelabai gaunas prie papuko užmigt (atseit, to ir siekiau), o kitaip nemoka...ir nešiojau (nors tai ne išeitis), bet spirias, bando ištrūkt, malas, ir savo lovoj migdžiau, ir jos lovytėj - stojas, muistos, išsiblaško ir gana, nuvargus, prisikūkčiojus užmigo PO 2 VALANDŲ MNIGDYMO (nors miegelio laaabai norėjo) .aš jaučiuosi žiauriai negerai, nes kantrybės tiek neturiu, ir vaiko virkdyt nenoriu, ir t.t....pati suvokiu, kad mano dukrai papuko ne tiek dėl pieno, kiek dėl miego reikia, aš tikrai mielai ir toliau nesukčiau sau galvos ir žindyčiau, bet bijau, kad vėliau bus dar sunkiau ją nuo to atpratint, juk niekas negali garantuot, kad iki 2 metų kol eisiu į darbą natūraliai dukra pati atsisakys krūties ir užmigs be jos... Gal galėtumėt kažką patart?? iš anksto ačiū visoms wub.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(auguste.v @ 2013 05 31, 22:53)
Sveikos, mamos, prašysiu patarimų, nes nebežinau, kaip elgtis doh.gif  Dukrytei 1 m. 1mėn., iki šiol maitinau krūtim ir viskas puikiai sekės, tik sumąsčiau sau problemą - mano mažajai žindymas = miegas, iki šiol viskas buvo žiauriai patogu - pažinda dukrytė 10 min ir miega, belieka tik į lovytę perkelt, jokių supimų ir migdymų, žiemą  antro dienos  miegelio užmigdavo kieme vežime stumdoma ir nereikėdavo pienelio. Atšilus orams  kieme nebeužmiega, todėl gaunas, kad miegelis 2 k/per dieną su MP...paskaičiau internete, pamąsčiau, ir nutariau, kad laikas po truputį atpratint dukrą nuo pieno, o tiksliau - nuo to įpročio užmigt žindant...bandau taikyt Panthley metodą, 4 dienas bandau...gaunas taip, kad migdymas užtrunka vietoj 10 min - 40, o šįvakar dukra jau verkė, nes  jau nelabai gaunas prie papuko užmigt (atseit, to ir siekiau), o kitaip nemoka...ir nešiojau (nors tai ne išeitis), bet spirias, bando ištrūkt, malas, ir savo lovoj migdžiau, ir jos lovytėj - stojas, muistos, išsiblaško ir gana, nuvargus, prisikūkčiojus užmigo PO 2 VALANDŲ MNIGDYMO (nors miegelio laaabai norėjo) .aš jaučiuosi žiauriai negerai, nes kantrybės tiek neturiu, ir vaiko virkdyt nenoriu, ir t.t....pati suvokiu, kad mano dukrai papuko ne tiek dėl pieno, kiek dėl miego reikia, aš tikrai mielai ir toliau nesukčiau sau galvos ir žindyčiau, bet bijau, kad vėliau bus dar sunkiau ją nuo to atpratint, juk niekas negali garantuot, kad iki 2 metų kol eisiu į darbą natūraliai dukra pati atsisakys krūties ir užmigs be jos... Gal galėtumėt kažką patart?? iš anksto ačiū visoms wub.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif

Angliškai skaitot? Yra straipsniukas apią šį metodą, kodėl kai kuriems vaikams šis metodas neveiksmingas.
http://www.babysleep...nt-always-work/
Straipsnio esmė - NE išmokinti vaiką užmigti be krūties, bet vieną įprotį (migdymą su krūtimi) pakeisti kitu ilgalaikiu įpročiu.

