Įkraunama...
Įkraunama...

Vyro teisė į vaikų globą po skyrybų

QUOTE(given444 @ 2012 03 19, 09:54)
man labai patinka , kad l'eau kalba tik pagal tikimybes, be to, kadangi yra pati neissiskyrusi, tai zino daugiau uz mus pacias.
kiek mano vaikas sirgo, tiek emiau biuleteni, dar kartu seimoje gyvenant, tiek turejo suktis seneliai vaiko prieziuroje ir visa kita.
nepamirskit kad musu visumene dar labai maco. ir darbdaviai priima vyrus lengviau, nes ...kur matyta kad vyrai masiskai imtu biuletenius? juk tuomet dsarbdaviai lygiai taip pat vyrus diskriminuotu kaip moteris, arba bent jau nediskriminuotu moteru priimdami jas i darba...
musu suvokime ir mastyme dar toli iki to, kad vaikui sergant 50/50 tevai dalintusi prieziura. taip kad....

drinks_cheers.gif vat vat. aš mielai būčiau pasidalinusi 50/50, bet deja. ir kiek nervų išdeginta ir kibirai prikalbėti, bandant įtikinti tėvą, kad vaikas jo labai laukia... apie biuletenius net ir kalbėti nėra ką, to norėti gerokai per daug - tą suprantu net ir aš, būdama "aršioji" iš puikiojo skyrelio ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo butent: 19 kovo 2012 - 09:13
Zinoma, visi skirtingi. Bet man keista, kad jei vyras gyvena kartu, gauna minimalia alga, tenka ir po darbo valandu padirbet, ir to biuletenio bijo imt, kad isvis gali darbo netekti. Tada viskas gerai. Ir vaiko poreikiai sumazeja, ir seneliu pagalba tinka. Bet jei jau gyvena su kita moterim ar vienas, tada jau duok viska ka uzdirbi, mat vaikui reikia ir brangios striukes, ir keletos bureliu ir t.t.
Neginu vyriskos gimines gink Dieve, visko yra. Bet ir moterisko arsumo pakanka.
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2012 03 19, 08:59)
tai zino daugiau uz mus pacias.

čia spėjimas ar eilinis nusiinterpretavimas 'anot jūsų...'? apie skyrybas/alimentus yra tam skirtos temos, bet kažkodėl būtinai reikia teršti šitą rolleyes.gif
Atsakyti
gi pirma pradejei. kazkaip nesureaguoji. pirma pradejei ta tersala: uztenka man nueiti i subforuma, kur beveik visos alei vienos...."
tavo zodziai, brangioji.
tik nezinai ka atsakyt.

lora11,
man rodos tose temose kaip tik kitoki vaizda matau. kurie buvo pasiturintys, tie ir nori islaikyt tas salygas. tik vyrai, kol apsilaizo savo ego zaizdas, daznai ima nebeduoti tu pinigu vaikui.baudzia motina, todel neduoda pinigu vaikui. vat todel motinai pikta, ypac jei tai tesiasi kelis metus toks issikalinejimas.
reta moteris teisiasi keliais simtais DAUGIAU, jei ju niekad ir nebuvo iki tol. nesekit pasaku. 4u.gif
Atsakyti
pasirodo posakis 'kas š** kvepia, tas kitą tepa'' gryna teisybė jei teršdama temą spamu kaltinate kitus rolleyes.gif forumo taisyklės, su kuriomis ir tamsta registruodama si sutiko sako kad spamą reikia ignoruoti taip neskatinant teršėjo, tad natūralu kad teršdama temą nesulaukiate reakcijos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo l'eau: 20 kovo 2012 - 09:28
deja, jau trecia syk neatsakot i klausima. nes net kita forumiete, butent, pacitavo jusu zodzius, bet jums jau net nepatogu paneigt savo sakinio, kuriuo IR UZVEDETE OFFTOPIC tema: "beveik visos alei vienos...."
Atsakyti
įdomi Jūsų nuomonė. žodžiu vyras ir moteris nėra susituokę, turi mergaitę. moteris susirado kitą ir yra nuo jo neščia. vyras nori auginti pats savo mergaitę. jei ta motina nenorėtų atiduot, kokie teisiniai šansai, kad mergaitė liks pas tėvą?
Atsakyti
Tevu skiltis, bet mamos baigia uzgozti, vel savo problemytes ir broblemas aukstina.

1. Argumentas: Kai vyrai prades gimdyti...
Kontrargumetnas: Kai moterys sugebes be vyro seklos pastoti...
..................................................
Manau toliau testi nereikia.

