Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinimo nutraukimas. 8-oji tema.

Sveikos mamytes, dziaugiuosi uz visas kurioms pavyko nutraukti maitinima laikau kumscius ir po truputi skaitydama jusu patarimus pati bandau pribresti prie to momento, kai jau reiks ir man....Kartais pagalvoju, kad as niekaip neistengsiu iveikri sio etapo, nes kai vaikas praso (.)negaliu neduoti, o po tokiu minciu apima panika doh.gif
O kad ateina ir man jau tas laikas tai tikrai, nes pavasari jau turesiu grizti i darbeli, leliukas keliaus i darzeli, o koks gi mamos pienukas darzelyje doh.gif . Bijau, kad nebutu tuomet problemu, todel reiktu nutraukti truputi anksciau negu keliausime i darzeli. Kita priezastis del ko noreciau sumazinti, o po to nutraukti papinejimasi yra ta, kad geria labai daznai ir diena ir nakti, nakti gal net maziau, o todel labai prastai valgo, nes pastoviai prisilupa pieno doh.gif . Pastaruoju metu pasidare tikras lipdukas, vaiksto kaip lipdukas paskui , kaip vyras issireiskia- versiukas paskui karve smile.gif , nieko negaliu daryti, prasau padaboti vyri, brolio, o jis vistiek lekia paskui ir viskas. Labai pavargstu sitaip prisilibdziusi budama visa diena. doh.gif doh.gif Nieko jam nereikia tik mamos. Gal atjunkus labiau dometusi zaislais ir panasiai, nes dabar zaidzia kai esu salia, jai tik nors trumpam pasitraukiu meta viska ir lekia paskui, nors ir salia kambaryje yra ir kiti seimos nariai doh.gif
Gal kam irgi taip buvo?Gal cia priezastis del MP?
Na ir prirasiau, o galvojau tik koki sakinuka smile.gif

Atsakyti
Sveikos.
Kazkada buvau jau cia rasiusi jog noriu nutraukti maitinima , bet niekaip nesiryzau, tai vat atejo tas momentas kai pribrendau siam reikalui.
Tai vat Mazei 1metai ir bevek 11men, pradejo visur prasyti (.) nu nejauku kai laikau parduotuvei ant ranku, o ta pleso drabuzi man ir sako duok cycia, tai nusprendziau taip staigiai jai daugiau ir nebeduoti..
Pasakiau "ten" popa ir kad mamai skauda, negalima cicios ,tai pirma naktis praejo gan sekmingai ,nesikele neprase ,tik 5 ryto paprase sulciu. tai daugiau nelenda ir nepraso. Zinoma tik 1 para dar praejo. Bet man siaubingai skauda kruti, sukietejo sugumbavo tas pienas teka... po biski nusitraukiu, bet tas diskomfortas nepraeina tempia ,degina, jau net galvoju vel mazei ikisti ta papa, kad tik neskaudetu, o ir vaizdas kaip vienapape Pamela Anderson doh.gif . Nes maze zinde tik 1 kruti.
Per kieK dienu viskas turetu praeiti? su pirmaja tokiu problemu lyg ir nebuvo, o gal jau atminsis suskistejo ir nebepamenu g.gif
Atsakyti
QUOTE(vilka11 @ 2012 07 05, 12:26)

as jauciaus panasiai kaip terorizuojama del papo. Ipar tas papas buvo viskas biski kas reik papo. Nors ir dabar tik susinervina saukia niam niam (ji valgo viska). Ir man kildavo panika pagalvojus apie nutraukima bet kai davede papinejimaisi ir kitos aplinkybes emiau ir nutraukiau ir nesigailejau gyvenam abi laimingiau ir ramiau. Dabar ir su vyru palikt galiu ir uzmigdo jis o iki tol katastrofa nieko kito nevalgydavo negerdavo doh.gif
Atsakyti
mano zosulys tapo daug ramesnis kai nebemaitinu (duotu viena karta dienoj -apie 5-6 ryto). ir naktim kaip uzmusta miega ir pietu pati uzmiega (ko niekad nebuvo, nes viskas buvo tik del papo ir su papu ir vel del papo). ir pati pazaidzia, baigesi istisai tesesi trynimaisi apie kojas ir nesibaigiantys rekimai, zodziu - del saves gyvenima pasilengvinau. o svarbiausia, kad vaikas valgyt pradejo. nes tiek nakti prisisiurbdavo, kad diena koki karta tevalgydavo ateikto maisto.
Atsakyti
labas 4u.gif

