Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinimo nutraukimas. 8-oji tema.

QUOTE(Avytė kvadratu @ 2013 03 07, 15:46)
biggrin.gif Tai ir aš kaip katė dabar naktim - ir taip išsidrebiu, ir kitaip. Pagaliau šonai nebeskauda iš ryto nuo prisitaikėliško gulėjimo  biggrin.gif . Metai ir trys mėnesiai naktinių maitinimų, užteks jau. Su dieniniais beveik visai nevargina, tik kartais nesmagu, kad ir prie svečių kada susigalvojus kariasi ant kelių ir plėšia bliuskes  doh.gif

Bliuskių jis man niekad neplėšė, tik prieina ir rimtu, susirūpinusiu veiduku "mamam" biggrin.gif
Dinos metu jau irgi mažiau reikia MP, bet ateina vakaras,naktis doh.gif Tik jis įdomiai atsisakė ir neeima kairio (.Y.) ir jau turbūt kokie keli mėnesiai maitinu tik iš dešinio..Nors aname paspaudus bėga MP, bet neima nors tu ką..džiaugiuos nors tuo, kad kairiosios krūties nei skaudėjo nei ką..
Laukiu ir aš kada skersa lovos miegosiu biggrin.gif
Atsakyti
Gal aš čia ne visai į tą temą, bet nežinau, kaip geriau padaryti. Mus žada operuoti ir prieš operaciją nuo 24 val. iki operacijos (žada ryte) negalima nieko valgyti ir gerti, o mes naktim labai mėgstam gerti ir vandenuką, ir pienuką (maždaug kas 2 val.). Nežinau, kaip reiks išlaikyti iki operacijos unsure.gif Gal kas ką nors patartų.
Atsakyti
QUOTE(famille @ 2013 03 08, 14:25)
Gal aš čia ne visai į tą temą, bet nežinau, kaip geriau padaryti. Mus žada operuoti ir prieš operaciją nuo 24 val. iki operacijos (žada ryte) negalima nieko valgyti ir gerti, o mes naktim labai mėgstam gerti ir vandenuką, ir pienuką (maždaug kas 2 val.). Nežinau, kaip reiks išlaikyti iki operacijos unsure.gif Gal kas ką nors patartų.

O kiek jums laiko?! g.gif
Teisingiausia pasikonsultuoti su medikais, juk žinoma, kad sunku bus vaiką išlaikyti nevalgiusį, negėrusį visą parą...Kiek žinau užtenka kartais 12 val iki operacijos..Manau Jums verčiau susisiekti su medikais ir pasiteirauti..Nes mes galim ir neteisingai patarti..
Atsakyti
QUOTE(Flika @ 2013 03 09, 11:17)
O kiek jums laiko?! g.gif
Teisingiausia pasikonsultuoti su medikais, juk žinoma, kad sunku bus vaiką išlaikyti nevalgiusį, negėrusį visą parą...Kiek žinau užtenka kartais 12 val iki operacijos..Manau Jums verčiau susisiekti su medikais ir pasiteirauti..Nes mes galim ir neteisingai patarti..

Mums 1.5 m. Mums ir liepė v.chirurgas tiek nevalgyti, tai nuo 24 val. iki ryto ir gaunasi iki 12 val. Bet vis tiek bus labai labai sunku...
Atsakyti
Sveikos gyvos , mamos,
Atsiprašau, jei jau bus apie tai kalbėta, bet pakolkas nelabai turiu laiko skaityti visų temų, tad visgi pasiklausiu jūsų patarimų, tikiuosi kas bus su tuo susidūręs smile.gif
Mano bernužėliui 1m.8mėn. Žindau maždaug 3-4kartus per parą. Kartą prieš pietų miegelį, prieš naktinį miegelį ir naktį apie du tris kartus. O būna tokių naktų, kad žinda kone kas valanda. Norėčiau pradėti nujunkyti. Pirmiausia turbūt dėl to, kad taip pasakė jau du medikai. Kraujo tyrimas rodo, kad yra per mažai leukocitų. Nuolat kimba moteriškos bėdelės, o normaliai išsigydyti neina, nes daugelio vaistų žindant negalima (ginekologės teigimu). O ir aš pati nenoriu prikimšti chemijos į pienelį ir juo maitinti savo vaiką. Nekalbu apie aplinkinių spaudimą ir tyčiojimąsi, kad tokį "arklį" maitinu. Jau nebereaguoju į tas kalbas. Tiesiog tie žmonės man atrodo neišprusę ir tiek. Pati žinau visus teigiamus žindymo aspektus. Bet ėmiau ir susirūpinau, kai man pasakė, kad jei noriu sustiprinti organizmą, turiu nutraukti žindymą.
Tad pirmas klausimas būtų toks: Ar išties dėl sveikatos būsenos reikia nutraukti žindymą? Ar iš tiesų žindymas sekina organizmą?
Ir antras klausimas: kokiu būdu nujunkyti tokio amžiaus vaiką?
Mano sūnus labai užsispyręs ir labai labai prisirišęs prie pienelio. Pienelio nedavimas jam tolygu mamos nemeilei. Jau bandžiau ne kartą sakyti, kad gal nereikia pieniuko, gal kitą kartą, kad jau didelis, tai sulaukdavau tokių širdį veriančių ašarų ir isterijų,kad elementariai negalėjau kankinti vaiko.
Ačiū už atsakymus smile.gif
Papildyta:
QUOTE(famille @ 2013 03 09, 14:25)
Mums 1.5 m. Mums ir liepė v.chirurgas tiek nevalgyti, tai nuo 24 val. iki ryto ir gaunasi iki 12 val. Bet vis tiek bus labai labai sunku...