O jeigu atsakant į šią temą - atrodo pavyko atpratinti mano berniuką nuo papo. Ši naktis buvo pirma be pieno, reikia tik toliau laikytis smile.gif o ir procesas atpratinimo buvo gana ilgas - iš pradžių nuėmiau dieninį maitinimą prieš pietų miegą,paskui vakarinį, o va neseniai pradėjau mažinti naktinius maitinimus ir šiąnakt galiausiai ir patį paskutinį maitinimą nuėmiau. Migdymas trunka tiek pat laiko kiek ir anksčiau su papu t.y. jeigu anksčiau per pietus užmigdavo per pusvalandį, tai ir dabar panašiai, vakarinis migdymas trunka apie valandą. O naktį atsikėlęs paverkia ir pats užmiega arba pasūpu su pagalve.
Visko buvo ir riksmų, ir mušimų (jeigu ką - čia mane mušė lotuliukas.gif ), ir bėgimo iš lovos. Atpratinimas užtruko ~1.5-2 mėnesius.
Dabar, kad užmigtų miegelio, reikia arba supti, arba dainuoti lopšines. Supu atsigulusi, vaiką pasidedu ant savęs. Taip daug lengviau negu supti ant rankų.
Nuo MP teko atpratinti du vaikus smile.gif Dukrą atpratinau 1m.10 men (su ja buvo daug paprasčiau, pasakiau, kad pienukas išėjo pas draugės leliuką ir to užteko), o va sūnus tuoj bus 1m.8 men, ir su juo teko pavargti, nes labai jau prie papo prisirišęs buvo, bet nebuvo taip baisu, kaip įsivaizdavau. Kaip jau buvo čia rašyta - mamai reikia tik tvirto nusistatymo baigti maitinti ir atjunkyti palengva.
Atsakyti
QUOTE(Ugile @ 2013 06 02, 14:50)
Angliškai skaitot? Yra straipsniukas apią šį metodą, kodėl kai kuriems vaikams šis metodas neveiksmingas.
http://www.babysleep...nt-always-work/
Straipsnio esmė - NE išmokinti vaiką užmigti be krūties, bet vieną įprotį (migdymą su krūtimi) pakeisti kitu ilgalaikiu įpročiu.

O jeigu atsakant į šią temą - atrodo pavyko atpratinti mano berniuką nuo papo. Ši naktis buvo pirma be pieno, reikia tik toliau laikytis smile.gif o ir procesas atpratinimo  buvo gana ilgas - iš pradžių nuėmiau dieninį maitinimą prieš pietų miegą,paskui vakarinį, o va neseniai pradėjau mažinti naktinius maitinimus ir šiąnakt galiausiai ir patį paskutinį maitinimą nuėmiau. Migdymas trunka tiek pat laiko kiek ir anksčiau su papu t.y. jeigu anksčiau per pietus užmigdavo per pusvalandį, tai ir dabar panašiai, vakarinis migdymas trunka apie valandą. O  naktį atsikėlęs paverkia ir pats užmiega arba pasūpu su pagalve.
Visko buvo ir riksmų, ir mušimų (jeigu ką - čia mane mušė  lotuliukas.gif ), ir bėgimo iš lovos. Atpratinimas užtruko ~1.5-2 mėnesius.
Dabar, kad užmigtų miegelio, reikia arba supti, arba dainuoti lopšines. Supu atsigulusi, vaiką pasidedu ant savęs. Taip daug lengviau negu supti ant rankų.
Nuo MP teko atpratinti du vaikus smile.gif Dukrą atpratinau 1m.10 men (su ja buvo daug paprasčiau, pasakiau, kad pienukas išėjo pas draugės leliuką ir to užteko), o va sūnus tuoj bus 1m.8 men, ir su juo teko pavargti, nes labai jau prie papo prisirišęs buvo, bet nebuvo taip baisu, kaip įsivaizdavau. Kaip jau buvo čia rašyta - mamai reikia tik tvirto nusistatymo baigti maitinti ir atjunkyti palengva.

