Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinimo nutraukimas. 8-oji tema.

QUOTE(Parduotuke @ 2012 03 09, 22:29)
Mergaites, as ir noriu paprasyti jusu patarimo,kaip man nutraukti zindyma. O mano mergaitei 1 m. 2 men., diena stengiuosi jau neduoti, nuo kokiu 7 ryto iki 7 vakaro, bet daznai kisa rankas, drasko bliuskas jei prieina prie krutines ir jau kokia savaite taip. O vakare jau isviso zirzia, isterikuoja, stengiuosi visaip uzimti,  viena vakara palikau seneliams vakare porai valandu, kad vis uzsiims, atpras nuo papulio, bet tas dvi valandas praverke, Vakare gulam su papuliu ir miegam visad prie papulio ir atsikeliam su papuliu, nes kitaip rekimai ir isterijos. Patarkit ka daryti  4u.gif
Papildyta:
Dar norejau pridurti, kad ji tokia jautri nuo gimimo, nes gime pridusus. Pastebejau, kad net vakarienes nevalgo, kad tik gautu pazindyti ir tas zindymas greiciau nusiraminimas, prabudineja kas 15-30 min. ir reikia jai papulio. Miega aisku su mumis.

Tiesiog musu istorija,tik mums 8men,o atpratinti nuo pienelio turiu,nes laukiuosi kito vaikelio.Esam alergiski kazkam (nepavyksta nustatyti kam),beria kojytes,naktim draskosi,keliojasi kas 15-20min,neissimiegu,daug produktu valgyti atsisakiau,pradejo kristi svoris,o ir to pieno mazeja.Gyd patare maitinima nutraukti,kad galeciau normaliai maitintis,kad nepakenkt pilvuko gyventojui. Taip ir blaskaus dabar,nei tam nutraukt,nes labai jau prisirises prie manes,o ir nevalgo misinuko,nemoka is buteliuko gert,nei to svorio priaugt iseina.
Atsakyti
QUOTE(astabil @ 2012 03 16, 12:46)
Tiesiog musu istorija,tik mums 8men,o atpratinti nuo pienelio turiu,nes laukiuosi kito vaikelio.Esam alergiski kazkam (nepavyksta nustatyti kam),beria kojytes,naktim draskosi,keliojasi kas 15-20min,neissimiegu,daug produktu valgyti atsisakiau,pradejo kristi svoris,o ir to pieno mazeja.Gyd patare maitinima nutraukti,kad galeciau normaliai maitintis,kad nepakenkt pilvuko gyventojui. Taip ir blaskaus dabar,nei tam nutraukt,nes labai jau prisirises prie manes,o ir nevalgo misinuko,nemoka is buteliuko gert,nei to svorio priaugt iseina.
p
Paskaitykit info apie tandemini zindyma,nes pasirodo galima zindytikudiki laukiantis kito arba Vitkausko knyga ,gal kils kokiu minciu,o del naktinio keliojimosi-dazniausiai keliasi daug kartu ir kai nebemaitini nakti kol ipranta miegoti
Atsakyti
QUOTE(Kactukas @ 2012 03 16, 08:06)
Parduotuke, o kodel nori nutraukti? Kad dar labai mazyte g.gif . As is savo patirties galiu pasakyti, kad kai vaikas ypac reikalauja kruties, tai reiskia, kad dabar jam labai labai reikia. Zinau, mamai gali sukelti priestaringus jausmus, nora baigti maitinima, bet istikruju,  Tokiu atveju (jeigu yra galimybe) tau reiktu nusileisti ir kaip tik, iskart duoti jai kruti, kuo daugiau ir pagulineti kartu su ja,  ilgiau pazindyt. pamatysi kaip aprims po kurio laiko. Jautresniems vaikams tai ypac reikalinga, jinai taip susiderina savo nervine sistema, jau nekalbu apie lendancius dantis ir visa kita. Pastebejau, kad yra fazes ir jeigu jau labai norisi nutraukti, tai siulau palaukt tad tokios fazes kai ji aprims ir taip nesiplesys.  4u.gif