ieskau patarimo is patirties gal kam pasitaike. mano dukryte beveik 11men, noreciau apie metukus baigt maitint ir po truputi mazinu maitinimus, dabar diena palikusi tik ryte ir vakare, o nakti dar kiek nori, kas buna 2-3 kartai. musu problema yra ta, kad ji visiskai nedraugauja nei su buteliuku nei su puodeliuku jokiu, buteliuko net nebesiulau, nes man atrodo vos ne 1m vaikuti dabar pradet pratint prie buteliuko butu tiesiog ejimas atgal, tai duodu tik gertuve su 'stabdziu'. pasiekem tiek, kad ji jau gurksteli is jos karts nuo karto, bet retais atvejais, daugiau zaidziasi su tuo vandeniu ir viskas vos ne fontanu is burnytes keliauja lauk, nes traukt ji puikiai moka.
bijau dar labiau retint tuos maitinimus, nes galvoju, kad tada ji labai mazai skysciu gaus unsure.gif
ar kas nors buvot susidure ir kaip sprendet problema?
Aciu! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lineta* @ 2012 06 26, 10:32)
Sveikos,

atejau cia prasyti profiu patarimo biggrin.gif

jau savaite kaip nemaitinu, mazinau pamazu, galiausiai 1 kartas nakti is vienos kruties, kita nakti is kitos, kol krutys tapo visiskai minkstos, nieko netempe, guzu nebuvo ir visai neskaudejo. Dabar po kokiu 2 sav, viena krutine skauda kaip butu melyne pasidarius ties pazastimi, bet nera jokio guzo, krutis minkstutele, kita skaudena ties viduriuku - irgi minkstute, kadanki ryt isvaziuoju atostogauti, noriu apsisaugoti, kad nebutu kokiu netiketumu. Ar tureciau nezimauti, ar tai yra kazkokiu negerumu zenklai? Ka tureciau daryti toliau?

Dekoju  4u.gif

Man nutraukus maitinima irgi dar kuri laika pradedavo skaudet tai viena, tai kita kruti. As tiesiog nutraukdavau siek tiek pieno, nes jis dar intensyviai gaminosi savaite-dvi. Dabar po triju savaiciu vel truputi pajutau kazkoki skausma, nors krutys jau minkstuteles ir labai sumazejusios. Siek tiek vel nusitraukiau, vos kelias ciurksles, isbego toks geltonas pienelis, cia jau paskutine pieno gamybos stadija pries jai visai pasibaigiant. Raso, kad pienas tampa panasus i priespieni, jame buna dar labai daug imuniteta stiprinanciu medziagu, net gaila buvo ispilt i kriaukle... Manau ir jums dar tiesiog vyksta pieno gamybos nutrukimo procesas, dar kazkiek jo viduj yra like, ir tiesiog tai pajutot. Nepabijokit siek tiek nusitraukt.

QUOTE(Dukart*mama @ 2012 07 03, 21:42)
o man reikia nutraukti maitinima, nes vaikas jau didelis (du metai). pieno dar sociai, duodu tik du kartus per para: is ryto ir vakare pries miega. bet jau jauciu, kal laikas sustoti, bet psichologiskai negaliu, jis verkia, praso ir man jo pasidaro gaila, vel duodu pries miega. nors dabar tai jau nesveika jo dantukams, kuriuos isvalom pries miega ir jau kaip ir negalima nieko valgyti, bet...del tokio "uzkandzio" pries miega jau ir kariesas ant kai kuriu pasirode. taigi, gal kas zinot, kaip cia gudriai pasielgti. dar jis mane prajuokina: sakau "fui, neskanu, isgerk geriau vandenuko is grazaus buteliuko", o jis atsako "ne, mama, niam-niam". o dar karta patepiau spenelius druska, na kad tikrai neskanu butu, bet nieko, nulaize ir toliau pradejo zysti.