Sveikutė,
O kokia operacija bus?
Mano sūnų operavo du kartus. Operacija irgi vyko iš ryto (apie 9-10val). Kieto maisto liepė neduoti nuo vakaro, pasakiau,kad žindau ir maniškis valgo naktį daug kartų. Tai leido paskutinį kartą pažindyti 3 val. Kad būtų bent 5 val iki operacijos. Mamos pienelis juk labai lengvai ir greitai susivirškina. Bet aišku dar daug kas priklauso nuo to, kokia operacija.
Atsakyti
QUOTE(meskiuke_mini @ 2013 03 09, 14:39)
Sveikutė,
O kokia operacija bus?
Mano sūnų operavo du kartus. Operacija irgi vyko iš ryto (apie 9-10val). Kieto maisto liepė neduoti nuo vakaro, pasakiau,kad žindau ir maniškis valgo naktį daug kartų. Tai leido paskutinį kartą pažindyti 3 val. Kad būtų bent 5 val iki operacijos. Mamos pienelis juk labai lengvai ir greitai susivirškina. Bet aišku dar daug kas priklauso nuo to, kokia operacija.

Dabar operacija nesunki, ims biopsiją, bet gyd.liepė neduoti net pienuko, nes bus bendra nejautra, tai net nežinau ar galiu keisti...Įtariu reiks kažkaip atlaikyti tą naktį, bet įtariu bus labai sunku, labai jau verks verysad.gif
O kaip jūsiškis be pienuko išgyveno?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo famille: 09 kovo 2013 - 17:31
QUOTE(famille @ 2013 03 09, 18:31)
Dabar operacija nesunki, ims biopsiją, bet gyd.liepė neduoti net pienuko, nes bus bendra nejautra, tai net nežinau ar galiu keisti...Įtariu reiks kažkaip atlaikyti tą naktį, bet įtariu bus labai sunku, labai jau verks verysad.gif
O kaip jūsiškis be pienuko išgyveno?

Mano sūnui irgi buvo bendra nejautra, operacija 2 valandas truko...Bet pienelio 3 val nakties leido duoti...Matyt priklauso dar ir nuo chirurgų. O šiaip nebuvo labai sunku, nes užsistačiau žadintuvą 3 val kad pamaitinti, o tada jis toliau miegojo. Pabudo po poros val,bet sugebėjau užsupt, o paskui anksti ryte kėlėmės ir važiavom į klinikas. Va ten jau buvo blogiau, nes vaikui ir svetima aplinka, ir valgyt nori, žodžiu buvo košmaras...Tada jį užmigdė man ant rankų, išvežė į operacinę, ten davė pilną narkozę ir parvežė tik po poros val. Vaikas po operacijos valandą laiko nesigaudė, klykė, nors neleido maitinti, vistiek maitinau...Bet čia pagal situaciją. Kaip sakė chirurgas, kai vaikas po operacijos jau atsimerkęs, reaguoja į aplinką,tada ir galima pamaitinti, bet vistiek yra tikimybė,kad gali apsivemti...Bet viskas praėjo gerai.
Linkiu jums didžiausios stiprybės! 4u.gif
Atsakyti
Na, 24 val labai ilgas laiko tarpas bet kuriam žmogui, ypač vaikui..Manau jei neduosi nieko 12val nieko nenutiks..Galbūt daktarai nori apsisaugoti nuo pabudimo iš narkozės.. g.gif Gert neduok kokios 5 val iki operacijos..
Atsakyti
QUOTE(Flika @ 2013 03 09, 21:04)
Na, 24 val labai ilgas laiko tarpas bet kuriam žmogui,  ypač vaikui..Manau jei neduosi nieko 12val nieko nenutiks..Galbūt daktarai nori apsisaugoti nuo pabudimo iš narkozės.. g.gif Gert neduok kokios 5 val iki operacijos..

Ne 24 val., o nuo 24 val. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(famille @ 2013 03 10, 18:17)
Ne 24 val., o nuo 24 val. smile.gif

Ne taip supratau tuomet ax.gif
Tada lengviau manau neduoti gerti. Juk vaikas jau ne leliukas, tad reikia bandyti..Arba jei jau labai norės duoti nedidelį gurkšniuką atsigerti..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Flika: 11 kovo 2013 - 12:19
QUOTE(Flika @ 2013 03 11, 12:17)
Ne taip supratau tuomet ax.gif
Tada lengviau manau neduoti gerti. Juk vaikas jau ne leliukas, tad reikia bandyti..Arba jei jau labai norės duoti nedidelį gurkšniuką atsigerti..

Tai taip ir bus - bandysim. Tik vis lengviau, kai jau kažkam taip buvo ir kažkaip susitvarkė, ir mes niekur nedingsim - turėsim susitvarkyti.
Ačiū visoms!
Atsakyti
QUOTE(famille @ 2013 03 11, 15:46)
Tai taip ir bus - bandysim. Tik vis lengviau, kai jau kažkam taip buvo ir kažkaip susitvarkė, ir mes niekur nedingsim - turėsim susitvarkyti.
Ačiū visoms!

Parašykite kaip sekėsi..Sėkmės!!
Atsakyti