Gal palaikysit mane netikusia mama, bet tiesiog begalinis aplinkiniu spaudimas, kad tokia didele ir dar su tuo papu, vyras istisai burbia, nes neissimiega (ji miega kartu lovoj) ir ji keliasi kas 20 min ir verkia labai, aisku ir pati nepailsiu, nes muistosi, visad prie papulio kabo. Nueinam kur i svecius, tai ji rekia, draskosi, kad nepasikente kiti sako,kad jau gal tu duok ta papuli, o jei duodu - tai ji gali kokias 2 val gulet prie jo zindyt, dairytis, kandzioti, o jei tik bandau atimti tai isterijos. Tai jau metus galima sakyti vakarais negaliu niekur iseiti kartu su ja, nes vakaro scenarijus: as kitam kamabry su papu guliu , nes kitaip didziausios isterijos... Matau, kad jei ne to pienelio reikia, o pacio zindymo,aisku jokiu soskiu, pieno misiu, paprasto pieno nepripazysta.
Atsakyti
QUOTE(Parduotuke @ 2012 03 16, 22:19)
Gal palaikysit mane netikusia mama, bet tiesiog begalinis aplinkiniu spaudimas, kad tokia didele ir dar su tuo papu, vyras istisai burbia, nes neissimiega (ji miega kartu lovoj) ir ji keliasi kas 20 min ir verkia labai, aisku ir pati nepailsiu, nes muistosi, visad prie papulio kabo. Nueinam kur i svecius, tai ji rekia, draskosi, kad nepasikente kiti sako,kad jau gal tu duok ta papuli, o jei duodu - tai ji gali kokias 2 val gulet prie jo zindyt, dairytis, kandzioti, o jei tik bandau atimti tai isterijos. Tai jau metus galima sakyti vakarais negaliu niekur iseiti kartu su ja, nes vakaro scenarijus: as kitam kamabry su papu guliu , nes kitaip didziausios isterijos... Matau, kad jei ne to pienelio reikia, o pacio zindymo,aisku jokiu soskiu, pieno misiu, paprasto pieno nepripazysta.

Na labai uzjauciu del tokios artimuju reakcijos. Bet gi tu supranti, kad toks vaiko elgesys ne del papulio? Ir kai nebus papulio bus viskas tas pats, tik mergytei bus labai sunku pernesti savo toki sunku augima, o ir pati gali paskui save grauzti. papulis siuo atveju labai didele pagalba, o susidaro vaizdas iskreiptas, kad del jo mergyte tokia irzli. schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Parduotuke @ 2012 03 16, 16:49)

Parduotuke, atrodo, kad mažylei labai žindymo reikia, o tau sunku dėl tų artimųjų nepalaikymo... Labai sunku irzlų, neramų vaiką auginti, džiaugiuosi, kad tu turi bent įsivaizdavimą dėl ko taip nutiko - pridusus gimė, baimės pilna, krūtis, žindimas - kaip garantija, kad nebus taip baisu... Manau, kad žindant dažniau, bet reguliuojant kada kuri ir kaip būtų galima rasti kompromisą tarp mažylės poreikių ir artminųjų nepritarimo sumažinimo. Ieškočiau tokių nors žodinių ar ženklų būdų, kad vaikas išmoktų pasakyti, jog nori žįsti, bet nedraskytų drabužių. Dienos metu rengčiausi irgi taip, kad negalėtų prisikasti bet kada - golfai, gal net suknelė kokia. Daug daug lytėjimo, glostymo masažų, apsikabinimų - gal ir taip viską darai, tiesiog rašau, ko vaikui gali reikėti... Dalinis nujunkymas galėtų būti išetis - kai paliekama tik labiausiai vaikui reikalingi žindimai, nes visiškai nujunkius gali kilti dar daugiau sunkumų su nuraminimu, migdymu ir pan., o sugrįžti atgal prie žindymo bus dar sunkiau.
Laikykitės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Parduotuke @ 2012 03 16, 23:19)

sveika, noriu as tau patarti is savo patirties ax.gif
mano pagranduke panasaus amziaus, 1,3m. tiesa jau greit ir 4tas menuo, bet pradejau mazinti maitinimus nuo 1.2 m as manau kad sis amzius labai toks jautrus vaikam del zindymo, nors MP jau nebe pagrindinis maistas, vaikas labai dar nori jausti ta mamos artuma. labai pagerejo situacija nuemus dienos maitinimus. pradejo geriau valgyti, nebeprasydavo pienuko iki vakaro. dabar , po 1,5men kai pradejau mazinti MP, duodu tik vakare pries miegant, ir nakti gal 1- 2 kartus, stengiuosi kad gautusi tik 1 kartas paryciui. dabar dygsta 11-12-13-14 dantkai tai anakti tenka nusileisti ir daznia duoti (.), bet kai sudygs sita partija tai planuoju palikti grieztai tik vakarini MP, be jokiu naktiniu maitinimu. tai va, o kai pradejau nakti mazinti MP tai patikek, buvo rekimu po 1-2 val, muse ji mane supykusi, visaip kitaip rode nepasitenkinima. gal 2 savaites labai jau stipriai nakti reaguodavo, bet pakentejom ir dabar dziaugiuosi rezultatu. MP jau nebera pats svarbiausias dalykas, pasaku kad nera ir supranta, linkiu ir tau praeiti kuo neskausmingiau si etapa 4u.gif