Man psichologiskai irgi buvo labai sunku, bet ryzausi staigiai nutraukti, nors maitinau dar labai daznai ir diena ir nakti. Jusu atveju, kai belike du maitinimai, jeigu turetumet galimybe isvaziuoti bent dviem dienom ir palikt vaikeli su teciu ar kitu artimu zmogumi, butu lengviau jums paciai ir vaikutis lengviau pamirstu. Arba kelias dienas leiskite uzmigdyt ir miegot su vaikuciu teveliui. Tai taip pat padeda.

QUOTE(vilka11 @ 2012 07 05, 11:26)
Sveikos mamytes, dziaugiuosi uz visas kurioms pavyko nutraukti maitinima laikau kumscius ir po truputi skaitydama jusu patarimus pati bandau pribresti prie to momento, kai jau reiks ir man....Kartais pagalvoju, kad as niekaip neistengsiu iveikri sio etapo, nes kai vaikas praso (.)negaliu neduoti, o po tokiu minciu apima panika doh.gif
    O kad ateina ir man jau tas laikas tai tikrai, nes pavasari jau turesiu grizti i darbeli, leliukas keliaus i darzeli, o koks gi mamos pienukas darzelyje doh.gif . Bijau, kad nebutu tuomet problemu, todel reiktu nutraukti truputi anksciau negu keliausime i darzeli. Kita priezastis del ko noreciau sumazinti, o po to nutraukti papinejimasi yra ta, kad geria labai daznai ir diena ir nakti, nakti gal net maziau, o todel labai prastai valgo, nes pastoviai prisilupa pieno doh.gif . Pastaruoju metu pasidare tikras lipdukas, vaiksto kaip lipdukas paskui , kaip vyras issireiskia- versiukas paskui karve smile.gif , nieko negaliu daryti, prasau padaboti vyri, brolio, o jis vistiek lekia paskui ir viskas. Labai pavargstu sitaip prisilibdziusi budama visa diena. doh.gif  doh.gif Nieko jam nereikia tik mamos. Gal atjunkus labiau dometusi zaislais ir panasiai, nes dabar zaidzia kai esu salia, jai tik nors trumpam pasitraukiu meta viska ir lekia paskui, nors ir salia kambaryje yra ir kiti seimos nariai doh.gif
    Gal kam irgi taip buvo?Gal cia priezastis del MP?

Maniskis irgi buvo labai prisirises prie manes. Irgi pastoviai pienuko prasinedavo, kabindavosi i skvernus, negaledavau net virtuvej valgyt daryt ramiai. Po pieno nutraukimo tikrai pasikeite i gera puse visa tai. Nors ir prisirises, bet jau maziau. Dabar netgi labiau su teciu susidraugavo, nors jis ir anksciau daug laiko su vaikuciu praleisdavo. Manau, kad jums teks visgi ryztis nutraukimui, tikrai, kaip daugelis cia raso, busit ir jus ramesne, ir vaikutis i tai teigiamai sureaguos. Valge musiskis irgi labai prastai, tiesiog saukstelius skaiciuodavom. Dabar suvalgo dazniausiai visa porcija, ka isverdam, ir dazniausiai tiesiog nekantriai laukia kol atnesim jam ta maistuka. Negalim atsidziaugt tuo, nes buvo labai liesutis ir hg kraujyje zemas, niekaip negalejom pakelt.

QUOTE(Black Queen @ 2012 07 07, 16:31)
Pasakiau "ten" popa ir kad mamai skauda, negalima cicios ,tai pirma naktis praejo gan sekmingai ,nesikele neprase ,tik 5 ryto paprase sulciu.  tai daugiau nelenda ir nepraso. Zinoma tik 1 para dar praejo. Bet man siaubingai skauda kruti, sukietejo sugumbavo tas pienas teka... po biski nusitraukiu, bet tas diskomfortas nepraeina tempia ,degina, jau net galvoju vel mazei ikisti ta papa, kad tik neskaudetu, o ir vaizdas kaip vienapape Pamela Anderson doh.gif .  Nes maze zinde tik 1 kruti. 
Per kieK dienu viskas turetu praeiti? su pirmaja tokiu problemu lyg ir nebuvo, o gal jau atminsis suskistejo ir nebepamenu g.gif