2. Argumetnas: Tevas sukurs kita seima ir t.t.
Kontrargumentas: Motina sukurs kita seima ir t.t.
.....................................................
Jus norite pasakyti, kad pateviai nesmurtauja pries vaikus, juos netraumuoja?
Vaiko palankios gyvenimo salygos priklauso nuo tevu, kaip asmenybes, naujo zmogaus-partnerio, o ne nuo tevu lyties.

3. Argumentas: Tik motinom atitenka didelis kruvis rupiantis vaiku, tenka aukotis, patiria sunkumus ir t.t.
Kontrargumetnas: Kokios problemos, atiduokite ta "kruvi" teciui, pacios jam mokekite pinigus.
......................................................
Mano galva, mamos salimais turedamos vaikuti islaiko su juo artimesnius dvasinius rysius, kiekviena diena stebi kaip auga ju vaikai, tai yra neikainuojama vertybe. Kai is tevo dalinai yra atimta si teise, jis i "seima" yra ateinantis ir iseinantis - laikinas. Neretai mamytes vyrams skiria tik bankomatu vaidmeni. Desninga, kai tevas ilga laika nepalaiko su vaiku artimus rysius, pastoviai nebendrauja, todel yra prarandamas dvasinis kontaktas tarp tevo ir vaiko. Jie vienas nuo kito nutola. Veliau atsiras tas poreikis atstatyti prarastus rysius, bet klausimas, ar sugebes juos atstatyti. Tuomet kyla kitas klausimas, ar mama suvokia, jog drausdama susitikinet su tevu, del to, kad jis nemoka pinigu islaikymui, ji kenkia visu pirma vaikui, nutolindama vyra nuo vaiko,tuo paciu silpnina vyro teviska prisirisima prie vaiko? Tai kas kaltas? Mano galva, pinigai pinigais, benravimas yra bendravimu. Is dvieju blogybiu reikia rinktis maziausia.

4. Argumentas: Tevas neaugina vaikus, juos augina seneliai.
Kotrargumentas: Mamoms irgi padeda ju tevai, seimos nariai;
................................................
Nereikia taikyti dvigubus standartus.

Alimentu galima atsiskyti, nuejus pas notara, parasant ju atsisakymo pareiskima. Tuo paciu, i ateiti, reiketu, kad ir tevas pareikstu, jog vaikui ateityje jokiu pretenziju del islaikymo nereiks. Nes kitu atveju, nesvarbu, mokejo tevas alimentus, ar ne, kai nera tokio notaro patvirtinto atsisakymo, jis tures teise, kai pasens per teisma prisiteisti is vaiko islaikyma.

Siaip, pritariu l'eau, gaila, jog eilini karta tevo tema pavirto "nuskriaustu ir labai nusipelniusiu" mamyciu polemikos vieta. Bet apart ju ir ju nevidonu vyru yra ir kiti vyrai, salyginai padorus, na ne visi sunsnukiai, bet va jiems pasireiksti, ar apie juos padiskutuoti, kaip ir neduodama, jie suniveliuojami su visais sunsnukiais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 03 birželio 2012 - 10:00
siaip pritariu isvardintiems argumentams, bet nelabai pritariu kad moterys neva rypauja per niek. kaip tik moterys lietuvoje - pernelyg "marytes melnikaites"( del savo kaltes; o vyrai - be atsakomybes, nes neturime lietuvoje "vyrisko berniuku ugdymo nuo mazens"), bet zinoma, sioje temoje "marytmes melnikaitems" rypauti ne valia, tiksliau, ne vieta. rypavimai vyksta, nes samone ir pasaone pilna nuoskaudu, ir to nesulaikysi. todel pilna temu turi potemes, ir prasidejusi tema isvirsta visiskai kita tema.

o l'eau atejus uzsipuole visa "Vaika auginu viena" tema, visos moterys, anot jos - pinigu ryjikes, o kai buvo paprasyta pavardinti KONKRECIAI - atsisake. todel ir kilo toks sarsalas.
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2012 06 03, 10:36)

