Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinimo nutraukimas. 8-oji tema.

Ir dar vienas klausimas-jeigu neduosiu papulio, tai vietoj to reikia duoti karves pieno?
Atsakyti
Obelele, pazistama situacija:)
del pienuko seminare sake, kad po metu nutraukus maitinima pienelio niekuo nereikia pakeisti...vanduo, koses, pieno jei duodi...ir gana...
Atsakyti
Pasikartosiu dar kartą. Kol mama griežtai nenutars, tol nieko neišeis. Visi vaikai verkia, vieni mažiau kiti daugiau, visų vaikų gaila, bet amžinai nežindysi. Todėl mama atsižvelgdama į vaiko ir savo poreikius nutaria kada baigti žindymą. Aš labai džiaugiuos, kad baigiau 2metų ir 1 mėn. dabar dukrytė jau kalba, daug supranta ir manau būtų dar sunkiau nutraukti. O ir valgymas ir miegas labai pagerėjo ir mano pačios nuotaika. Man jau buvo labai sunku psichologiškai, pervargdavau, nes labai dažnai žįsdavo, kaip naujagimis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MrrMiau: 29 rugpjūčio 2012 - 07:46
Sakykit, o kuri nors bandete nutraukti maitinima patepant krutis garstyciomis ar krienais? Tipo girdejau, kad vaikui buna neskanu ir jis daugiau nebezinda g.gif
Atsakyti
nebandziau...bet zinau, akd kai kurios druska, pipirais, gvazdikeliu esencija tepa:)
Atsakyti
QUOTE(Obelėlė @ 2012 08 30, 15:20)
patepant krutis garstyciomis ar krienais

Taip mokom meluoti ir apgaudinėti mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikutės , mamytės,
Pasidalinsiu ir aš savo žindymo nutraukimo istorija...
Mano merginai jau 1 metai ir 9 mėnesiai. Apie maitinimo nutraukimą pradėjau galvoti kai buvo 1 metai ir 6 mėnesiai. Pienuko ji pas mane gaudavo kiek tik norėdavo, dieną "n" kartų, naktį taip, beveik kaip kūdikis kas porą valandų prašydavosi.
Buvau gavusi "n" patarimų kaip tai daryti, kad pradžioj nuimti naktinį, paskui dieninį... bet padariau pagal save, kaip man atrodė smile.gif
Kadangi prasidėjo vasara, šiltas sezonas kai galima daugiau laiko praleisti lauke kažką veikiant, tai nusprendžiau nuimti dienos maitinimus. Kai užsimanydavo pienuko, tiesiog nukreipdavau dėmesį kitur, eidavom į lauką žaistį arba duodavau kokių užkandžių ar tyrelių vietoj to. Kelias dienas lyg buvo nepatenkinta bet paskui priprato.
Tai liko tik vakarinis pienelis prieš miegą ir naktį kiek nori. Aišku būdavo dar kad ryte pabudusi išsireikalaudavo blush2.gif taip ir gyvenom beveik visą vasarą smile.gif
Pastarąjį mėnesį pradėjau nuiminėti naktinius pasimėgavimus, palikau tik pienelį prieš miegelį, ir taip buvau nusiteikusi maitinti kiek tik ji norės... kol prieš kelias dienas užmigo be (.), tada nusprendžiau, kad turbūt laikas jau visai nuimti... Šiai dienai jau 3 para be pienuko thumbup.gif
Pradėjo ilgiau miegoti thumbup.gif išmiega iki pat 7:00 ryto smile.gif (aišku anksčiau miegodavo iki 10:00, bet naktį keldavosi pienuko kas 2 valandas, bet toks pasikeitimas man netrukdo).
Pastebėjau tik tokį dalyką, kad kai bandė reikalautis pienuko ir aš aiškinau kad baigės ir nėra, ji labai susierzindavo. Tada keičiau taktiką, nieko nebeaiškinu kur tas pienukas, prisiglaudžiu ir truputį pasupuoju, jai to užtenka... nes greičiausiai ir pienuką ji man paskutiniu metu gerdavo tik dėl artumo...
Tai tokia ta mūsų istorija...

O temutę susiradau dėl tokio dalykėlio... ax.gif
ji labai mylėdavo mano kairį (.) ir šiai dienai jis labai labai ištinęs ir skausmingas, kai tuo tarpu su dešiniu (.) vsikas gerai. Kai palengvinti diskomfortą ir sumažinti laktaciją? doh.gif

P.S. atsiprašau už tokią ilgą žinutę... nepastebėjau kai tiek daug prisirašė blush2.gif

Visoms apsisprendusioms nutraukti maitinimą - stirpybės ir kantrybės! 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dance_dance: 02 rugsėjo 2012 - 11:13
QUOTE(dance_dance @ 2012 09 02, 13:11)
kairį (.) ir šiai dienai jis labai labai ištinęs ir skausmingas, kai tuo tarpu su dešiniu (.) vsikas gerai. Kai palengvinti diskomfortą ir sumažinti laktaciją?  doh.gif

