QUOTE(Ledokristaliukas @ 2012 08 28, 09:54)
Man nesunku prasau :)Aqua,butylene glycol, acetyl tetrapeptide-3, trifolium pratense flower extract, betaine,sodium pca, hydroxyethylcellulose, serine, threonine, proline,arginine, glycine,alanine,lysine,glutamic, acid,sorbitol,propylene glycol,citric acid,sodium citrate, disodium edta,dextran,triethanolamine,diazolidinyl urea, methylparaben,propylparaben.
Prasau jei Jums tai pades.
na, pagaliau
kažkiek aiškumo yra, bet kai aš ne chemikė ir ne medikė, tai reikia ilgesnio laiko pasinagrinėti. Beje, išsiaiškinti įmanoma ir tikrai naudinga.
QUOTE(Marla @ 2012 08 28, 10:28)
1. Kaip keista, kažkada dirbau su sveikatos centru notifikuojant ir sertifikuojant produktus kosmetikos. Bet INCI/ant buteliuko esantis ingredientų eiliškumas sąraše neatspindėjo realybės, kai buvo tikslinamas kai kurių ingredientų kiekis formulėje. Dabar tais sąrašais nebepasitikiu
2. Beje, kavasucitrina, klausimas (nekimbu į plaukus) kokiai kosmetikai teikiate pirmenybę?
1. na, tikiu, kad visko gali būti, bet nors kažkuo reikia pasitikėti
. Šiaip tai aš nei pati savimi nepasitikiu, tai ką jau apie kitus...
. Logiškai galvojant, tas eiliškumas gali būti tik "pagražintas" gamintojo, žodžiu - ant gaminio pakuotės gali būti kiek geresnis variantas, o realiai gali būti tik blogiau
2. įvairiai. Kremai, makiažo valikliai, aliejinės kaukės plaukams - tik savo gamybos ir aišku, iš natūraliai kosmetikai leidžiamų medžiagų ir priedų, naudojant gerus (šalto spaudimo, nerafinuotus) aliejus, hidrolatus ir aktyvius priedus. Šampūnai, kondicionieriai, makiažo pagrindas, muilai, dušo želė - natūralios kosmetikos gamintojų. Dezodorantas - be aliuminio druskų. Plaukų dažai ne patys natūraliausi, bet be amoniako, rezorcinolio ir parabenų, su sertifikuotais ekologiškais ir natūraliais ingredientais. Lūpų blizgiai - natūralios kosmetikos gamintojų. Blakstienų tušas, plaukų lakas - ne natūralūs, eiliniai cheminiai. Tiesiog, apie tušą esu skaičiusi įvairių nuomonių ir supratau, kad su natūraliais kol kas susilaikysiu
. Plaukų lako esu pati išbandžiusi įvairaus, bet neradau gero netūralaus. Gal dar pasiseks
. Na, net nežinau, ką dar nepaminėjau...
Tiesiog laikausi nuostatos, kad jeigu įmanoma rasti cheminei kosmetikai kuo įmanoma natūralesnį atitikmenį, tai būtinai tuo pasinaudosiu
. Jei nerandu - ką gi, nesilaikysiu paranojiškai įsikabinusi natūralumo ir tik natūralumo