Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinimo nutraukimas. 8-oji tema.

QUOTE(skrite @ 2013 03 19, 15:33)
O mums pirmas rytas, kai maziukas atsikele su sypsena, o ne su asaromis.

Neketinu "pamokslauti", bet šiaip smalsu, kodėl tokį mažiuką jau atjunkot? g.gif
Atsakyti
QUOTE(drugelis. @ 2013 03 19, 21:07)
Neketinu "pamokslauti", bet šiaip smalsu, kodėl tokį mažiuką jau atjunkot?  g.gif

Deja, bet neuzilgo turiu iseiti i darba, o darbas tokio pobudzio, kad su zindymu nesuderinsiu verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(deimina12 @ 2013 03 17, 19:17)
gerb FLIKA, jei visi tik skaitytu ir nediskutuotu, forumas netektu prasmes
prasau jusu pagalbos, bei patarimo, o ne patikslinimo, kad atsakymai i man rupimus klausimus kazkur...kazkur yra. .

Nereikia čia tų "Gerb" hihihi.gif irnesakyk.gif
Kiekviena žiūrim iš savo varpinės wink.gif
Atsakyti
QUOTE(skrite @ 2013 03 20, 10:33)
Deja, bet neuzilgo turiu iseiti i darba, o darbas tokio pobudzio, kad su zindymu nesuderinsiu  verysad.gif

Labai gaila, kai mamos anksti turi grizti i darba, kai vaikams jos labai reikalingos. Man irgi i darba jau uz nepilno menesio. Kol kas nuuinkti nelabai sekasi, labai jau man sunelio gaila, nors jam jau beveik dveji. Daug ka supranta , bandau apmazinti tuos begalinius valgymus nakti, gal graziuoju pavyks susitarti. Jau kai ka ir pradeda lyg suprasti. Siandien kelesi tik 3 kartus, tai jau pazanga. Pirma prabudima bandziau neduoti, tai verkt bande , tuomet ejau susitarimo link - sakau: tik truputi, gerai? Daviau , biski pagere, tuomet sakau, jau uztenka, jis pliumpt ant kito sono ir pradejo snausti. Antra karta biski pazyze, bet visaip raminau, sakiau pienukas miega ir bus tik rite, kazkaip aprimo ir uzmigo.Trecia karta teko truputi duoti. Bet mums jau pazanga, ne noreciau nutraukti naktini maitinima, kadangi i darba. O darbas paromis, kitaip lelius negaus pienuko, o dar ir mamos nebus, jam bus perdaug skausminga. Gal ir jums kaip nors pavyktu suderinti darba ir maitinima? Nesu MP fanatike, tik puikiai suprantu kaip sunku be mp leliukui, ne dar labaiiii .. mazas ir nesupranta kodel jam mama neduoda to, kas atrodo jam pats svarbiausias dalykas. Pet tai jusu pasirinkimas. As bandysiu po truputuka, kaip nors isspresti si reikialiuka. Nors vaikas jau didelis, labai jam daug dziaugsmo MP suteikia, bet susitarimo pagalba kaip nors prieisime si finisa.
Sekmes ir kantrybes jums nuosirdziai linkiu smile.gif
Atsakyti
Nežinau, ar kam padės, bet pasidalinsiu. Kai sūnui suėjo metukai, maitinimas padažnėjo ir dieną, ir naktį. Kartais kas pusvalandį ar net dažniau.

Vieną dieną pribrendau atimti naktinius maitinimus. Nebuvau nuvargusi dėl jų dažnumo, bet vaikas miega su manimi, tai vienintelis ko norėjau - išsitiesti lovoje. Nutarėm, kad visa tai bus mamos ir vaiko reikalas, tėtis nesikiš, o tiesiog bus šalia.

Taigi pirmą naktį pabudusiam nedaviau pieno, o nešiojau - valandą, pusę, kėlėsi dažnai, nuo rankų paguldytas į lovytę vėl prasibudindavo. Pirmos naktys buvo sunkios, bet po kokios savaitės jis pradėjo lengviau užmigti, berods jau ketvirtą naktį išmiegojo pilnai, užteko tik paglostyti. Dar po savaitės, jis jau nebenorėjo būti nešiojamas - norėdavo būti paimtas, priglaustas ir jau pats rodydavo į lovą, kad paguldyti. Pieno naktį nustojo prašyti jau po poros naktų. Didelių ašarų nebuvo, tiesiog būdavo sunku užmigti pačiam. Dieną ir dabar užmiega tik su krūtim.

Dabar jau pora mėnesių, kaip negauna pieno naktim, naktys visokios - išmiega ir pilnai, ir keliasi kas pora valandų. Priklauso nuo dienos - jeigu trūksta dienos miegelio, kilnojasi dažnai.

Esminė klaida, kurią padariau, ir siūlyčiau jums nedaryti - pirmomis naktimis, kurios buvo pačios sunkiausios, rytai atrodė be galo tolimi. Anksčiausiai pieno daviau septintą ryto. Toks ir liko režimas - kaip styga keliasi ir prašo tokiu metu pieno. Todėl atlaikykite iki galo - nemaitinkite iki tada, kada norite, kad jau tikrai vaikas keltųsi ryte.

