Įkraunama...
Įkraunama...

Vyro teisė į vaikų globą po skyrybų

QUOTE(Isila @ 2012 02 29, 11:01)
pala pala, tai visada dėl visko kalti vyrai? Retai kada būna kaltas tik vienas. O ambicijos ir jausmai pas moteris taip sugroja, kad visa gerkle rėkia "Nereik mano vaikam tokio tėvo" (nesvarbu, kad vyras paliko ją kaip žmoną, bet reiškia norą rūpintis vaikais). Ir keršyja - va, aš jam šiokiam tokiam ir anokiam neleisiu dabar su vaikais matytis. ir dar prie viso to švelnių žodžių negailėdama pasakoja vaikam apie jų tėvą. Tai, kad vyras nebemyli žmonos anaiptol nereiškia, kad jis nebemyli vaikų. O štai moterys linkusios padėt tarp to lygybės ženklą. O gal tas vaikas tėvo nori, gal jam to tėvo reikia?

Pritariu drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mazhoolia: 08 kovo 2012 - 22:45
As uz 50/50 tevyste skyrybu metu.O tos,kurios rekia,kad cia moters prigimtine teise,tai jus savo vyra traktuojat tik kaip apseklintoja?Jei reikejo tokio tipo spermos,tai reikejo susilaukt vaiko pasinaudojus spermos banku.Gyvas zmogus tojest tevas (normalus) turi lygiai tokias pacias teise i vaika,nes tai jusu bendras kurinys.
Atsakyti
QUOTE(Cigale @ 2012 03 05, 13:51)
Edemux, vaikų tikrai nereikia dalintis. Bandykit, kiek įmanoma, tartis (ar kovoti) dėl pakaitinės globos - savaitę vaikai gyvena pas vieną, savaitę - pas kitą. Iš pradžių gal sunku per principus perlipti, bet tai - geriausias variantas vaikams, o ir tėvams (pvz., laisvą savaitę skirti sau, namams, savo mintims tvarkyti, gyvenimo planus dėlioti ir naujos meilės ieškoti).
Pati iš arti matau tokį pasidalinimą - draugas jau gal 7-8 metus su ex žmona sūnų taip augina. Iš pradžių karas būdavo, tiek iš vieno, tiek iš kito pusės, kategoriški draudimai per "kito savaitę" matyti vaiką (pvz., po mokyklos valandėlei ar išpuolus močiutės gimtadieniui, pavakarieniauti kartu, jei kaip tik tą savaitę atvyko koks dėdė/teta, etc.). Deja, tokiems karams išeikvota nemažai laiko, bet dabar - ramybė, įprastas gyvenimas, abu tėvai kitas šeimas sukūrė, vaikas, jau paauglys, nesijaučia kažką praradęs - abiejų tėvų mylimas, prižiūrimas, pas kurį vieną nesijaučia kaip savaitgalinis svečias, o yra teisėtas ir nuolatinis šeimos narys. Namų taisyklės, žinoma, skiriasi, bet vaikai juk prisitaiko, atsirenka patys.

o jūs nebandėt klausti, kaip gi tam vaikui sekasi? ar tikrai taip jau jam viskas super. Kadangi šiuo metu vyras reikalauja būtent tokio vaiko "pasidalinimo", aš kol kas nelabai įsivaizduoju kaip bus, kai vaikas pvz į mokyklą pradės eiti. PVZ. sekmadienį iš manęs visus vadovėlius ir pamokas nešasi pas tėvą, kitą sekmadienį - nešasi pas mane??? NU kažkaip man ši vieta kol kas mistika.
Mes taip gyvenom vienrius metus, kai buvom nutarę pagyvent atskirai, ir aš tikrai nemačiau dukros elgesyje pokyčių į gerą. Vaikas ateidavo po tėvo ir man reikdavo kokias 2-3 dienas, kol ji atsistatydavo, nes tėvas leidžia viską ir visada, o aš reikalauju tvarkos ir rėžimo.
Taip kaip tada tokiu momentu sutart???? ir ar tikrai jau taip gerai tam vaikui kiekvieną kartą derintis????

P.S. taip, ta laisva savaitė neblogas variantas, gali dėmesio sau skirti ir bla bla bla, bet ilgainiui tai nusibodo, bent jau man.

QUOTE(Cigale @ 2012 03 07, 20:39)
Aš manau atvirkščiai - ne pereinamajam laikotarpiui, o nuolatiniam gyvenimui. Savo vyrui, jei tektų spręsti (aišku, tfu tfu tfu), siūlyčiau tokį variantą. Mamai iš pradžių gal sunkiau prie tokios situacijos priprasti, bet jei jau apie vaikus galvojam... Kalbant apie draugą, kuris sūnaus globa dalinasi perpus, tikrai nei laukia "laisvos" savaitės, nei nelaukia - tiesiog priprantama prie tokio režimo, be to, kai buvusi antra pusė savo asmeninį gyvenimą susitvarko, nebelieka tokių triukų kaip draudimas tėvą/motiną matyti per ne "jo" savaitę, reikalavimas vaiką pristatyti, pvz., 20 h - ne vėliau ir ne anksčiau, manipuliavimas, pirkimas kardinaliai priešingo stiliaus drabužių, etc. O vaikas gyvena šeimoje, kad ir kokia ji būtų, bendrauja su abiem tėvais, ir nė vienam iš tėvų nereikia vaidinti savaitgalinio geruolio, kuris norus tik pildo, užuot atlaikęs ir ne tokią džiaugsmingą kasdienybės rutiną.

manau, kad pasirenkant šį variantą visiškai negalvojama apie vaiką - galvojama apie savo kaip vieno iš tėvų poreikių tenkinimą.
Atsakyti
QUOTE(drakosa @ 2012 03 11, 10:45)
manau, kad pasirenkant šį variantą visiškai negalvojama apie vaiką - galvojama apie savo kaip vieno iš tėvų poreikių tenkinimą.

daugelis mamų skyrybų atveju galvoja ne kaip vaikui geriau, o kaip joms geriau/patogiau. deja. kai pernelyg optimizmas aplanko, pasiskaitau 'vaiką auginu viena' subforumą kad atgaučiau realybės pojūtį ir priminčiau kokių 'mamelių' (be kabučių neišeina rašyt) būna...