ir dar vienas momentas, pirma savaite kai nakti mokemes miegoti be (.), tai ramindama daznai imdavau ant ranku nuraminti, pamigdyti, antra savaite jau stengiausi daugiau raminti niuniuodama, glostydama, myluodama glebyje, bet nebenesioti. tas jai irgi buvo nauja ir nepatikdavo, bet jei su vaiku elgiesi sistemingai ir kryptingai, tai ir rezultatai netrunka pasirodyti mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(matuke @ 2012 03 17, 14:49)
sveika, noriu as tau patarti is savo patirties  ax.gif
mano pagranduke panasaus amziaus, 1,3m. tiesa jau greit ir 4tas menuo, bet pradejau mazinti maitinimus nuo 1.2 m as manau kad sis amzius labai toks jautrus vaikam del zindymo, nors MP jau nebe pagrindinis maistas, vaikas labai dar nori jausti ta mamos artuma. labai pagerejo situacija nuemus dienos maitinimus.

Vakar labai neturejau laiko, tai nespejau parasyti visu minciu. Skirtingi zmones, skirtinga ir patirtis. Nepaminejau, kad mano mergyte labai irzli nuo gimimo, temperamentingo charakterio, turejo daug problemu su zarnynu ir iki metu laiko apie lankymasis sveciuose budavo tikru tikriausia kancia. jeigu su antraja dukra ramiai pradejau dirbti kai jai sukako metukai, tai su sita teko pamirsti panasias mintis.
Mazinti papulio skaiciu? Visu pirma nesuprantu kam rekdyti vaika, jeigu mano ir papulio tikslas yra ji raminti? Noriu, kad jautrus vaikas kuo ilgesni jautru laikotarpi isbutu stabilus ir ramus, kad taip formuotusi stabilumas. Paskui, as niekad neskaiciuoju ir nebetraktuoju papulio kaip maisto vaikui mazdaug nuo tada kai prasidejo kietasis maitinimas. Papulis pavirto i visiska, kaip cia pasakius, misija, kad optimaliai patenkinti jo poreikius kurie man atrodo gyvybiskai svarbus. As esu sventai isitikinusi, kad visiems dalykams gyvenime yra savas laikas ir kai jis ateina, tada nelieka jokiu abejoniu, klausimu, viskas buna taip aisku, kad nebereikia niekieno pritarimo, viskas vyksta ir ivyksta greitai, lengvai ir tai buna iseitis, iseimas, perejimas i kita, nauja perioda. Tai gali buti naturalus nujunkymas, lygiai taip pat tai gali buti kitos priezastys kaip rimtos ligos, ivairios gyvenimiskos situacijos kai atsitinka taip ir ne kitaip. Viskas turi savo pasekmes ir kai nezinai ka daryti, gal reiktu atsiriboti ir klausyti savo sirdies. Vaikutis iki dvieju metu man yra toks mazas, o ka jau kalbeti iki 1.5m. Jam kiekviena diena yra tokia ilga, didele ir svarbi, kad nedrisciau jos trumpinti. Prabegs tas zindymo laikotarpis labai greitai, kartu su vaiko kudikyste ir norisi, kad atmintyje isliktu iki galo nuostabus prisiminimai. Todel reiktu stengtis neistizti, pasitelkti visa savo motiniska vidine stiprybe, isdidziai ir nepajudinamai eiti siuo keliu, juo tiketi, tiketi jo didziule nauda ir tada aplinkiniai nebeteks galios kontroliuoti ivykiu kurie jiems nepriklauso. Giminiu snekos ir spaudimas nera svarbus klausimas zindymo temos atzvilgiu ir nevertas aptarimo, taciau vyras yra tavo sirdies dalis. Nepatenkintu vyru reiktu paklausti, jei turi galios stabdyti si procesa, tai gal jie gali nutraukti ir nestumo ir gimdymo procesus? Staiga pasakyti, ups, man nebepatinka taip, gal gali sustot ir negimdyt? Aisku yra viena, kad jeigu paciai mamai nekyla abejoniu, tai ir vyrui ju nekils. Gal jis ir neuzstos jusu pries uosvius, bet bent jau jis nedris daryti spaudimo.
Bet, vel gi, yra momentu kai skyrybos ant slenkscio ir atvirai pasakysiu, jeigu mano vaikas butu pakankamai didelis, na, bent jau 1.8 menesiai ir zindymas butu vienintele priezastis del kurios vyrui nebeliktu gyvenimo, tada nutraukciau zindyma, nes tai butu kaip ir viena is tu gyvenimisku svarbiu priezasciu.

