Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinimo nutraukimas. 8-oji tema.

QUOTE(vilka11 @ 2012 08 13, 14:01)
Sveiki, net malonu skaityti kaip jums sauniai pavyko atsisakyti pienuko  thumbup.gif
Manes si procedura dar vis laukia  doh.gif , vien pagalvojus kraupu darosi. As taip pamazu jauciu nutraukti maitinimo nesugebesiu, vien del tos priezasties, kad (.) ne vien maistas, bet tai dar ir geriausias draugas, nusiraminimo vieta ir pan. Pribega gurksi pageria ir ramu, pas mus  tokiu papinejimusi net nesuskaiciuosi per diena, neduodu koncertas  doh.gif Zoziu su nerimu laukiu tos dienos kai teks atsisakyti (.) ir tiesiog nezinau kaip tai teks padaryti , kad maziau kentetu lialius, o tuo paciu ir mano psihika.  doh.gif
Tik neskubekit (nebent turit tam priezasti). Pajusit, kada jus ir jusu vaikiukas jau busit pasiruose. Man antrodo, kad pamazu nutraukti kaip tik yra geriau ir jums, ir mazyliui. Ne taip staigiai dingsta tas malonumas ir nusiraminimas. Nors cia, aisku, kiekvienos mamos pasirinkimas. 4u.gif

As nepradejau nutraukineti tol, kol dukruzei nebuvo sueje 1.5metu. Tada ji jau pilnai valge ivairu maista. Ir buvo galima jai duoti visokiu vaisiu, dziuveseliu, sulciu ir tt.

Pradzioj viso labo pabandydavau atideti viena toki pavalgyma, kai pribega tik vienam gurksniui. Ar knygute imdavom skaityti, ar dziuveseli duodavau, ar obuolio skiltele - kazka, ka ji tuo metu labai megdavo. Atidedu keliom minutem - kartais pamirsdavo, kartais vel (.) prasydavo. Tada jau duodavau (.) Taip po truputi ir sumazinau iki 2 maitinimu per diena, ir 1-2 per nakti.

Sekmes jums. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Caramelle*: 13 rugpjūčio 2012 - 15:57
Ir mums jau laikas atejo, dukrytei 10 menesiu. Gerai ,kad nors cia patarimu geru yra.
Aciu 4u.gif
Atsakyti
Kadangi vis ateidavau paskaityti jusu minciu, dalinuosi ir savo patirtimi. Pas mus buvo jau like du kartai MP pries dienos miegelius, tai pradejau taip: pirmiausia nuemiau pries pirma miegeli, po dvieju savaiciu pries antra miegeli. Maziukei tada buvo apie 1 metai. Liko tik rytinis, vakarinis ir daugybe naktiniu... Ilgai kaupiausi del naktiniu nutraukimu, nes sitie labiausiai mane vargino...ir vis eidama miegot sakydavau, viskas sia nakti jau nebeduosiu, supsiu kiek reikes, bet miego poreikis padarydavo savo, kol viena nakti pati maziuke ismiegojo iki 5 ryto, tai vyrui sakau, sianakt yra ta naktis, kai pabaigsiu, na vyras pasupo, uzmigo iki ryto. Antra naktis buvo sunkiausia, verke apie 20 min, trecia nakti verke gal 10 min ir viskas tuo pasibaige-isivaizdavau, kad bus baisiau. Paskui dar du menesius valgem tik vakarais, paskui ivedziau piena vakarais gerti, ir isgerus karves pieno, jau MP ir nebenorejo, tai jau beveik menuo gyvenam be MP... ilgai neisivaizdavau, kaip cia ji miegos be MP, bet matau, kad viskas liux smile.gif wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo leone: 19 rugpjūčio 2012 - 17:10
Labai faina skaityt, kaip Jums sekasi nutraukti maitinimą...
Man taip nesigauna, gal kuri turite kokių minčių... doh.gif
Mano dukrytei 2 metai ir 4 mėnesiai. Vis dar valgo mano pienuką. Gal ir viskas gerai, bet pateisybei man jau per sunku...
Savaitgaliais visą dieną vaikšto iš paskos ir prašo "mama, duok pienuko prašau". Siūlau pavalgyti, sakai kai suvalgysi viską gausi pienuko. Suvalgo maistą ir geria...
Naktį irgi keliasi kas 2-3 valandas gerti pieną doh.gif
Jos pirmi žodžiai, kai paimu iš darželio ir pasodinu į mašiną "tuoj atvažiuosim ir mama duos pienuko" doh.gif
Jeigu neduodu, sakau, kad nėra, arba, kad mamai skauda. Pradeda verkti, žviegti, rėkia ne savu balsu doh.gif
Visi sako, kad tai labiau pripratimas, taip pilnai sutinku, bet kažkaip tą reikia nutraukti.