Sveikos, dziaugiuosi uz visas kam po truputi pavyksta kelione link atjunkimo 4u.gif . Po truputi judame ir mes,nors laaaaaaaaaaaaaaaaaaaabai sunkiai. Kaip kau rasete yra ir musimusi ir kandziojimusi ir stumdymusi ir lipimo is lovos. As jau galvojau mes vieni taip kvailiojame.Bet manau po truputi judame i prieki. Jau kartais ne taip audringai reaguoja, slepiasi kai gedina viresnis brolis ir sese, geria tik uzmiegant ir pariciui. Uztat nauja bajeri sugalvojo - kai negeria reikia rankose laikyti arba glostyti (.). Mane tai jau erzina. Ber gal viskas po biski, nustos gerti pienuka, po to neduosiu (.) glostyti, negaliu gi visko atimti.
Atsakyti
pas mus irgi buvo ir tebėra dar visko. viena diena su užmigimais būna superinė, o kita tikras išbandymas. jau 2 savaitės migdomės be (.). pirmą savaitę buvo diena, kai dvi valandas klykė, jau net vyrą kviečiausi namo, nes kai esam abu, mažius kažkaip staiga nurimsta ir ramiai paguli, galiausiai užmiega. o šiaip dar būna paverkia, bet jau neilgai. turim tokį grojantį mėnuliuką, tokia rami lopšinė ten groja, tai jis jo vis klauso. pasaką paskaitau jeigu nori, arba šiaip ištorijų kokių prikuriu. turim tokią tradiciją einant iš parko namo nueit duot valgyt ančiukams prie prūdelio, tai apie tuos ančiukus pasakoju, kokie geri draugai jie su mažiuku, kaip reikia, kad jis pailsėtų ir pan.
kol midydavosi su papuku, nuo kažkur 1 metų neužmigdavo vežime, o dabar jau kelinta diena iš lauko parsivežu smigusį. taip ir mašinoj užmiega, nors anksčiau paplyšaudavo.
o šiaip užmigimas su krūtimi yra normalus dalykas, nors ir ne visi žindomi vaikai taip migdosi. bet yra tokių vaikučių, kuriems tai būtina, jie nusiramina ir ramiai užsnūsta. ir dažniausiai taip būna iki visai atjunkoma. tik pati esu iš tų mamų, kurią būtent tai privedė prie apsisprendimo baigti maitinti. dar vis turim rytinį valgymą, bet jau ten tik žaidimas. tik man dabar sunkoka dėl to, kad anksti keliasi. anksčiau priplempdavo dar to pienuko ir užmigdavo, o dabar jau nebemiega ir keliasi prieš 7 arba šiek tiek po.
Atsakyti
QUOTE(Tanite @ 2013 06 03, 11:51)
pas mus irgi buvo ir tebėra dar visko. viena diena su užmigimais būna superinė, o kita tikras išbandymas. jau 2 savaitės migdomės be (.). pirmą savaitę buvo diena, kai dvi valandas klykė, jau net vyrą kviečiausi namo, nes kai esam abu, mažius kažkaip staiga nurimsta ir ramiai paguli, galiausiai užmiega. o šiaip dar būna paverkia, bet jau neilgai. turim tokį grojantį mėnuliuką, tokia rami lopšinė ten groja, tai jis jo vis klauso. pasaką paskaitau jeigu nori, arba šiaip ištorijų kokių prikuriu. turim tokią tradiciją einant iš parko namo nueit duot valgyt ančiukams prie prūdelio, tai apie tuos ančiukus pasakoju, kokie geri draugai jie su mažiuku, kaip reikia, kad jis pailsėtų ir pan.
kol midydavosi su papuku, nuo kažkur 1 metų neužmigdavo vežime, o dabar jau kelinta diena iš lauko parsivežu smigusį. taip ir mašinoj užmiega, nors anksčiau paplyšaudavo.
o šiaip užmigimas su krūtimi yra normalus dalykas, nors ir ne visi žindomi vaikai taip migdosi. bet yra tokių vaikučių, kuriems tai būtina, jie nusiramina ir ramiai užsnūsta. ir dažniausiai taip būna iki visai atjunkoma. tik pati esu iš tų mamų, kurią būtent tai privedė prie apsisprendimo baigti maitinti. dar vis turim rytinį valgymą, bet jau ten tik žaidimas. tik man dabar sunkoka dėl to, kad anksti keliasi. anksčiau priplempdavo dar to pienuko ir užmigdavo, o dabar jau nebemiega ir keliasi prieš 7 arba šiek tiek po.

Sveika, pas mus irgi kelimaisi paankstejo. Keliasi apie 6 doh.gif doh.gif doh.gif , o nuo 4 vis malasi, tai kazkoks košmaras, miego normalaus neturiu nei as nei mažius. O kai nepailsėjes tai ir diena visai nikvakes buna- prasideda ožiai... Nežinau kiek dar tai tesis...
Atsakyti
QUOTE(vilka11 @ 2013 06 03, 18:03)
Sveika, pas mus irgi kelimaisi paankstejo. Keliasi apie 6  doh.gif  doh.gif  doh.gif , o nuo 4 vis malasi, tai kazkoks košmaras, miego normalaus neturiu nei as nei mažius. O kai nepailsėjes tai ir diena visai nikvakes buna- prasideda ožiai... Nežinau kiek dar tai tesis...