Taigi tiek tam kartui, linkiu giliu, rimtu, ramiu pamastymu, nuosirdziausios sekmes, meiles ir Dievo malones. 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kactukas: 18 kovo 2012 - 13:28
Aciu mergaites Jums visoms uz palaikyma ir patarimus 4u.gif 4u.gif 4u.gif

Diena as jau nebeduodu zindyt, bet va siandien uzmigo nelaiku dienos miego ir pamiegojus 15 min. rekia be perstojo, as jau ir nesiojau ir pan., bet nebeiskentus daviau ta papa, tai nurimo iskart. Aisku, jauciu labai blogai padariau, nes jau nedaviau kokias 3 savaites papo diena, bet nebezinojau ka daryti....
Dar is dalies ir noriu atpratinti nuo kruties, nes ji pas mane rankinukine, as nieko negaliu daryti, nei nusprausti, nei valgyti, nes isikibus i koja zyzia arba verkia ir ji nuo gimimo taip (konsultavomes su neurologais- viskas gerai). Turiu su ja ziasti (kas labai greit atsibosta), nesioti, lauke nesioti tik ant ranku, sudominti kuo nors ir taip nuo ryto iki vakaro. Dygo dantys, dabar kai ir nesimato dygstant, bet vistiek jai zindyti reikia ypac po pietu, jei niekur neiseinam, tai laksto aplink lova ir verkia arba mane pleso, nors rengiuosi glofais, bet tada arba kelia i virsu arba net rankutes per kakla kisa. O jei iseinam, tai zyzia ir nenuotaikoj... (nors jau 3 savaites diena neduodu).
Man jos labai gaila, bet tuo paciu ir pati labai pavargau ir tas aplinkiniu smerkimas manes, varo kartais i nevilti...

As sutinku su Kactuku, bet vyrui mano nepaiskinsi, nes jis amziais nepatenkintas, kad as su tuo papu zaidziu ir amzini bambejimai. Siaip visais kitais klausimais sutariam, bet kas liecia zindyma - tai neina su juo susisneket....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Parduotuke: 18 kovo 2012 - 13:25
QUOTE(Parduotuke @ 2012 03 18, 13:19)
Aciu mergaites Jums visoms uz palaikyma ir patarimus 4u.gif  4u.gif  4u.gif

Diena as jau nebeduodu zindyt, bet va siandien uzmigo nelaiku dienos miego ir pamiegojus 15 min. rekia be perstojo, as jau ir nesiojau ir pan., bet nebeiskentus daviau ta papa, tai nurimo iskart. Aisku, jauciu labai blogai padariau, nes jau nedaviau kokias 3 savaites papo diena, bet nebezinojau ka daryti....
Dar is dalies ir noriu atpratinti nuo kruties, nes ji pas mane rankinukine, as nieko negaliu daryti, nei nusprausti, nei valgyti, nes isikibus i koja zyzia arba verkia ir ji nuo gimimo taip (konsultavomes su neurologais- viskas gerai). Turiu su ja ziasti (kas labai greit atsibosta), nesioti, lauke nesioti tik ant ranku, sudominti kuo nors ir taip nuo ryto iki vakaro. Dygo dantys, dabar kai ir nesimato dygstant, bet vistiek jai zindyti reikia ypac po pietu, jei niekur neiseinam, tai laksto aplink lova ir verkia arba mane pleso, nors rengiuosi glofais, bet tada arba kelia i virsu arba net rankutes per kakla kisa. O jei iseinam, tai zyzia ir nenuotaikoj... (nors jau 3 savaites diena neduodu).
Man jos labai gaila, bet  tuo paciu ir pati labai pavargau ir tas aplinkiniu smerkimas manes, varo kartais i nevilti...

As sutinku su Kactuku, bet vyrui mano nepaiskinsi, nes jis amziais nepatenkintas, kad as su tuo papu zaidziu ir amzini bambejimai. Siaip visais kitais klausimais sutariam, bet kas liecia zindyma - tai neina su juo susisneket....