Gal patarsit ką nors verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(sunflow @ 2012 08 27, 13:51)
Labai faina skaityt, kaip Jums sekasi nutraukti maitinimą...
Man taip nesigauna, gal kuri turite kokių minčių...  doh.gif
Mano dukrytei 2 metai ir 4 mėnesiai. Vis dar valgo mano pienuką. Gal ir viskas gerai, bet pateisybei man jau per sunku...
Savaitgaliais visą dieną vaikšto iš paskos ir prašo "mama, duok pienuko prašau". Siūlau pavalgyti, sakai kai suvalgysi viską gausi pienuko. Suvalgo maistą ir geria...
Naktį irgi keliasi kas 2-3 valandas gerti pieną  doh.gif
Jos pirmi žodžiai, kai paimu iš darželio ir pasodinu į mašiną "tuoj atvažiuosim ir mama duos pienuko"  doh.gif
Jeigu neduodu, sakau, kad nėra, arba, kad mamai skauda. Pradeda verkti, žviegti, rėkia ne savu balsu  doh.gif
Visi sako, kad tai labiau pripratimas, taip pilnai sutinku, bet kažkaip tą reikia nutraukti.

Gal patarsit ką nors  verysad.gif

Toks jausmas,kad skaitau savo rasyta istorija drinks_cheers.gif ,tik mano merguzei 2m ir beveik 3 men. Bandom baigti pieneli 3-ias menuo...begale budu isbandyta-niekas nepadeda,ir pleistriukai ant krutines,ir nekvepiantys kompresiukai-niekas doh.gif ,tai manau,kad isgelbes darzelis,jau antra savaitele lankom...ir valgo ten gerai,ir miega, bet grizus namo, ojjjj kaip nusunkia mama blink.gif Zodziu vyksta laukimas, gal iki 5 metu pabaigsim lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo eturib9: 27 rugpjūčio 2012 - 20:51
QUOTE(eturib9 @ 2012 08 27, 21:47)
Toks jausmas,kad skaitau savo rasyta istorija drinks_cheers.gif ,tik mano merguzei 2m ir beveik 3 men. Bandom  baigti  pieneli 3-ias menuo...begale budu isbandyta-niekas nepadeda,ir pleistriukai ant krutines,ir nekvepiantys  kompresiukai-niekas  doh.gif ,tai manau,kad isgelbes darzelis,jau antra savaitele lankom...ir valgo ten gerai,ir miega, bet grizus namo, ojjjj kaip nusunkia  mama blink.gif Zodziu vyksta laukimas, gal iki 5 metu pabaigsim  lotuliukas.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Mano vyresnioji būtent pradėjus lankyti darželį ir atsisakė pati. drinks_cheers.gif
Galvojau ir su jaunesne tas pats bus, bet neeeee doh.gif
Na bandom, bandom... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(sunflow @ 2012 08 28, 08:09)
drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif
Mano vyresnioji būtent pradėjus lankyti darželį ir atsisakė pati.  drinks_cheers.gif
Galvojau ir su jaunesne tas pats bus, bet neeeee  doh.gif
Na bandom, bandom...  verysad.gif

O man atrodo, kad nesiseka nutraukti, kai mama nenori. Pačiai taip buvo. Jei jau nusprendėt nujunkyti ir pradėjo. Vaikai protingi ir moka manipuliuot tėvais, jei tėvai nusileidžia. Dėl to praktiškai nuo mamos viskas priklauso. Man sunku buvo nutraukt tol kol nusiteikiau, o kai nusiteikiau, buvo daug lengviau nei maniau. Ir darželis nepadės, nebent tik tol kol nematys mamos, grižę namo vaikiukai vėl norės pienelio. Yra du variantai arba mama nusprendžia kada gana, arba vaikas (antru atveju viskas gali baigtis labai vėlai ).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MrrMiau: 28 rugpjūčio 2012 - 09:55
Labos:)

paskaitau jusu tema ir pati kaupiuosi graziam svelniam MP nutraukimui...1.5 metu sunelis "papinasi" 30 kartu per diena ir dar 5-6 per nakti...kai jus rasot, kad nuimat po viena maitinima...tai man toks mistiskas dalykas...nes ka bedarytum, kuo bebandytum uzimti...viskas baigiasi papuliu...vyras sako isvaziuok 3 dienom ir naktim ir nebereikes...bet as net seminara lankiau, kad tai padaryciau teisingai...noriu nutraukti, nes jau pavargau...atvirai tariant...gal kas ka patars?