Iš aprašymo- viską darei teisingai, tai kaip ir nereikėtų jokių papildomų mp ištraukimų, bet jei jauti kad tvinksta, pilnėja, skauda guzuojasi, kyla temp.-
Seki kr. būklę; gali eiti į dušą- šiltas vanduo sušildys, atpalaiduos (ar šilumą dėti- šiltą šlapią rankšluostį, ar vonioje pasilenkus su dušu pašildyt, svarbu, kad nebūtų deginantis) bus lengviau nusitraukti. Nusitraukimo reikia tik tiek, kad pajustum palengvėjimą (daug ištrauksi- bus impulsas daug gaminti)
Po ištraukimo arba jei diskomforto nera, o gamybą pristabdyt reik,- dėk šaltį, būtinai per medžiagą, max- 20min.
Baigus maitinti mp dar metus, du- gali būti, nenustebk mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Košė-Malošė @ 2012 09 03, 12:57)
Iš aprašymo- viską darei teisingai, tai kaip ir nereikėtų jokių papildomų mp ištraukimų, bet jei jauti kad tvinksta, pilnėja, skauda guzuojasi, kyla temp.-
Seki kr. būklę; gali eiti į dušą- šiltas vanduo sušildys, atpalaiduos (ar šilumą dėti- šiltą šlapią rankšluostį, ar vonioje pasilenkus su dušu pašildyt, svarbu, kad nebūtų deginantis) bus lengviau nusitraukti. Nusitraukimo reikia tik tiek, kad pajustum palengvėjimą (daug ištrauksi- bus impulsas daug gaminti)
Po ištraukimo arba jei diskomforto nera, o gamybą pristabdyt reik,- dėk šaltį, būtinai per medžiagą, max- 20min.
Baigus maitinti mp dar metus, du- gali būti, nenustebk mirksiukas.gif

Dėkui 4u.gif
Vakar kaip tik taip ir padariau, šiek tiek nutraukiau pienelio, kad sumažinti spaudimą... tai laaaaabai palengvėjo... o šiandien jau nėra jokio tempimo ir krūtis tokia kaip dešinė thumbup.gif
Atsakyti
Mano suneliui 2 metukai,bet vis maitinu dar.diena stengiuosi nebeduoti,bet pries miega labai nori ir pabudes apie 3.00val reikalauja.pabudusi nebegaliu uzmigti.
Seimos gydytoja liepia nebeduoti.Kyla klausimas kaip g.gif
istikruju esu pervargusi.visa nestuma pravaiksciojau ir iki siol.vat noriu pasidalinti su jumis ka daryti toliau g.gif ir blogiausia,kad meginau kelis kartus ikisti jam virinto pirktinio pieno bio ,taciau jis net nesileidzia paragauti,gokcioja.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SimonaV: 05 rugsėjo 2012 - 19:31
QUOTE(SimonaV @ 2012 09 05, 19:30)
Mano suneliui 2 metukai,bet vis maitinu dar.diena stengiuosi nebeduoti,bet pries miega labai nori ir pabudes apie 3.00val reikalauja.pabudusi nebegaliu uzmigti.
Seimos gydytoja liepia nebeduoti.Kyla klausimas kaip  g.gif
istikruju esu pervargusi.visa nestuma pravaiksciojau ir iki siol.vat noriu pasidalinti su jumis ka daryti toliau  g.gif ir blogiausia,kad meginau kelis kartus ikisti jam virinto pirktinio pieno bio ,taciau jis net nesileidzia paragauti,gokcioja.

Sveiki,as irgi mintimis kol kas pratinu save prie busimo maitinimo nutraukimo ir vis save pagaunu ties mintimis, kad gal reiketu kartais duoti karves pieno paragauti,nes nors mums 1.5 m jau dar neesame gere karves pienuko, ragaujame tik kosese. Viena diena taip ir padariau, kad matytumete vaiko reakcija .... doh.gif doh.gif doh.gif doh.gif Jis ir purtesi , ir spjaudesi ir kratesi, zodziu nesitikejau, kad taip baisiai nepatiks . Daugiau turbut nesiulisiu. MP skonio jam niekas nepakeis smile.gif . Beje mano pirmi du vaikai iki metu buvo maitinami Mp , o karves pieno jokiais budais nevalgo iki siol, nors yra jau dideli. Jiems tinka kefiras, varske, grietine, o nuo pieno kvapo purtosi, gal ir maziukui taip bus.... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(vilka11 @ 2012 09 06, 13:48)
Sveiki,as irgi mintimis kol kas pratinu save prie busimo maitinimo nutraukimo ir vis save pagaunu ties mintimis, kad gal reiketu kartais duoti karves pieno paragauti,nes nors mums 1.5 m jau  dar neesame gere karves pienuko, ragaujame tik kosese. Viena diena taip ir padariau, kad matytumete vaiko reakcija ....  doh.gif  doh.gif  doh.gif  doh.gif Jis ir purtesi , ir spjaudesi ir kratesi, zodziu nesitikejau, kad taip baisiai nepatiks . Daugiau turbut nesiulisiu. MP skonio jam niekas nepakeis  smile.gif . Beje mano pirmi du vaikai iki metu buvo maitinami Mp , o karves pieno jokiais budais nevalgo iki siol, nors  yra jau dideli. Jiems tinka kefiras, varske, grietine, o nuo pieno kvapo purtosi, gal ir maziukui taip bus.... doh.gif

Pasidalinsiu kaip man buvo. Su pirmu nusprendziau nutraukti maitinima, kai jam sukako vos 7 menesiai. Labai darzni krutu uzdegimai, varginantys naktiniai kelinejimaisi kas pusvalandi, valanda labai vargino, isvargino, issekino... sad.gif Nusprendziau ir padariau. Pasiulinau misinuko, na kai nieko kito negavo, tai kazkiek isgerdavo. Taip ir apsiejom. Karves pienuko paragavo ir vsio. Dabar i piena ziuret neziuri.
O mazaji pradejau primaitint nuo 6 menesiu, pasiuliau arbatos, vandenuko ir jam taip patiko, kad kruti paimdavo tik po vakarienes na ir nakti gal karta ir ryte. O po to visai nebenorejo. Vakaras ir taip siulinu ir anaip, ai nenori ir nereikia. Misinuko irgi ne, karves pienuko irgi ne. Taip ir augam be pieno, bet su kosem, varskytem ir jogurtais. blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo duokanka: 06 rugsėjo 2012 - 13:25