Brangioji, tarp vyru ir moteru bendro gyvenimo metu vyksta amzina kova del pozicijos. Susitaikyk su tuo ir surask buda (geruoju, bloguoju,kurciuoju budu, gudriuoju ir t.t.) kaip atlaikyti savaja ( atstovauk bejegiui vaikui). Priimk tai kaip isbandyma, susikoncentruok ties tuo, pasimelsk savo sventai dvasiai, suprask, kad tau, vardan vaiko siuo metu reikia pabuti gudriai, kantriai ir istempti kiek imanoma ilgiau laiko, manau, kazkur dar keturis -penkis menesius. Tai nera daug, jei nusiteiksi neuzleisti savo pozos ir tikesi, kad tai atsipirks jums simteriopai. Buk rami ir neperkalbama, sakyk kad daktarai liepe ir dar kazka pan. Surask bendrininku, o ir jam paciam duok daugiau buti su vaiku - kuo daugiau jis bus su vaiku, tuo maziau burbes del maitinimo, pati bandyk, jei yra salygos isprukti i parduotuve ar dar kazka nuveikti. Linkiu visokeriopos sekmes ir stiprybes. wub.gif O vaikelis pas mus labai panasus, bet jau isauga mirksiukas.gif truputuka dar pakentekit ir maitink wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kactukas: 18 kovo 2012 - 13:56
QUOTE(Kactukas @ 2012 03 18, 13:42)
Brangioji, tarp vyru ir moteru bendro gyvenimo metu vyksta amzina kova del pozicijos. Susitaikyk su tuo ir surask buda (geruoju, bloguoju,kurciuoju budu, gudriuoju ir t.t.) kaip atlaikyti savaja. Priimk tai kaip isbandyma, susikoncentruok ties tuo, pasimelsk savo sventai dvasiai, suprask, kad tau, vardan vaiko siuo metu reikia pabuti gudriai, kantriai ir istempti kiek imanoma ilgiau laiko, manau, kazkur dar keturis -penkis menesius. Tai nera daug, jei nusiteiksi neuzleisti savo pozos ir tikesi, kad tai atsipirks jums simteriopai. Buk rami ir neperkalbama, sakyk kad daktarai liepe ir dar kazka pan. Surask bendrininku, o ir jam paciam duok daugiau buti su vaiku - kuo daugiau jis bus su vaiku, tuo maziau burbes del maitinimo, pati bandyk, jei yra salygos isprukti i parduotuve  ar dar kazka nuveikti. Linkiu visokeriopos sekmes ir stiprybes. wub.gif

Aciu labai labai uz palaikyma ir padrasinima 4u.gif
Gal skambes kvailai, bet del aplinkiniu jau pati galvoju gal reikia drastiskai nustoti maitinti, nes bijau, kad paskui iki kokiu 4 metu reiks. Man atrodo, kad kuo toliau - tuo labiau jai to papulio reikia...Ir kad tas sviesiasnis laikotarpis (kai pati nelabai nores) niekad neateis. Zodziujauciuosi kvaila ir pasimetus doh.gif
Atsakyti
biggrin.gif neklausykit kitu, klausykit savo sirdies ir savo meiles. Nesat Jezus kristus, neneskit kitu zmoniu problemu, neskit tik savaja, kuri netruks 4 metus biggrin.gif , bent 4 menesiukus istverkit, paskui matysit drinks_cheers.gif
Atsakyti
P.S. jeigu zmones staiga imtu jus spausti pvz,kad issiskirtumet, arba, kad nusiskustumet plikai ar dar ka nors, kas jus tiksliai priestarauja jusu isitikinimams ir supratimui, juk nepultumet del ju viso to daryti? taciau, jei ir pati galvotumet, kad gal reikia siu pokyciu, tada aplinkos spaudimas suveiktu tikrai.
As tik noriu paryskinti savo pastebejima, jusu pacios vidiniai isitikinimai nera tvirti, kad gal dar esate pavargusi, nes auginti irzlu vaika yra tikrai sunku. Tik reiketu dar atsisedus pamastyti apie tai, paciai sau nuspresti kaip jums atrodo,kad turi buti. Lengvo gyvenimo nebuna, kazkur vistiek zmogui bus problema. Tiesiog mastykit, ieskokit savo atsakymu, kurkite, issilaisvinkite is kazkokiu nematomu panciu. Duokite savo atzalai tai ko ji nori, paistenkite pamilti toki dabartini savo gyvenima su visais jo minusais, raskite malonumu, pasilepinimu kartu su mazaja.
Atsakyti