--------------------------
user posted image
jei tiesa akis bado, bet argumentų savo 'dogmai' pagrįsti nėra - verčiau patylėk
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo l'eau: 11 kovo 2012 - 18:31
Taigi, kaip subalansuoti viską - kaip mažiausiai pakenkti savo vaikui ir "nenuskriausti" antros pusės, kad ir kokia ji buvusi būtų.
Kalbant apie mano situaciją, tai jis pareiškė norą taip: visas turtas per pusę, vaikas savaitę pas jį, savaitę pas mane. Alimentų sakė nemokės, nes vaiko laikas juk per pusę.
Manoji pasiūlyta versija, su kuria jis griežtai nesutinka yra tokia: turtas per pusę, vaikas su manim gyvena 3 savaites, su juo - 1 savaitę. Alimentų vistiek jis nemokės, tai ir nereikia, tegu paspringsta. Nemanau, kad siūlau labai jau blogą variantą.
Mano siūlymas gimė iš gyvenimo atskirai visus metus. Per tuos metus nei karto nesumokėjo už daržą, už būrelius, nenupirko drabužio (pirko jo giminės ir artimieji), kelis kartus nuvarė į kiną ir pastoviai tempdavosi į Macdonaldą, su kuriuo žiauriai nesutinku. Vaiko nemaudo, nes anot jo, čia yra mergaitė ir jis nežino kaip tą daryt (maudydavo jo sesuo)...BET..jis gi tėvas.
Taigi, paaiškinkite man, kokis čia dalinimasis 50/50? Jei aš moku visas sąskaitas (aš neprieštarauju), tai kodėl negaliu prašyti kad vaikas su manim daugiau laiko praleistų?
Atsakyti
QUOTE(drakosa @ 2012 03 11, 22:14)
...Taigi, paaiškinkite man, kokis čia dalinimasis 50/50? Jei aš moku visas sąskaitas (aš neprieštarauju), tai kodėl negaliu prašyti kad vaikas su manim daugiau laiko praleistų?

Aš ketegoriškai nesutinku su VAIKO kaip adaikto ar atlygio už sąskaitų apmokėjimą dalijimusi schmoll.gif
VAIKAS yra ŽMOGUS, su savo ne tik materialinias bet ir emociniais poreikias.
Ir aš kategoriškai už tai, kad vaikas turėtų PASTOVIĄ gyvenamąją vietą su bet kuriuo iš tėvų, kad visada žinotų - KUR yra jo NAMAI.
Tas iš tėvų, su kuriuo gyvena vaikas privlo prisiimti didesnę psicologinę atsakomybę už vaiko savijautą. Ir ati visiškai nepriklauso nei nuo turto dalijimosi, nei nuo alimentų mokėjimo.
Tėvai neturi teisės VAIKO prilyginti daiktui, baldui, pinigams, kuriuos gali dalintis kaip širdis geidžia. VAIKAS - yra NEDALINAMAS.
Atsakyti
įdomu ar nuomonės nepakeistumėte paskaičiusi 'vaiką auginu viena' subforumą, jame beveik visos iki vienos vaiką laiko daiktų, o tėvą - melžiama karve, iš kurio reikia tik pinigų ir kad į akis nelystų g.gif
Atsakyti
QUOTE(l'eau @ 2012 03 14, 11:50)
įdomu ar nuomonės nepakeistumėte paskaičiusi 'vaiką auginu viena' subforumą, jame beveik visos iki vienos vaiką laiko daiktų, o tėvą - melžiama karve, iš kurio reikia tik pinigų ir kad į akis nelystų g.gif

o mokedamas pinigus ir i akis nelysdamas yra velnias, nieksas ir t.t. nes nesidomi, nesirupina, neaplanko, nebendrauja su vaiku.
Atsakyti
anot to subforumo narių visi vyrai tokie biggrin.gif todėl renka ne savo čekius, išpučia sumas kad tik pinigų duotų ir netrukdytų 'naujo tėtuko' ieškot. o jei bendrauti nori - beveik visais atvejais ne tada kada mama 'gali', dzin ko vaikas nori rolleyes.gif
Atsakyti
kur jums l'eau susidare toks ispudis? svetimi cekiai ir sumos...sumos vyrauja iki 500lt, nuo 120lt. kur tos forumieties tokios arsios...kazkaip nepastebejau...
Atsakyti
jau parašiau 'kur' rolleyes.gif
Atsakyti
nu bet konkretumo...as tai ten daznai esu, tai gal forumietes zinote, ju nikus....nes kazkaip jau ispusta, kad DAUGUMA ten tokios.
as tai isvis m terese, kaip sakant. is vieno isvis neprisiteisus. ir cia nieko gero, aisku. nes ir prie to priprantama.
Atsakyti