Nebijokit nusitraukt ir daugiau, tai vistiek bus daug reciau nei maitinant, ir po truputi pieno gamyba sustos. As labai laipsniskai perejau. Pradzioj net kelis kartus per diena teko nusitraukt, paskui ryte vakare, tada karta per para, tada po dvieju paru ir pan. Dar po kokiu triju dienu buvo vel sukietejimai atsirade, bet tai jau buvo tarsi paskutinis suaktyvejimas pries nutrukstant. Nusitraukiau tiek, kad neliktu sukietejimu visiskai ir neskaudetu krutines. Ir mazdaug po 2 sav. viskas susitvarke.
Atsakyti
Mamukai,ieskau pagalbos,privalau nutraukti mp,verziu krutine kelinta diena,niekaip nemazeja pienelio,paskaiciau kad yra vaistukai kazkokie,gal kuri zinot ar greitai pavartojus ju dingsta pienukas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dadute: 22 liepos 2012 - 21:32
QUOTE(dadute @ 2012 07 22, 22:32)
Mamukai,ieskau pagalbos,privalau nutraukti mp,verziu krutine kelinta diena,niekaip nemazeja pienelio,paskaiciau kad yra vaistukai kazkokie,gal kuri zinot ar greitai pavartojus ju dingsta pienukas

Na vaistukai tai tik kritiniu atveju, labai jau stiprus pašalinis jų poveikis, tai tikrai nerekomenduoju. Pakentėkit dar keletą dienelių, tikrai turėtų sumažėt pienuko, nutraukit vis po truputėlį, kiek galit kentėt, ir susitvarkys, paskaitykit, kaip man buvo, kai reikėjo staigiai nutraukt wink.gif
Atsakyti
sveikutes mamytes,pataikiau ir as y sia tema labai..mano mergytei birzelio menesy suejo 2 metukai,galvoju kaip nutraukt maitinima,nuo gimimo miegam kartu,nesiskundziau del nieko,bet paskutiniu metu rytais nuo 6val iki 8 kaip isisiurbia y papus,tai jau mane pradejo vargint,noriu suktis ant sono,o ji vercia mane atgal ant nugaros smile.gif dabar ysigudrinus ir kartoja kad nori papo labai,kad myli ir duok dabar greitai..turiu viska mesti ir duoti jai papo..kaip paciai nusistatyt kad reikia nustot duoti ir viskas.kaip paciai save nuteikti kad jau gana,o be to ir vaikas nemoka nei uzmigti,nei nusiraminti be papo,visai protu suvokiu,bet kaip tai padaryti nezinau doh.gif
Atsakyti
Labas mamytės. Maitinu 1,2 men. po truputi noriu baigineti, valgo tik vakare, kartais nakti ir ryte. Ar jums baigiant maitinti, skaudėjo speneli? Skausmas geliantis, labai nemalonus, ir skauda tik pamaitinus, net multi-mam kompresiukai nepadeda g.gif Gal turite patarimu, kaip pasalinti si nemalonuma? verysad.gif
Atsakyti
Noriu papasakoti, kaip mes atsisveikinom su maitinimu.

Anksciau vien pagalvojus apie nutraukima darydavosi labai liudna. Kaip as savo vaikui neduosiu (.) Taciau zinojau, kad anksciau ar veliau reiks.
Kai dukruzei suejo 18 men pradejau labai labai pamazu mazinti maitinimu skaiciu dienos metu - mazdaug po viena maitinima kas savaite. Taip iki geguzes menesio sumazinom iki 1 maitinimo pries pietu miegeli, viena - einant miegot nakti, ir 1 - 2 nakties metu. Visas sitas etapas praejo lengvai. Dukruze nerode jokiu streso pozymiu.

Geguzes gale, kai jai buvo 1m 11men nutariau nutraukti dienos miegelio maitinima. Ilgai kovojau su savimi - kamavo didelis kaltes jausmas ir liudesys. Pirmas pietu miegelis buvo sunkokas. Verke dukruze, nesiojau. Tik paguldydavau - atsibusdavo, vel verke. Siaip ne taip uzmigo. Sekanti diena vel buvo sunki. Abi verkem. Bet atsilaikiau, nes zinojau, jog vakare ir nakti maitinsiu. Tas zinojimas padejo. Po keliu dienu viskas susinormalizavo. Ji net nebeprase (.) dienos miegelio metu.