Reikia tiketis susitvarkys greitai. Maniskis irgi dabar anksciau keliasi. Jeigu anksciau keldavosi ~8, tai dabar 6.30-7 doh.gif ir dar toks zirzalas pasidares g.gif MP praso paryciais ~5 val, o jau savaite kaip MP negauna. Pabliauna, pabliauna, isikimba i papa ir vel bezyzdamas uzmiega. As jau irgi noreciau, kad pradetu normaliai miegoti, bet vis tiek keliasi per nakti 3 kartus, tik gerai, kad vel greitai uzmiega.
Atsakyti
QUOTE(Ugile @ 2013 06 07, 08:30)
Reikia tiketis susitvarkys greitai. Maniskis irgi dabar anksciau keliasi. Jeigu anksciau keldavosi ~8, tai dabar 6.30-7  doh.gif ir dar toks zirzalas pasidares  g.gif MP praso paryciais ~5 val, o jau savaite kaip MP negauna. Pabliauna, pabliauna, isikimba i papa ir vel bezyzdamas uzmiega. As jau irgi noreciau, kad pradetu normaliai miegoti, bet vis tiek keliasi per nakti 3 kartus, tik gerai, kad vel greitai uzmiega.

nakti mano jau miega thumbup.gif net neprisimena papo.....
o vat diena vis niekaip nepamirsta praso,rubus pleso,staugia,musas....nors diena jau seniai negauna....gauna tik vakarais prs miegaa...nes isivaizduoju,kaip nakciai be papo uzmigdyti...patarkit....
Atsakyti
Sveikos, mamos,

Pribrendo ir man sitas reikalas - baigti pieno proceduras. Kol dar nedirbau, kazkaip buvo galima gyventi, bet dabar naktinis zindymas po 10 kartu mane pribaige. Jauciu, kad miegu darbe, kad susikaupti negaliu, pamirstu, ka man pries kelias minutes sake. Gana.
Bandysiu migdyti ji su teciu, o pati kitame kambaryje, oi kaip bijau, kaip prasides nakti gailus verkimas unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(liaudija @ 2013 06 14, 10:22)
Sveikos, mamos,

Pribrendo ir man sitas reikalas - baigti pieno proceduras. Kol dar nedirbau, kazkaip buvo galima gyventi, bet dabar naktinis zindymas po 10 kartu mane pribaige. Jauciu, kad miegu darbe, kad susikaupti negaliu, pamirstu, ka man pries kelias minutes sake. Gana.
Bandysiu migdyti ji su teciu, o pati kitame kambaryje, oi kaip bijau, kaip prasides nakti gailus verkimas  unsure.gif

siap gal ir nebus....as meciau naktimis kelias nakteles teko raminti,glostyti, bet labai greit priprato kad reikia pamirsti pieniuka nakciai....

as jau is vis meciau maitint...paskutinis kartas buvo pries miega...po keliu savaiciu nutraukia ir ta malonuma, bet labai nustebau....kai meciau is vis maitint net nebesipraso nei musas, nei ka....kartais dar prisimena sako papa, bet neduodi ir baigias nera jokiu isteriju,kaip buvo anksciau...o baigiau maitint,nes nebeturejau kantrybes...buvom poliklinikoje tai prie visu zmoniu pleso rubus,rekia.nebeturejau kantrybes ta ta diena jau supykau ir nusprendziau mesti isvis,ir to vienintelio karto nakciai nebeduot...pirma nakti reikejo supti lovytei,antra pati gulejau salia ir dainavau lopsine,o trecia nieko nereikejo atsigule vartes vartes ir ziuriu jau uzsimerke akytes....
Atsakyti
pas mus kelios dienos kažkokia velniava. nzn ar dantys vaikui, ar kas, buvo pora kartų temperatūra sukilus, be slogos ar kosulių, bet naktį nubunda, rėkia, inkščia net, na matosi, kad skauda kažką. tai dėl tų negalavimų noras papuko padidėjo maksimaliai. dabar "am" nori dažnai, nors jau kuris laikas užtekdavo vieno kartuko nubudus ryte. ir besimigdant jau užsimano. neduodu, nes taip grįšim į pradinį tašką ir vėl bus daina iš naujo. o migdėsi šiandien dieną laaabai sunkiai, su verksmais, nors miego norėjo. sunkiai kažkaip įsivažiuojam žiūriu, arba aš kažką ne taip darau.
Atsakyti