Dabar mūsų didžiausia bėda - kaip užmigti dienos miegui ir nakčiai be krūties. Atrodo, neįmanoma...
Sėkmės!
Atsakyti
QUOTE(vilka11 @ 2013 03 20, 18:12)
Labai gaila, kai mamos anksti turi grizti i darba, kai vaikams jos labai reikalingos. Man irgi i darba jau uz nepilno menesio. Kol kas nuuinkti nelabai sekasi, labai jau man sunelio gaila, nors jam jau beveik dveji.
Sekmes ir kantrybes jums nuosirdziai linkiu smile.gif

Mano atveju reikia rinktis arba zindymas arba darbas. Sirdis pasirinktu zindyma, buvima su vaiku iki mokyklos, gimdyma viena vaikuti po kito, bet bet bet.... gyvenimas yra toks, kad dar reikia ir tureti is ko pavalgyti, kur gyventi ir tuos vaikucius islaikyti.
Na as stengiuosi nedaryti is to problemos, kitiems buna ir blogiau. As laiminga, kad turejau galimybe zindyti NET iki beveik 9 men.
O del to kad pienas vaikuciui yra visas pasaulis tai nesutkciau, devyniu menesiu vaikelis tai ne naujagimis.
Va kad mama jam visas pasaulis tai sutinku smile.gif

Ir jums sekmes ir istvermes 4u.gif

Deimina, kaip jusu nakteles slenka?
Papildyta:
QUOTE(Eglute22 @ 2013 03 20, 19:57)
Dabar mūsų didžiausia bėda - kaip užmigti dienos miegui ir nakčiai be krūties. Atrodo, neįmanoma...
Sėkmės!

Man tai labai padejo supama lovyte. Iki tol irgi tik ant kruties uzmigdydavau.
Dabar paguldau i lovyte, pasupuoju, na ir kazkaip iminga. Pirma savaite tai uzmigdavo maksimum 20 minuciu, bet as ji neversdavau daugiau, bet po to vis ilgejo ilgejo tas miegelis, dabar ismiega apie 2 val. Kas man pries menesi butu pasakes, kad taip bus, buciau nepatikejus smile.gif

As pirmiau ismokiau dienini miegeli be kruties miegoti, ir kai jau ramiai su tuo susitvarkem, tada emiausi naktinio.

Dabar nakti keliasi tris kartus, bet uztenka ideti ciulptuka, duoti ranka jam palaikyti, ir vel miega.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo skrite: 21 kovo 2013 - 10:04
sveikos
na jau 6 paros be pieno, galiu jau drasiai sakyti, kad nujunkiau maze
pabudimu rezimas naktimis nesikeicia, kazkaip vis taip pat keliasi , skirtumas tik tas, kad dabar jau keliames tik pasisupti, o ne pieno gerti
dideliai mano nuostabai pietu miego jau bandem migdytis supamoje lovyteje (kuri iki siol buvo kaip maniezas zaidimams), o vakar tiesiog gulejjau salia ir ji uzmigo...
nakti jau ~4 valandas ismiega be prabudimu, o man tai nerealu 4 val nepertraukiamo miego, jauciuosi visai kitaip, o ir ji matau kad labiau pailsejusi buna
Atsakyti
Na mamytes, kai sekasi , kur dingote? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Flika @ 2013 03 11, 17:52)
Parašykite kaip sekėsi..Sėkmės!!

O sekėsi visai neblogai. 1 val. nakties pabudo, tai dar daviau pienelio ir po to miegojom abi apsikabinusios, mažoji miegojo kartais sudejuodama, kai pabusdavo tiesiog paniūniuodavau ar nugarytę paglostydavau. Na, o mama praktikškai nemiegojo, bet čia jau tikriausiai nervai verysad.gif , be to visą naktį mažoji plaukus čiupinėjo, suko tarp pirštų. O ryte pabudus ir ligoninėje viskas klojosi puikiai.
Atsakyti
O kaip tos mamytės, kur užsienyje reikia išeit į darbą nuo 6 mėn. Jeigu pasaulinė sveikatos organizacija rekomenduoja maitinti bent iki 1metų ir dar net ilgiau. Juk iš darbo nelakstysi kas 2 val... O jeigu Vilniuje, tai ir kamščiai nemaži.
Atsakyti
QUOTE(ziviliuk @ 2013 04 04, 17:00)
O kaip tos mamytės, kur užsienyje reikia išeit į darbą nuo 6 mėn. Jeigu pasaulinė sveikatos organizacija rekomenduoja maitinti bent iki 1metų ir dar net ilgiau. Juk iš darbo nelakstysi kas 2 val... O jeigu Vilniuje, tai ir kamščiai nemaži.

Na jo .........
Bet uzsienyje, bet jau dauguma saliu, kad ir mama gan anksti iseina i darbeli parupina aukle, darzeli, arba mama dirba puse darbo dienos, begale lankstumo, ko pas mus nera................, na gal tik popieriuje, bet darbdaviai to nenori matyti, o ir mamos bijo...As irgi labai net sutikciau dirbti po 4 val val. ben dar meteliu, kol lelius paaugs, bet deja...............teks dirbti po 24 doh.gif
Atsakyti
Teises su realybe ne visada sutampa schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo liaudija: 05 balandžio 2013 - 14:47