Vakarini maitinima nutariau nutraukti viena diena po 2tojo gimtadienio (Birzelio paciam gale). Isejo viskas labai naturaliai ir ramiai. Sakiau, jei paprasys - duosiu. Bet ji net neprase. Uzmigom kartu, ramiai. Nereikejo niekur iseiti, jos palikti. Nakti atsibudo - pamaitinau. Ir toliau miegojo.

Per sekancias kelias savaites dukruze visiskai nustojo nakti atsibusti ir prasyti pienuko. Siandien lygiai menuo nuo paskutinio maitinimo. Ismiega visa nakti be atsibudimu. thumbup.gif Nors as vis dar atsibundu bent pora kartu - turbut is ipratimo. rolleyes.gif

Taip pat turiu pamineti, kad krutys nei vieno karto nebuvo susiguzave, sukieteje. Pieno mazejo po truputi. Taip pat nereikejo nakti jos palikti, kas man buvo svarbiausia.

Atsakyti
QUOTE(Caramelle* @ 2012 08 10, 22:37)
Noriu papasakoti, kaip mes atsisveikinom su maitinimu.

Anksciau vien pagalvojus apie nutraukima darydavosi labai liudna. Kaip as savo vaikui neduosiu (.) Taciau zinojau, kad anksciau ar veliau reiks.
Kai dukruzei suejo 18 men pradejau labai labai pamazu mazinti maitinimu skaiciu dienos metu - mazdaug po viena maitinima kas savaite. Taip iki geguzes menesio sumazinom iki 1 maitinimo pries pietu miegeli, viena - einant miegot nakti, ir 1 - 2  nakties metu. Visas sitas etapas praejo lengvai. Dukruze nerode jokiu streso pozymiu.

Geguzes gale, kai jai buvo 1m 11men nutariau nutraukti dienos miegelio maitinima. Ilgai kovojau su savimi - kamavo didelis kaltes jausmas ir liudesys. Pirmas pietu miegelis buvo sunkokas. Verke dukruze, nesiojau. Tik paguldydavau - atsibusdavo, vel verke. Siaip ne taip uzmigo. Sekanti diena vel buvo sunki. Abi verkem. Bet atsilaikiau, nes zinojau, jog vakare ir nakti maitinsiu. Tas zinojimas padejo. Po keliu dienu viskas susinormalizavo. Ji net nebeprase (.) dienos miegelio metu.

Vakarini maitinima nutariau nutraukti viena diena po 2tojo gimtadienio (Birzelio paciam gale). Isejo viskas labai naturaliai ir ramiai. Sakiau, jei paprasys - duosiu. Bet ji net neprase. Uzmigom kartu, ramiai. Nereikejo niekur iseiti, jos palikti. Nakti atsibudo - pamaitinau. Ir toliau miegojo.

Per sekancias kelias savaites dukruze visiskai nustojo nakti atsibusti ir prasyti pienuko. Siandien lygiai menuo nuo paskutinio maitinimo. Ismiega visa nakti be atsibudimu.  thumbup.gif Nors as vis dar atsibundu bent pora kartu - turbut is ipratimo.  rolleyes.gif

Taip pat turiu pamineti, kad krutys nei vieno karto nebuvo susiguzave, sukieteje. Pieno mazejo po truputi. Taip pat nereikejo nakti jos palikti, kas man buvo svarbiausia.

Sveiki, net malonu skaityti kaip jums sauniai pavyko atsisakyti pienuko thumbup.gif
Manes si procedura dar vis laukia doh.gif , vien pagalvojus kraupu darosi. As taip pamazu jauciu nutraukti maitinimo nesugebesiu, vien del tos priezasties, kad (.) ne vien maistas, bet tai dar ir geriausias draugas, nusiraminimo vieta ir pan. Pribega gurksi pageria ir ramu, pas mus tokiu papinejimusi net nesuskaiciuosi per diena, neduodu koncertas doh.gif Zoziu su nerimu laukiu tos dienos kai teks atsisakyti (.) ir tiesiog nezinau kaip tai teks padaryti , kad maziau kentetu lialius, o tuo paciu ir mano psihika. doh.gif
Atsakyti