Mano galva, mamos salimais turedamos vaikuti islaiko su juo artimesnius dvasinius rysius, kiekviena diena stebi kaip auga ju vaikai, tai yra neikainuojama vertybe. Kai is tevo dalinai yra atimta si teise, jis i "seima" yra ateinantis ir iseinantis - laikinas. Neretai mamytes vyrams skiria tik bankomatu vaidmeni. Desninga, kai tevas ilga laika nepalaiko su vaiku artimus rysius, pastoviai nebendrauja, todel yra prarandamas dvasinis kontaktas tarp tevo ir vaiko. Jie vienas nuo kito nutola. Veliau atsiras tas poreikis atstatyti prarastus rysius, bet klausimas, ar sugebes juos atstatyti. Tuomet kyla kitas klausimas, ar mama suvokia, jog drausdama susitikinet su tevu, del to, kad jis nemoka pinigu islaikymui, ji kenkia visu pirma vaikui, nutolindama vyra nuo vaiko,tuo paciu silpnina vyro teviska prisirisima prie vaiko? Tai kas kaltas? Mano galva, pinigai pinigais, benravimas yra bendravimu. Is dvieju blogybiu reikia rinktis maziausia.

būtent šituo mano parašytu atveju, ta motina dar net negyvendama kartu su nauju vyru daro traumą tam vaikui savo elgesiu, kaip pvz darbo dienom dirba, o savaitgaliais su juo nebūna, pasiėmus atostogas lekia pas tą naują vyrą. laisva diena praleista pas naują vyrą. tai koks gali būt dvasinis ryšys, jei motina laksto paskui naujus "kotus"?
šituo konkrečiu atveju, tai mano galva, kur kas būtų geriau mergaitei augt su tėvu ir tėvo tėvais, negu matyt pasileidėlišką motinos elgesį ir gyvent pas močiutę, senelio iš tos pusės nebėra...
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2012 06 03, 15:02)
o l'eau atejus uzsipuole visa "Vaika auginu viena" tema, visos moterys, anot jos - pinigu ryjikes, o kai buvo paprasyta pavardinti KONKRECIAI - atsisake. todel ir kilo toks sarsalas.

tik jau nenusvaičiokit. aš nieko neužsipuoliau ir nieko pinigų rijikėm nevadinau. jei prisisapnavo - jūsų bėda, bet nereikia savo žodžių dėti man į lūpas. aš tik pasiūliau pasiskaityti konkretų subforumą jei norima rasti pavyzdžių kaip vyrai laikomi spermos ir pinigų donorais, o bendravimas draudžiamas taip pat pinigai išmušinėjami melu, t.y. gajos temos kuriose keliami klausimai kaip gauti fiktyvių čekiukų 'vaiko' poreikiams ir pan. reikia konkrečių pavyzdžių - susiraskite, jei reikės man, ieškosiu aš. galų gale yra 'paieškos' funkcija. tik jei ta funkcija naudotis nemokate nereikia svaičioti kad kažkas kažką užsipuolė ir kelti šaršalo.
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2012 06 03, 10:36)
Alimentu galima atsiskyti, nuejus pas notara, parasant ju atsisakymo pareiskima. Tuo paciu, i ateiti, reiketu, kad ir tevas pareikstu, jog vaikui ateityje jokiu pretenziju del islaikymo nereiks. Nes kitu atveju, nesvarbu, mokejo tevas alimentus, ar ne, kai nera tokio notaro patvirtinto atsisakymo, jis tures teise, kai pasens per teisma prisiteisti is vaiko islaikyma.

nebe labai tiesa šiais laikais Moonte. negali atsisakyt vaikui skiriamo išlaikymo, nes išlaikymas skiriamas vaikui. ne motinai. vaikas galėtų jo pats atsisakyt, sulaukęs pilnametystės, bet paprastai sulig pilnametyste ir baigias tas išlaikymas. o jei tėvas neskyrė išlaikymo, net ir be notarų patvirtinimo, vaikas užaugęs turi teisę neskirt išlaikymo tėvui. kitu atveju tėvas turi įrodyt, kad išlaikymą vaikui skyrė.

Iš CK, 3.159 straipsnis. Privalomas tėvų valdžios vykdymas

1. Tėvo ar motinos atsisakymas nuo teisių ir pareigų savo nepilnamečiams vaikams negalioja.

2. Už vaiko auklėjimą ir priežiūrą tėvai atsako bendrai ir vienodai.

3. Tėvų valdžia negali būti naudojamasi priešingai vaiko interesams.

4. Už tėvų valdžios nepanaudojimą taikoma teisinė atsakomybė, numatyta įstatymuose.

3.206 straipsnis. Atsisakymas priteisti išlaikymą tėvams

1. Teismas gali atleisti pilnamečius vaikus nuo pareigos išlaikyti savo nedarbingus tėvus, jeigu nustato, kad tėvai vengė atlikti savo pareigas nepilnamečiams vaikams.

2. Jeigu vaikai buvo atskirti nuo savo tėvų nuolatinai dėl pačių tėvų kaltės, tokie tėvai neturi teisės į išlaikymą.

Šaltinis
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eleina: 03 birželio 2012 - 20:41