QUOTE(.lea. @ 2012 06 04, 00:45)
.lea., 04 Bir 2012 - 00:45, para�ė:
.lea., 04 Bir 2012 - 00:45, para�ė:
nuo kokio atskirimo laikotarpio prasideda tas "nuolatinai"?
nuo kokio atskirimo laikotarpio prasideda tas "nuolatinai"?
reiktų teisininko konsultacijos. Čia citavau Civilinį kodeksą, Šeimos teisę.
QUOTE(Moonte @ 2012 06 04, 07:09)
Moonte, 04 Bir 2012 - 07:09, para�ė:
Moonte, 04 Bir 2012 - 07:09, para�ė:
Nezinau, tai pati padriau pries 21 metus. Nors teismas, be mano prasymo, skire sunui islaikyma.
Mano viena prietelka tai padare pries 3 metus. Ji atsisake alimentu, o vyras pretenziju. (Pasiklausiu jos, kokiu budu ji tai susitvake).
Viskas buvo daroma ne per teisma, o notro patvirtinti abipusiai atsisakymai.
**Pvz. niekas nezino, o gal tevs sumokejo vaikui vien karta visa suma, kuria salyginai galejo ismoketi per tuos 18 metu, gali mainais palikti turto dali, o gali moteris visai nereiksti pretenziju, del islaikymo...
Manyciau, tik reikia zmogiskumo ir noro.
Nezinau, tai pati padriau pries 21 metus. Nors teismas, be mano prasymo, skire sunui islaikyma.
Mano viena prietelka tai padare pries 3 metus. Ji atsisake alimentu, o vyras pretenziju. (Pasiklausiu jos, kokiu budu ji tai susitvake).
Viskas buvo daroma ne per teisma, o notro patvirtinti abipusiai atsisakymai.
**Pvz. niekas nezino, o gal tevs sumokejo vaikui vien karta visa suma, kuria salyginai galejo ismoketi per tuos 18 metu, gali mainais palikti turto dali, o gali moteris visai nereiksti pretenziju, del islaikymo...
Manyciau, tik reikia zmogiskumo ir noro.
vadinas notaras patvirtino niekinį, negaliojantį dokumentą. Nes tokie veiksmai prieštarauja CK, ir jei po kurio laiko viena pusė sugalvos užginčyt teisme, tai ir užginčys.
O šiaip aš viso labo pacitavau. Kas kaip daro, nežinau ir nesigilinsiu. Bet teisiškai yra taip, kaip yra.
nors prieš tris metus gal ir galėjo kažkas būt kitaip, nes ši redakcija, pažiūrėjau, yra
Redakcija: 4 - 2010.06.22 (nuo 2010.06.30) Aktuali.
**o dėl tėvo galimo išmokėjimo visą sumą vienu metu, žinoma gali taip būt. tik iš praktikos žinau, kad geriau visada viską minėti sutartyje arba dar kokiais nors raštiškais dokumentais. nes niekaip niekur nenorodęs sąlygų, vėliau nieko ir neįrodysi.