o kaip psichologiskai nusiteikti? nes as jau kelias naktis ir keliau...ejom vaikscioti ir supau...viskas baigiasi lovoje su papuliu burnoje...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JurgK: 28 rugpjūčio 2012 - 14:00
JurgK, 4u.gif
Iš aprašytų vaiko poreikių- jis dar nepasiruošęs, ir mp dar laabai reikalingas, ir amžius- būtent dar labai jautrus nutraukimui. Suprantu, kad sunku, ir jautiesi pavargus. Gal būt kas galėtų pagalbėti buityje, gal pavyktų pietų miego pamiegot kartu su vaikeliu, gal naktį kartu miegant lengviau būtų pažindyti- susirastų krūtį ir tavęs neišbudintų.
Gal pavyktų keletui mėnesių atidėti nutraukimą, o po kurio laiko taikyti palaipsninį ar planuotą nujunkymą mirksiukas.gif

Atsakyti
QUOTE(JurgK @ 2012 08 28, 15:59)
Labos:)

paskaitau jusu tema ir pati kaupiuosi graziam svelniam MP nutraukimui...1.5 metu sunelis "papinasi" 30 kartu per diena ir dar 5-6 per nakti...kai jus rasot, kad nuimat po viena maitinima...tai man toks mistiskas dalykas...nes ka bedarytum, kuo bebandytum uzimti...viskas baigiasi papuliu...vyras sako isvaziuok 3 dienom ir naktim ir nebereikes...bet as net seminara lankiau, kad tai padaryciau teisingai...noriu nutraukti, nes jau pavargau...atvirai tariant...gal kas ka patars?
o kaip psichologiskai nusiteikti? nes as jau kelias naktis ir keliau...ejom vaikscioti ir supau...viskas baigiasi lovoje su papuliu burnoje...

pas mus situacija buvo panasi jau rasiau kazkada cia savo istorija. pradejau nutraukinet metu laiko kai buvo manoji tai visu pirma dieninius valgymus nutraukiau visus is kjart ne viena bet visus nes pas mus tu valgymu buvo milijonas ir jokio kito maisto nevalgymas po to nutraukiau pries pietu miega po to pries nakti ir nakti visi trys etapai truko po menesi laiko. Labai dziaugiuos kad nutraukiau ir vaikui ir man gyvent pasidare geriau valgo miega neisterikuoja del papu. Bet visu pirma turi atidirbt su savimi vaikai protingi jie aisku prasys reks manipuliuos ir t.t. bet turi pati nusprest kad jau viskas ir niekas nepakeis apisprendimo. Rekimas amzinai nesites mums sunkiausia buvo nutraukimas pries pietu miega ji beveik visa men ir praverkdavo kol uzmigdavo
Atsakyti
Vat man atrodo, kad jei vaikas praso, vadinasi jam reikia...raminasi, glaudziasi, valgo, ciulpia...sildosi...zodziu:) siaip miegam salia vienas kito...tik neapsikabine...nes man nu labai nepatogu:) jei diena pamiegu, tada nakti akys stacios visai:) aisku cia mano bedos...bet taip norisi greitai ir neskausmingai...nes jau nuo kokiu metuku vis galvoju reikia po truputi mazinti...bet nesigauna visai...

dar vienas dalykas, kad rugsejo viduryje iseinu i darba...ir vaikas lieka su teciu...kai jie buna dviese manes visai nereikia...nei papulio:) tai vat galvoju, kad gausis taip visiskai nutraukti dienini pieneli...tada pora savaiciu dar paliksiu naktinius (oi kaip tikiuosi, kad ju nereikes:) na ir per koki menesi bandysim atsisakyti ir nakti...
Papildyta:
ai...ir dar klausimas...kaip vaikas parodo, akd yra pasiruoses baigti pienuka? tiesiog pats nebepraso? ir lengva ji nukalbeti? o jei namie nebuni tarkim puse dienos ir jis nepasigenda? neiesko manes...kaip tada? ar tai nera pasiruosimo atsisveikinti su MP pozymis?
Atsakyti
Sveikos mamytes,
oi kokia aktuali man si tema, tik dar nespejau visos jos perskaityti. Mano dukrytei 1,4m. ir as jau noreciau nutraukti maitinima- nebegaliu, pavargau, dar nei vienos nakties nesu ramiai ismiegojusi ( o kai nutrauksiu maitinima tikiuosi miegos visa nakti), naktim keliasi desimtis kartu, kartais del idomumo pasiziuriu i laikrodi kas kiek laiko ji budinejasi tai buna, kad keliasi ir kas pusvalandi doh.gif
Tai dabar skaitineju, renku informacija, kaip man nutraukti maitinima, kad nebutu dukrytei didelio streso. Mergaite nuo gimimo labai jautri ( labai greitas gimdymas), tai tik kas nors, pvz issigasta- is karto prasosi papo, ir jis dazniausiai buna ne atsigerimui, o nusiraminimui.Bandziau duoti skanestu, visokiu gerimu, kad tik neimtu papo, bet ji gudruole-pirma duok atsigerti papulio, o paskui as suvalgysiu skanesta. Nakti esu bandziusi duoti gerti sulciu, vandens, tai ji tik dar smarkiau klykti.
Atsakyti